Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Güle güle F-117

SturmVogel

Öne çıkan mesajlar

Ancalagan said:
bizim pilotlarda radara yakalanmama hilesini biliyolar .Yanlız yabancılar teknolojisini geliştiriyor bizimkiler ise su seviyesine yakın giderek olsayı bi yunanistansavaşında radarı atlatmayı planlıyorlar tabi bikaçda saptırıcı kullanarak . ilk öğrendiğimde epey gülmüştüm.
Cüce ilk sayfada şey demiş hoşgeldin f117 diye ilk onu gördüm koptum belirtiyiym dedim. ÇOK doğru bir tespit

suya yakın giderse çakılmaz mı yav suyun belirli bir seviye üstünden gitmesi gerekiyor, tam nedeni hatırlamıyorum ama suya çok yakın uçamıyordu uçaklar
Sosyal ağlarda paylaş

http://www.populerbilgi.com/hayvanlar/pelikan_teknoloji.php
http://www.populerbilgi.com/hayvanlar/pelikan/sema.jpg
Normal bir yolcu uçağı deniz seviyesine yaklaştığında havada duramaz. Boeing'in yeni projelendirdiği uçak ise pelikanlardan örnek alınan tasarımı sayesinde su üzerinde uçabilir.
hepsini okuyamadım da burada da nedenini söylemiyor ama uçamaz diyor ben de uçamaz diye hatırlıyordum
Sosyal ağlarda paylaş

ucağın ucma prensibi, kanadın ustundeki havanın altındakinden daha hızlı hareket etmesi. bu sayede alttaki havanın uyguladığı basınc usttekinden fazla oluyo.

muhtemelen belli bi seviyenin altında, denizle ucak arasında kalan hava bu basıncı uygulıyabileceği miktarın altına düşüyodur. haliylede ucak cuppada diye suya duşuyodur.

gördüğüm kadarıyla bu pelikan tipi ucaklarda kanatların altındaki havanın sağdan soldan kacması engellenmeye calışılmış dolayısıyla kanatlar altındaki havanin miktarı standart kanatlardan daha fazla olmuş, dolayısıylada deniz seviyesine daha cok yaklaşmak mümkün kılınmış.

ha savaş ucaklarını kast ediyosak, onların mekanikleri cok daha farklı oluyo, zaten korkunc hızlarda uctukları ve yolcu ucaklarına göre kat kat daha hafif ve daha aerodinamik oldukları için belki böle bi sorunu hiç yaşamıyolardır.
Sosyal ağlarda paylaş

ya bi ara natgeo'da görmüştüm böyle bi icat yapmışlar. uçak gibi , ama uçak değil su yüzeyinin sadece belli bi yüksekliğinde uçak gibi uçarak gidiyo (yani suya giren pervanesi falan yok) Hatta tasarımında balıkçıl kuşların su üzerindeki uçuşlarından esinlenildiğini sölüyodu. Acaip gaz bi görüntüsü vardı uçuşunun, iniş yapacak uçak gibi zemine müthiş yakın, ama hiç bi yeri suya değmiyo, sadece dönerken sağa sola yatınca kanatlarının ucu suya değiyo. Rus yapımıydı sanırım. Bu alet hakkında bi bilgisi olan var mı? :D
Sosyal ağlarda paylaş

TEknik olarak uçma ihtimalini bırakın bi yana, savaşta pilotun şekilde uöçması intihar demek.

Hava savaşında kazananı ve öleni belirleyeecek en bütük şey enerjidir. Bunu da (Ardeth daha iyi bilir:p) potansiyel ve kinetik enerji diye açarsak, uçak hava savaşına girmeden önce mutlaka düşmanından daha yüksek ve dha hızlı olmak isteyecektir. (Ha belli bir irtifanın üstünde hava inceldiği için uçakların manevra karakterleri değişecektir, pilot tabi ki bunu da düşünür ama tabi bu irtifa çok yüksektir)
Dolayısıyla Yunanistana savaşa giderken pilotların denizin hemen üstünde uçmak gibi bi olayları olmaz, olamaz.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
  • Yeni Oluştur...