Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Oscar Adayları

Faerdun

Öne çıkan mesajlar

johnny depp johnny depp demişiniz de heryerde adamın oscar şansı nerdeyse 0 olarak görülüyo eauhe
zaten bence de almasın öyle şebek bi filmle alacaksa
bi yanda sean penn'in o üstün ötesi performansı
bi yanda korsanlar
lol[signature][hline]"oh my god, aliens !
don't eat me !
i have a wife and children, eat them."
(homer simpson)
Sosyal ağlarda paylaş

Arkadaşlar yanıldığınız bir şey var. 3. film hangi açıdan diğer ikisinden daha iyi olabilir ki? Film tek film seklinde cekilip 3' e bölündü. Ayrı ayrı 3 film olarak yapılmadı. Ayrı bir seyler yok ortada. Sadece konunun daha can alıcı kısımları son bölümde oldugu için daha görkemli daha heyecanlı geliyor ki bu dogrudur. Sonucta kimse hikayenin girişini sevmez. Sonuc bölümleri can alıcıdır. Su bölüm daha güzeldi demek çok zor çünkü bahsettiğiniz film tamemn pazarlama başarısını 3e katlamak istenen ve 10 saatlik bir filmi sinemada izletemeyeceğini bilen bir grubun yaptığı tek bir filmden bahsediyoruz.
Ayrıca yüzüklerin efendisi almalıydı hakkkını yediler gibi bir şeye tamamen karşıyım. Şonuçta filmler o sene çıkan filmler içersinde yarışır kazanır ya da kazanamaz. Gecen sene Chicago'ya ondan onceki sene de A beautiful mind' eye kaptırdı. Bu o filmi kötü yapmaz sadece yarışta kaybedeb yapar. Sonuçta Academy üyeleri için en yılın en iyi 5 filminden biri anlamına gelir o listede olmak.
Söz gelimi 1999 yapımı filmlerden Magnolia' da Tom Cruise şaheserler yaratmıştı. 2000 yılında yapılan törende oscar aynı yılın yapımı olan Cider House Rules' un oyuncusu Michael Caine'ye verildi. Ne yani şimdi Tom Cruise dandik mi oynamış oluyor? Ya da kaybetmesi onu daha kötü bir oyuncu mu yapar? O çok güzel oynadı diye ona verilmek zorunda mıydı? Hayır çünkü Michael Caine hem oyunculuğundaki kalite hem de oynadığı rolün insanlara daha yakın olmasından dolayı ödülü aldı. O senenin galibi de o oldu. Bu sene de bir yarış var ve belki busefer LOTR kazanır. Fakat Jonny Depp' in kazanması konusunda maalesef size katılmıyorum. Johnny Depp kendi yeteneği ve backgroundu çerçevesinde döktürmüş olsa da bence Sea Penn artık "En iyi 20 oyuncu listesine adayım" diye bas bas bağırıyor bu rolüyle. Çok fark var çooook. Tabii benimki de tahmin. Sonuçta son karar Academy' nin.
Sosyal ağlarda paylaş

bence üçüncü film belki en can alıcı sahnelerini barındırıyordu ama bir şekilde diğer iki filmden(bana göre özellikle ikincisinden) gayet belirgin bir şekilde üstündü

belki aynı zaman zarfı içinde çekildiler ama yine de aynı performansı göstermek zorunda değiller bence
ki bunu da üçüncü filmden de anlayabiliyoruz diye düşünüyorum ben

ayrıca bana göre birinci film de üçüncünün ardından en çok beğendiğim film olma özelliğini taşıyor(seri iç.inde) ikiye ise biraz üvey evlat gözüyle bakıyorum
arkaya yapıştırlan bitmap resime ve klişe sahnelere hala gıcığım var...

bu arada imdb kullanıcıları da serinin ikinci ve üçüncü filmlerini 8.9 ile birinci filmi ise 8.8 ile derecelendirmişler[signature][hline]Head, 25 July 2003 12:45 tarihinde demiş ki:
valla en çok kutluyoruz arkadaşı
abuzittin, 15 August 2003 14:22 tarihinde demiş ki:
ben büyüyünce frp olmak istiyorum
[b]KoC Icq
Sosyal ağlarda paylaş

Ben 2 kitaba da üvey evlet muamaelesi yapan bir çok Yüzüklerin efendisi fanatiği tanıdığım için. Ayrıca 3-4 kitaplık serilerin çogunda genelde kendim de ya ilk ya da son kitabı begendigimden biliyorum.

Ayrıca filmler yarım olarak eleştrilmez ve "şu oyuncu filmin ilk yuarısında berbat oynuyordu ama 2. yarısında süerdi" diyemezsiniz. ya da "film ilk yarısı çok güzeldi ama 2 yarı çok kötüydü" bunu da demeniz mümkün değil. Eğer ikinci yarıda film bozuluyor ise bağlayamamış konuyu toparlayamamış demektir ki bu da filmi kötü yapar zaten.

Yine bir hatırlatma yapmam erekiyor ki filmler çekilirlerken sahnler sırayla çekilmez. Filmler bir baştan bir sondan bir ortadan bir sahne olarak cekilirler. Bunlar toplanıp bittiğinde hangi sırayla konacağını nasıl yapılacağını çoğunlukla oyuncular da bilmez. Yönetmen daha önce kurulmuş yapıya göre bunların sıralanmasını sağlar. Eğer 3. filmde diğer filmlerden üstün bir yan görüyorsanız bu ya şanstır ya da sizin sonlardan etkilenmenizdir diye düşünüyoprum ben ki genelde insanlar bunu zaten yapıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...