Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kanal A, Samanyolu TV, Kanal 7, Vakit, Zaman, Yeni Şafak

Bone

Öne çıkan mesajlar

Peki ne diyeceksin? 4 sene türbanınla okudun, devlete giremezsin mi diyeceksin? Birazcık hainlik olmuyor mu bu?

Burda uzun uzun anlattık, hocaların tavırlarından tut, kutuplaşmaya kadar kaos yaşanacak üniversitelerde diyoruz. Yaşanmaya başladı bile daha adam gibi türbanlılar giremeden.

Gelişmiş medeni bir toplum olsak mesela ben asla karşı olmam türbanın üniversitelere girmesine. Çünkü oralarda kafandaki örtüye göre değil de yaptığın işe göre değerlendiriliyorsun. Burada gerek türbandan yana olan akademisyen, gerek türbana karşı olan akademisyen ayırım yapacak öğrencileri arasında

İşin içine din girince çok güzel bir şekilde karışıyor ortalık Türkiye'de. Fark da burada. Amerika gibi olsak üniversitelerde serbest olsun, çünkü Türban toplumun kutuplaşması için herhangi bir tehlike arz etmiyor.

Neyse hep aynı şeyleri tartışıyoruz, ama bak sakin olarak tartışıyorum hakaret de yok.

Bana canım ya da canımın içi demezsen sevinirim.
Sosyal ağlarda paylaş

forgiver said:
eee sizin örnekten devam edersek
avukatın biri danıştay üyesi öldürürse, bütün avukatlar katil olur
türk milliyetçisi biri rahip öldürse bütün milletyetçiler katil olur
laikçinin biri inancı gereği yürürlükteki anayasaya aykırı olarak türbanlı birini uniye sokmassa, bütün laikçiler suç işliyor sayılır
di mi?
e ne uğraşıyoruz o zman bireysel hukuk sistemiyle, bir kişi suçlu olunca onun ait olduğu bişeyle ilişkisi olan herkes suçlu sayılsın

"türban dinin gereği deil"

tekrar yazıyorum: sanane yani başkasını dininden ister müslüman olduğundan örter, ister vakko dini gereğince örter, ister canı ister örter.

ayrıca anayasa mahkemesi laiklik ilkesi gereğine dayandırarak 1989 daki kararı verdi
madem dinle alakası yok ne diye laiklikten dem vuruluyor.

hem size ne dinin gereği olup olmadığından
http://www.sabah.com.tr/2008/02/27/haber,DF82B54284F8449F9B84BF1D54044F40.html
said:
Bir an için İslam'da baş örtmenin olmadığını varsayın (" Velev ki "!) Farz edin ki böyle bir şartın bulunmadığını net olarak biliyoruz.
Ne yani... Bunu öğrenir öğrenmez türbanlı kızlar başörtülerini çıkaracak mı?
Toplumsal grupların değerleri gerçeğe değil yoruma dayanır. Milyonlarca Müslüman kadın, başını örtmesi gerektiğini düşünüyorsa... Kime, neyi ispatlayacaksınız?
Türbanlı bir kızın karşısına geçip... " Ben ince ince araştırdım, dibine kadar soruşturdum: Başını örtmen gerekmiyor " derseniz...
Son derece basit bir cevap alırsınız:
" Sana ne! "

Hala 1 kişi mantığındasın. At gözlüğü ftw!
yüzbin örnek verildi, artık genele yayabilirim diye düşünüyorum. Milyonlarca müslüman kadın başını örtmesi gerektiğini düşünmüyor. Doğru düzgün eğitim alan, psikoloji bilen biri diğer ülkeler dahil baş örtüsü takanların büyük çoğunluğun zorla taktığı sonucuna rahatça varabilir.

Genç bakışa mı 32. güne mi bir kız çıktı, "14 yaşımdan bu yana türban takıyorum, babam beni zorlamadı" diyor. 14 yaşında senin hangi düşünce yapın gelişmişte buna karar veriyorsun?

Ayrıca "sanane başkasının dini özgürlüğünden" demişsin. Başkasının dini özgürlüğü ülkemin, insanımın çağdaşlaşma yolunu önlüyorsa, gerici bir zihniyete yol açıyorsa, yapılan yasa değişikleri, uygulamalar hayatımızı birebir etkilemeye başlıyorsa karışırım arkadaş. Devletinin kuruluş ilkelerini gözüne gözüne sokarız adamın ondan sonra.
Sosyal ağlarda paylaş

DoruK said:
DoruK said:
fightersfight said:

ayrıca türban dini simge degildir dinin geregidir.

peygamber misin arkadaşım?

fightersfight said:
ulema mısın be hangi bilgine göre konuşuyorsun ?

illa ulema mı olmak gerekiyor?

illa peygamber mi olmak gerekiyor?

hangi bilgine göre konuşuyorsun aşkım bi tanem?
Sosyal ağlarda paylaş

Prawler said:
Peki ne diyeceksin? 4 sene türbanınla okudun, devlete giremezsin mi diyeceksin? Birazcık hainlik olmuyor mu bu?

Burda uzun uzun anlattık, hocaların tavırlarından tut, kutuplaşmaya kadar kaos yaşanacak üniversitelerde diyoruz. Yaşanmaya başladı bile daha adam gibi türbanlılar giremeden.

Gelişmiş medeni bir toplum olsak mesela ben asla karşı olmam türbanın üniversitelere girmesine. Çünkü oralarda kafandaki örtüye göre değil de yaptığın işe göre değerlendiriliyorsun. Burada gerek türbandan yana olan akademisyen, gerek türbana karşı olan akademisyen ayırım yapacak öğrencileri arasında

İşin içine din girince çok güzel bir şekilde karışıyor ortalık Türkiye'de. Fark da burada. Amerika gibi olsak üniversitelerde serbest olsun, çünkü Türban toplumun kutuplaşması için herhangi bir tehlike arz etmiyor.

Neyse hep aynı şeyleri tartışıyoruz, ama bak sakin olarak tartışıyorum hakaret de yok.

+1

Aynen budur. Eğer Fetonun fırsat kolladığı, şeriat yanlılarının olmadığı, hacıların hocaların halkı kötü yönlendirmediği, imamhatiplerin olmadığı çağdaş, eğitimli bir ülke olsaydık türban'a bişey demezdik. Kimse demezdi.

Ama öyle bir ülke değiliz. O yüzden yasaklar şart.
Sosyal ağlarda paylaş

Prawler said:

devlete girilecektir hatta belediyelerde filan şimdiden vardır örnekleri
akp 2003 seçimlerinde iktidar olur olmaz mı değişikliğe gitti türban için, 5 yıl sonra ancak ortam oluştu
hepsinin bir zamanı var, bi dahaki seçimden sonra da devlet dairesine sıra gelir

türbanda kutuplaşma olduğu yok, sorunlu insan her zman sorun çıkartır
boğaziçi üni de sorun mu oluyor
türban yasaklanmadan önce sorun mu oluyordu
sanki ilk defa serbest olcak türban tc tarihinde
gelişmiş bir toplum olmak için kimsenin keyfi beklenmez
ilerleyebilemk için gerekli fırsatlar yakalandığına değerlendirelerek gelişilir yoksa hiçbişey yapmadan oturup gelişelim diye bekleme

LathspeLL said:

Hala 1 kişi mantığındasın. At gözlüğü ftw!
yüzbin örnek verildi, artık genele yayabilirim diye düşünüyorum. Milyonlarca müslüman kadın başını örtmesi gerektiğini düşünmüyor. Doğru düzgün eğitim alan, psikoloji bilen biri diğer ülkeler dahil baş örtüsü takanların büyük çoğunluğun zorla taktığı sonucuna rahatça varabilir.

Genç bakışa mı 32. güne mi bir kız çıktı, "14 yaşımdan bu yana türban takıyorum, babam beni zorlamadı" diyor. 14 yaşında senin hangi düşünce yapın gelişmişte buna karar veriyorsun?

Ayrıca "sanane başkasının dini özgürlüğünden" demişsin. Başkasının dini özgürlüğü ülkemin, insanımın çağdaşlaşma yolunu önlüyorsa, gerici bir zihniyete yol açıyorsa, yapılan yasa değişikleri, uygulamalar hayatımızı birebir etkilemeye başlıyorsa karışırım arkadaş. Devletinin kuruluş ilkelerini gözüne gözüne sokarız adamın ondan sonra.

genele yayarak ancak genelleme yaparsın o da senin at gözlüğünden baktığın ideolojik saplantılar haline gelir
işlenen suçlar bireysel olarak değerlendirilir, masum insanlar zan altında bırakılamaz

milyonlar başörtülüyle konuşup mu bu kanıya varıyorsun, zorla örtünme, kim kime zorla bişey yaptırabiliyor
zorla yaptırılan bişey ne kadar tutar
bu kadar insan başını zorla örtseydi mutlaka bir sorun olurdu ama ortada öyle bişey yok

dini ibadetini 14 yaşında da yapabilir, herşeyi kavrayacak, sorguluycak zamanı bulamamış olabilir ama dinin gereklerini yavaş yavaş uygulamaya başlar, 24 saat takmaz belki ama dinin gereği olarak yapar
14 yaşında başı açık birine, oruç tutmayana, namaz kılmayan karışan var mı ? yok
neden karışılmıyor çünkü kimsenin dini inancı başkasını ilgilendirmiyor, o çocuğun inanmasında size ne

kimin yaşamını etkliyor o yasalar, sokakta türbanlı, uniye girince mi başkalaşım geçiriyor
hayatımız deişiyor diyorsun da, şimdi kaldırılan yasaklar da başkalarının hayatını değiştirmek için çıkartılmıştı
herşeyin normalleşmesi gericilik değildir
ileriye gitmekte sayılmaz gerçi ama olması gereken yere ilerlenilmesidir

Ekmek said:
Dinde okumak örtünmeden önce gelirken örtünmek için okumaktan vazgeçen insanların samimiyetine inanacak kadar aptal adamlar var burda ya. Pes.

okumak önce geliyor diye örtünmek için hiçbir çaba sarfetmeden durmak mı gerekir
şimdiye kadar avrupa ülkelerine gidenler oldu, başını açanlar oldu, peruk takanlar oldu, gitmeyenler oldu, hakları için eylem yapanlar oldu
birilerinin keyfi için ne okumaktan vazgeçtiler ne de örtünmekten
Sosyal ağlarda paylaş

gereken yargılama yapıldı zaten
anayasa değiştirildi filan
temmuzda da görev süresi dolan 22 tane rektör var, onların yargılanmasına gerek yok gerçi
ama işte onların yerine yenileri atancak filan

başkasının özgürlüğünün kısıtlanmasına destek olup, aman benim özgürlüğüm gitmesin demekte çok acıklı olmuş
kısfmet.
Sosyal ağlarda paylaş

forgiver said:
devlete girilecektir hatta belediyelerde filan şimdiden vardır örnekleri
akp 2003 seçimlerinde iktidar olur olmaz mı değişikliğe gitti türban için, 5 yıl sonra ancak ortam oluştu
hepsinin bir zamanı var, bi dahaki seçimden sonra da devlet dairesine sıra gelir

Zaten karşı çıkanların çoğu bu yüzden karşı çıkıyor. Kamu çalışanlarının dinsel simgeler kullanması devletin tarafsızlığı ilkesine aykırı.

Bu hem anayasada belirtilen "laik demokratik sosyal hukuk devleti" olduğumuz tanımına aykırı hem de dinsel argümanların yani dogmanın devlet yönetimine girmesi demek ki sonucu mezhep ve tarikat kavgalarından tutup şerii uygulamalara kadar gidebilecek bir durum.
Sosyal ağlarda paylaş

samanyolu'nun dizilerine hastayım ben. o kadar komikler ki laftan anlamaz laikler böyle namaz kılarken temizlikçiyi tekmeliyorlar kalk kalk diye, sonra ölümden sonra böyle beyaz giysili amca ona buna ceza mı veriyor napıyor ukala ukala konuşuyor.

e tabi sabahtan akşama itilip kakılan adam onlarla rahatlatıyor psikolojiyi lazım böyle emniyet subapları koyun sürüsü için.

örgütlenip sendikalaşsa o kadar itilip kakılmayacak, beyazlı amcanın kaka insanlara söyledikleriyle datmin olmasa hukukun üstünlüğüne gereken önemi verecek. böyle bekleme salonunda gerçek hayata geçmeyi bekleyerek bitirmeyecek ömrü.

kader kısmet işte bize de böyle acaip bi halk düştü.
Sosyal ağlarda paylaş

forgiver said:
gereken yargılama yapıldı zaten
anayasa değiştirildi filan
temmuzda da görev süresi dolan 22 tane rektör var, onların yargılanmasına gerek yok gerçi
ama işte onların yerine yenileri atancak filan

başkasının özgürlüğünün kısıtlanmasına destek olup, aman benim özgürlüğüm gitmesin demekte çok acıklı olmuş
kısfmet.

Zaten rektörler ve faşist kemalist akademisyenler şutlandı mı devletteki Fetullah kadrolaşması tamamlanmış olacak.

Bu atanan yeni rektörler özgürlükçü olur.

Böylece Fetullah Gülen'in hedeflediği can damarlara sinsice girme ve oralarda dolaşıp devlete hakim olma olayı gerçekleştirilmiş olur.
Sosyal ağlarda paylaş

herşey çıkar olmuş bu devir de.

kız başını örter neden. namuslu desinler diye. koca bulayım diye

kişi tarikata katılır niye çünkü çıkarları vardır. örneğin bir tariakatta esnaflar aylık para verirler tarikata ve tarikat bütün işlerini o esnafa yaptırır. örneğin adam kuaför dür. bütün o tarikattaki herkes o kuaför e gider ve adam çıkarı için tarikata katılır.

yönetim dini kullanır türban der ve %47 yi toplar.

olan kime olur 4 4 lük dinini yaşayn bi garip habersiz kişilere olur.
Sosyal ağlarda paylaş

Prawler said:

...caklar,...cuklar.
kaosu yaratan türban karşıtı yasakçı gruplardır.yasaklanacak birşey olmassa kaos da olmaz.toplumda nasıl kaos yaşanmıyorsa üniversitelerdede yasaklanmaz.

ayrım yapacak kişiler türban olmadan da ayrım yapabilir,bunun engellemesi hakla hukukladır.
Tehlikelere göre hukuktan vazgeçilmez.hukukda öngörüye yer yoktur.
Tehlike arz edicek birsürü şey olabilir,ama türban yasaklanması gereken bir özgürlük degildir.
bu bütün dünyadada böyledir.
bana kalırsa kamuyada girebilmelidir türban ileridede olucaktır.
Koskoca cumhurbaşkanının karısı türbanlı,zaten çoktan girmemişmi?
tek ihtiyacimiz birbirimize karşı hoşgörü ve sevgidir.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...