Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sokak Hayvanlarını Sevme/sevmeme


irin

Öne çıkan mesajlar

Eskiden de görürdüm ama bu sıralar özellikle okulda o kdr sık tanık oluorm ki bu olaya,gittikce sinirimi bozmaya basladı:insanlar kedileri,köpüşleri ayaklarıyla sevior,okşuyor.Muhtemelen saglık acısından buyuk bi zararı yok hayvanlara(zaten sokak hayvanı olduklarından).Ama bana gene de cok iğrenç,acımasız geliyor.Madem sevgi göstereceksin(zira sevgi fedakarlıktır kanımca) adam gibi goster,yok tiksiniyorsan hiç dokunma hayvana.Evet bu konudan müzdariptim anlattım rahatladım.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici
kesinlikle katılıyorum gerçektende çok çirkin bi görüntü oluşturuyor. zaten sokak hayvanları oldukça kötü durumdalar türkiye'de. hayvanları bu şekilde sevmeyip onların canına zarar veren şeyleri yapanlarda var ne yazık ki :(
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ben sokak hayvanlarından değil, onların atalarını alıp da bakamayıp sokağa atan denyolardan nefret ediyorum. Neticede hiçbir hayvanın doğal yaşam alanı sokaklar çöpler vs değildir.

Ha sokak çocuğu , ha sokak hayvanı, fark yok benim için... "pet shop'dan değil barınaktan hayvan alın" diyenler bende kusma isteği bırakıyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Sevgili SturmVogel, cok merak ettim.. mumkunse muthis bilginle hayvanlarin gercek yasam alanini bizimle paylasir misin?
biz mi onlari evlere hapsediyoruz yoksa ben bir seyler mi kacirdim? (evimde 8 yasinda 2 kedim, 7 yasinda ve 2 yasinda 2 kaplumbagam, 16 yasinda 2 papaganim var! maalesef ki var ve ben onlar icin canimi feda ederim!)
kedilerim sokak kedisi, kaplumbagalarimdan buyuk olanini bir caninin elinden kurtarmistik daha bebekken, minik olani 3 ay once cami kapisina birakir gibi kapimiza biraktilar cop vaktinde! =), papaganlari babam (bir cahillik!) hindistandan getirmisti.
barinaktan hayvan alin, evet onlari kurtarin.
baska bir baslikta bahsetmeyi planladigim bir sikinti yuzunden yaklasik 1 haftadir veterinerdeyim, sus icin gidip dolarlar bayilip bol tuylu kedi alan ve tuylerinden rahatsiz olan ne kokoslar geldi; gosteris icin almis oldugu husky cinsi kopegine bakmaktan aciz ne agir abiler geldi bir gorsen!
insanlari petshoplara tesvik etmeyelim, yalvariyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ben yuzuncu yilda oturuyorum, ankarada. bilen bilir burasi kopek kayniyo, sokaklar belediyenin kontrollerini yaptigi bir sürü kopekle dolu, hepsi asiri tatli şirin seyler. bayiliyorum yani
hele bi tanesi var ki amanin.
kesinlikle sinir oluyorum oyle insanlara, hayvana zarar verdiklerini gordugum anda tepem atiyor, zarar vermese de olur, adam gibi davranmamasi da bi sebep.

kavga cikaririm sanirim birebir karsilassam.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

eğri oturup doğru konuşayım sokak hazzetmem. çöpleri eşelerler ve pislik saçarlar. salgın hastalık tehlikesi yaratırlar. pireleri falan da vardır. ama pislikten hoşlanmam. ne biliym belediye'de üst düzeyde bir adam olsam sokakta çöp tenekesi bile bıraktırmam pislik olmasın diye. sadece belli saatlerde çöpler toplanır.. kalanında sokağa çöp atanı da ağlatırım tabii.

ancaak, işin bir de diğer tarafı var. ben sokak hayvanlarından hazzetmem dedim, ama hayvanlardan nefret de etmem. bizde bazı mallar var. adamlar mal, aslında insanoğlu örtüsü altında yaratıklar bunlar. sokak hayvanlarını tekmelerler, konteynerler içine kapatırlar, çöp kamyonlarının içine atarlar. zevk olsun diye bir kediyi köpekler arasına atarlar falan. bilirsiniz nasıl yaratıklar olduklarını. psikopatlar!

heh, işin garip tarafı şu; bu arkadaşların psikopatlıklarını görünce benimde psikopatlık duygularım kabarıyor. aslında hayvana eziyete dayanamıyorum, yediğimiz ineklerden ve tavuklardan tut da sokak hayvanlarına kadar.

neden yazdım bunu? yavru kopegi ucurumdan atan amerikan askeri başlığını gördüm ekşide.. psikopatlaştım biraz afedersiniz. "bunu yapan insan olamaz" deyip geçemeyeceğim, imkan olsa da ben bu arkadaşları yesem diyebilirim, en seyreltilmiş haliyle. hoş olmayan düşünceler bastı işte.. bu yapılanın savaşla alakası yok. orada bulunan salakların inanadığı yalan şeylerle de alakası yok. bu yapılan sadece "merhabalar ben psikopatım ve cehennemde kendime güzel bir yer ayırttırdım" demek..

ve galiba "hey dasaaa cehennemde bana eşlik eder misin?" demek.. şu an etmek istiyorum, evet

+18

http://www.youtube.com/watch?v=Q45QRi_-r2M



uyku öncesi asabım bozuldu vallahi.. alaattin çakıcıyı görsem kimyam bu kadar bozulmazdı inan..

hayvanlara bile işkence edebilecek derece alçalan her insan benim sinirlerimi biraz fazla zorluyor. sizinkileri bilmem ama beni aşıyor. ister köpekleri döverek öldüren çöpçüsü olsun, ister hayvanları acı çektirerek öldüren çiftlik sahibi, ister "deneysel" balina/yunus avcılığı yapan japon "bilimadamı" olsun. isterse malın önde gideni, petrol manyağı amerikanın mal ve katliamcı askeri.. farketmiyor, beni biraz aşıyor bunlar..

hani yazsam permanent ban'in kralını alırım, bi de madalya takarlar ekstradan.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

dory said:
ben yuzuncu yilda oturuyorum, ankarada. bilen bilir burasi kopek kayniyo, sokaklar belediyenin kontrollerini yaptigi bir sürü kopekle dolu, hepsi asiri tatli şirin seyler. bayiliyorum yani
hele bi tanesi var ki amanin.
kesinlikle sinir oluyorum oyle insanlara, hayvana zarar verdiklerini gordugum anda tepem atiyor, zarar vermese de olur, adam gibi davranmamasi da bi sebep.

kavga cikaririm sanirim birebir karsilassam.


iyi o zaman gel bugun akşam 23:00 gibi seninle kavga edelim. o itlerden kaç defa kıl payı kaçtım ben bilirim. 100.yıl, çukurambar, balgat civarı gezen 30-40 kadar köpek. hele bir de arabadan indiysen yandın allah kaç nereye kaçabiliyorsan.

arabayı kovalıyorlar diyiceksiniz tamam, ama inip kenara çekiliyorum benim üstüme koşuyorlar. 1-2-3 değil sayıları bildiğin köpek çetesi.

toplu itlafa girişecekitm o hayvanlarıda zehirli kıyma tarifi ararken gördüğüm hikayelerden etkilendim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 ay sonra ...
Archdruid_tr said:
Olaya yanlış bir açıdan bakıyorsunuz. Ayağıyla hayvan seven adam ya hastalık kapmaktan çekiniyordur yada cırmalanmaktan, ısırılmaktan korkuyordur. Hayvanlardan nefret eden bir cani olsa zaten hayvanı ayağıyla sevmez, onun yerine tekmeyi savurur



tabi zaten bende ondan senden tiksindim şimdi.



kan çıkar deli etme adamı ne hastalığı öyle birşey olsa yaklaşmaz.saçmalama.toplumun içinde seni rencide etmemk için küçük yazıyorum bir daha olmasın.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Az önce sokakta yavrulamış bir kedi, 7-8 tane enik gördüm başlarında evli bir çift bir de kediyi besleyen şapşal kılıklı bir karı vardı. konuşmaları aynen aktarıyorum;

Şapşal kadın : Bak komşu Anne kedi burda ya babası. hayırsız bu erkekler bak hayvanıda insanı da bir oluyor demekki.
Evli kadın : Doğru diyorsun valla hepsi hayvan bu erkeklerin. s.k.p s.k.p bırakıyor gariban ane kedileri.
Evli erkek : Valla ben kendimede kzıyorum ayol.

olaylar aynen böyle ne bir abartma ne bir yanlış hatırlama. kedileri görmek isteyende varsa EGS parkın mavişehir 1 nci etap taraındaki otoparkına girerek çalı diplerine bakınırsa görebilir.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

20-30 dk önce yanımdan bi kedi geçti hamakta laptopla uzanırken. geçerken uzun uzun durdu baktı "beni sev, beni sev" der gibi. acıdım hayvana ama sevmeye cesaret de edemedim. sokak hayvanı sonuçta, şehir dışında da bi yer burası (etraf tarla, köy, kanal fln dolu), kenesidir, bitidir vs.vs.

ama uzaktan severim :) burda sokak köpekleri var mesela düzenli olarak besleniyorlar tarafımızdan
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...