Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Nissan Skyline GT-R R34 Motoru (RB26 DETT)

Rewendor

Öne çıkan mesajlar

Aldığım motor dizaynı dersinde proje olarak bu motor geldi bana.

RB26 DETT motoru (modifiye edilmemiş fabrika çıkış hali tabii) hakkında (deneme yanılma yöntemiyle çok fazla atıp tutmamak için) teknik bilgiye (mil boylarından motorun termal, mekanik vs efficiency'sine sıkıştırma oranına kadar) ihtiyacım var. Böyle bir bilgiye nereden ulaşabilirim? Netten araştırma yaptım bayağı ama hala bazı veriler eksik.
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Şimdi mesajı bir kez daha okuyunca farklı yorumladığımı anladım.

Bana da motor projesi için 1.6 16V standart motor vermişlerdi. Excel'de termal hesaplamalar ile krank hesaplamaları vardır. Biyel kollarını arkadaş yapmıştı, belki onda da duruyordur.

Rus kaynaklı İngilizce bir kaynaktan katsayıları alarak yapmıştım. Formüller ve grafikler birbiriyle ilişkili olduğu için ilgili sayfadan başlayarak uygun katsayıları seçerek birşeyler hesaplayabilirsin. Eğer işine yararsa sana mail atabilirim. Hatta Word olarak yazılmış kısımları da mevcut.

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

Paramecium biz de Pascal kullanarak hesaplıyoruz ama temelde çok da farklı değil excelden sanırım yaptığımız iş. İşlemler kodlar hazır değerler lazım esas olarak bilgi babında. Deniyorum deniyorum pek çıkmıyor.

Wikipedia yı falan buldum daha derin kaynaklar lazım detaylı bilgi için. Aklıma ilk gelen yer modifiye siteleri falan belki oralarda vardır diye buraya konu açtım.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...