Sypro Mesaj tarihi: Mart 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2008 64bit ubuntularda usplash sorunu var, loading ekranını görmüyosun. dediğin gibi güç kesilmi$ gibi görünüyor, 1 dk kadar sonra ekran oturumla beraber geliyor. çözmek için iki satır kod yazmak gerek ama onu da hatun biliyo ben 64bit kullanmıyorum :) istersen öğrenirim tabi. ayrıca fedora da güzeldir yaow, opensuse ise gayet sucks. ne yaparsam yapayım opensuse 10.3 e internet bağlantım olduğu konusunda bana inanmadı :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Mart 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2008 fedora istediğim programları kurarken işkence ediyor bana. acil kurmam gereken bir Mono var bir MonoDevelop. Mono kurmak için 150 dependency eksik dedik (olmasına rağmen). Kendim compile edeyim dedim orda da binbir sorun çıkarttı. Ubuntu kurcam tekrar. sudo apt-get install özledim valla. 64 bit upslash olayını söylediğin çok iyi oldu. Aradım google'dan. Boot ayarlarında "quite splash --" yazını "nosplash --" olarak değiştirince sorun çözüldü. Bu sefer de 8800GT ekran kartımı tanırken sorun çıkarttı. Install sırasında low graphics modunda başlatcam falan diyor, sonra neye basarsam basayım kitlenip kalıyor. Alternate CD ile kuruluyormuş galiba. Bir sonrakinde öyle denicem. Ama artık akşama anca. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sypro Mesaj tarihi: Mart 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2008 ekran kartını Envy ile tanıtmaya çalı$, Restricted Drivers Manager 'a oranla daha iyi performans alabiliyorsun. aklında olsun. usplash olayına da sevindim açıkçası, bi çok ki$i o sorundan dolayı kurulum başlamıyor falan sanıyor, ü$enmeyip Ubuntu Brainstorm'a göndermek lazım :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arkansis Mesaj tarihi: Mart 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2008 Mirage said: openSUSE 10.3'ün 64 bit kurdum. Kurulum sırasında hayran kaldım. Sadece gnome içeren CD versiyonunu indirdim. Kuruluma başlamadan önce internet bağlantısı kurdu ve software kataloglarını indirdi. Ne kurmak istediğimi sordu. Seçtim istediklerimi. Bir yandan CD'deki temel şeyleri kurarken, diğer yandan seçtiğim extra şeyleri paralel olarak indirip kuruyordu. Aslan openSUSE. Ama aslan olmasının yanında çakal da. Çünkü boot olmuyor. Kendi kurduğu GRUB "no such partition" diyor ve açılmıyor. Eh.. Ben de bye bye openSUSE diyerekten Ubuntu 7.10 64bit indirdim. O daha beter çıktı. CD'den boot ediyorum. Install Ubuntu, Check CD gibi seçenekler çıkıyor. Hangisini seçersem seçeyim monitör sinyali kesiliyor. Reset attığım zaman ise bios ayarları resetleniyor! Röh be Ubuntu! 64 bit linuxlardan ağzım yandı. 32 bitleri deniyeyim ben yine en iyisi. ekran siyah oluyorsa o menüde f6 ya bas satırın sonunda splash var nosplash e çevir öyle devam et nvidia ekran kartımda yapmıştı bunu bu şekilde giderdim yükledikten sonra /etc/modules altında bir dosya vardı oradan da tekrar nosplash yapman gerekicek Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Mart 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2008 etc/modules degil de ya boot/grub/menu.lst'de nosplash eklemek ya da xorg.conf'dan uygun ekran ayarlarini yapmak lazim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Mart 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2008 Arkansis, evet aynen öyle cözmüstüm sorunu ben de tesekkürler. Sypro said: ekran kartını Envy ile tanıtmaya çalı$, Restricted Drivers Manager 'a oranla daha iyi performans alabiliyorsun. aklında olsun. usplash olayına da sevindim açıkçası, bi çok ki$i o sorundan dolayı kurulum başlamıyor falan sanıyor, ü$enmeyip Ubuntu Brainstorm'a göndermek lazım :) Envy ile tanitmam mümkün degil cünkü masaüstüne gelemiyorum bile. Dolayisiyla setup'i da baslatamiyorum. Alternate CD ile kurulumu yapip sonra envy ile tanitmayi deniyecegim eve gidince. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Mart 18, 2008 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2008 http://forum.paticik.com/read.php?6,3172154 bunu bir dene, sevdim ben. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arkansis Mesaj tarihi: Mart 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2008 menu.lst elleniyodu evet unuttum nosplash yapacaksın oradan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Mart 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2008 64 bit linux dağıtımları yasaklansın. Alternate CD ile Ubuntu'yu kurdum diye seviniyordum. Açılırken yine Grub hata verdi. Söylenip Vista'nın bulunduğu sabit diskten boot etmeye çalıştım. Bir baktım o diskin master boot record'unu da alt üst etmiş. Şimdi Vista da boot edilmiyor. Vista DVD'sinden boot edip repair dedim. "Bi sorun yok bilader" dedi Vista. Eh eyvallah dedim 32 bit Ubuntu kurayım dedim. Grafik kartını tanımama sorunu bunda da oldu. Şimdi de 32 bit Ubuntu alternate CD'si indiriyorum. İki günde beş linux cd'si indirdim yahu yeter. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sypro Mesaj tarihi: Mart 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2008 her gece yatarken 3 5 distroyu download'a bırakıyorum, kalkana kadar bitenleri cd'ye alıp bo$ hdd'lerden birinde deniyorum:) anlayabilirim yani ya$adığın hissiyatı:P ya$asın old system computers :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Mart 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2008 Bu arada yukarda yazdığım sorunla karşılaşan olursa diye çözümünü yazayım. Vista DVD'si ile açın. Repair menüsünde command prompt olacak. Onu açın. Bootrec.exe /FixMbr Yazın. Yarım saniye içinde düzeltti valla. ;) Bu arada 32 bit Ubuntu da yükleyemedi Grub'u. Yine düzeltmek zorunda kaldım Vista'yla. Şimdi 32 bit openSUSE denicem. 10.2 sürümü vardı evde bir yerde. Eski ama olsun yenisini indirmekle uğraşamicam şimdi. Boş CD kalmadı zaten evde. :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Mart 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2008 Fedora önünde saygıyla eğiliyorum. Yeni bilgisayarımda o kadar linux distrosu arasında en ufak sorun çıkartmadan tek kurulan Fedora 8 oldu. Ayrıca kendiliğinden çözünürlüğü 1650x1080 olarak ayarlayıp beni mest etti. Tek sorun Mono ve MonoDevelop'u kurabilmek şimdi. Uğraşıcaz artık napalım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Mart 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2008 Uzun uğraşlar sonra Fedora'ya tezim için ihtiyacım olan Monodevelop 1.0'ı kuramadım. Ben de openSUSE 10.3 32 bit indirdim bu sefer. Hatta DVD versiyonunu indirdim. Gnome, KDE vs ne varsa kurdum. Yine 64 bit'te de olduğu gibi grub bozuk yüklendi. "Super Grub Disk" isminde bir boot CD'si buldum ve grub'u tamir ettim. Bu tamirden sonra grub listesinde bir iki ufak ayar yaptıktan sonra adam gibi çalıştırabildim sonunda openSUSE 10.3'ü. İlk önce sağlam bir update yaptıktan sonra nvidia sürücüleri (8800GT için) sorunsuz kuruldu. Mono ve Monodevelop'u da rahatça kurabildim. Grub'u düzelttikten sonrası çok rahat gelişti yani. Hello, openSUSE Edit: Bu arada bu yazıyı yazmamın asıl sebebini unutmuşum dalıp openSUSE reklamı yapmışım feci. Aynı grub sorunu ubuntu'da da başıma gelmişti önceki mesajlarımda yazdığım gibi. Super Grub Disk ile muhtemelen ubuntu sorunu da çözülebilir. openSUSE şu an işimi gördüğü için ubuntu'ya geçme gereği duymuyorum. Ama benzer grub sorunu ile karşılaşanlar için ilaç gibi bir boot cd'si. Her türlü boot sorunu için işe yarıyor diyorlar. Windows MBR'yi falan da kurtarabiliyormuş: Super Grub Disk Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Şubat 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2009 ufak bi soru sorucam. ubuntu niye windows tan yavaş çalışyıor bende ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Şubat 2, 2009 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2009 Ekran kartın ne? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Şubat 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2009 onboard intel Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Şubat 2, 2009 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2009 Eğer X4000 olanlardansa sorun çıkartabiliyorlar. Değilse pek br fikrim yok. Hangi işlemin ram ile CPU'yu arcadığını öğrenmeye çalışabilirsin System Monitor'den. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Şubat 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2009 hiçbirşey açmadığımda 300 mb ı kullanımda, sonra bir matlab ile firefox açtım mı 600 mb a fırlıyor. e zaten ram 1 gb ofisteki makinede olmuyor böyle tabi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tunch Mesaj tarihi: Şubat 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2009 opendns ayarlarını nasıl yapabileceğimi anlatıcak bir gönüllü var mı aramızda? ubuntu kullanmaya 2-3 saat önce kullanmaya başlamış birisi için açıklarsanız daha sevimli olur.. sitede yazan şeyden bişey anlamadım :S Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zgrw Mesaj tarihi: Şubat 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 6, 2009 yararlı program paylaşımı olamaz ki :) windows gibi değil ki, bnişeye ihtiyacım olursa (mesela diyelim ki resim editörü lazım) konsolar şunu yazarım; apt-get update apt-cache search photo editor bu apt paket yöneticisini kullanan tüm disrtubitonlar için geçerli :) diğerlerinde yum ile benzer şeyler yaparım, neye ihtiyacım varsa kısa sürede bulurum. Bazı şeyler klasikleşmiştir tabi ki.. Mesela; Yakuake Amarok Gaim ve Kopete VLC muz şeklinde logosu olan cd burn tool'u (adını hiç öğrenemedim :D her seferinde kasarım bulmak için) openOffice.org Gimp aklıma hızlıca gelenler bunlar, 0 sistem kurduğumda bunlar ve bunların dependecylerini kurarım direk, geri kalanları lazım oldukça bulurum zaten :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zgrw Mesaj tarihi: Şubat 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 6, 2009 fizban, source.list'e non-free ekleyip bir dist-upgrade yapar mısın? source.list'i /etc/apt/source.list olarak bulabilirsin örnek olarak şuna benzeyecek; deb http://de.archive.ubuntu.com/ubuntu/ hardy-updates universe non-free daha sonra konsoldan apt-get update apt-get dist-upgrade çalıştırıp, non-free driverları kurmasına izin ver Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Şubat 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 6, 2009 tunch said: opendns ayarlarını nasıl yapabileceğimi anlatıcak bir gönüllü var mı aramızda? ubuntu kullanmaya 2-3 saat önce kullanmaya başlamış birisi için açıklarsanız daha sevimli olur.. sitede yazan şeyden bişey anlamadım :S Terminal ac bi tane. Sonra sunlari yap; sudo nano /etc/resolv.conf Dosya icine; nameserver 208.67.222.222 nameserver 208.67.220.220 satirlarini ekleyip kaydet. Diger nameserver satirlarini silebilirsin. Eger dosyadaki nameserver satirlari farkli yazilimlar tarafindan overwrite ediliyorsa sudo chattr +i /etc/resolv.conf komutu ile dosyayi read-only hale getirebilirsin. Eski haline getirmek icin -i tabiki. Bir de opendns ya da baska dns'ler kullanmak yerine kendi makinaniz ustune bir dns sunucusu kurup onu kullanabilirsiniz. Onun icin de; sudo aptitude install bind // bind9 da olabilir paket adi dedikten ve yazilim basariyla kurulduktan sonra nameserver olarak 127.0.0.1 giriyorsunuz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Şubat 6, 2009 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 6, 2009 Ubuntu'nun Network Manager'i bunu GUI'den de hallediyor ya. En kolayı Wicd kullanman ama. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Şubat 6, 2009 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 6, 2009 Ben de sürekli kullandığım programları yazayim: Parcellite (Clipboard Manager, KDE altında Klipper kullanırım, Openbox altında bunu) KOffice (Open Office yerine bunu kullanıyorum ben) Amarok 1.4 (2. versiyona hala alışmaya çalışıyorum, daha güzel ama taglarımı tekrar düzenlemek zorunda kalmam sıktı) Miro Kmail KTorrent Opera (--nomail --notrayicon komutlarıyla) Comix Krita tercih ediyorum Gimp yerine, minik şeyler yaptığım için bana yetiyor) WordNet MPD serverımı kuruyorum Adobe Acrobat Skype Kopete (KDE değil ise Pidgin) Wicd Konsolda: nano'yu kulanıyorum en çok. Core-utils kullanıyorum busybox gibi şeyler yerine. lynx yaourt Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Şubat 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 6, 2009 dediklerini yaptıktan sonra uzun işteseren@SEREN:~$ sudo apt-get dist-upgrade sudo: unable to resolve host SEREN Reading package lists... Done Building dependency tree Reading state information... Done Calculating upgrade... Done 0 upgraded, 0 newly installed, 0 to remove and 0 not upgraded. zgrw said: fizban, source.list'e non-free ekleyip bir dist-upgrade yapar mısın? source.list'i /etc/apt/source.list olarak bulabilirsin örnek olarak şuna benzeyecek; deb http://de.archive.ubuntu.com/ubuntu/ hardy-updates universe non-free daha sonra konsoldan apt-get update apt-get dist-upgrade çalıştırıp, non-free driverları kurmasına izin ver Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar