Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

bulent ersoy "halki askerlikten sogutmaktan" yargilanicak

Jadelith

Öne çıkan mesajlar

4 uncu sayfaya kadar okuyabıldım ancak belkı baskası yazmıstır da.

zorunlu askerlıge karsı olanlara benden 35.000 $ aylık maas yemek ıcmek sıcmak yatma yerı bedava ..,

hadı gıdın EKSI 30 derece de ustunuzde 35 kılo agırlık (bellı bı zaman sonra ne kadar olur dusunun) km lerce yuruyerek bı yere geldınız ve karsınızda yıllarını dagda gecırmıs SEREFISZ KOPEKLER ordusu hadı carpısın bakalım ?

tamam 90 gun egıtımle al elıne mg3 u gıt adam vur dıyen zıhnıyete bende karsıyım ama karsı oldugun tek nokta burası .. Cok daha fazla egıtım le bu ıslerın olması gerekıyor .Ama zorunlu askerlık bence kalkmamalı .Bı arkadas soylemıs ole kıcınız koltukda PC basında yazı yazmakla olmuyor bu ısler .Istanbulda ankarada rahat oturmanızın tek sebebı orda vatanı bekleyenler....(Ben askerlıgımı yaptım bu arada ..)

Hatda bu acemılıkle ılgılı sozde PKK magrasında sole bı yazı yazılmıs ne kadar dogrudur bılemem

Eğer bir asker sizi gördüğü zaman durmadan ateş ediyorsa bilinki o acemidir kurşununun bitmesini bekleyin,

Eğer sadece sizi gördüğü zaman ateş ediyor saklandığınız zaman duruyorsa o bir komandodur, kaçın ve canınızı kurtarın.

Eğer sizi gördüğü zaman ortadan kaybolmuşsa ve etraf sessizse bilinki o bordo berelidir merak etmeyin o sizi bulur
.
Sosyal ağlarda paylaş

Ersoy çok doğru söylemiş, ebru gündeşe verdiği cevap biraz ağır olmuş ama açıkçası ebru gündeşin orada yaptığı çok bariz popülistliğe karşı verilmesi gereken bir cevaptı bence.

Zamanlama açısından da şunu düşünüyorum: Bu açıklama ile birlikte çeşitli platformlarda bu cümlelerin doğruluğu, askerliğin gerekliliğini tartışmaya başladı insanlar ki; yıllardır yapılması gereken bir şey bu, o yüzden zamanlama kötü falan diyemem.

Bülent Ersoy'dan da beklemezdim ayrıca.
Sosyal ağlarda paylaş

Benim gözümde değeri pek yoktur söylediklerinin de o insanın sözlerini büyük sözler olarak algılayan insanların olduğunu unutmayın.

Pokemona özenip camdan çocukların atladığı, kurtlar vadisine özenip millertin birbirini kestiği bi ülkede, bülent ersoya inanıp askere gitmeyen kişiler de çıkar elbet
Sosyal ağlarda paylaş

Tamam kimse askerlik yapmasın. Sınırlara da lale gül neyin dikeriz. Gülün dikeni var nassa düşman geçmeye kasarsa bi taraflarına batar ölürler zaten.

Askerliği neden sadece bir süreliğine ele alıyorsunuz ki?
15 ay geçtikten sonra askerlik bitmiyor ki. Onun haricinde bir yaşa kadar her an askere çağırılabilirsiniz. Amaç olası durumalarda hiç olmazsa bir süreliğine eğitimden geçmiş piyade bulunsun elde.

Uzak değil bu dünya 100 sene de 2 dünya savaşı gördü. 1. siniden paçayı nasıl zorla kurtardığımızı güzelce tarih kitaplarından öğrenebilirsiniz.
Türkiyenin güçlü bir ordusu olmasa şuan çoktan bilmem kaç kere üzerimize gelirlerdi. Yavaş gelsinler diyenlere dibimizden örnek Irak. Nasıl boktan bir bölgede yaşadığımızı hatırlatmama gerek yok sanırım.

Hiçbirimiz gitmeyelim canım nolcak. Veririz parasını doğuda eğitim vermediğimiz, istihdam sağlamadığımız, öğrenim görmemiş yurdum insanlarına yaptırırız askerliği. Zaten işleri ne, gitsin ölsünler bizim için askerde. Biz zaten 1. sınıf vatandaşız. Bizim için ölecekler varken niye kıçımızı zora sokalım ki.
Sosyal ağlarda paylaş

Öncelikle şu an kuzey ırak ve o bölge etrafında görev başında olan tüm askerlerimize Allah yardım etsin yardımcısı olsun.

Türkiye prof. askerliğe geçmek için gerçekten çok geç kaldı ve geçmesi şart. Burda birçok arkadaşın söylediği gibi , zorunlu askerlik yanına zorunlu kamu hizmeti alternatifi getirilmesi her bakımdan iyi olacaktır. Ordumuz yıllardır sınırlarımız potansiyel düşmanlarla sarılı mantığı ile asker sayısını yüksek tutmakta fakat bu sırada ordunun çok yavaş geliştiği göz ardı edilmemeli.

Şu an bikaç günde verdiğimiz Şehitlerimizin sayısı oransal olarak verdirilen kayıp ile karşılaştırıldığında aslında başarı değildir. Biz düzenli TSK ile örgütün militanlarını karşılaştırıyoruz. Bizdeki imkanlar ve onların imkanları karşılaştırmak gerek ( tabi onlara hangi ülkelerden nasıl bir teknoloji silah yardımı geldiği meçhul ). İşte bu yüzden prof. askerlik bizim temel eksikliğimiz ve verdiğimiz kayıbın çok oluşunun sebebi bana göre.
Sosyal ağlarda paylaş

Bence Türkiye gibi hem dünyanın en uzun kara sınırlarından birine sahip, hemde üç tarafı denizlerle çevrili bir ülke; bu teknolojik gelişmişlik seviyesi ve bu mali durumla mümkün değil profesyonel askerliğe geçemez. kara sınırı olmayan İngiltere veya komşularının tamamına demografik, teknolojik ve ekonomik bariz üstünlüğü olan bir ABD, Almanya değiliz biz.
Sosyal ağlarda paylaş

dieevil said:

Eğer bir asker sizi gördüğü zaman durmadan ateş ediyorsa bilinki o acemidir kurşununun bitmesini bekleyin,

Eğer sadece sizi gördüğü zaman ateş ediyor saklandığınız zaman duruyorsa o bir komandodur, kaçın ve canınızı kurtarın.

Eğer sizi gördüğü zaman ortadan kaybolmuşsa ve etraf sessizse bilinki o bordo berelidir merak etmeyin o sizi bulur
.

birisi otumuş bunu yazmış,diğeri okumuş anlatmış,öbürsü abartmış bir diğeri almış pkk mağrasına yazmak lazım demiş,öteki de bunu böyle bi mağrada okumuşlar diyip facebookta önüne gelene yollamaya başlamı..oldu..eminim yazmıştır o 12387423846 türk askeri öldürdük,biz burda parti yapıyoruz türü moral vermeye kasan açıklamalar yapan pkklılar.
Türklere gaz vermek için yapılan bir yazı bu ve insan öldürmenin,can almanın da gazı varsa,olmaz olsun o..

Asteroth said:

Ha alakasız olarak şunu da ekleyeyim, milliyetçi bir insan değilim, o yüzden ne "Vatan borcu" kavramına saygı duyuyorum, ne de "Onlar göndersin, sen gönderme oh" laflarına. "Çocuğumu bu vatana helal etmiyorum" diyen adama da helal olsun diyorum. Ben de kalkıp, saçma sapan klişe milliyetçi palavralarına kulak asıp, "Borçlu olduğum" devletin yetersizliği yüzünden kanımı döküp, "Vatan Sağolsun" demeyeceğim demektir.

Bu kadar sert bir tutumum olmasa da,katılır gibiyim..
Eninde sonunda;huzurla yaşamak için iki karış toprak edinmeye/elindekilerle yaşamaya çalışmaya çalışırken yok olan onlarca can..Saldıranlardan da,saldırılanlardan da..Ve dünyaya bir daha gelip gelemeyeceğimiz konusunda çok net ve kesin bilgilerimiz olmadığına göre..E o zaman,bu yüzden ölmek/öldürmek niye?

Bülent Ersoy un da ne dediğini,ne kastettiğini anlıyorum.Bahsettiği,gitmem gelmem meselesinden daha öte bir durum."Önceden hazırlanmış,kimin kazanıp kimin kaybedeceği belli savaşlara,masa başında yapılan anlaşmalara neden gözümün nuru gibi büyüttüğüm evladımı vereyim ki?"Diyor ve haklı bence de..

Tamam,bu güne dek bu ülkede hayatta kalmam belki bir kaç şehidimizin hayatına mal olmuştur ama,kaçımız o acının nasıl olduğunu "gerçekten" biliyoruz,burada yorum yapanlardan kaçı tanıyordu o gencecik şehitleri?Kaçı o acıyı gerçekten hissetti?Kaçınız acaba ölüm haberi gelir mi?İyi midir acaba..Tanrım onu koru ne olur diye dualar ederek geçirdi günlerini?..

Yaşadığım yeri seviyorum ,tarihinde sayısız kahramanlıklar yapan insanların cesaretine ve gücüne hayranlığım büyük ama buraya bir borcum olduğunu düşünmüyorum..(Allah korusun)Günü geldiğinde ne sevdiğim erkeği ne de oğlumu hiç tanımadıkları ve tanımayacakları bilmem kaç bin insanın bir yerlerde yaşamaları ve büyük ihtimalle sadece "vah vah yazık" ya da ezbere edilen bir "şehitler ölmez" lafı ve ardından unutulmaları için kaybetmek istemem ben.Büyük ihtimalle çoğu bırakın adını öldüğünü bile hatırlamayacak 1 yıl sonra..Her şey o kadar mekanik değil hayatta.Gider başka memlekette yaşarım gerekirse.

Çünkü dağda kalıp yırtıcı hayvanlar diyebileceğimiz kadar yırtıcılaşmış kişilerin karşısına 90 günlük eğitimle neredeyse ölmek için çıkarılmalarını,bu yüzden ölmelerini ya da saçma sapan şekillerde egzersiz yaptırılıp,çim sulatılıp,haritanın diğer ucunda 18 ay çarşı izinlerinde zaman öldürmelerini gereksiz buluyorum..Millete hizmetse hizmet,bırakın belki de neyi iyi biliyorsa o işi yaparak daha çok hizmeti dokunabilir..

Profesyonel askerliği destekliyorum.Ayrıca;

Günlerdir medyada,sözlüklerde,forumlarda,yolda,metroda..vs.. her yerde "vatan borcu","can vermek lazım","verecekler elime tüfeği" vs vs konuşan arkadaşlar.. Lütfen orada burada dolanacağınıza insanlara provake edici,gaz verici laflarla şişireceğinize,buyrun gidin askere tekrar..Madem adam olmak,şan şeref buna bağlı..Geri dönmeyin oradan,meslek olarak askerliği seçin.Güney doğuya isterseniz tayininizi daha hoş olur.Yalnız ölme riskiniz yüksek biliyorsunuz, ama şanınız şerefiniz daha da artar sizi bir hain pusuda öldürürlerse.Counter strike değil savaş belki son anınızda bunu anlarsınız.Yazık ki,sizin için düzenlenen askeri cenaze töreninizi göremezsiniz ama ne yapacaksınız..Arkanızdan bir fatiha okur "Vatan sağolsun" deriz,sakın merak etmeyin..Sağlıcakla.

Not:evet gaza geldim,evet bilmem kaç gündür sessiz kaldığım,içimde kalanlar patladı..hoş..
Sosyal ağlarda paylaş

TSK'nın internet sitesine girip operasyon fotolarına bakın lütfen. Kar içinde otururken, makineli tüfeğin dipçiğini yere dayayaıp namlusunu karnına dayayarak oturacak kadar eğitimsiz, silahlarının namlularını, yanlarındaki arkadaşlarına doğrultacak kadar eğitimsiz askerlerimizi neredeyse dağda büyümüş diyebileceğimiz çakalların önüne atmak mı vatanseverlik. Onuda sormak istiyorum. Profesyonel askerlik Türkiye şartlarında çok zor biliyorum ama bu manzarada çok kötü.
Sosyal ağlarda paylaş

Öncelikle sadece ilk 3 sayfayı okudum ancak şunu söyleyebilirim.Bülent Ersoya kesinlikle katılmıyorum ve haksız buluyorum eleştiriyi de kesinlikle hak ediyor.Türk ulusunun değerleri wardır ne demek ben evladımı askerde feda edemem bizim atalarımız bu topraklar da biz rahat yaşayalım uygar toplumlar seviyesine ulaşalım diye sınırların kanla çizilmesini göze alarak kendi canlarını feda edip savaşmışken bizim çocuğumu ölsün diye askere yollayamam zihniyetini açıkçası kınıyorum.Eğer onların emanetine sahip çıkamıyorsak onlara layıkta olmadığımızı gösterir bu ki bence böyle yaşamanında hiç bi anlamı yok.

Evet bende profesyonel askerlikten yanayım 3 aylık eğitim almış insanların böyle büyük bi operasyona gitmesini mantıksız buluyorum açıkçası ancak böyle olması gerekiyorsa böyle olmalıdır.
Sosyal ağlarda paylaş

Bu vatana nerde borcumuz var anlamadım. Atatürk'ün izinden giden bir devlet olsak, o dönemi devam ettirsek, kalkınsak borcum olur. Ama ilerleyeceğimiz yerine yerimizde saymışız, hatta gerilemişiz. Bilinç 0. Hiçbir kurum, sektör gelişmemiş, birbirini kazıklamak için yarışan insanlarla dolmuş taşmış, herhangi bir ürünü 2 kat fazlaya kakalayan bir ülke haline gelmişiz.

Ben bu ülkeye borçlu hissetmiyorum kendimi. bu ülkeyle ilgili tek sevgim Atatürk'tür ama onunda izi kalmadı ne yazık ki.
Sosyal ağlarda paylaş

wanderer said:
senin mantigindaki birinin vergi de vermeyi reddetmesi gerekir. zaten hem boyle yapip bi de ustune "devlet hizmet vermiyor" denmesinden kaynaklaniyor bi suru problemimiz.

onu demem için yol su elektrik vs. vs. hiçbir hizmeti kullanmamam gerekir, onlarında parasını fazlasıyla veriyorum zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...