Cintonik Mesaj tarihi: Şubat 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2008 Cintonik said: 5.1 ses sistemim var.ses kartı onboard.windowsda gayet guzel çalısırken kubuntuda rearlar ve center çalısmıyor.nasıl çözebilirim ? nası tanıtacam 5 hoparloru sisteme ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sypro Mesaj tarihi: Şubat 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 8, 2008 hiç öyle bi ses sistemim olmadı çok mutsuzum.. i$in doğrusu hiç ses kartım da olmadı.. hep onboard ses kartlarına müziksetimi bağlayıp canavar gibi ses aldım :( çok pis özendim.. hata verse de çözsem gibisinden. bühühühü ps: hay ben bu paketlerin bağımlılıklarına.. Cedega kurayım dedim update-manager'ı bile kaldırdı:) ps2: linux'ta oyun oynamanın en zahmetsiz yolu: Cedega Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Şubat 8, 2008 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 8, 2008 Aranızdan ayrıldım. kde4 ile opensuse 10.3 kullanıyorum artık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LasT_SuRviVoR Mesaj tarihi: Şubat 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 8, 2008 Dark Plastic Skinli Pardus kullanıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Şubat 8, 2008 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 8, 2008 rezil, rezil. alışamıyorum bir türlü kde'nin garipliklerine. Force Quit diye bir şey bile yok. ati sorun verip duruyor zaten. back to ubuntu studio Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Şubat 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 8, 2008 kill? killall? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Şubat 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 8, 2008 Ctrl + Esc'e basınca gelen menüden zorla kapatabiliyorsun process'leri. (Shift + Esc de olabilir tam hatırlamıyorum) not: KDE'den bahsediyorum bu arada. GERGE için söyledim karışmasın. :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sypro Mesaj tarihi: Şubat 9, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2008 kde sux, anlayın artık :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Şubat 9, 2008 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2008 Çok güzel görünüyordu ama bir gece ve bir gündüz kullanmaya bile dayanamadım. Nautilus rulez! Çok kaba geldi KDE kullanınca. openSUSE güzele benziyordu ama, 11 çıktığında Gnome versiyonunu bir denerim tekrar. Ama konunun ana konusuna gelirsek; Benim Ubuntu'mu dün yükledikten sonra (Ubuntu Studio'da bir sürü program yok asıl sistemde olam, OpenOffice dahil, onların yerine müzik programlar ve efektleri, resim ve video programları var) indirdiğim ve hep kullanacağım ilk şeyler: Glipper Deluge Opera Battle for Wesnoth StarDict IsoMaster Tomboy Comix Adobe Reader Real Player Mplayer Comix Amarok FileZilla Gnome Office(Open Office yerine bunu tercih ediyorum, daha kullanışlı bence) Gmount-iso Wine Virtualbox ConvertAll GNUDoQ Thunderbird Bluefish Eclipse Remastersys Wicd Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Şubat 9, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2008 Vaktinde Linux, Gnomoe kullananlar gerizekalıdır tarzında bir cümle kurmuştu. Acep bu KDE4 hüsranından sonra ne düşünüyordur. KDE çoğu yer de hayat kolaylaştırıcı bir WM, gel gelelim Gnome a bir kere alışmış olanlar, sadelik arıyorlar. Dolayısı ile hardcore Gnomecu bir arkadaşın, bir daha KDE yi sevmesi, bayaaa bir zaman alıyor :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Şubat 9, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2008 kill pid işinizi görmüyorsa kill -9 pid deneyebilirsiniz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Şubat 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2008 Bazen saç baş yoldurtuyor şu Ubuntu. Bugün "update yapcam update yapcam bananeee" diye tutturdu. Hadi yap bakalım dedim. Sonra "restart at bana restart at bana bööö" diye tutturdu. İyi hadi at bakalım dedim. Bi baktım grub listesinden Windows'u silmiş. Neysesi az çok biliyorum grub ayarlarının nasıl yapıldığını. Yoksa yine uğraş dur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sypro Mesaj tarihi: Şubat 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2008 Mirage said: Bazen saç baş yoldurtuyor şu Ubuntu. Bugün "update yapcam update yapcam bananeee" diye tutturdu. Hadi yap bakalım dedim. Sonra "restart at bana restart at bana bööö" diye tutturdu. İyi hadi at bakalım dedim. Bi baktım grub listesinden Windows'u silmiş. Neysesi az çok biliyorum grub ayarlarının nasıl yapıldığını. Yoksa yine uğraş dur. ubuntu'nun güncellemeleri kadar sux bi$i yok.. gayet elle offical siteden indirdiğin son sürüm paketlerden dha yenisini falan bulduğunu idda ediyo bazen.. o yüzden sistemi kurunca ilk i$im güncelleme bildirimini 2 haftada bir yaptırmak oluyo.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Şubat 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2008 Mirage said: Bazen saç baş yoldurtuyor şu Ubuntu. Bugün "update yapcam update yapcam bananeee" diye tutturdu. Hadi yap bakalım dedim. Sonra "restart at bana restart at bana bööö" diye tutturdu. İyi hadi at bakalım dedim. Bi baktım grub listesinden Windows'u silmiş. Neysesi az çok biliyorum grub ayarlarının nasıl yapıldığını. Yoksa yine uğraş dur. o update'i ben de yaptim, iyi ki yeniden baslatmamisim :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Şubat 26, 2008 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2008 Bir ara Suse ve Fedora deneyeceğim ama ne zaman ben de bilmiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sypro Mesaj tarihi: Şubat 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2008 GERGE said: Bir ara Suse ve Fedora deneyeceğim ama ne zaman ben de bilmiyorum. openSuSe yi tavsiye ederim bak, gayet rahat bi kullanımı var onun da, fedora'yı tam anlamı ile yalayıp yuttum her$eyini karı$tırdım diyemem ama SuSe ile uğra$mı$lığım var baya bi o yüzden dene derim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Şubat 26, 2008 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2008 Suse kullandım ben de, ama KDE'yi sevmedim. Gnome deneyeceğim bir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Şubat 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2008 Novell SUSE kullanmadım, ama bir müddet openSUSE kullandım. DVD versiyonuyla birlikte KDE, Gnome aynı anda yüklenebiliyor. Hatta hatırlamadığım başka masaüstü yöneticileri de var. Login ekranında seçiyorsun hangisiyle girebileceğini. Novell SUSE kullanan var mı bu arada? Destek hattı dışında openSUSE ile ne gibi farkları var merak ediyorum. 50-60$ gibi bir fiyatı var çünkü bildiğim kadar. Not: Novell SUSE ile kastım SUSE Linux Enterprise Desktop. Yoksa openSUSE de Novell tarafından geliştiriliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Mart 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2008 Hardy Heron Alpha 6 kullanmış olan var mı? Yeni bilgisayar aldım. Eski sabit diskimdeki Ubuntu 32 bit olduğu için 4GB ram'imin tamamını görmüyor. Ayrıca sistem tamamen değiştiği için ufak tefek bir kaç sorun çıktı. Temiz bir 64 bit linux dağıtımı kurmak istiyorum. Denemek için Hardy Heron Alpha 6 kurayım dedim. Yeterince stabil mi bilen var mı? Ayrıca tam sürüm çıktıktan sonra update ederek tam sürüme geçebilir mi rahat? Edit: 20 Martta betası çıkıyormuş. 3 gün beklerim. Bu sürede geçici olarak bir dağıtım kurmam lazım. Ne kursam ne kursam.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sypro Mesaj tarihi: Mart 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2008 Mirage said: Hardy Heron Alpha 6 kullanmış olan var mı? Yeni bilgisayar aldım. Eski sabit diskimdeki Ubuntu 32 bit olduğu için 4GB ram'imin tamamını görmüyor. Ayrıca sistem tamamen değiştiği için ufak tefek bir kaç sorun çıktı. Temiz bir 64 bit linux dağıtımı kurmak istiyorum. Denemek için Hardy Heron Alpha 6 kurayım dedim. Yeterince stabil mi bilen var mı? Ayrıca tam sürüm çıktıktan sonra update ederek tam sürüme geçebilir mi rahat? geçen gün kurdum ve ak$amına kaldırdım. 7.10 a yakla$amıyor bile daha. bi kaç yüklemeden ve konfigürasyondan sonra terminal bile açılmamaya ba$ladı hatta screenshot aldım eğleniriz ilerde diye :) update/upgrade ile geçi$ mümkün ama ben 1 ay daha bekleme taraftarıyım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Mart 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2008 Neyse openSUSE 10.3'ün 64 bit versiyonunu kurayım o zaman. Hardy Heron'un tam sürüm çıkana kadar bunu denerim değişiklik olur. Saol Sypro. ;) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sypro Mesaj tarihi: Mart 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2008 mcx=) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Mart 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2008 openSUSE 10.3'ün 64 bit kurdum. Kurulum sırasında hayran kaldım. Sadece gnome içeren CD versiyonunu indirdim. Kuruluma başlamadan önce internet bağlantısı kurdu ve software kataloglarını indirdi. Ne kurmak istediğimi sordu. Seçtim istediklerimi. Bir yandan CD'deki temel şeyleri kurarken, diğer yandan seçtiğim extra şeyleri paralel olarak indirip kuruyordu. Aslan openSUSE. Ama aslan olmasının yanında çakal da. Çünkü boot olmuyor. Kendi kurduğu GRUB "no such partition" diyor ve açılmıyor. Eh.. Ben de bye bye openSUSE diyerekten Ubuntu 7.10 64bit indirdim. O daha beter çıktı. CD'den boot ediyorum. Install Ubuntu, Check CD gibi seçenekler çıkıyor. Hangisini seçersem seçeyim monitör sinyali kesiliyor. Reset attığım zaman ise bios ayarları resetleniyor! Röh be Ubuntu! 64 bit linuxlardan ağzım yandı. 32 bitleri deniyeyim ben yine en iyisi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Mart 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2008 check cd yapsana bi önce =) ki opensuse'de güzel dediğin özellikler zaten livecd olan her linux dağıtımında var ki? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Mart 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2008 LiveCD değildi ki. :p Zaten boot eder etmez Check CD dedim. O zaman bile bios'a reset attı. O derece kafayı sıyırmıştı. Aman uzak kalsın. :) Bu arada: "Hello, Fedora" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar