Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Lotr:Return of the king - *Spoiler* - Tartısma Topigi

Halfmumi

Öne çıkan mesajlar

film oldukça güzel ve etkileyiciydi. arwen'i o kadar ön plana almışlar gerek afişlerde gerek liv tyler la yapılan röportajlarla. biraz daha fazla rolü olması gerekirdi en azından. ayrıca sarumanın suratını görseydik güzel olurdu :)

filmdeki en etkileyici sahnelerden biri aragornun arkasına ölüleri alıp saldırmasıydı. heyt falan oluyor insan ister istemez :)

filmin son anlarında insanlar baya bi sıkıldı, frodonun ayrılığı biraz uzamış bence gerisi güzeldi yani sıkıcı değildi.

netten indirip arşive koymak gerekli biran evvel.[hline]Çirkin kadın yoktur, az vodka vardır.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Saeros, 21 December 2003 20:46 tarihinde demiş ki:
Bende onu kastettim zaten :) 5 tane Eowyn olsa ne fil, ne mumak kalır.[hline]A! Elbereth Gilthoniel!
silivren penna míriel
o menel aglar elenath
Gilthoniel, A! Elbereth!

yigitler, eowyn blessed. sizce ne bok isi var onun o savas alaninda ? onun orda olmasi gerekiyor cunku greatest of the nineyi bicecek. neden ? cunku no man can kill him.(it).

yani gandalfin orda olusunu ayarlayan gucler onun da orada bulunmasini ayarliyor. oyle yamuk bakmayin eowyne. boru mu.[hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~.
Sosyal ağlarda paylaş

yane ne olursa olsun herkesi memnun edemezlerdi..
ama bende shu eowyn vs fül(müydü) carpısmasinda kaldim millet mızraklio tonla ok atio bi eowynin aklina gelio bacaklari kesmek peh pehh
9bin tane hiar varmish meydanda dimekki..
sona eomer tek mızrakla multi kil tadinda iki fül ve fül tayfası (!) götürüo
ama ne olusa olsun görünüm muazzamdı.. rohanın savas alanına girisi
heh..
mimremiydi neydi unuttum o (kuğu armalımıydı neydi) sovalyelerin yoklugu üzdü ama beni.. gemilerden ölülerin deilde onlarin cıkmasını bekliodum sahsen (ölüler abartilmişta abartilmş)[hline]"I tried to kill the pain,
But only brought more"

Sosyal ağlarda paylaş

heh öncelikle volfi'ye teşekkür ediyorum, cinsel terchimle ilgili nahoş iddialara zero-seiki gatotsu çekmiş en güzelinden.. :)

film çok iyiydi, özellikle bazı sahneler çarptı beni ama tüm zamanların en iyi filmleri sıralamasında aen başlara koyabilir miyim emin değilim kendi listemde, üçlemenin en iyisi gibi duruyor ama bazı hayalkırıklıkları beni fazlasıyla etkiledi sanırım..

bayıldığım yerler:

- merdivenleri tırmanırken gelen nazgul'ün çığlık sahnesi: filme nasıl aktarabilirler o tasvirdeki bir sesi insanlar cidden rahatsız olmadan diyordum, gerçekten de mümkün değilmiş, babmın başı ağrıdı ki ilk iki filmde öyle bir şikayeti olmamıştı.. :) müthişti, benim bile kanımı dondurduhazırlıklı olduğum halde, filmdekiler gibi ben de kulağımı kapayıp yere kapanacak oldum bir an..

- sam'in olduğu bütün sahneler, özellikle sırtlama civarı: karakteri çok sevmem bir kenara sean astin'i de takip edilecek aktörler listeme ekledim, çok iyi yansıtmış bence beni. 8-) helali hoş olsun ne para aldıysa.. :-p

- sam'in cesaretinin gelmesi ve evliliği, bebeleri: wooohooooo!!! :utaniem:

- aragorn'un taç giymesi: müthişti, unity ile zıttım bu fikrinde çünkü ilk iki filmde aragorn'u ne kadar kral olabilmekten uzak gördüysem uzun sakallı ve olgun gözüken yüzü çok güzel yansıtmış batının kralı imajını, arwen'le karşılaşması ve hobbitlerin selamlandığı sahne de çok iyiydi..

- frodo'nun kartallarla kurtarıldıktan sonra gözlerini rivendell'de açması: kitaptakine en çok yakışan bir sahne varsa üçlemede o da budur..

hayalkırıklıkları:

- eowyn vs cadı-kral: üç kitaptaki en etkileyici bulduğum olayı bekliyordum en çok, kalkanın kırılması iyi ama nerede o "dünyanın ötesinden gelen çığlık" ve nerede boyna vurulan kılıcın ardından parçalanması? kollarının ölüm soğukluğuna yakalanması da hiç işlenmedi, john howe'un çizdiği resimden aldığım tadı alamadım maalesef..

- sauron'un ağzı: kardeşim 1 dk'lik olay topu topu, 321 dk değil de 322 dk olsaymış ne farkederdi? nerede karanlık gondorluya gandalf'ın haddini bildirmesi?

- saruman & solucandil: hadi shire işgali olmasaydı, orası biraz uzun ve anlamsız diyelim anladık ama bir an bile göstermediler, gökkuşağı saruman olsaydı bari 1-2 dk? ikinci filmde çok iyiydi halbuki solucandil'le beraber olduğu sahneler..

- sam'in de gri limanlara gitmesi: ucundan bucağından kısaca verilebilirdi buun olduğu ima olarak bile olsa, önemli bir olaydı bence diğer belediye başkanlıkları bilgisi trivial olsa da..

daha bişiler vardı sanırım ama o 4 saatlik bombardımandan bunlar kalmış.. :)[hline]Gimli: Certain chance of death. Small chance of success. What are we waiting for?
Sam: Don't go where I can't follow!
Sosyal ağlarda paylaş

bence serinin en kotu fılmıydı ...
genel olarak vasatın az uzerınde bır kalıteye sahıptı ...
haddınden fazla onemlı seyler ıslenmemıs kaale bıle alınmamıs (herseyı ama herseyı affederım ama aragorn un healer olayı hıc ıslenmemıs acayıp bozuldum) ...
olulerın ordusuyla bırlıkte actıon a ılk gırıslerı de az ıgrenc degıldı hanı saka yapar gıbı "nanana" tobe tobe ,bakın olulerın ordusu bız karaya cıkacaz soyle hafıf zuppe bır gırıs yapacaz sız arkadan suprız yapacaksınız ...
neyse cok eksıklık var dı fılmde bence ...
ama eksıklıkler harıcınde ıslenen seylerde vasatın uzerınde olmus ...
legolas ın mamut un uzerınde yaptıklarını anlayamadım anlayan varsa anlatsın ...
gımlı yı ıse sadece sayı sayarken sesını duydum oyle adam 26 dıyo ama bır adam oldurdugunu bıle gormedım ...
frodo ya cıdden helal olsun anca bu kadar olabılırmıs sanırım ...
6.5/10 verdım fılme matrıx ın 3 uncuye kıyasla bayaaa ıyıdı ama yınede 6.5 yanı ...[hline]*The Bagımsız Oyun Bagımlısı
ölümüne TURK
Aranel Lúinwë
Sosyal ağlarda paylaş

savaştan sonra ordular mordor kapılarına gelmek icin harekete geçmiştir başta aragorn...sehirden cıkan herkes atlıdır..mordor kapılarında sadece gandalf aragorn legolas onlarda at vardir..savaş başladıgında onlarında atları gider, peki ama nereye?!atlara ne oluyo!
ben çok severim yuzuklerin efendisini kitap olarak ve haklı olarak filmde giderken bişiler bekliyodum, bulamadim yoktu yani o hava..ben kitabin sonunda agladiğimi hatırlıorum aglatamadi film beni.Ruhsuz duygusuz bi insan deilim filmde galadriel temesi yüzük teması çok iyi işlenmiş bunlar..daha uzunca bişiler yazmak istiorum ama gece gece yazamicam..[hline]Mors certa et hora certa

[Bu mesaj OutTrader tarafından 22 December 2003 02:43 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

film gayet guzel hattaki bayildim ben kusur aramam pek zaten bole seylerde eylendimmi eylenmedimmi ona bakarim sahsen cok ama coooook eylendim heleki o hayalet ordusunun gemiden orc'lara dogru akmalari bittim :) birde fimin sonunda herkez bizim hobbitlere boyun eydi oda cok iyidi neyse cok eglendim guldum costum cok guzeldi bide herseyi elestirmekmi lazim? ne zaman bir hit film cıksa bole gereksiz topicler cıkıor hatalari bulsaniz ne olur bulmasaniz ne olur elinize ne gecicek yada ne kaybediceksiniz.?¿ gidin izlein eglenmenize bakin bole gereksiz topicler acmain yaw yok ben sunu buldum yok o ole olmicakdi zaten adamlar kitaba gore yapıcaz biz filmi harfi harfine olucak die birsey demedi :) neyse cok guzeldi bi ara gene gidicem dvdsi cıkar insalllaah ii kalin.[hline]icq : 39990910
Sosyal ağlarda paylaş

Gençler hala kitapla film arasındaki farklılıklarımı konuşuyosunuz?
Tüm dünya biliyo bu farkları sitelerde bile en ince ayrıntısına kadar yazılmış hepsi nie hala kitapta böyleydi filan yazıyonuz ehe.

Ben ctesi gecesi gittim.Ve beğendim.Gondor'un gelişi süperdi.
Füllerle gelenlerde süperdi hele boruları muhteşemdi.
bide ölüler ordusu limana çıktıktan sonra füllere saldırışı manyaktı.Bi fülün tepesine doğru tırmana tırmana yediler sanki eheh komikti biraz o sahne bence ama güzeldi.[hline]Bulacak bi şey yazamıyorum.
Sì man i yulman nin enquantuva?
Sosyal ağlarda paylaş

he kitaptaki farklılıklardan sen etkilenmedinmi diceksiniz etkilendim.onlarıda yazayım içimde patlamasın.
-kitapta sauron ismini çok az kullanıyolar ya büyük göz ya mordorun efendisi diyolar falan filmde edorasdaki şenlikte falan herkesin ağzında sakız olmuş sauron eheh.
-mordorun kapılarına geldiklerinde aha şimdi sauronun ağzı gelecek dedim eheh yok öyle biri heralde hastalanmış o sırada filmde sauronun ağzı frodonun eşyalarını getirip vermedi gandalf a anlaşma falanda yapılmaya çalışılmadı .
-ölülerin ordusuna çağrı yaparken hiç öle öleceksin muhabbeti olmadıydı.burda aragorn a dalıyolar kılıçla karşılık falan veriyo eheh
-minas trith in kapısında gandalfla witchking of angmar'ın karşılaşması nerde kaaardeşim? gondor tam bu sırada gelmiyomuydu
-ilk önce mancınıklardan ateş topları atılıyo sonra kelleler atılıyo.neyse bu küçük bi ayrıntı eheh.
-şifa evleri ni bi kere görseydik bea.
-shelob u frodo yaralamıyomu? üstündeyken karnına saplamıyomu?
-palantir sarumanın kulesinden yuvarlanmıyomu öyle almıyolarmı onu yerden? burda suyun içinde yatıp duruyo hey yavrum hey.
-arwenin aragorn a diktiği sancak nerde? elrond kılıcı teslim ederken onu unuttu heralde?
zaten elrond mu teslim ediyodu sancağı nerde elrond un oğulları huleyn-1
-aragorn ölülerin yoluna legolasla gimli ile berabermi giriyo?kolcular nerde huleyn-2

neyse kitap film farkını yazmaktan gına geldi eheh[hline]Bulacak bi şey yazamıyorum.
Sì man i yulman nin enquantuva?
Sosyal ağlarda paylaş

said:
The_Delucian, 22 December 2003 02:21 tarihinde demiş ki:
olulerın ordusuyla bırlıkte actıon a ılk gırıslerı de az ıgrenc degıldı hanı saka yapar gıbı "nanana" tobe tobe ,bakın olulerın ordusu bız karaya cıkacaz soyle hafıf zuppe bır gırıs yapacaz sız arkadan suprız yapacaksınız ...
[hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~.
Sosyal ağlarda paylaş

ne varsa film bittikten sonra bi boşluk oluştu bende belki filmle kitap arasındaki farklılıklardan filmşin sonunda kahramanlara neler olduğunu anlatmaması falan ama galiba asıl neden Lotrun bitmesiymiş şimdi ben 2004 Christması ne die bekleyeceğim???[hline]Günümüzün dünyasında
Hepsi aynı hepsi ala
İsa Musa Muhammed Buda
Neyin varsa bilmiş senin!
Sosyal ağlarda paylaş

filmin en beğenmediğim yanı ölülerin ordusu oldu
diğer eksikler extended'da telafi edilir.divx'lerini alır izleriz.(saruman vs gandalf , witch king vs ganalf falan) ama ölülerin ordusu tamamen dallamasyon bi olay.bence pj zaman bulamamış.demiş ki biz bişi yapalım savaş hmn bitsin yollamış ölüleri.
halbuki nedir? ölüler umbar'ı dağıtır başta ve giderler.aragorn da dunedain kolcularını ve bi kaç insan kralı da alıp gelir

bunun dışında filmde bnm en çok beendiim yer tabii ki shire bölümü.eski amcamızı görünce daıldım (hani merry,pippin,sam,frodo selam veriyo). o amcamız ilk filmde de daıtmıştı beni.gandalf fişekleri patlatıodu.bu amca gülüodu karısını görünce sinirli bi hava takınıodu hatırlayan var mıdır bilmem.
millet demiş shire uzundu o zmn gidin savaş filmleri izleyin yani bence fanları tatmin etmesi gerekiodu ve az da olsa edio.kitaptaki gibi olabilir mi? hayır hiç bişi kitaptaki gibi olamaz çünkü kitapta o dünyayı sen yaratıosun.kitapta duygular gözüne deil kalbine işlenio da ondan!

dieceklerim bu kdr[hline]I'm your dream mind astray
I'm your eyes while you're away
I'm your pain while you repay
You know it's sad but true
Sad but true
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...