Astral Mesaj tarihi: Mart 14, 2008 Mesaj tarihi: Mart 14, 2008 merhabalar, yıllardır internette cirit attığım halde nihayet üşenmeyip kendime bir web sayfası yaptım. içerik babında özel bir konuya odaklı değilim canım ne isterse ondan bahsediyorum. dışarıdan nasıl göründüğünü yorumlarsanız sevinirim her türlü eleştriye, öneriye açığım. (ama sekste sınır tanırım!! :P) link exchange konusunda hevesliym aktif olarak sayfasını güncelleyen arkadaşlarla link exchange yapmak da isterim.
throine Mesaj tarihi: Mart 14, 2008 Mesaj tarihi: Mart 14, 2008 browsera yazmaya üşenenler için geliyooorrrrrr. :) http://www.karaogullari.com Edit: biraz göz yoruyor, temayı değiştirirsen daha da güzel olur, fontlarda birazcık daha büyük olsa tadından yenmez. :)
Aluriel Mesaj tarihi: Mart 14, 2008 Mesaj tarihi: Mart 14, 2008 yazılar sayfanın soluna toplaşmış sağ taraf pek bi boş kalmış gibi geldi bana. yada firefox patlak gösteriyorda olabilir. onun dışında biraz fazla beyaz olmuş.
Astral Mesaj tarihi: Mart 14, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mart 14, 2008 hehe link yazmayı unutmuşum teşekkür ederim throine. ben de 20' wide screen var değişik çözünürlüklerde nasıl görünüyor tam olarak emin değilim, 17 flatte baktığımda sayfaya tam olarak oturmuş görünüyordu. sizin de yardımınızla eksik yönlerini düzeltmek isterim tabi.
Baluu Mesaj tarihi: Mart 14, 2008 Mesaj tarihi: Mart 14, 2008 aga bloggerdan felan blog alaydin.. ne diye hosting felan kastin ki :D ya da benim imzaya bi bakaydin : )
Genel Yönetici orc_lord Mesaj tarihi: Mart 14, 2008 Genel Yönetici Mesaj tarihi: Mart 14, 2008 ne diyelim başarılar dilerim yayın hayatında :)
Astral Mesaj tarihi: Mart 14, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mart 14, 2008 bu arada son 2 saattir komple değişti görünümü sitenin.. olmamış derken nesi olmamış? yaahu dar dediniz yığılmış gibi olmuş dediniz genişlettim şimdi de çok geniş diyorsunuz :(
asinanyavuz Mesaj tarihi: Mart 14, 2008 Mesaj tarihi: Mart 14, 2008 eski template daha iyiydi bence. (bu arada kendi zevkine göre karar vermezsen zorlanırsın pek :))
throine Mesaj tarihi: Mart 15, 2008 Mesaj tarihi: Mart 15, 2008 bundan önceki template çok göz yoruyordu hem de yazılar minicikti. şimdiki hali öncekinden güzel olmuş bu seferde şu fıstık yeşili ren pek oturmamış ( cırtlak renklerden kaçınalım pls :( ) blogspot templatelerine bi göz at. :D
Krusty Mesaj tarihi: Mart 15, 2008 Mesaj tarihi: Mart 15, 2008 cidden renk çok kötü acaip göz yoruyor. biraz daha koyu bi renk yaparsan onu daha iyi olur.
Baluu Mesaj tarihi: Mart 15, 2008 Mesaj tarihi: Mart 15, 2008 Gene olmamiş.. Kullandigin temalar kaba.. Buna bir bak; http://www.briangardner.com/themes/whitespace-wordpress-theme.htm bu siteyi de kontrol etmenede yarar var; http://www.bestwpthemes.com/ widgets available olmasina dikkat et temalarin, degilse, kendin aktif edebilirsin tabi. 3 kolon olmasi benim tercihim tabi, ama seçim senin.
Astral Mesaj tarihi: Mart 15, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mart 15, 2008 ilk verdiğin güzelmiş. widget ready mi bilmiyorum bakayım şimdi.. her temayı widgete uyumlu hale getirmek zor oluyor bir kaç temada denedim sadece birinde yapabildim diğerleri darman duman oldu.
Baluu Mesaj tarihi: Mart 16, 2008 Mesaj tarihi: Mart 16, 2008 şimdi biraz yardimci olmaya çalışayım widgets konusunda.. şimdi bazi temalar ozel css dosyaları kullanırlar, tabi buda ozel kodlamalar demektir.. Ozel classlari vardir vs.. Ve o tarz temaları widget'a hazır hale getirmek istediğin vakit, biraz daha fazla uğraş gerektiriyor tabi : ) Ama kopya çekebiliyorsun her şekilde : ) Şimdi functions.php dosyasına bir göz atalım, normalde aşagıda benim vereceğim şekilde değildir bu ancak ben bu şekilde olmasından dolayı memnunum : ) <?php if ( function_exists('register_sidebar') ){ register_sidebars(2,array( 'before_widget' => '<ul class="cat">', 'after_widget' => '</ul>', 'before_title' => '<h3 class="mast">', 'after_title' => '</h3>', )); } ?> Yukarıdaki 2 rakami da sidebar sayısını temsil etmektedir. Eger 4 kolonlu ise kullandigin tema o sayıyı 3 yapmalısın. Tabi yapmazsan da olur, yani eger tek bir kolona ekleme yapmak istemiyorsan felan gibi.. Heh neyi ne kadar bildigini bilmiyorum ki : ) Sen temiz bir tema seç kendine, daha sonra karşılaştığın problemleri yaz ben cevaplamaya çalışırım. Şimdi dikkat ettigin gibi 2 şey var, 1. before_title tag i ve after title tag'i ve before_widget tag'i ile after_widget tag'i. Bunlar stiller için.. Bunları bulabilecegin yer muhtemelen sidebar.php dosyasında olacaktır, oradan bakarsın atıyorum tema ile gelen menu'de olan zimbirtiların kodunu bulursun onlarin onundeki ve sonundakileri yukardaki kodda değiştirerek çalışabilirsin.. : )
Astral Mesaj tarihi: Mart 17, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mart 17, 2008 oh yahu tasarım oturdu artık beğenmeyen de sözüm yok. bence nefis oldu.
Baluu Mesaj tarihi: Mart 17, 2008 Mesaj tarihi: Mart 17, 2008 hmm.. Ufak bir öneri, sayfaların " http://www.karaogullari.com/?p=19 " şeklinde görüntüleniyor, yani numerik olarak. Bunu tercihler sayfasından, kalıcı bağlantılar alanında, özel secip veri olarak " /%postname%/ " şeklinde girersen, başlıkların sayfa URI si haline gelir, ki arama motorları için vs. cok iyi bir sistemdir. Bunun dişinda all in one seo pack kur. tabi arama motorlarından ziyaretci cekmek istiyorsan : )
throine Mesaj tarihi: Mart 17, 2008 Mesaj tarihi: Mart 17, 2008 şimdi güzel olmuş.. yalnız o ilk hali neydi ya. aramızda kalsın iğrençti ama daha yumuşak bir dille anlatmayı seçtim. heh :D
Astral Mesaj tarihi: Mart 17, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mart 17, 2008 teşekkürleeer Baluu said: hmm.. Ufak bir öneri, sayfaların " [www.karaogullari.com] " şeklinde görüntüleniyor, allah allah ben de sadece domain ismi değil /hedehödö şeklinde görünüyor browserda? mozilla ve başka browser farkı gibi bir şey olabilir mi acaba?
PrudenT Mesaj tarihi: Mart 17, 2008 Mesaj tarihi: Mart 17, 2008 hayır linkin üstüne gelsen anlardın. baluu linkin www.karaogullari.com/?p=654 şeklinde çıkmasından bahsediyor. onları örneğin post ismi armutsa www.karaogullari.com/armut olarak isimlendirmeyi ayarlarsan çok daha iyi verim elde edersin diyor.
throine Mesaj tarihi: Mart 17, 2008 Mesaj tarihi: Mart 17, 2008 ?p=18 ?p=17 ?p=16 ?p=13 diye gidiyor..
Baluu Mesaj tarihi: Mart 17, 2008 Mesaj tarihi: Mart 17, 2008 @pru eywallah aynen oyle diyorum : ) post attıktan sonra bakmamıştım, otomatik linke çevirmiş.
yicit Mesaj tarihi: Mart 17, 2008 Mesaj tarihi: Mart 17, 2008 karo'cuğum diyerek niyetimi belli eden bir hitabet ile konuya hemen girmece : bence tema içerikten öne çıkmamalı, bu nedenle içerik kadar teman da şukela. hali hazırda faydalanabileceğimi hissettiğim post'lar olması da sevindirici, hemen kendi blogroll'üme ekliyorum. emeğe saygı !
yav Mesaj tarihi: Mart 17, 2008 Mesaj tarihi: Mart 17, 2008 Şimdi hoş olmuş harbi. Koyu gri ve parlak mavi güzel oluyor..
Öne çıkan mesajlar