Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

GeeXboX - Bilgisayarınızı Home Theater'a Çevirin

GERGE

Öne çıkan mesajlar

abi simdi olay su format atican yane windows xp kurcak gibi
atarken partition yaratiyosun ya mavi bi ekranda
orda bi tane mesela 1 gblik yad aiste 100 mblik bi harddisk daha yaratcan extradan windowsu kurdugun normal harddisk disinda
bunu onun icine kurcan
sonra bunu calistirmak isteyince
biosdan o harddiskten boot etcen
yada sanirim seylede olur
neydi ya formatsiz fdisk yapa proogram
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Eğer usb belleğe kuracaksan unetbootin ile kurarsın. Bunu anlatmaya gerek yok unetbootin indir, anlarsın ne yapacağını. Unetbootin tüm işletim sistemleri altında çalışıyor. Bunu tavsiye ederim ben.

Iso'yu bir cd'ye yazabilirsin rahatça. Kendisi açar. Açıldıktan sonra işletim sistemi CD'yi de çıkarabilirsin.

Harddisk'e kurmak da kolay. CD'yi takıp otomatik kurarsın. Ama bootloader biraz sorun çıkarabiliyor. Eğer GRUB nedir, nasıl ayarlanır bilmiyorsan kurma. Ne olur, ne olmaz.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Windows Installer varmış:

This package is for Windows (32-bits) only. It is a regular Win32 application that allows you to easily install/uninstall a GeeXboX ISO on your current hard-disk (or any USB key) without need to partition (or format) it again. It makes use of internal Windows bootloader to allow you choosing between different OSes to boot from.

Direk bunu deneyin diyorum öyleyse.
Sosyal ağlarda paylaş

Absolut said:
Hayatta ilk kuran olmam.
Ben az once kurdum.
Ilk once windows installer'i indirdim 400kb gibi bir sey.
Daha sonra oradaki hazir ISO'lardan birini indirdim. Standart olanlardan.
Sonra usb disk'i yerlestirdim.

Windows Installer'i calistirdim. ISO'nun yerini gostermemi istedi. Indirdigim iso'yu gosterdim, yaklasik 2 dakika icinde kuruldu.

Daha sonra bilgisayar baslarken boot olarak usb'yi sectim. Warning bilmem ne verdi ama gecti hepsini. Daha sonra acildi.. Bence baya basarili; sade, kullanisli ve taahhut ettigini yapiyor. Gerisi de cok onemli degil sanirim.

NOT: Gerekirse girdiginiz zaman preferences bolumunden gerekli ayarlari degistirebiliyosunuz ama ben herhangi bir sey degistirmeden .wmv'leri calistirdim.
Sosyal ağlarda paylaş

Ayni sorulari baskalari da sorar, yanit olsun..
said:
USBde min req ne?

USB'de min req muhtemelen 50MB olmasidir heralde. Ben 256MB'lige kurdum. Ama daha once soylendigi gibi anakartin USB'den boot'u desteklemesi lazim.
said:
PCne kurdugun o minik programlı sistemdemi calısıyor USB yoksa herhangi USB ile baslayabilen sistem yeterli mi?

Program'da yukleyecegin disk'i seciyorsun. Orada listede tanimis olmasi gerekli. Burdan su sonucu cikariyorum, eger windows USB disk'i gormezse win installer'la yukleyemezsin.
said:
Ana PCde wireless ethernet USBsi eger tanıtılmış degilse genede wirelessi kullanabilir mi? Driverları kaybttim :P

wireless'i test etmedim, edince update ederim burayi da. Ancak genelde linux tabanli sistemler, driverlar yuklu halde geliyor. Yani senin herhangi bir sey yuklemen zaten olasi degil sisteme. Bu nedenle driver'i kaybetmis olman herhangi bir sorun teskil etmiyor (Yani elinde driver cd'si olsaydi bile bir fark yaratmayacakti).
Sosyal ağlarda paylaş

Pffff laptop usbden acılmayı desteklemiyor.
Pffff laptop CD var write yapamıyor.
Başka PCde isoyu burn yapıp yazsan CDye laptopla açabilirmiyim?
Yek olumlu gelişme wireless USB hedesini tanıttım ama başka PCden CD hazırlayıp laptopda kullanırsam çalışırmı acaba?
Ve sitedeki hazır iso dosyasını direk olarak poweriso gibi bir programla CDye yazdırmam yeterli mi? Birazcık help :)
OHHH geberator sadece iso hazırlıyormus kendi yazmıyormuş. iyi oldu onu baska PCye kopyalıyıp orda hazırlarsam soru kalmaz herhalde :)
Bir suru codec modec secenegi var packagesde bunların hangileri onemlidir %90 dizi izleyecek biri için ve tabi subtitle desteklemesi lazım.
Ve son soru :P compile et dedim ok DONE dedi ama neyi nereye kaydetti bulamadım hehe.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...