Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Nokia'dan geleceğin telefonu "Morph"


PhysX

Öne çıkan mesajlar

Nokia Araştırma Merkezi (NRC) ve Cambridge Üniversitesi, New York'taki Modern Sanatlar Müzesi'nde(MoMA), ortaklaşa çalışmaları olan "Morph" konseptini 24 Şubat-12 Mayıs arasında sergiliyor. Telefonun sahip olacağı üstün özellikler ise kısaca şöyle:

* Cihaz gerilebiliyor, bükülebiliyor ve aynı zamanda transparan bir maddeye sahip.
* Nanograss teknolojisi sayesinde güneş enerjisi ile kendini şarj edebiliyor. Aynı zamanda yeni teknolojiyle birlikte bataryaların enerji depolama kapasiteleri de artarken boyutları da küçülüyor.
* Bileklik olarak kola takılabildiği gibi katlanarak kullanılabiliyor.
* Kendi kendini temizleyen ve koruyan bir maddeden yapılmış.
* Üzerindeki sensörler sayesinde çevre hakkında daha fazla bilgi edinilebiliyor. (Bir elmayı yemeden önce yıkamamız gerekir mi? Hava ne kadar kirli?)

resimler
http://www.ceplab.com/wp-content/uploads/2008/02/01_morph_open_mode_lowres.jpg

http://www.ceplab.com/wp-content/uploads/2008/02/02_morph_open_operating_lowres.jpg

http://www.ceplab.com/wp-content/uploads/2008/02/03_morph_phone_mode_lowres.jpg

http://www.ceplab.com/wp-content/uploads/2008/02/04_morph_wrist_mode_lowres.jpg



Nanoteknoloji sayesinde siz bu cihazı istediğiniz gibi şekillendirebiliyorsunuz. İsterseniz bir bileklik, isterseniz küçük ve şık bir telefon, isterseniz de büyük ve video izlemenize yarayan bir multimedya cihaz…

Her ne kadar bilim kurgu filminden bir sahne gibi gelse de bu teknoloji çok da uzak değil. Bu alet gelecek 10 yılda her evde buna benzer cihazları görmeye başlayacağımızın sinyallerini veriyor. Tabii bu teknolojinin son kullanıcıya sunulabilmesi için fiyatının da iyi ayarlanması gerekiyor.

nokia sayfasına şuradan alıntı yaptığım yere ise şuradan ulaşabilirsiniz
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Geçen senede Morph adı altında bir consept sunmuşlardı. Ama consept'ten öteye geçemiyor, fiziksel bir form olamıyor. Yani biraz üsturuplu atmaları lazım :). iPhone bir devrimi gerçekleştirdi, consept'i gerçek yaptı. Artık nokia gibi firmalarında consept ile milleti uyutmaları yerine elle tutulur futuristik cihazları üretmeleri gerek.

Milleti parmaklarında oynatıyorlardı iPhone çıkana kadar. Şimdi bakın telefon fiyatlarına yerlerde sürünüyor. Neden? iPhone'u 400$'a alıp unlock ediyor millet. iPhone kadar başarılı bir telefon çıkmadıkça markaların işi zor.

En son fuarda bile Sony Ericsson ve Nokia prototip touch modellerini gösterdi. PROTOTİP! Hala adamlar düzgün, bitmiş bir cihaz gösteremediler. Yuh diyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Aman tanrım hayallerim gerçek oluyor!

Her zaman güneş enerjisiyle kendini şarj eden, kendi kendini temizleyebilen, bana gereksiz bilgiler verebilen, iğrenç yeşil bir görünüme sahip, telefondan başka herşeye benzeyen ve en önmlisi bileğime sarılabilen bir telefon istemiştim. Gözlerim doldu!

sdfsdff :D

İphone döver, bi de bu çıktığında 5000$dan falan satılır, ki en erken 2009 ortasında falan çıkar bu.

Kola sarmak da ayrıca gereksiz yani, koy cebine taşı çok mu? Sarılabilen ekranlar ve işlemciler falan çok taze etknoloji bu telefon 1 sene içerisinde çıkarsa paso bozulur :D
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

şimdi öyle diyosunuz da, çıktığında, zaten yeni telefon alabilecek olan kesim, %100 gibi bir oranla bileğinde bu aletle dolaşacaktır. hatta kışın insan modellerini görebiliyorum böyle uzun kollu giysisinin üstüne takmış morph unu bi yere otururken falan önünde masa varsa direkt o kolunu masanın üstüne koyar hatta öyle uyur.. falan filan
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 3 ay sonra ...
×
×
  • Yeni Oluştur...