xaty Mesaj tarihi: Şubat 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2008 bu konularda arama yaptım da ikisinden de birşey bulamadım forumda. vista kullanıyorum ve 1gb ram var. flashdisk ihtiyacım da vardı. alırken readyboost destekli 4gb bişi almaya karar verdim. önerirmisiniz? yoksa readyboost yalan mı? vista ile readyboost kullanan varsa kendi ram'ini ve readyboost belleğini belirtip ne kadar etkili olduğunu yazabilirse sevinirim, tabi bir de flashdisk'inin marka-modelini. konuya değinmişken bi de şu u3'ü sorıyım dedim. ne kadar işe yarar bişeydir? portableapps diye birşeyle aynı işin görülebileceği söylenmiş. kullananlar, bilenler, duyanlar ne düşünüyor bu konularda? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Şubat 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 12, 2008 Readyboost yalan değil ama usb bellekler ram'in yerini asla tutamaz. Sadece harddisk'te kullandığın sanal belleğe oranla daha iyi performans verir. Günümüzde bir ram'e erişim süresi 5 nanosaniye civarında. Bir harddisk'e erişim süresi ise 5 milisaniye civarında. Daha iyi anlaşılması için, ram'e erişim harddisk'e oranla 1.000.000 kat hızlı. İyi performanslı ready boost stick'lerde ise erişim süresi taş çatlasa 1ms'in altına iniyor. Yani sabit disk'lere oranla 5 kat hızlı. Ama ram ile karşılaştırınca yine aradaki uçurumu görürsün. Ayrıca alacağın kartı özenle seçmen lazım. transfer hızı yada kapasiteden çok erişim süresi çok önemli ready boost için kullanacağın bir alette. Erişim süresi yavaş bir usb stick'i (5ms üstü) readyboost ile kullanırsan, sistemini daha bile yavaşlatabilir yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arnis Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2008 Hazir böyle bir konu varken merak ettigim birseyi sormak istiyorum. Bildigim kadari ile Vista 32 bit sp1 ile birlikte 4gb ram'i görmeye basladi, benim sistemimde bu sekilde. Peki bunun üzerine arti Readyboost özellikli bir usb bellek kullansam (sadece merak ihtiyac yok tabi) sistem tanirmi yoksa sp1'den önceki gibi belirli yani 4gb olarak mi görür? Bir faydasi olur mu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2008 readyboost RAM değildir tam olarak. normalde HDD de tutulan sanal belleğin daha hızlı flaş belleklerde tutulmasıdır. o yüzden mesela 32 bit windows un olsa, 3 gb ram in olsa, bende 2 lik var rb yapar mı dersen, yapar. rb o sınırlamaya tabii değil. rb konusunu patide bir süre tartıştıydık, merak edenler bi aramaya inanabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arnis Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2008 Teşekkürler Roket, farklı bir durum var öyleyse ben farklı anlamısım araştırayım hemen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arnis Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2008 Diger konuyu okudum simdi, ekstra bu maliyete girilmez anlaşılan ama benim emin olamadıgım bu sistemimde bana bir fayda saglayıp saglamayacagı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arnis Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2008 Güzel bir inceleme buldum konu hakında merak edenler icin. http://www.chip.com.tr/konu/Vista-ya-ince-ayar-USB-bellek-ile-sistemi-hizlandirin_4388_4.html Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar