fmea Mesaj tarihi: Haziran 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2008 Quibble said: ok bi sorum var?.. cok bilgi sahibi olmadan sorucam o yuzden siz aciklayin eksik yerleri. bi gezegene bakip oksijen su yoksa canli yoktur diye yorumluyorlar. baska gezegenlerde yasayan canlilarin baska bi sekilde yasama imkani yok mu yani ? belki hidrojen solunumu yapiyorlar.. misal yani. konuyla alakasiz oldu ama uzay diince aklima geldi. bizden farkli mutasyon gecirmis canlilar olamaz mi yani? oksijen kullanmayan, asit icen falan filan :P bugun bi aptallik var ustumde.. dunyada da asistte yasiyan, oksijensiz ortamda bulunan organizmalar mevcut son yillarda bulundular :) uzak gezegenleri bildigin aynali teleskoplarla belirlemiyorlar artik, termal dalgalar, radyo dalgalari vb her gezegenin yaydigi sinyaller var.buna gore ortalama sicakligini tahmin edebiliyorlar ayrica etrafindaki yildizlara olan uzakligi, egilimini bir gununun ne kadar surdugunu ogrenince suyun, atmosferin olup olmadigi vs anlasilabiliyor. ama 2 dk da olan isler degil tabi bunlar dis sistemde suana kadar bulunabilen en ufak gezegen dunyanin 3 kati sanirim.teknoloji okadar gelisebilmis degil henuz 250 gezegen falan kesfedebildik sistememiz disinda.bu arada samanyolunda 200 ile 400 milyar arasinda yildiz oldugu tahmin ediliyor daha samanyolunu bile bilmiyoruz dusun artik gerisini :) galaksimizde 100 bin isik yili buyuklugunde, gecenlerde 5 milyon isik yili buyuklugunde bi galaksi kesfedildiydi.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Karag8z Mesaj tarihi: Haziran 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2008 Benimde bir teorim var. uzayda hayat vardır. inanıyorum. nasılmı? Abaza ve aynı zamanda kro olan bir insansı çok abaza olduğu bir anda attırmış ve dünyaya tohumu dökmüş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Haziran 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2008 yetosun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Haziran 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2008 senko said: sirius ve devamındakiler ney? hepsi yıldız mı? sirius ta yıldızsa neden beyaz renkli? yıldız o hatta gökteki - sadece guney yarım kureden gozukuo sanırım - en parlak şey. Niye beyaz? Renklerin sanırım sıcaklıkla alakası var, hani derler ya en sıcak renk beyazdır die. Bilen varsa solesın yau Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tokasra Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
EponymouS Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 çok küçüğüz nan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cd- Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2008 dasaaa said: hepsi yok gerçi ama bu da güzel. kullanmak için biraz kasın, pes etmeyin hemen. objelere yıklayınca onların hakkında bilgi veriyor. büyüklüklere tıklayınca o sınıfa gidiyor (sıkıyorum: polen, raptiye, anahtar>>[gözle görülebilen küçük objeler] gibi) http://www.nikon.co.jp/main/eng/feelnikon/discovery/universcale/index_f.htm Bu güzelmiş baya yav. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cd- Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2008 edit: iki tane aynı post Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
coco Mesaj tarihi: Eylül 24, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 24, 2012 said: pluto yer hepsini sevgili plüton; gezegenlikten çıkarılmanın beşinci yılındayız. seni hiç unutmadık. toplumsal hafızamızın güçlü olmaması, olayları çabucak unutmamız seni endişelendirmesin. her zaman seninleyiz. seni çok seven dünya halkı.. <3 http://sphotos-c.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/377671_10150931755257537_58982800_n.jpg ps: hakikaten bir yörüngesi yok diye mi sadece bir buz ve kaya kütlesi muamelesi gördü cüce plüton? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
coco Mesaj tarihi: Eylül 24, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 24, 2012 hımmmmzz.. okuduklarımdan anladığım; neptüne'e yamuk yapıyor diye sanırım.. olsun ben yine de sana karşı hala duyarlıyım sevgili pluto.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Oce4n Mesaj tarihi: Eylül 24, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 24, 2012 madem uzayda bu kadaş güneşten de büyük yanar dönerli yıldızlar filan var. niye uzay hala soğuk? ısınsa ya.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Darklight1903 Mesaj tarihi: Eylül 24, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 24, 2012 simdiki maymunlar neden insan olmuyor? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lauranas Mesaj tarihi: Eylül 24, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 24, 2012 Çünkü evrim süreci, yazılı kayıtların başlamasına kıyasla çok daha uzun süren bir süreç. İnsanlığın yazıyı keşfedip etrafında olan olayları yazı ile gelecek kuşaklara aktarmaya başlamasından beri herhangi gözle görülür bir evrim olayının olmasını bekleyemeyiz (bilinen evrim modeline göre). Dolayısıyla insanlığın yaşadığı süreç içersinde böyle bir olay tecrübe etmemiş olması gayet normal. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Eylül 24, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 24, 2012 Darklight1903 said: simdiki maymunlar neden insan olmuyor? abi 1903 olmasaymış seneler sonra çok güzel bi nick olurmuş lan bu. batman sesi ile "why did you call your self darklight!!!" whycicyogolyourself! http://www.youtube.com/watch?v=YPuToZT0vfY Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Darklight1903 Mesaj tarihi: Eylül 24, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 24, 2012 sorma ya. fi tarihinde account'u acarken darklight sorun cikarmisti. ergen akliyla besiktas kodu falan koyduk. takim bile tutmuyorum halbuki. simdi de degisemiyorum tabii :/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Darklight1903 Mesaj tarihi: Eylül 24, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 24, 2012 Lauranas said: Çünkü evrim süreci, yazılı kayıtların başlamasına kıyasla çok daha uzun süren bir süreç. İnsanlığın yazıyı keşfedip etrafında olan olayları yazı ile gelecek kuşaklara aktarmaya başlamasından beri herhangi gözle görülür bir evrim olayının olmasını bekleyemeyiz (bilinen evrim modeline göre). Dolayısıyla insanlığın yaşadığı süreç içersinde böyle bir olay tecrübe etmemiş olması gayet normal. ben ustteki post'la geyige devam etmistim ama ciddiye aldin sanirim :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Eylül 24, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 24, 2012 ilk attığı mesajı görmek istemezsin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Eylül 24, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 24, 2012 ABİ ben ilk olarak ipana diş macunu mu ne gibi bi reklam için konu açmıştım. tabii o konular hep kuş oldu, uçtu, kayboldu falan. bir de burada bismillah gelir gelmez açtığım güzel meme vs silikonlu meme topiği olması lazım.. çünkü memeler dasaaa'yı sever ve dasaaa memeleri sever. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kaliko Mesaj tarihi: Eylül 24, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 24, 2012 Bir kitadan digerine gecmek su kucucuk gezegende saatler aliyor ucakla, Saturn'de kim bilir ne kadar surer. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
moriarty Mesaj tarihi: Eylül 24, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 24, 2012 bi de bizi koysalarmış dünyanın yanında biz ne kadar küçüğüz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
HikmetHoroz Mesaj tarihi: Eylül 24, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 24, 2012 coco said: said: pluto yer hepsini sevgili plüton; gezegenlikten çıkarılmanın beşinci yılındayız. seni hiç unutmadık. toplumsal hafızamızın güçlü olmaması, olayları çabucak unutmamız seni endişelendirmesin. her zaman seninleyiz. seni çok seven dünya halkı.. <3 http://sphotos-c.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/377671_10150931755257537_58982800_n.jpg ps: hakikaten bir yörüngesi yok diye mi sadece bir buz ve kaya kütlesi muamelesi gördü cüce plüton? Pluto buz, güneşe yaklaştırınca eriyor, bir gezegen için iyi değil bu, bir de yörüngesi var neptünle kesişiyor hatta, problem yörüngesindeki çerçöpün plutodan büyük olması, yani her an yörüngesinde giderken kendinden daha büyük bir kütleye bindirip tamamen yokolabilir. Bi de bir sürü var pluto gibi herif, hangi birini gezegen yapıcan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Eylül 24, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 24, 2012 beş yıl oldu mu oha daha dün gibi hatırlıyorum sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lauranas Mesaj tarihi: Eylül 25, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 25, 2012 Ardeth said: ilk attığı mesajı görmek istemezsin yahu bende dıorum kafayı yedım herhalde. farkında olmadan baska seyler yazıyorum, sonra altta gordum degıstırılmıs yazım :D demır ben sana ılk attıgım mesajı yazıom steam den maıko :D 2 geyık yapalım dedık, kızmıs abıler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar