Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

UFO Görüntüleri...

SeaGle

Öne çıkan mesajlar

Kumburgaz'ta çekilen görüntülerin ön incelemesini yapan TÜBİTAK Ulusal Gözlemevi, raporunu açıkladı. İşte, TÜBİTAK'ın UFO iddasıyla ilgili bilimsel yorumu...

TÜBİTAK Ulusal Gözlemevi, Kumburgaz'da bir site bekçisi tarafından çekilen ve 'UFO' olduğu iddia edilen görüntüler için 'UFO' teriminin kullanılabileceğini, ancak bunun, görüntülerin dünya dışı bir cisim olduğu anlamına da kesinlikle gelmeyeceğini bildirdi.

Kumburgaz'ta çekilen görüntülerin ön incelemesini yapan TÜBİTAK Ulusal Gözlemevi'nin raporu çıktı. Ön inceleme raporunda, sayısal formatta ve sayısal kamera ile NTSC formatında çekilen görüntülerin üzerindeki zaman kodlarından genellikle 2007 yılının yaz aylarında çekildiği belirtildi.

Çekimlerde görünen belirli yapıya sahip görüntülerin, 'bir bilgisayar animasyonu, özel bir video etkisi veya stüdyoda canlandırma şeklinde oluşturulmuş görüntüler olmadığı' kaydedilen raporda, çekimlerden elde edilen ilk izlenimlerin, görüntülerden bazılarının, gece gökyüzünde ufuktan belli bir yükseklikte çekildiğini gösterdiği ifade edildi.

Raporda şu bilgiler yer aldı: 'Zaman zaman o tarihte gökyüzünde bulunan Ay'a ait çekimlerin de olması, çekimlerin gece gökyüzünde açık havada yapıldığına işaret etmektedir. Fakat çekimlerin yapıldığı zamanlara ait zaman göstergesinde, bazen 'AM', bazen de 'PM' gözükmesi, çekimlerin yapıldığı zamanların doğruluğu konusunda kuşku uyandırmaktadır. Kasette görüntülenen cisimlere ait yakın çekimlerde, aynı karelerde başka bir referans cisim olmaması, zemin incelemelerinde belirgin bir fark gözükmemesi bu cisimlerin gerçek yerleri, uzaklıkları, boyutları ve ne oldukları konusunda bilgi verememektedir.'

Raporun sonuç kısmında, görüntülerin detaylı analizi yapılsa bile ne olduğunun tam olarak anlaşılamayacağı vurgulanarak, şu tespitlerde bulunuldu: 'Çünkü şüpheli cisimlerle aynı karelerde referans alınabilecek başka cisimlerin görüntülenmesi, çekimlerin yapıldığı yerde aynı şartlarda tarafımızdan özel donanımlarla başka çekimlerin yapılması gerekmektedir. Dolayısıyla bu tür şüpheli cisim görüntüleri için kullanılan 'UFO' (tanımlanamayan uçan cisim) terimi, bu görüntüler için de kullanılabilir. Ama bu tanım, görüntülerin dünya dışı bir cisim (uçan daire vb) olduğu anlamına kesinlikle gelmez.'

GÖZLEMEVİ MÜDÜRÜ EKER

Ulusal Gözlemevi Müdürü Prof. Dr. Zeki Eker de görüntülerde tanımlanamayan cisimler olduğunu ifade ederek, çekilen görüntülerin montaj olmadığını, ancak ne olduğunu da anlayamadıklarını bildirdi. Eker, 'Birisinin şakası da olabilir. Ama bu görüntülerin şaka olup olmadığı da ispatlanamaz' dedi.

Kaynak

İyice şüphelenmeye başladım, yalnız değiliz galiba evrende??

Ayrıca kesin bi reddetme de yok yani.
Sosyal ağlarda paylaş

500 kişilik tabur?

onu duymamıştım.

aslında ben de hiç "yoktur" boyutundan düünmedim, olabilir tabi, ama feyk resimler, konuşmalar çok dağıttı bu konuyu. ufo gören masum köylü misali herkezbişeyler yumurtladı :D

ama bilimsel yerden gelen konuşmalar daha inandırıcı oluyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Akşam muhabirde anlattı adamın biri. Komutan isimlerini falan verdi hatta.

Nette buldum yazıyı:

Olay

Türkiye’de de, askeri çevrelerden UFO’larla yakın karşılaşma deneyimi yaşamış değerli subaylarımız var. Bunlardan biride Emekli Yarbay Bülent Platin. Sayın Platin, 500 den fazla askerden oluşan topçu alayıyla birlikte yaşadıkları UFO olayını Sirius UFO Uzay Bilimleri Araştırma Merkezi yetkililerine anlattı;

Em. Yarbay Bülent Platin: “Ben, 2001 yılında Türk Silahlı Kuvvetlerinden Yarbay rütbesiyle emekli oldum.

1983 yılında Topçu Teğmen olarak, Edirne İl’i Keşan ilçesinde görev yapmaktaydım. Birliğimiz Keşan ilçesinin İzzetiye köyü yakınında konutlanmıştı. O zamanki adı: “4. Piyade Tümeni Topçu Alayı” idi.

Size 1983 yılı Mayıs ayında gözlemlediğimiz uçan daire olayını anlatmak istiyorum. Ben Tabur nöbetçi subayı idim. Akşam yoklaması alınmak üzere 17:30 da bütün birlikler toplanma alanına gelmiş ve akşam yoklaması alınmıştı. Hava henüz daha kararmamış, gün ışığındaydık. Yoklama alındıktan sonra, akşam yemeğine gitmek üzere birlikler serbest bırakılmıştı. Bu sırada askerler koşarak benim yanıma gelerek “Komutanım, yukarıya bakar mısınız?” diye beni ikaz ettiler ve bana, havada asılı gibi hareketsiz duran disk şeklindeki garip cismi gösterdiler.

Ben hemen onun bir uçan daire olduğunu anlamıştım. Cisim, şekilde de görüldüğü gibi disk şeklinde idi ve ortasında başka bir daire şeklinde bölüm vardı. Kuyruğu, kanatları yoktu, dünyada bilinen hiçbir uçan araca kesinlikle benzemiyordu. Bize ve yere çok yakındı. Havada mesafe tahmini yapmak zor ama yaklaşık bir kilometreden daha az bir mesafe vardı aramızda. Cismin çapının 40-50 metre kadar olduğunu tahmin edebiliyordum. Cismin içindeki daire altı eşit eşit parçaya bölünmüş ve sırasıyla bir parçası ışıklı, diğer parçası ışıksızdı. Yani üç bölümünde ışık vardı.

Ben askerklere hemen bir fotoğraf makinesi getirmelerini söyledim. Bu arada biz, (ben ve 500’den fazla asker) çıplak gözle seyretmeye devam ediyorduk. Tüm alaydaki askerler, hepimiz çok etkilenmiştik ve şaşkınlıkla cismi izliyorduk. Saat 17:50 suları idi. Bir asker bana bir el dürbünü getirdi. Ben dürbünle seyretmeye devam ediyordum. Bu arada cisim yerinde duruyordu, havada öylece asılı durmaktaydı. Bir kağıda resmini çizmeye başladım. İç bölümde ışık yanan yerleri çizerken, ışık yanan yerin her başımı kaldırıp baktığımda yer değiştirdiğini fark ettim. Sanki ortadaki disk dış bölümden bağımsız olarak dönüyor gibiydi. Bu garip cismi izlememiz 5-10 dakika kadar devam etti. Bu arada askerler fotoğraf makinesi bulamadıklarına dair bana haber verdiler.

Cisim hareketsiz durduktan sonra, daha sonra gökyüzünde yukarıya doğru hızla küçülmeye başladı. Ama hiçbir ses, ışık, duman ve jetlerin çıkardığı gibi iz falan çıkarmıyordu. O kocaman cisim sessiz bir şekilde gökyüzünde küçük bir nokta olup, gözden kaybolana kadar cismi dürbünle takip ettim.

O andan itibaren uçan daire olup olmadığına dair içimde olan şüphe tamamen kaybolmuş ve varlıklarından emin olmuştum. Çünkü gözlemimi tek başıma yapmamıştım, gün ışığında gözlemlemiştik ve en az 500 asker birden gözlemlemiştik.”

Sosyal ağlarda paylaş

Ya bu görüntüler bana çok yapay geldi. Saatler birkere tutmuyor birbirini falan bir gariplik var.

Bunun dışında bende evrende yalnız olmadığımızı düşünenlerdenim. Birde bu Sirius bana çok ciddiyetsiz geliyor. Nedense şu eskiden yayınlanan "Garip ama gerçek" isimli fantazi programı geliyor aklıma her seferinde.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...