Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Cumhuriyet'in yeni reklamlari

Penthesilea

Öne çıkan mesajlar

sir said:
ben adamın şiirini koymuş muyum? hayır. ama sen durup dururken şerefsiz demiş misin? evet. saçma olan da bu yani.

Biz Cumhuriyetin reklamını tartışırken Vanity bir mesajında Ne güzel demiş Necip Fazıl diye adamın şiirini koydu direk, mesaj sadece şiir içeriyordu.

Yoksa ben manyakmıyım Cumhuriyetin reklamını izledikten sonra nerden aklıma gelsin Necip Fazıl da adama şerefsiz diyeyim.

Siz Necip Fazıl, Mehmet Akif gibi edebiyatçıları siyasi ranta dönüştürür, kendi ideolojilerinizi desteklemek için şiirlerinden örnekler verip adamları siyasi görüşleriyle ön plana çıkarırsanız, şerefsiz dememede katlanıcaksınız.
Sosyal ağlarda paylaş

bu atılıp yeni acc ile gelenlerin amacı nedir kendilerine karşı çıkan kişileri düşünceleeri yonünde ikna etmek falan mı
neyin savaşını veriyorsunuz 9 sayfa alakasız tartışma var gene bunlar yüzünden

ilk reklam gayet güzel anlatmak istediğini insanın kemiklerine kadar işletiyor

cumhuriyet reklamları genelde güzel oluyor zaten
Sosyal ağlarda paylaş

Horizon said:
Kendi isteği ile kapanan özgürce kendi istediği gibi hareket etmiştir. Kendi istediği gibi davranan kişi özgürdür yani. Sen kendi isteğinle iylik yada kötülük yap , kendine zarar ver veya faydalı birşey yap. İki eylemde de kendin bunu yapmak isteyip yapmışsındır. Özgürce karar vermişsindir. Çok mu zor bunu anlamak ?

reklamda da dediği gibi, "kapanmak benim kendi seçimim" denilmesi aslen erkeklerin zorlaması yüzünden olmuştur.
yani gelip burda "e madem kendisi istiyor, neden karışıyorsunuz" demeniz tuhaf. zorla takan kız çıkıp "bana zorla taktırıyorlar" mı diyecek?
akıl fikir.

o değil, "iyilik yapmak, inançlı olmak isteyen insan türban takar, buna karışamassın" diyenlerin nasıl organizma olduğunu cidden anlamıyorum.
madem türban bir dini özgürlük,
osmanlı devleti islamiyet'e geçtiği günden beri, fetullah türbanı getirinceye kadar bizim halkımız kafir olarak mı yaşadı?
türban takmayan ama 5 vakit namaz kılan büyüklerimiz hep kafir mi oldu?

bu bir çelişkidir aslında.
ama insanlar kendi akıllarına sanki kuranda ciddi ciddi türban uniforması giyin yazıyormuş gibi şartlandırdığı için,
burda "kimse dininin gereğini yerine getiriliyor, iyilik yapıyor, inancını yaşıyor diye cezalandırılmamalı" diye şeyler söyleniyor.
ortada bir çelişki var,
kocaman bir komedya var.
ama görmezden geliniyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Bone said:

osmanlı devleti islamiyet'e geçtiği günden beri, fetullah türbanı getirinceye kadar bizim halkımız kafir olarak mı yaşadı?

ama insanlar kendi akıllarına sanki kuranda ciddi ciddi türban uniforması giyin yazıyormuş gibi şartlandırdığı için,
burda "kimse dininin gereğini yerine getiriliyor, iyilik yapıyor, inancını yaşıyor diye cezalandırılmamalı" diye şeyler söyleniyor.
ortada bir çelişki var,
kocaman bir komedya var.
ama görmezden geliniyor.

şu söz çok önemli.türban ın aslında bir grubun simgesi olduğu ve kendilerince dine "reroll" attıkları gerçeği var ortada.
Sosyal ağlarda paylaş

Bone said:
Vanity said:
türkiye kadınları zorla kapatan bir ülke degildir,annemin başının açık olmasını türkiyeye borçluyum,türkiye başka ülkelere benzemez tek laik ve vatandaşlarının çogu müslüman olan bir ülkedeyiz kıymetini bil bilmiyorsan da sızlanma.

türbanı savunan bir insanın annesinin başının açık olmasıyla övünmesi de oldukça ilginç bir çelişki.

trollükte sınır tanımıyorsun "nickisüreklideğişen"

türbanı takma özgürlügünü savunmakla türbanı savunmanın aynı şey olmadıgını hala ogrenemedin ve bu gidişle hala ogrenemiyeceksin young padawan.
Sosyal ağlarda paylaş

Vanity said:
Medeniyet söküp atmaksa baştaki ağı,
Sizden daha medeni afrika yamyamları
Eğer medeniyet açmaksa bedeni
Desenize, hayvanlar sizden daha medeni

demişmiş Necip Fazil Kisakürek, iyi demiş bence.Aranma bence Neyzen Tevfik yazilmaya baslanirsa kosede aglarsin cunku.

afrika yamyamlari lol.Olm guney afrika cumhuriyeti ordusal anlamda kendine yeten ender ulkelerden.Mesela dunyanin en uzun menzilli howitzerini yaptilar falan.45km civarı.Otobandan sizin evi vurup yoluna devam ediyor direk eauhehae.
Sosyal ağlarda paylaş

Vanity said:
Bone said:
Vanity said:
türkiye kadınları zorla kapatan bir ülke degildir,annemin başının açık olmasını türkiyeye borçluyum,türkiye başka ülkelere benzemez tek laik ve vatandaşlarının çogu müslüman olan bir ülkedeyiz kıymetini bil bilmiyorsan da sızlanma.

türbanı savunan bir insanın annesinin başının açık olmasıyla övünmesi de oldukça ilginç bir çelişki.

trollükte sınır tanımıyorsun "nickisüreklideğişen"

türbanı takma özgürlügünü savunmakla türbanı savunmanın aynı şey olmadıgını hala ogrenemedin ve bu gidişle hala ogrenemiyeceksin young padawan.

çekirge karşındakine saygı duymuyorsun bari master'lık taslama.

türbanı taktılar da ne olacak? suudi arabistan , afganistan , pakistan yada endonezya'da millet "kendi rızasıyla" zaten kapanıyor. türbanın sadece gündemi karıştırmak için kuyuya hükümettekilerin attığı bir taş olduğunu farketmiyor musun? Son 1 ayda türban tartışa tartışa gündem o kadar saptı ki artık bazı kesim dövsen anlamayacak hale geldi.

Militan gibi, terörist gibi her yere türbanla girmeye çalışanlar yok mu, var?

Önce türban yüzünden kendi milletini Avrupa'ya dava edip şimdi "özgürlüklerden , iradeye saygıdan" vs bahsedenler yok mu, var?

akmerkez'de namaz kılanlar herhalde benim gündemi sabote etme için 10-15 arkadaşla kurduğum bir kumpas değil herhalde.

yada herhalde bu hafta Fettullah Gülen'e yurda dönüş yolu açılması da tesadüf değil sanırım.

Önce empati kurmasını öğrenin , adam olun, sonra yaşadığınız zamanı anlayın, sonra başka insanlara düşüncelerinizi anlatın.

"ben falancanın avukatı değilim ama..." ile başlayan cümleleriniz sadece seviyenizi ve dün ak dediğinize bugün kara deme potansiyelinizi göstermektedir.
Sosyal ağlarda paylaş

Baştan söyleyeyim biri gelip sen fetocusun demeden önce. Çünkü bayılıyorlar bunu söylemeye. :D
Hayatımda camiye en son ne zaman gittim hatırlamam. Hayatımda hiç doğru düzgün namaz kılmadım, nasıl kılınır onu bilmem.

Eğer bir kişi kendi özgür iradesiyle başını kapatıyorsa buna bir şey demem. İnancı gereğidir, belki öyle inanıyordur, öyle inanıp mutlu oluyordur beni ilgilendirmez. Hatta onun bu özgürlüğünü sonuna kadar savunurum.

Ama bir kişi çıkıp başka bir insanı zorla türbana, çarşafa sokmaya kalkarsa işte ona orada dur derim. İran rejimi, ağabey baskısı, eş baskısı aklınıza ne gelirse..

Vanity her ne kadar biraz saçmalasada bu mesajıyla durumu açıklamış. :D

Vanity said:

Bence ikisi arasındaki farkı görebilirsek iyi olur.
Türban benim (ben/throine) inancımda yok, ama buna rağmen bir kişi istiyorsa türban takabilir. Onun bu hakkını sonuna kadar savunurum.

Türbanı savunmak deyimiyle anlatılan ise bütün kadınları zorla türbana sokma eylemidir. İşte burada dur derim.
Sosyal ağlarda paylaş

Bone said:
Horizon said:
Kendi isteği ile kapanan özgürce kendi istediği gibi hareket etmiştir. Kendi istediği gibi davranan kişi özgürdür yani. Sen kendi isteğinle iylik yada kötülük yap , kendine zarar ver veya faydalı birşey yap. İki eylemde de kendin bunu yapmak isteyip yapmışsındır. Özgürce karar vermişsindir. Çok mu zor bunu anlamak ?

reklamda da dediği gibi, "kapanmak benim kendi seçimim" denilmesi aslen erkeklerin zorlaması yüzünden olmuştur.
yani gelip burda "e madem kendisi istiyor, neden karışıyorsunuz" demeniz tuhaf. zorla takan kız çıkıp "bana zorla taktırıyorlar" mı diyecek?
akıl fikir.

o değil, "iyilik yapmak, inançlı olmak isteyen insan türban takar, buna karışamassın" diyenlerin nasıl organizma olduğunu cidden anlamıyorum.
madem türban bir dini özgürlük,

ortada bir çelişki var,
kocaman bir komedya var.
ama görmezden geliniyor.

Bone şakamısın sen ?
Osmanlı zamanı hatta öncesinde kadınlar başlarını örtmüyormuydu uzaydamı yaşıyorsun ? Hadi senin gibi uzaylı sayalım kendimizi yoktu diyelim. Sen kimin zorla kimin kendi isteği ile taktığını nasıl anlıyorsun nasıl karar verebiliyorsun ?

Siz tüm insanların beynini okuyabilme herşeyi anlayıp nedenlerini sonuçlarını çözebilme özel formülmü buldunuz nedir. Yani varsa alalım bizde ona göre herkesi bilelim. Bu nedir ya kimse kimsenin hür iradesi ile yaptığı şeye hayır sen hür iradenle yapmıyorsun şu yüzden veya şunun zoruyla yapıyorsun diyemez. Bunu ispatlamak zorundasın varsada genele yayamazsın. Zorbalık yapıyor birçok kişi bu konuda cidden zorbalık yapılıyor. Kim ne yapıyorsa yapsın zorla yaptırılamaz kanun ve hukuk dışı olmadığı sürece. Bunun dışındakiler kimi dinciler kimi laikçiler kimi xciler der farketmez ki bunlar hepsi bir arada da olabilir , bunu yapanlar yapılmasını makul görenler her ne sebep olursa olsun zorbadırlar.

Bunlara artı olarak ekleyelim kadınların hakları konusunda başka konu , zorla birçok kadına fuhuş yaptırtılıyor , evli kadın kocası tarafından pazarlanıyor , işyerlerinde kadınlara taciz ediliyor patronları tarafından aksi taktirde işlerinden oluyorlar. Bunlar hür irade ilemi yapılıyor bu insanlar için neden bu derecede önemli kampanyalar yapılmıyor ? Cumhuriyet gazetesi siyasi görüşü ve taraftarlığı yüzünden sadece kendi işine gelen şekilde reklam kampanya düzenliyor ve kesinlikle burda kullandığı şeyde kadınlardır. Kadınların başını örtmesi kullanılıyor kadınları kullanıyorlar diyenlere ben de bunu derim karşı tarafta kullanıyor bu durumda. Dİrek rant olmuş durumda bu konu.
Sosyal ağlarda paylaş

Öncedende söylemişliğim var; Faşist yönetim, faşist yaklaşım. Çözüm bunlarda yatıyor. Meydanlarda yakacan bunlardan keyfine göre sayıca böyle ibret olsun diye. Bak bakayım bir daha kimse TÜRBANA ÖZGÜRLÜK diyebiliyor mu.

Ha komünizm de olur. Sonuçta komünizm tüm dinlere karşıdır. Eh din olmayınca örtünen de olmayacak.

Herşeyi bir kenara bırakırsak ünlü Türk Sümerolog Muazzez İlmiye Çığ ne demiş? Türban sümerlilerde tapınak fahişelerinin taktığı örtüdür demiş. Ki bunu söyleyen dünyaca ünlü bir Sümerolog. Hala da türbandır, ottur boktur diye söylenirler.

''Çoktanrılı olan Sümer dininde, özellikle büyük tanrıların
mabetlerindeki isteyen kadınların kutsal görevlerinden biri de tanrının
gelini olarak 'genel kadın' lık yapmak. Diğer rahibelerden ayrılması için de
başlarını örtmeleri gerekirdi...''

Bu da Vatandaşlık Tepkilerim kitabının 163. sayfasında yer alan yazıdır.

Hala da türban derseler, o onların genel kadınlığı derim ben.

Ki bu da AKP ye uyan bir yaklaşım. Sonuçta ''GARI HADEEE ÇOCUK YAPACAĞIAIAIAZ 3 TANE 3 HEMİDE NIHAH'' kafasıyla kendi kadınlarınıda türban taktırıp genel kadınlığa iterek ne kadar abaza kişilikler olduklarını gösteriyorlar.
Sosyal ağlarda paylaş

Thaumiel said:
Öncedende söylemişliğim var; Faşist yönetim, faşist yaklaşım. Çözüm bunlarda yatıyor. Meydanlarda yakacan bunlardan keyfine göre sayıca böyle ibret olsun diye. Bak bakayım bir daha kimse TÜRBANA ÖZGÜRLÜK diyebiliyor mu.

yakmak isteseler onlar seni yakardı koç.
Sosyal ağlarda paylaş

DraculaVigorous said:
Vanity said:

yakmak isteseler onlar seni yakardı koç.

Sivasta yaktığınız kardeşlerimiz gibi mi lan it oğlu it?
Ananı da al git ulan!(Giderken RTE' yi de götür hatta). İran olabilir mesela. Defalarca da yeni account alıp alıp gelme.
Hoşt!

Yalnız abi baya iyi patlamışsın :D. Birçok insan burada kendini tutuyordu. İnsanların dili oldun.

Abdullah Gül'ü de al git. Sıfatsız herif televizyonda göründükçe sinirlerim bozuluyor. Çirkinliğe ayrı bir boyut. müslümanlığın olmadığının bir kanıtı gibi Abdullah Gül. Monica Bellucci veya Brad Pitt i yaratan tanrı bir olamaz. GÜLÜDE AL GİT PİLİX!!
Sosyal ağlarda paylaş

@horizon
ufak bi güncelleme
Osmanlı zamanında hatta öncesinde kadınlar kapalımı değil mi cümlene itafen.

Osmanlı gerileme dönemine girdikten sonra, bu tarz şeyler ortaya çıkıyor. 2. Abdülhamit akıllı bir lider olunca askeri gücü kaybettiğini anlayınca halifeliğini ortaya çıkarıyor
Yoksa Kanuni nin son dönemine kadar gayet açık halk.

Ha ozamanlarda bile türban yok, çarşaf var. Çarşafla geri plana itilmiş kadın, ev ev dolaşıp bohça satmanın dışında çalışma olanağı yok
ve tek keyfi zenginlikleriyle hava atmak vvsvsvs.. - O zamanın sosyal yapısı ile ilgili yazıları okuyabilirsin -
Türban sonradan ortaya çıkan birşey, direk bir sembol. Insanlarımız onu takınca özgür olucam gibi bi düşüncesi var, bu düşünceyide onları köleleştirmek insanlar kafalarına sokuyor.

Okumak, Allah'ın adıyla okumak lazım..
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...