hmm.. çok kunil bi problem ile kar$ı kar$ıyayım :)
yuardaki screenshot'larda sol üstte görünen Sypro isimli usb hdd (Seagate FreeAgent Desktop 750gb ex. USB 2.0 3.5'') kurulumdan sonra sorunsuz çalı$tı, o kadar restart attım ettim hiç sorun çıkarmadı açtım kapadım dert etmedi ama windowsa geçtim ubuntuya döndüm (farklı iki in. hdd ile/farklı partition değil) $u an ubuntu tarafından tanınmıyor. aradım falan biraz, Seagate FreeAgent Desktop (external USB HD) not automounting gibi konular var.. ama ya ben beceremedim ya da bi yerlerde bi hata oluyo sonuca ula$amadım.. gnome-volume-manager ile alakalı falan olduğu geçiyo bazı yerlerde hatta..
lsusb çıktısından aldığım satır Seagate RSS LLC $eklinde. gerekli olursa lspci ve lsusb yi tam olarak da yazabilirim..
kendi içinde driver'ı mevcut. wine ya da benzer i$levli bi$ey ile (mesela mono falan) kurmayı da deneyebilirim ama onu son çare olarak dü$ünüyorum, öncelikle sorunsuz $ekilde tanıtabilecek miyim sorusunu çözmeliyim.
hmm unutmadan, hdd ntfs formatında. ama kullandığım ubuntu'da ntfs okuma ve yazma desteği mevcut, ki ztn ubuntudan windowsa geçme sebebim hdd'ye attığım bi kaç dosyayı windowsa ta$ımak içindi. yani iki sistem de hdd üzerine yazabiliyor ve silebiliyor..
eğer i$e yararsa hdd'nin ismi Sypro , sürücü harfi (X)..
sudo mkdir /media/sypro
mount -t ntfs-3g /dev/sdb1 /media/sypro -o force
Yine olmazsa diski bir Windows makineye takıp scandisc ile tara. Bazen Windows'dan çıkarırken diski Ubuntu'nun mount etmesini engelleyen şeyler bırakıyor.
Ek bilgi bu da:
Normalde Solaris ya da Linux altında kullandığımız NTFS USB'lere Windows altında format atmayı denediğimizde write-protected uyarısıyla karşılaşırız. Linux'e yeni başlayan tüm newbie'ler bu problemle karşılaşmıştır, ve de Windows sağolsun karşılaşacaktır. Bu konuda bir rehber yazayım dedim. İlerde arayan falan olursa bulur kullanır.
Önce ntfs-3g paketinden bahsedeyim Linux'ün. ntfsmount'a dayalı olan bu güzel paket NTFS sistemlerinde şifrelenmiş ya da sıkıştırılmış (sıkıştırılmış dosya değil, sıkıştırılmış partition) dosyalar ya da bölümler haricinde tamamen engelsiz okuna ve yazma yapabiliyor. Aynı anda sınırsız diski mount edebiliyor.
Söylemem gereken bir diyer şeyse Windows ve Linux native kullanabildiği en gelişmiş dosya sistemi FAT32'dir. FAT32 32bitlik bir sistem, yani 4GB'den büyük dosyaları taşıyamıyor ve güvensiz.
Kullanışlılık açısından USB belleğimizi FAT32'ye formatlayacağız. Aynı yöntem her türlü harici depolama aygıtı için kullanılabilir.
FUsion logosunu goremedim bi turlu SPyro? iki işlemi de yaptım ama olmuyor
CCSM 'den logo ile ilgili check olması gerek, onu i$aretlediğim için çıktığını çok sonra hatırladım, nasılsa fark edilir diyip pek üzerinde durmadım.
logo çıkması çok da önemli bi mesele değil aslında. 3 sn kadar ekranda dalgalanan bi Compiz Fusion yazısı o kadar.
direk kullanımı dene. mesela ctrl + alt + mouse buttun 1 ile farklı bi pencereye geçmeyi dene (yani ctrl ve alt a basarken sol tu$ ile basılı tutup ekranı bi yana çekmeye çalı$)
eğer kapalı ise yani sadece masaüstünde öylesine sol tu$a basıp hareket ettirdiğinde oladuğu gibi tarama durumu çıktıysa kar$ına alt + f2 yapıp çıkan kutuya Compiz yaz. ekran bi göz kırpar gibi yapmalı ve compiz aktif olmalı. önceki adımları tekrar dene. yine olmazsa kurulum ile ilgili bi durum olmu$tur. olmazsa ba$tan kurarız.
alt f2 ye compiz yazınca bişiler oluo ekran bi gidio sora gelio filan ama değişen bişi yok ya. Compiz kurmadan once de aynı idi efektler şimdi de aynı ? off
hmm hiç biri ile sonuç alamazsan masaüstüne sağ tıkla artalanı deği$tire gel ordan visual effects e geçip Custom u seç
eğer hata verirse bi yerlerde yanlı$ vardır. hata vermesse çalı$ması gerek.
ayrıca evet ati kullanıyorsan xgl 'i ayrıca yüklemen gerek. o büyük bi sorunsal. hatta xorg.conf üzerinde deği$iklik falan bile gerekebilir.
denemelerinin sonuçlarını yaz ona göre yönlendirelim, bi de lütden lspci çıktını yazar mısın ? daha iyi bi sonuç için bilgimiz olsun azcık. ( terminale lspci yaz ve entera bas )
"compiz --replace" yapında ekrandaki hersey kayboldu bi duvar kagıdı kaldı sora biraz bekledim geldi.
Efektleri custom yapınca sorun cıkmıyor.
Belki de oldu da ben anlamıyorum.
Siz compizden prefences larda hangilerini tiklemem gerektigini sizlerin neler kullandıgınızı ne gibi efektler olustugunu söyleyebilir misiniz acaba?
blur windows
fadeing windows
küp yansıması
minimize effect
odaklama izleyicisi
paint fire on the screen
water effect
window decoration
wobbly window
yansıma
annotate
açılış resmi
window prewiews
buaradan a$$ası için de seçili olanlar dı$ında,
küp kapakları
group and tab windows
ring switcher
shift değiştirici
seçeneklerini aktif edersen vidyolarda gördüğün tüm efektleri kullanrsın.
açılış resmi dediğin benchmark mı yoksa splash mi ?
bir de sadece bunlar mı seçili olsun? Başka secenekler de secili bende onlar default muydu ben mi işaretlemiştim hatırlamıorm
oldu snrm bu arada. en azından mouseun tekerlegine basıp hareket ettirince masaustu uzaklasıo falan filan.
Diğer ozellikleri filan nasıl kullanıcaz o konuda da bi tutorial yazabilir misin =) kısayol tusları filan ??
fire on windows ne ise yarar msl?
açılış resmi dediğin benchmark mı yoksa splash mi ?
bir de sadece bunlar mı seçili olsun? Başka secenekler de secili bende onlar default muydu ben mi işaretlemiştim hatırlamıorm
oldu snrm bu arada. en azından mouseun tekerlegine basıp hareket ettirince masaustu uzaklasıo falan filan.
Diğer ozellikleri filan nasıl kullanıcaz o konuda da bi tutorial yazabilir misin =) kısayol tusları filan ??
CCSM menüsünde yanındaki checkbox'ı i$aretlediğin özelliğin adının yazdığı ve mouse ile üzerine gelince böyle çevresi kalınla$an kutusu var ya, ona bas, bi ayar menüsü çıkcak, ordan tablardan (sol üstte) devam ederek kısayolların olduğu kısma gel, hepsi yazar orda.
not: paint fire on the screen dediğimiz şey ekrana alevden harfler çizer, kullanmak için Shift ve Win tu$larına (yanlış hatırlamıyosam) basıp mouseun sol tuşu ile yazmak istediğini yazarsın. yazdıklarını silmek için de Shift Win C yaparsın.
not2: küpün tamamını görmek istersen scroll'a basılı tutarak mouseu hareket ettir ya da Ctrl Alt SolMouseTu$u ile hareket ettir.
not3: en önemlisi de her$eyi ben ya da ba$kası yapar/söyler ise sen sistemi tanıyamazsın ;)
olmuş snrm cok saol =) son olarak bişi dicem kübün tamamı diyorsun ya, bende küp namına bişi yok kübün tek yüzü var sadece. yani düz bi ekran. bu tek kullanıcı olmasından mı kaynaklanıyor?
bu küp tam olarak ne işe yarıyor
hmm sağ alt kö$eden masaüstü sayısını kaç yaparsan o kadar yüz olur. default hali 2 olduğu için arkalı önlü görürsün. onu sağ tıklayıp özelliklerden 4e çıakrırsan küp olu$ur.
ne i$e yaradığı konusuna gelince; görsellik ve i$levsellik.
bi tarafta terminal açıp diğer tarafta foruma bakıp bi tarafta msnde konu$up bir tarafta da film falan izleyebilirsin. flan filan.. ya da bi tarafa virtualbox ile windows kurarsın onu açarsın gibi..
Çok güzel olmuş başlık. Ben de bir şey soracağım. Önceden de konu açmıştım ama pek bir şey olmadı sen belki biliyosundur.
Şimdi bende vista var. Taktım ubuntuyu. Bilgisayarı yeniden başlattım. Sonra açılışta ubuntu menüsü geldi ekrana. Install Ubuntu dediğim zaman siyah bir ekran geliyor ve kernel map alive" diye siyah bir ekranda en altta bu yazılar gözüküyor ve ilerlemiyor takılıp kalıyor. Sebebini biliyor musun?
hiç kar$ıla$madığım bi hata $imdiye kadar. i$in garibi hiç bi yerde de görmedim.
bios'tan yapcak bi ayar first boot olarak cd/dvd-rom u ayarlamak. e ztn menü kar$ınıza geliosa bu ayarlanmı$ demektir.
vistanın kurulu olması ya da olmaması bi$eyi deği$tirmeyeceğine göre, cd'yi hatalara kar$ı kontrol edin, bi de mümkünse nerden/nasıl edindiğinizi ve sürümünü belirtin.
Öne çıkan mesajlar
Eaglewingg
Sosyal ağlarda paylaş
pekaziz
Sosyal ağlarda paylaş
Sypro
yuardaki screenshot'larda sol üstte görünen Sypro isimli usb hdd (Seagate FreeAgent Desktop 750gb ex. USB 2.0 3.5'') kurulumdan sonra sorunsuz çalı$tı, o kadar restart attım ettim hiç sorun çıkarmadı açtım kapadım dert etmedi ama windowsa geçtim ubuntuya döndüm (farklı iki in. hdd ile/farklı partition değil) $u an ubuntu tarafından tanınmıyor. aradım falan biraz, Seagate FreeAgent Desktop (external USB HD) not automounting gibi konular var.. ama ya ben beceremedim ya da bi yerlerde bi hata oluyo sonuca ula$amadım.. gnome-volume-manager ile alakalı falan olduğu geçiyo bazı yerlerde hatta..
lsusb çıktısından aldığım satır Seagate RSS LLC $eklinde. gerekli olursa lspci ve lsusb yi tam olarak da yazabilirim..
kendi içinde driver'ı mevcut. wine ya da benzer i$levli bi$ey ile (mesela mono falan) kurmayı da deneyebilirim ama onu son çare olarak dü$ünüyorum, öncelikle sorunsuz $ekilde tanıtabilecek miyim sorusunu çözmeliyim.
hmm unutmadan, hdd ntfs formatında. ama kullandığım ubuntu'da ntfs okuma ve yazma desteği mevcut, ki ztn ubuntudan windowsa geçme sebebim hdd'ye attığım bi kaç dosyayı windowsa ta$ımak içindi. yani iki sistem de hdd üzerine yazabiliyor ve silebiliyor..
eğer i$e yararsa hdd'nin ismi Sypro , sürücü harfi (X)..
:)
Sosyal ağlarda paylaş
GERGE
Önce bunu dene:
sudo mkdir /media/sypro
sudo chmod 777 /media/sypro
sudo mount -t ntfs-3g /dev/sdb1 /media/sypro
Olmazsa bunu dene:
sudo mkdir /media/sypro
mount -t ntfs-3g /dev/sdb1 /media/sypro -o force
Yine olmazsa diski bir Windows makineye takıp scandisc ile tara. Bazen Windows'dan çıkarırken diski Ubuntu'nun mount etmesini engelleyen şeyler bırakıyor.
Ek bilgi bu da:
Normalde Solaris ya da Linux altında kullandığımız NTFS USB'lere Windows altında format atmayı denediğimizde write-protected uyarısıyla karşılaşırız. Linux'e yeni başlayan tüm newbie'ler bu problemle karşılaşmıştır, ve de Windows sağolsun karşılaşacaktır. Bu konuda bir rehber yazayım dedim. İlerde arayan falan olursa bulur kullanır.
Önce ntfs-3g paketinden bahsedeyim Linux'ün. ntfsmount'a dayalı olan bu güzel paket NTFS sistemlerinde şifrelenmiş ya da sıkıştırılmış (sıkıştırılmış dosya değil, sıkıştırılmış partition) dosyalar ya da bölümler haricinde tamamen engelsiz okuna ve yazma yapabiliyor. Aynı anda sınırsız diski mount edebiliyor.
Söylemem gereken bir diyer şeyse Windows ve Linux native kullanabildiği en gelişmiş dosya sistemi FAT32'dir. FAT32 32bitlik bir sistem, yani 4GB'den büyük dosyaları taşıyamıyor ve güvensiz.
Kullanışlılık açısından USB belleğimizi FAT32'ye formatlayacağız. Aynı yöntem her türlü harici depolama aygıtı için kullanılabilir.
1) Önce HP USB Disk Format Tool'u indirin. Program SD kart ve türevleri için de kullanılabilir.
2) Start > Run > regedit
- My Computer HKEY_LOCAL_MACHINE SYSTEMCurrentControlSetControlStorageDevicePolicies
- WriteProtect'e çift tıklayıp Value Data'yı ‘0’ (sıfır) yapın.
3) Formatlayın şimdi istediğiniz diski.
Sosyal ağlarda paylaş
GERGE
Önce Add/Remove'dan Touchpad adlı prıgramı yükleyin. Sonra:
diyerek gerekli ayar dosyasını açın.
Herhangi bir yerine şu bölümü ekleyin:
Dosyanın, Section "ServerLayout" bölümünü bulun ve oraya şu satırı ekleyin:
Bir restartdan sonra touchpadinizi ayarlayabileceksiniz. Tappingi açık kapayabileceksiniz.
Sosyal ağlarda paylaş
BoDrUmLu
Sosyal ağlarda paylaş
Sypro
CCSM 'den logo ile ilgili check olması gerek, onu i$aretlediğim için çıktığını çok sonra hatırladım, nasılsa fark edilir diyip pek üzerinde durmadım.
logo çıkması çok da önemli bi mesele değil aslında. 3 sn kadar ekranda dalgalanan bi Compiz Fusion yazısı o kadar.
direk kullanımı dene. mesela ctrl + alt + mouse buttun 1 ile farklı bi pencereye geçmeyi dene (yani ctrl ve alt a basarken sol tu$ ile basılı tutup ekranı bi yana çekmeye çalı$)
eğer kapalı ise yani sadece masaüstünde öylesine sol tu$a basıp hareket ettirdiğinde oladuğu gibi tarama durumu çıktıysa kar$ına alt + f2 yapıp çıkan kutuya Compiz yaz. ekran bi göz kırpar gibi yapmalı ve compiz aktif olmalı. önceki adımları tekrar dene. yine olmazsa kurulum ile ilgili bi durum olmu$tur. olmazsa ba$tan kurarız.
Sosyal ağlarda paylaş
BoDrUmLu
Sosyal ağlarda paylaş
GERGE
Ekran kartın ne? Ati ise ek şeyler gerekli, yukarıda yazdım.
Sosyal ağlarda paylaş
Sypro
eğer hata verirse bi yerlerde yanlı$ vardır. hata vermesse çalı$ması gerek.
ayrıca evet ati kullanıyorsan xgl 'i ayrıca yüklemen gerek. o büyük bi sorunsal. hatta xorg.conf üzerinde deği$iklik falan bile gerekebilir.
denemelerinin sonuçlarını yaz ona göre yönlendirelim, bi de lütden lspci çıktını yazar mısın ? daha iyi bi sonuç için bilgimiz olsun azcık. ( terminale lspci yaz ve entera bas )
Sosyal ağlarda paylaş
BoDrUmLu
Efektleri custom yapınca sorun cıkmıyor.
Belki de oldu da ben anlamıyorum.
Siz compizden prefences larda hangilerini tiklemem gerektigini sizlerin neler kullandıgınızı ne gibi efektler olustugunu söyleyebilir misiniz acaba?
edit:
00:00.0 Host bridge: Intel Corporation Mobile 945GM/PM/GMS, 943/940GML and 945GT Express Memory Controller Hub (rev 03)
00:01.0 PCI bridge: Intel Corporation Mobile 945GM/PM/GMS, 943/940GML and 945GT Express PCI Express Root Port (rev 03)
00:1b.0 Audio device: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) High Definition Audio Controller (rev 01)
00:1c.0 PCI bridge: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) PCI Express Port 1 (rev 01)
00:1c.1 PCI bridge: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) PCI Express Port 2 (rev 01)
00:1c.2 PCI bridge: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) PCI Express Port 3 (rev 01)
00:1d.0 USB Controller: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) USB UHCI Controller #1 (rev 01)
00:1d.1 USB Controller: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) USB UHCI Controller #2 (rev 01)
00:1d.2 USB Controller: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) USB UHCI Controller #3 (rev 01)
00:1d.3 USB Controller: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) USB UHCI Controller #4 (rev 01)
00:1d.7 USB Controller: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) USB2 EHCI Controller (rev 01)
00:1e.0 PCI bridge: Intel Corporation 82801 Mobile PCI Bridge (rev e1)
00:1f.0 ISA bridge: Intel Corporation 82801GBM (ICH7-M) LPC Interface Bridge (rev 01)
00:1f.1 IDE interface: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) IDE Controller (rev 01)
00:1f.2 SATA controller: Intel Corporation 82801GBM/GHM (ICH7 Family) SATA AHCI Controller (rev 01)
00:1f.3 SMBus: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) SMBus Controller (rev 01)
01:00.0 VGA compatible controller: nVidia Corporation G72M [GeForce Go 7400] (rev a1)
06:00.0 Network controller: Intel Corporation PRO/Wireless 3945ABG Network Connection (rev 02)
08:06.0 CardBus bridge: Texas Instruments PCIxx12 Cardbus Controller
08:06.1 FireWire (IEEE 1394): Texas Instruments PCIxx12 OHCI Compliant IEEE 1394 Host Controller
08:06.2 Mass storage controller: Texas Instruments 5-in-1 Multimedia Card Reader (SD/MMC/MS/MS PRO/xD)
08:06.3 Generic system peripheral [0805]: Texas Instruments PCIxx12 SDA Standard Compliant SD Host Controller
08:08.0 Ethernet controller: Intel Corporation PRO/100 VE Network Connection (rev 01)
Sosyal ağlarda paylaş
Sypro
gelişmiş masaüstü büyütücü
karartma yardımcısı
matlaştır
negatif
renk filtreleyici
zoom desktop
desktop cube
masaüstünü göster
rotate cube
sergi
viewport switcher
blur windows
fadeing windows
küp yansıması
minimize effect
odaklama izleyicisi
paint fire on the screen
water effect
window decoration
wobbly window
yansıma
annotate
açılış resmi
window prewiews
buaradan a$$ası için de seçili olanlar dı$ında,
küp kapakları
group and tab windows
ring switcher
shift değiştirici
seçeneklerini aktif edersen vidyolarda gördüğün tüm efektleri kullanrsın.
Sosyal ağlarda paylaş
BoDrUmLu
Sosyal ağlarda paylaş
Sypro
CCSM menüsünde yanındaki checkbox'ı i$aretlediğin özelliğin adının yazdığı ve mouse ile üzerine gelince böyle çevresi kalınla$an kutusu var ya, ona bas, bi ayar menüsü çıkcak, ordan tablardan (sol üstte) devam ederek kısayolların olduğu kısma gel, hepsi yazar orda.
not: paint fire on the screen dediğimiz şey ekrana alevden harfler çizer, kullanmak için Shift ve Win tu$larına (yanlış hatırlamıyosam) basıp mouseun sol tuşu ile yazmak istediğini yazarsın. yazdıklarını silmek için de Shift Win C yaparsın.
not2: küpün tamamını görmek istersen scroll'a basılı tutarak mouseu hareket ettir ya da Ctrl Alt SolMouseTu$u ile hareket ettir.
not3: en önemlisi de her$eyi ben ya da ba$kası yapar/söyler ise sen sistemi tanıyamazsın ;)
Sosyal ağlarda paylaş
BoDrUmLu
bu küp tam olarak ne işe yarıyor
Sosyal ağlarda paylaş
Sypro
ne i$e yaradığı konusuna gelince; görsellik ve i$levsellik.
bi tarafta terminal açıp diğer tarafta foruma bakıp bi tarafta msnde konu$up bir tarafta da film falan izleyebilirsin. flan filan.. ya da bi tarafa virtualbox ile windows kurarsın onu açarsın gibi..
hallolmasına sevindim. :)
Sosyal ağlarda paylaş
Alcadras
Şimdi bende vista var. Taktım ubuntuyu. Bilgisayarı yeniden başlattım. Sonra açılışta ubuntu menüsü geldi ekrana. Install Ubuntu dediğim zaman siyah bir ekran geliyor ve kernel map alive" diye siyah bir ekranda en altta bu yazılar gözüküyor ve ilerlemiyor takılıp kalıyor. Sebebini biliyor musun?
Not: Bios'a girip de hiç bir ayarlama yapmadım.
Sosyal ağlarda paylaş
Sypro
bios'tan yapcak bi ayar first boot olarak cd/dvd-rom u ayarlamak. e ztn menü kar$ınıza geliosa bu ayarlanmı$ demektir.
vistanın kurulu olması ya da olmaması bi$eyi deği$tirmeyeceğine göre, cd'yi hatalara kar$ı kontrol edin, bi de mümkünse nerden/nasıl edindiğinizi ve sürümünü belirtin.
Sosyal ağlarda paylaş
Alcadras
masaüstü bilgisayarlarımda çalıştırıyorum işin garibi. cd'lerde problem yok yani.
Sosyal ağlarda paylaş
Sypro
Sosyal ağlarda paylaş