Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ubuntu 7.10 / Tutorial

Sypro

Öne çıkan mesajlar

valla o kadarını hatırlamıyorum.
siyah ekranda şöyle bir olay çıkıyor.

kernel

Kernel Alive kernel direct mapping table up to 100000000 @ 8000 - d00

şöyle bir çözüm duydum ama bu da bazılarında oluyor bazılarında olmuyor. ben yapamadım.

..

1. put in your CD 2. when you get to the ubuntu install menu, put your menu select over the first item (start/install ubuntu) 3. hit f6 4. press the 'home' key, you should be able to see a line that you are able to type commands into under the menu. 5. at the begginning of the line, put in acpi=off and make sure there are spaces between it and the others. 6. Load ubuntu and happy landing... Now anyone that can tell my how to get around gigabyte hardware raid 1?

Sosyal ağlarda paylaş

• 4 hafta sonra ...

00:00.0 Host bridge: VIA Technologies, Inc. PT880 Host Bridge
00:00.1 Host bridge: VIA Technologies, Inc. PT880 Host Bridge
00:00.2 Host bridge: VIA Technologies, Inc. PT880 Host Bridge
00:00.3 Host bridge: VIA Technologies, Inc. PT880 Host Bridge
00:00.4 Host bridge: VIA Technologies, Inc. PT880 Host Bridge
00:00.7 Host bridge: VIA Technologies, Inc. PT880 Host Bridge
00:01.0 PCI bridge: VIA Technologies, Inc. VT8237 PCI Bridge
00:0f.0 RAID bus controller: VIA Technologies, Inc. VIA VT6420 SATA RAID Controller (rev 80)
00:0f.1 IDE interface: VIA Technologies, Inc. VT82C586A/B/VT82C686/A/B/VT823x/A/C PIPC Bus Master IDE (rev 06)
00:10.0 USB Controller: VIA Technologies, Inc. VT82xxxxx UHCI USB 1.1 Controller (rev 81)
00:10.1 USB Controller: VIA Technologies, Inc. VT82xxxxx UHCI USB 1.1 Controller (rev 81)
00:10.2 USB Controller: VIA Technologies, Inc. VT82xxxxx UHCI USB 1.1 Controller (rev 81)
00:10.3 USB Controller: VIA Technologies, Inc. VT82xxxxx UHCI USB 1.1 Controller (rev 81)
00:10.4 USB Controller: VIA Technologies, Inc. USB 2.0 (rev 86)
00:11.0 ISA bridge: VIA Technologies, Inc. VT8237 ISA bridge [KT600/K8T800/K8T890 South]
00:11.5 Multimedia audio controller: VIA Technologies, Inc. VT8233/A/8235/8237 AC97 Audio Controller (rev 60)
00:12.0 Ethernet controller: VIA Technologies, Inc. VT6102 [Rhine-II] (rev 78)
01:00.0 VGA compatible controller: nVidia Corporation NV11 [GeForce2 MX/MX 400] (rev b2)

kartım eski ve iyi deil ama bana yetiyor.
Oyun için diğer makinamı kullanıyorum zaten
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
Ubuntu kurulumu sırasında partisyon işlemlerini rahatça halledebilirsin. İki partisyon yeter:

Ana kurulum için 5-10GB bir Ext3 partisyonu (Mount: /)
Sanal bellek için 1-2GB bir Swap partisyonu (Mount: /Swap)

Ana kurulum için harcayacağın kapasiteyi keyfine göre daha az yada daha çok verebilirsin tabii. Ben genelde 8GB Ext3, 2GB Swap yapıyorum düz hesap. =)
Sosyal ağlarda paylaş

hali hazırda windows kurulu olan partition üzerinde işlem yaparsak windows um çöpe möpe gitmiyor yani öyle mi ? ben yine de yedek aliyim tabi de :p bi de ntfs/fat32 olan partisyonlarıma ulaşabiliyor muyum ? ulaşılıyordur elbet de çok zor oluyor mu yani ? windowstan ext3 e ulaşamıyordum sanki öyle hatırlıyorum.. ne çok soru soruyorum. ama banane soru cevap topici :p

edik: openoffice ve benezeri programların 7.10 uyumlu sürümleri 8.04 ile de uyumlu mudur ?
Sosyal ağlarda paylaş

Hali hazırdaki windows partisyonunu formatlamadan küçültebilirsin. Ama her zaman riski olan bir operasyon o yüzden yedeklemeni kesinlikle tavsiye ederim.

Fat32'yi normalde her linux okur/yazar. Ubuntu ek olarak ntfs yazma/okuma özelliğine de sahip olarak geliyor. Her linux için doğrudan geçerli değil bu (özellikle ntfs'e yazmak), Ubuntu'nun krallığı. =) Windows ext3'e ulaşamıyor. OpenOffice uyumluluğu konusunda da bir kaygın olmasın.

Edit: Ubuntu'dan Windows'a erişebileceksin, ama Windows'tan Ubuntu'ya erişemeyeceksin yani. Eğer iki tarafında da erişebileceği bir alan istiyorsan usb stick kullanmanı tavsiye ederim (fat32 formatlı oluyorlar genelde). Olmadı istersen ortaya ufak bir fat32 partisyon yaratabilirsin iki tarafın ortak kullanacağı, illa Windows'tan Ubuntu'ya ulaşman gerekiyorsa...
Sosyal ağlarda paylaş

windows'tan ubuntuya ulaşmam gerekecek, o zaman en iyisi bi 15 gb lık bir ext3 ve 2 gb lık swap drive ın yanısıra 50 gb kadar bi alana da fat32 kurayım ki iki taraftan da ulaşabileyim. matlab falan da kuracağımdan sanırım taşabilirim.

peki şimdi ubuntu iso'sunu ve openoffice i indirdim, başka indirilesi program varsa hepsini bi dvd ye atsam nası olur hoş olmaz mı ? yani şöyle bi baktım da topic e en çok compiz in adı geçiyo o da library zaten anladığım kadarıyla hehe
Sosyal ağlarda paylaş

OpenOffice zaten standart olarak nerdeyse her linux dağıtımda geliyor. Ubuntu da dahil. Boşuna indirmişsin. =)

Hiç bir şey indirmene gerek yok. Ubuntu'da, daha doğrusu çoğu linux dağıtımında) software kataloğu diye bir konsept var. Lokantada menü açarmış gibi kataloğu açıp şunu şunu kur diyorsun, o indirip kuruyor. Kendin setup falan indirmen gerekmiyor.

Compiz de standart olarak geliyor olabilir hatta emin değilim. Matlab vb de katalogdan kurabilirsin.
Sosyal ağlarda paylaş

Ee kurabilirsin demişim. Muhtemelen kurabilirsin olcaktı. O tür bilinen programlar oluyor genelde. Çok büyükse olmayabilir.

https://help.ubuntu.com/community/MATLAB şurda yazanlardan anladığıma göre muhtemelen indirmen gerekecek.

Edit: Standart Ubuntu kataloğundaki programlara şurdan göz atabilirsin: http://packages.ubuntu.com/
3rd party kataloglar dahil değil buna. Matlab yokmuş.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...