Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sins of a Solar Empire

arcane

Öne çıkan mesajlar

yahu nasi beceriyosunuz su oyunu deliricem.

2 normal ai ye karsi oynuyorum. sonsuz param var gibi bisi. 3 battleship 1 carrier 1 support luk bir filom var (kucuk gemilerden yapmadim hic).

5-10 tane capital ship patlattim simdiye kadar. adamlarin ustunde herzaman 5k bounty birakiyorum pirateler dalsin diye.

ama 2 yerden saldiriyolar. aralarinda 3 jump var. capital shipler biyerden digerine gidene kadar yeniden toplanip saldiriyolar.

deliricem. kaldi oyun bole.
Sosyal ağlarda paylaş

abi ben de deliriyorum.. bu oyun öbür strateji oyunları gibi değil.. herkes oyunu çözüp hep bi zevk olsun diye 3-4 AI'ya karşı oynar ya.. bunda olmuyo o işler öyle

Mesela şu anda durmadan save'e dönüp tekrar tekrar oynadığım ve her seferinde yenildiğim bir oyun var ben vs 3 değişik hard AI..

5 planet'ım var ve 2 choke point'um var yani bana sadece 2 choke pointtan saldırabiliyorlar.. herifler haritanın tamamına sahip oldukları için çok rahatlar inanılmaz bi ekonomileri var ve beraber çalışıolar zaten.. ben o 2 sistemi savunucam diye götümü yırtıorum.. param yetmiyo zaten 2sine de gemi yetiştircem diye

1ine gemi kasıorum.. adam öbürüne dalıyo yıkıp geçiyo, daldığı yere gemi kasıyorum adamlar birleşip gemi kasmadığım yerden saldırıyorlar yine geçiyolar.. eşit gemi kasıyorum 2 sisteme de .. ama ne kadar kasarsam kasim o ezik ekonomimle 3 ayrı fleet aynı anda saldırıyo şerefsizler.. imkanı yok yenemiyorum.

AI son zamanlarda beni deli etmeye başladı o yüzden artık 2 veya daha yüksek sayılarda AI'ya karşı oynamamaya karar verdim :)

Problem bu oyunda ne kadar çok gezegene sahipsen o kadar çok iyi oluyo ekonomi ve az gezegenin varken gemi kasarsan upkeep sayesinde ekonomi yine yerlebir oluyo.. o yüzden çoook zor bu oyunda fazla AI'ya karşı oynamak.

gözünüzü sevim, konuşalım ayarlayalım bu cumartesi günü oynayalım beraber zevkine varalım şu oyunun.

Jadelith: senin sorunun tek fleet yapmış olman.. 2 ayrı fleet yapıcaksın bazen 3 fleet falan yapıcaksın. Anca öyle hakim olabiliyorsun bütün haritaya.. yoksa arkadan önden sağdan soldan pandik ata ata bitirir seni AI.. sen orda hala fleetini o sistemden bu sisteme jumplattırmaya çalışırsın.. tam saldırdığı sisteme gelirsin bu sefer AI kaçar.
Sosyal ağlarda paylaş

Capital ship pahalı ve ayrı olarak yine pahalı olan cap. ship cap upgrade istiyor.

En basite indirgeyelim, 2800 hull 1500 shield 3000 credit 1k metal 1k crystal 50 supply vs. 700 hull 400 shield 450 credit 200 metal 50 crystal 7 supply. Sayıları salladım ama yaklaşık değerler bunlar.

Buna ilave olarak sadece capital ship gidersen ve rakibin farkına varırsa çok çabuk kaybedersin.
Sosyal ağlarda paylaş

şu 2 replay'i mutlaka seyredin.. Sins'in multiplayer oyunları genellikle nasıl geçiyor bu replaylerde anlıyorsunuz:

(1.04 versyonu için, update gelince izleyemeyeceksinz bunları)

Illuminator Power

CB/malice Power

Son patchte illuminator'ı buffladılar.. Artık LRM frigateler en iyisi değil :) İlk videoda arkadaş illumları nasıl kullanabileceğimizi göstermiş. Sağ ve sol beam weaponlarını sonuna kadar kullanıor..

2. video'da "cleansing brilliance" ve "malice" cap ship abilitilerinin kombo olarak ne kadar inanılmaz bir etkisi olduğunu görüyoruz. Bütün sins forumlarında bu kombonun ne kadar abartı güçlü olduğu konuşuluyor.. yakında nerf yer.

Bilmeyenlere anlatayım:

Malice Advent'ın "Progenitor Mothership" cap shipinin bir özelliği. 3. levela ulaştığı zaman etkilediği alandaki her gemi, herhangi birinin aldığı hasarın 4te birini alıyor. Yani A B ve C etkilendi malice tarafından diyelim, A'ya 100 dmg verirseniz B ve C de 25er hasar alıyor.

Cleansing Brilliance ise yine Advent'ın Radiance battleshipinin bir özelliği. 8 saniye channel olarak süren bir super beam weapon olarak düşünün, 2000 hasar veriyor toplamda.

videoda 2 ayrı savaşta karşı taraf kendilerinden bir hayli daha kalabalık olduğu halde bu taktikle rahat bir şekilde kazanıyor cb/malice kullanan taraf. İlk önce mothership malice atıyor, ardından radiance malince ile etkilenmiş gemilerin ortasına cb atıyor.. 25 tane heavy cruiser anında ya patlıyor ya da 25 cana iniyor. (full candan)

Bu arada replay dosyasını:

windows personal user name / AppData / Local / Ironclad Games / Sins of a Solar Empire / record-MultiPlayer

klasörünün içine atıyorsunuz.
Sosyal ağlarda paylaş

oyun cok zevkli ama tikanma noktasindayim.

bir sistemde sikistim. AI 2-3 lu fleet li akinlarla kilit gezegenime saldirip duruyor. tek giris kapim var bu cok guzel. ama giris kapima gelen 3 baglanti noktasi var bu cok kotu.

butun combat tech ler tamamlandi. tek bir fleet ile 2-3 fleet e karsi savunabiliyorum. battleship lerim ise level 10 lara vardilar. korsanlar falan da artik citir cerez oldu.

durum ise iyi dgeil. su anda military tech te cok daha ustun oldugum icin 2-3 fleet i tutabiliyorum ama karsi taraf tech agacinda yukseldikce savaslar uzamaya basladi. 2-3 saat daha oynarsam benimkine denk ordularla karsilacagim. 3-4 battle ship geliyyorlar ve ben 5 saatlik oyun sonunda sadece 1 tanesini patlatabildim. kendim ise 2 battleshipte kaldim.

ama sorun surda. oyun burda bu noktada kaldi.

upkeep e girersem ekonomi cokecek, genislesem bile yaptigim genislemeden gelecek para girdigim upkeep i karsilamaya yetmeyecek. en fazla 2-3 gezegen gidecek kadar gucum var genisletirsem fleet leri.

ama yapmazsam da savunma pozisyonundan cikamiyorum. karsi taraf tech agacinda bana yetismeye basladikca da isim zorlasmaya basladi. eninde sonunda savunmami kirmanin bir yolunu bulacak.

sanirim bu noktada oyun benim icin bitti. kusatmayi yarmayi deneyecegim. yarabilsem bile sonra giirip supurup cikacaklar patlayan gemiyi upkeep sonrasi artik yerine koyamayacagim icin.

denemezsem de oyun boyle kisir dongu surup gidecek.

genisledigim icin ya da genislemek istedigim icin cezalandirilmak biraz garip geliyor. aslinda duzelteyim genisledigim icin degil, gecikerek genisledigim icin cezalandiriliorum. ki oyle dusununce daha mantikli gelse de gene de garip.
Sosyal ağlarda paylaş

dun ben de adventle oynadim 3 vs 3 yaptik ai koymadan hamachide ve kazandik.adventin capital shipleri kesinlikle en iyi abilitylere sahip gemiler oyunda.

cb/malice kombosunu izledim >:D< felaket olmus.adamlar oyunu birakip gittiler.50 tane kodiak yokettiler nerdeyse onlarda hakli ama.

bunun gibi bir suru kombo var adventte cb/malice kadar olmasa da mesela vengeance/animosity.(rapture battlecruiser/radiance battleship)
bir digeri de burada yazmislar:http://forums.sinsofasolarempire.com/302595

tamami icin:http://forums.sinsofasolarempire.com/301462

aslinda videodaki TEC oynayan eleman sonlara dogru cok acemice oynadi.sadece 20-25 kodiak yaparsa olacagi bu.ilk basta butun filosunu kaybettigi halde ayni hatayi ikinci sefer yine yapti yine kaybetti 20-25 tane.X(

onun yerine light frigate yapip ayni geminin sabotage reactor ozelligini arastirip saldirtsa advent capital shiplerine boyle olmazdi.sabotage reactor geminin antimatterini yok ediyor.10-15 light frigatele cok rahat kurtulabilirdi.
yine de nerflenmesi lazim malice gucunun.
Sosyal ağlarda paylaş

oyunun bi kısmında adam "hadi artık bu fleetimi ya yokettiniz ya kazandım, uğraşamiyacam akşama tonla lablerim var yapıcak" gibi bi laf etti ondandır :)

Bi de şey taktiğini sevdim, adamlar 3 kişi, biri direk ekonomi gitti hiç savaşlara katılmadı ve sarı'ya paso para yardımı yaptı.

Kazanan tarafta iste Vasari oyuncu choke point gerilerinde terör estirdi resmen, behind the lines cavalry gibi

Bu arada hamachi'deyim şuanda isteyen gelsin oynayalım.
Sosyal ağlarda paylaş

Namessar said:
oyun cok zevkli ama tikanma noktasindayim.

bir sistemde sikistim. AI 2-3 lu fleet li akinlarla kilit gezegenime saldirip duruyor. tek giris kapim var bu cok guzel. ama giris kapima gelen 3 baglanti noktasi var bu cok kotu.

butun combat tech ler tamamlandi. tek bir fleet ile 2-3 fleet e karsi savunabiliyorum. battleship lerim ise level 10 lara vardilar. korsanlar falan da artik citir cerez oldu.

durum ise iyi dgeil. su anda military tech te cok daha ustun oldugum icin 2-3 fleet i tutabiliyorum ama karsi taraf tech agacinda yukseldikce savaslar uzamaya basladi. 2-3 saat daha oynarsam benimkine denk ordularla karsilacagim. 3-4 battle ship geliyyorlar ve ben 5 saatlik oyun sonunda sadece 1 tanesini patlatabildim. kendim ise 2 battleshipte kaldim.

ama sorun surda. oyun burda bu noktada kaldi.

upkeep e girersem ekonomi cokecek, genislesem bile yaptigim genislemeden gelecek para girdigim upkeep i karsilamaya yetmeyecek. en fazla 2-3 gezegen gidecek kadar gucum var genisletirsem fleet leri.

ama yapmazsam da savunma pozisyonundan cikamiyorum. karsi taraf tech agacinda bana yetismeye basladikca da isim zorlasmaya basladi. eninde sonunda savunmami kirmanin bir yolunu bulacak.

sanirim bu noktada oyun benim icin bitti. kusatmayi yarmayi deneyecegim. yarabilsem bile sonra giirip supurup cikacaklar patlayan gemiyi upkeep sonrasi artik yerine koyamayacagim icin.

denemezsem de oyun boyle kisir dongu surup gidecek.

genisledigim icin ya da genislemek istedigim icin cezalandirilmak biraz garip geliyor. aslinda duzelteyim genisledigim icin degil, gecikerek genisledigim icin cezalandiriliorum. ki oyle dusununce daha mantikli gelse de gene de garip.

abi ne yap biliomusun, choke point'una 2 tane frigate factory kur, hangi ırksın ve hangi battleshiplerin var bilmiyorum ama Advent'sen süper komboların var.. 1 kombo = the destruction of the enemy fleet in 8 seconds.. o yüzden iyi kullanırsan süper sonuçlar alabilrsin.

frigate factory'leri yaptıktan sonra para biriktir şöyle 20şer K.. oyunu windowed mode'a al bırak zaten enemy fleeti yapamicaksa bişey problem yok. birikmiş para göz kararına yaklaşınca direk fleet upkeep'lere başla ve daha fazla gemi yap. Upkeepler kötü bişey evet ama ekonomini o kadar çökerticeğini sanmıyorum.. Ben de senin bakış açınla baktığım için korkardım hep yapmaktan, ama aradaki tek kötü fark ilk upkeeplerle son upkeepler arası.. o yüzden pek bi problem yok.

Bi de sadece 2 capital ship'in mi var? Eğer öyleylse yeni cap ship yap en kısa zamanda.
Sosyal ağlarda paylaş

2 maç attık.. ilkinde ben ve alex diye bi gavur vs silius ve lokthar diye bi gavura karşı, zavallı silius'un takım arkadaşı oyundan düştü.. 2. kere olduğu için devam edelim dedik doğal olarak yendik.

2.sinde 4. adam bulamadık, 1v1v1 yaptık. Yodamaster isimli bir gavur katıldı. Oyunun ilk yarım saatinde Yodamaster'ı haritadan sildim. Sonra silius'la kedi fare oyunu oynadıktan sonra sonunda bütün fleetlerimizi karşılaştırdık, 3 gemi kaybettim sadece :)

oyunların gerisi gelir inşallah. Hepinizi bekliyoruz. Hamachi'den girin sins networklerine.
Sosyal ağlarda paylaş

civilian research genelde gereksiz, ve military researchte de sadece senin factionunun iyi frig i ve heavy cruiserini research ediyoruz galiba.

hicbisi yapmadan direk rush etmek en kolay yontem multide.

age of kings oynuyomus gibi bir his geldi birden. dumduz castle ageye gecip karsidaki herifin kafasina town center kurmayi hatirladim birden :)
Sosyal ağlarda paylaş

Jadelith said:
civilian research genelde gereksiz, ve military researchte de sadece senin factionunun iyi frig i ve heavy cruiserini research ediyoruz galiba.

hicbisi yapmadan direk rush etmek en kolay yontem multide.

age of kings oynuyomus gibi bir his geldi birden. dumduz castle ageye gecip karsidaki herifin kafasina town center kurmayi hatirladim birden :)

Civilian'ı atlarsan genelde ekonomin çöküyor be bazı gezegenlere koloni kuramıyorsun özellikle diplomasi ile ilgili researchler AI ile cebelleşmek istemiyorsan ilk yapılması gerekenlerden.Ayrıca phase jump research gibi orduna yarayan şeyler de var.
Sosyal ağlarda paylaş

Advent Vasari fln tanımam. Bundan ötesi yoktur;

Edit bilmem kaç; Ne yapayım gemi büyük diye sığmadı herhalde?

Star Wars mod üzerinde bir süredir çalışılan bir mod. Forumdanda görülebileceği gibi baya ciddi yürütüyorlar. Sanırım en son orjinal Star Wars galaksi haritasını monte etmeye çalışıyorlardı. Burdan daha fazla resme ulaşabililirsiniz

Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...