Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Cumhuriyet'in yeni reklamlari

Penthesilea

Öne çıkan mesajlar

throine said:
ombakkombak said:
Necip FAzıl'dan bir mısra dahi okumadım veya duymadım. Son derece mutluyum bundan dolayı.

Bir iki mısra okumaktan kimseye zarar gelmez. Herhangi bir toksik etkisini görmedim şu ana kadar. Bak ben yedim siz de yiyin, ölmedim. :P

Kendi ana dilinin yazı bahçelerinden habersiz olmaktan mutluluk duyan ilk kişi sen değilsin bu ülkede. Unutmadan söyleyeyim, bundan mutluluk duyan bir başka kitle ise ( ki onlar en başta gelir) politikacılardır.

Ben ideolojiye önem veririm. İsterse dünyanın en büyük yazarı olsun. Bir faşistin yazdıklarını okumam. Kendi dilime uzak durmakla falan ilgisi yok.
Sosyal ağlarda paylaş

Apache said:
dinci sınıfın geçmişinden gelen sanat a olan uzaklığı sebebiyle hep bir kompleksleri vardır çünkü dünyayı algılamaları dar olduğundan,izler ve saçma sapan bir biçimde anlar.

adam şiir atmış baksana :D

İslamiyet'in görsel sanata mesafeli duruşu bilinen bir gerçek (bir Türk büyüğümüz "tüküreyim böyle sanatın içinde" demişti bir zamanlar), ama konu edebiyat, hele de şiir olunca bunu söylemek zor. Şiir yüzyıllar boyunca İslam içinde önemli bir silah olmuştur. İlahiler, dualar bir yana, Kuran'ın kendisinin bile şiirsel bir havası vardır.

Bunun konumuzla bir ilgisi yok, parantez olarak yazdım.
Sosyal ağlarda paylaş

yahu okumayın, benim de alakam olmaz necip fazılla, peyami safayla ama "şerefsiz" demeden önce de bi durup düşünün diyorum sadece. nolursa olsun bu adam türk şiirine bişeyler katmış, kabul görmüş ve ideolojisiyle değil, şiirleriyle hatırlancak.

insanları yaptıklarıyla değil de ideolojileriyle yargılamanın sonunun da nereye varacağını herkes biliyo.
Sosyal ağlarda paylaş

Benim demek istediğimde bu. Bu insanlar sizin dilinizin insanları. Edebiyatınızın insanları. Şerefsiz demeden önce kendinize bakın, Türk Dili için ne yaptım diye kendinize bir sorun sonra gelin şerefsiz deyin.

Ne yazık ki Türkçe için yaptıkları şey sadece forum köşelerinde "Türkçemize sahip çıkalım!!!1!" diye topic açmaktan öteye gitmeyen insanlar gelip burada onlardan şerefsiz diye bahsedebiliyor.
Sosyal ağlarda paylaş

sir said:
yahu okumayın, benim de alakam olmaz necip fazılla, peyami safayla ama "şerefsiz" demeden önce de bi durup düşünün diyorum sadece. nolursa olsun bu adam türk şiirine bişeyler katmış, kabul görmüş ve ideolojisiyle değil, şiirleriyle hatırlancak.

insanları yaptıklarıyla değil de ideolojileriyle yargılamanın sonunun da nereye varacağını herkes biliyo.

O zaman burada İdeolojileri tartışırken Necip Fazıl ne güzel demiş diye adamın şiirini koymayacaksın.
Şiiri edebi tarafıyla ele alıcaksın.
Sosyal ağlarda paylaş

Recall06 said:
Aziz Nesin diyorum, turk insanin zeka konusunda sorun icin..:)o

2002 dedigin nedir ki? Seyh said isyanina uzanir bu olaylarin baslangici..

Feto canin seyhi said nursi , seyh said direnisine katilmamistir ve bu yolla basari gelmez diyip yer altindan orgutlenmistir..

Turkiye seyh saidi yok etmistir ama malesef nurcular isyan etmeden kin guderek yasayip sonunda cumhubaskani bile cikarmislardir.

Ataturk e DECCAL demistir bunlarin atalari yani bu cumhuriyetin LAIKLIK devrimi ve tarikat seyhleri arasindaki savas oyle 2002 lere dayanmaz coooook eskiye dayanir..

Ama APTAL siyasetciler ne yazikki hep tarikat oylari icin bu gibi seylere gz yummustur filan fistik yazilacak cok sey var..

Hepsi aslinda naksibendi olaylaridir...

yani 2002 de baslamadi bu isler 1923 de basladi ama iste simdi biraz gundem olusturuyor...

ONCE ataturk devrimleri anlamak sonra TAM BAGIMSIZ TURKIYE hayal etmek gerekir..yoksa akp geldi seriat geliyor diye bir geyik yoktur..

Seyh said dersini almistir merak etmeyin bunlarda dersini alacaktir.

Ama esas tehlike ekonomik ve idari bagimsizligin kaybedilmesidir.

Amac da budur onunuze bir MAMA atiyorlar ve siz onla oynarken kedi gibi arkanizdan BAGIMSIZLIGINIZIN ALTINI KAZIYORLAR..

katılıyorum ama ne yazikki iki tarafta bir inada bindirmiş olayi, başkalarının işine geliyorr tabi buda.
ülke yapisi olarak değerler üzerinden siyasete çok müsait olmamızın örneklerinden birisi aslında bu durum, gözümüzün önünde birinin hakkını yeseler tepki vermiyen bir milletiz, ama bu gibi değerler siyasetinde en ön saflardayız.
Sosyal ağlarda paylaş

sir said:
ben adamın şiirini koymuş muyum? hayır. ama sen durup dururken şerefsiz demiş misin? evet. saçma olan da bu yani.

"dönme, türk ırkının içinde frengi mikrobundan daha hain bir suikast metodunun sahibidir... sen islam ve iman davasının baş düşmanı, baş suikastçi, baş haini bir alçaksın,alçak sıfatına yükseklik verecek kadar alçaksın; ve bu davaya karşı küfür ve delalet safının serdümenisin... ey cihanın baş çıfıtı, çıfıtların çıfıtı!. allah'ın kuranında belhum adal diye tarif ettiği, hayvanlardan ve necasetten adi, insanlık yüz karası ahmet emin yaman!

sen bizzat bir dönmenin bana dediği gibi başı hiçbir vincin kaldıramayacağı kadar boynuzla dolu; meşhur ve müseccel bir deyyussun. günü gelip de mütemadiyen bu milletin hıncını tahrik eden, ızdırapları tuğyan halini alınca bu baylar, her fare deliğini kaç paraya satın alacaklarını şimdiden düşünsünler ve beklesinler!"

ahmet emin yalman için yazmış bunları. huseyin uzmez de bu ve bunun gibilerden gaza gelip vurmuştu ahmet emin yalman'ı.

demem odur ki gerek burada, gerek hayatın başka alanlarında karşımıza geçip de din, iman, ahlak ahkamı ticareti yapan ama riyakarlıkta, takiyyede, düzeysizlikte dibi bulan tesbih beyinlileri kritik ederken referans aldıkları bu adamlara da bakın.
Sosyal ağlarda paylaş

reklamlar klasik cumhuriyet acılığında olmuş. rutkay aziz'in sesi gene güzel gitmiş.

ama gene şu "liberal demokrat dindar cumhuriyetçi" tayfa aynen "tehlikenin farkında mısınız" lafını geyikselleştirip kendilerince slogan yapmaya çalıştıkları gibi, "cumhuriyet kadını yokediliyor" lafını da benzeri bir geyikle çarpıtırlar.

arcane said:
en güzeli ikinci. reklamlardan ise birinci. travesti çağrışımı da ayrı bir dehşet yarattı onu da belirteyim.

travesti çağrışımından ziyade "tabii ki ne istediğime ben karar veriyorum" demesini aslında kadının kendi isteği değil, baba/koca baskısından dolayı olduğunu ifade ediyor.

travestiyle alakası yok yani.
Sosyal ağlarda paylaş

Recall06 said:
Ya AKP mi herseyin suclusu, akp olmasa fetocan olmasa, tarikatlar olmasa Turkiye cokmu yanabilecek bir ulke olacak, cumhuriyet devrimlerinden neden sadece laiklik usune yogunlasiliyor, evet o da onemli ama esas KURTULUS SAVASININ amaci VE DEVRIMLERIN amaci TAM BAGIMSIZ OZGUR TURKIYE.

Cumhuriyet gazetesinin kagidi bile yurtdisindan geliyor, aydin doganin matbassinda basiliyor, yani bence siz onunuze konan mamalara atlamassaniz TURKIYE daha yasanabilir bir yer olur.

Akp kotumudur evet peki digerleri iyimidir hayir. Demek istedigim sadece budur yani adim hidir diyip diyebilecegim budur dostum.

Ayrica ben Turkiyede yasamiyorum zaten.

hayır akp olmasa bu ülkede ütopya haline dönüşmüyecek.

ancak şimdiye kadar gelmiş hiç bir hükümet, amerikanın bu kadar uşağı olmamıştı, kendi kararlarını önce ab'ye danışarak almazdı. dini bu kadar laçka hale getirmemişti.

elbette demirel ve çiller gibi kişiler de mükemmel lider değildi.
ama bush da mükemmel lider değil, buna rağmen ülkesine bizimki kadar satış yapmıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Vanity said:
türkiye kadınları zorla kapatan bir ülke degildir,annemin başının açık olmasını türkiyeye borçluyum,türkiye başka ülkelere benzemez tek laik ve vatandaşlarının çogu müslüman olan bir ülkedeyiz kıymetini bil bilmiyorsan da sızlanma.

türbanı savunan bir insanın annesinin başının açık olmasıyla övünmesi de oldukça ilginç bir çelişki.

trollükte sınır tanımıyorsun "nickisüreklideğişen"
Sosyal ağlarda paylaş

throine said:
senin bu dediğine bakarsak şiir yazarak ülke bölünür?

necip fazıl kürek'in şiirlerinden hoşlanmayabilirsin ama ona şerefsiz diyemezsin. ona şerefsiz demeden önce kendine bakmakta yarar var.

şiir yazmayı bu kadar küçümseme.

ama zaten şerefsiz bir insanı savunduğun için de şiir yazan birisinin ülkeyi bölebileceğini görmezden gelirsin.
Sosyal ağlarda paylaş

Zorla örtünmeleri sağlanan özgür hareket edemeyen kadınların haklarının savunulması açısından çok güzel bir reklam. Bunu herzaman yapan bir gazete olsa daha da güzel olurdu.

Fakat bunu belli kesimleri galiyana getirme amacı ile kullanmışlar bence. Cumhurbaşkanlığı seçiminden önceki reklamlar gibi. Yıllardır neden duyulmuş medyamız kadın haklarını böyle etkili şekilde savunmadı yenimi kafaları çalışmaya başladı ? Tabiki gene çıkar taraf siyaset.

Her örtünen zorla örtünmüş değildir. Bunun böyle algılanmasını sağlamaya çalışması reklamı kışkırtıcı yapıyor özgürce kapanan insanlar için. Cumhuriyet gazetecilik yaparsa daha iyi satış yapar. Böyle yaptığında gazete diye alan insanlar cumhuriyeti almaz tamtersine.
Sosyal ağlarda paylaş

Horizon said:
reklamı kışkırtıcı yapıyor özgürce kapanan insanlar için. Cumhuriyet gazetecilik yaparsa daha iyi satış yapar. Böyle yaptığında gazete diye alan insanlar cumhuriyeti almaz tamtersine.

iyi kötünün çok para kazanmaya (satış yapmaya) endekslendiği günlerde kapanarak özgürleşmek çelişkisini dile enteresan olmuş.
Sosyal ağlarda paylaş

Kendi isteği ile kapanan özgürce kendi istediği gibi hareket etmiştir. Kendi istediği gibi davranan kişi özgürdür yani. Sen kendi isteğinle iylik yada kötülük yap , kendine zarar ver veya faydalı birşey yap. İki eylemde de kendin bunu yapmak isteyip yapmışsındır. Özgürce karar vermişsindir. Çok mu zor bunu anlamak ?
Sosyal ağlarda paylaş

peki satış rakamı konusunu da aydınlat anlayalım. ya aslında yazında belirttiğin gibi günümüzde türban satıyor o yüzden cok satan iyi olmasına binaen yazında belirttiğin gibi özgürlükte türban takmak oluyor.yoksa ülkedeki çoğu özgürlük kısıtlamaları konusunda dut yemiş bülbül gibi tavır sergilemeniz anlaşılabilir oluyor.cünkü türban dışındakiler satmıyor dimi?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...