Burax Mesaj tarihi: Şubat 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2008 Cumhurbaşkanı Sezer, görevi süresince en çok eleştirildiği konulardan biri de örgüt üyesi mahkumları affetmesiydi. Gül de görevinde bu geleneği sürdürdü ve dün bir örgüt üyesini affetti. Gül'ün affettiği mahkumlardan Mehmet Akatekin, 1993’te "Yasadışı örgüt adına Adana’nın Sakızlı köyü ağasını öldürmek" iddiasıyla tutuklanıp cezaevine konulmuştu. İdamla yargılandığı davada ömür boyu hapse mahkûm edilen Akatekin, 1994 ve 1996'da katıldığı ölüm oruçlarının ardından 'şizofreni' teşhisi konulmuştu. GEREKÇE: SÜREKLİ HASTALIK-SAKATLIK Basın Merkezinden yapılan yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı Gül'ün, Adli Tıp Kurumunca düzenlenen raporlara göre, hükümlülerin Derviş Uzun'un sürekli hastalık/sakatlık niteliği arz edecek şekilde vücudunun tamamen felç olması ve felce bağlı olarak vücudunda yaralar açılması, hükümlü Mehmet Akatekin'in şizofreni olması, ayrıca adları geçen hükümlülerin kalan cezalarının infazı amacıyla ceza infaz kurumlarında bulundurulmalarının, ilgililerin sağlık sorunları sebebiyle bu kurumların işleyişinde olumsuz sonuçlara yol açmasını dikkate alarak, adları geçen hükümlülerin kalan cezalarını, kaldırdığı belirtildi. DİĞERİ ADLİ SUÇLU Diğer tutuklu Derviş Uzun ise Tranzon'da 7 Şubat 2002 tarihinde Hacıkasım Camii’nin elektrik faturası yüzünden çıkan tartışmada Dernek Başkanı Mehmet Şen ile oğlu Mustafa Şen'i öldürdüğü için 28 yıl cezası almıştı. Aynı olayda omuriliğine isabet eden kurşunla felç kalan Derviş Uzun affedilmek için Cumhurbaşkanı Gül'e başvuruda bulunmuştu. + zamanında sezere laf edenler bakalım tükürdüklerini yalayacak mı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
odiflame Mesaj tarihi: Şubat 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2008 hak yolunu bulmuştur vesselam.kötü niyet aramayalım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Şubat 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2008 sezerin affetikleri eylemlere karıştığı için eleştirilmişti bunlar felçli canlı bomba şeklinde hastahanede kendini patlattıktan sonra bir karara varırız Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Şubat 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2008 adama felç geldiğini öğrenince hak verdim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoGMeaT Mesaj tarihi: Şubat 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2008 iki durumdada eleştirilecek birşey görmüyorum ben yetkisi varmı ? var. kullanmışmı ? kullanmış. kötü bir niyetlemi kullanmış ? ne Sezerin nede Gülün bu yetkisini kötü niyetle kullandığını düşünmüyorum. çok rhatsız ediyorsa sivil toplum örgütleri birleşip cumhurbaşkanın bu yetkisininin kısılması yönünde bir kampanya başlatsın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
a cup of coffee Mesaj tarihi: Şubat 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2008 forgiver said: sezerin affetikleri eylemlere karıştığı için eleştirilmişti bunlar felçli canlı bomba şeklinde hastahanede kendini patlattıktan sonra bir karara varırız ... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
odiflame Mesaj tarihi: Şubat 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2008 forgiver said: sezerin affetikleri eylemlere karıştığı için eleştirilmişti bunlar felçli canlı bomba şeklinde hastahanede kendini patlattıktan sonra bir karara varırız adalet bakanlığı isteği ve saglık bakanlığı raporu ile affediliyor.cumhurbaşkanı eğer aftan sonra kişinin yapacaklarından dolayı eleştiri sebebi oluyorsa ozaman yargılama sonucunda sucsuz(belkide suçu işlemedi) bulunan kişi ileride başka bir suç işlerde suçsuz bulan hakimide eleştirelim yargılayalım di mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Şubat 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2008 1-1 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
a cup of coffee Mesaj tarihi: Şubat 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2008 @odiflame: kusura bakma agali ufacık bebekleri öldüren yaratıklara pek hümanist yaklaşamıyorum mesela ben. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Şubat 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2008 ceza süresini dolduran kişinin serbest bırakıldıktan sonra tekrar bir eyleme yönelmesiyle bu olayın bir ilgisi yok. hapse mahkum eden hakim, kanunlara göre yapacağını yapmıştır. edit: odiflame bambaşka bişeyden bahsetmiş ki, zaten suçsuz bulunan kişi hakkında ne gibi bir suçlama yapılabilir cumhurbaşkanın af yetkisini kullanması bir insiyatif o mahkumun kötü bişey yapmayacağına duyduğu güvenden dolayıdır, sonuçta sorumluluğunu üstüne alır bu sorumluluk kötü yönde sonuçlar doğursa bile hukuki açıdan suç teşkil etmez ama kamuoyunda bu olayın tepki görmesi de garip bişey değildir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
gellidus Mesaj tarihi: Şubat 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2008 vay anasini be ulan birkerede haklisiniz diyin be.. ikiside ayni boku yiyor gulun yaptigi super uber sezerin yaptigi kaka ne fanatik ne korkunc adamlarmissiniz ya.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
odiflame Mesaj tarihi: Şubat 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2008 forgiver said: ceza süresini dolduran kişinin serbest bırakıldıktan sonra tekrar bir eyleme yönelmesiyle bu olayın bir ilgisi yok. hapse mahkum eden hakim, kanunlara göre yapacağını yapmıştır. edit: odiflame bambaşka bişeyden bahsetmiş ki, zaten suçsuz bulunan kişi hakkında ne gibi bir suçlama yapılabilir cumhurbaşkanın af yetkisini kullanması bir insiyatif o mahkumun kötü bişey yapmayacağına duyduğu güvenden dolayıdır, sonuçta sorumluluğunu üstüne alır bu sorumluluk kötü yönde sonuçlar doğursa bile hukuki açıdan suç teşkil etmez ama kamuoyunda bu olayın tepki görmesi de garip bişey değildir. okuduğundan anlayaman bir nesle aşina değilim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
a cup of coffee Mesaj tarihi: Şubat 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2008 ok tamamda okuduğundan anlayaman ne sadkfaksd Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Şubat 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2008 Sam said: adama felç geldiğini öğrenince hak verdim. Vermesen şaşardım :) Ayrımcılık FTW sam :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Şubat 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2008 kimsenin haksızlık yaptığı yok gül de affeti diye başlık açılıp ne kanıtlanmaya çalışılıyor anlamıyorum ki bir de aklıma başka bişey geldi mesela birisi, başka biri için tanırım iyi çocuktur desin, sonra o çocuk gidip bir yeri bombalasın, herkes ne der hani iyi çocuktu filan ama gör ki; iyi çocuk olduğunu bomba olayından sonra söylersen, hem çocuk suçsuz olur hem de savcının biri görevden alınır ne alakaysa Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Şubat 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2008 Absolut said: Sam said: adama felç geldiğini öğrenince hak verdim. Vermesen şaşardım :) Ayrımcılık FTW sam :) ayrımcılık? sezer'in aflarını hatırlamıyorum, yorum da yapmamışım dikkat edersen. ;) bunlar bir kenara, kim yaparsa yapsın af olayına karşıyım ama felç olup yatmaktan vücudunda yaralar açılan birisi sözkonusuysa fikrim değişebilir. hapis bu eziyetten daha ağır bir ceza değil zaten. ne var ki başka da istisnasını düşünemiyorum suçu sabitse. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Şubat 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2008 Suçlu ise suçunu çekmeli. Ceza verilirken 30 yıl hapis ama hasta olursa salınabilir yok. Bu arada 2 cumhurbaşkanının da yaptığı affa karşıyım o ayrı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Şubat 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2008 sanirim tartisilan birinci adam, cunku ikinci adamda farkli bir durum var anladigim. birinci adama gelince bence affedilmesi dogru cunku agir felcli birini gorurseniz onun cezaevinde bakilamiyacagini anlarsiniz. Sabit duran insanin vucudu o bolgelerde yaralar acmaya hatta organin kesilmesine yol acacak durumlara yol acabilir. yani diger bir anlamda butur bir adami hapishanede tutmak ona iskence etmektir, bizde kanunlarimizla iskenceyi yasaklamis durumdayiz. Bu adami ya oldurun yada serbest birakin cunku zaten kendi kendine oluyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Şubat 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2008 abso hasta deyip geçmişsin, nezle değil bu, felç.. (:P) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar