Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

korsanlık denemeleri - tazecik korpecik


efe.hizar

Öne çıkan mesajlar

Ben de gimliyle birlikte basladim oynamaya

kisa yoldan korsanliga girisiyim diye heveslendim heh

after burner 3
navigation 3
warp distruptor 2
frigate 4

yaptim, simdi after burner ile navigation; 4'luyup micro warp drive almayi dusunuyorum

Ya cok uygun olmasa da, amarr punisher ile oynuyorum.

3 pulse laser, yaninda da bir 3km menzilli bomba ile dolasiyorum (dronelara karsi); warp scrambler ve after burner var orta slot'larda. 4 low slot'um da ; small armor repairer 2 resistance 1 tane de power relay var.

Her turlu onerilere, avlanma alanlari acigim. Veya birlikte avlanabilecegim ufak ebatli bir korsan grubu bildiginiz varsa; sevinirim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Punisher korsanlığa başlamak için güzel gemilerden biridir.Fitting ve taktikler filan için eve-o forumlarında ve diğer bir sürü yerde binlerce başlık olduğundan ben sadece en önemli kısımdan bahsedeceğim.

Öncelikle scanner'ı kullanmayı öğrenmen gerekir.Scanner maksimum 14au'ya kadar görebilmektedir.Mantığı basittir,uzaklık ve scan açısını girip "scan" tuşuna basıldığında o açıda o uzaklıkta gemi olup olmadığını gösterir.

Şimdilik probe kullanmadığın ve hangi uzaklıkla olduğu seni ilgilendirmediği için maksimum uzaklık olarak ayarlayabilirsin (99999999999999999 filan yazıp scan'e bas o maksimuma ayarlanır).Açı ise şöyledir,360 derece,14au'luk bir küre içindeki herşeyi gösterir.Açı küçüldükçe scan edilen alan da küçülür.Ama unutulmaması gereken scan edilen alan 2 boyutlu değil 3 boyutludur.Örneğin 30 derece ile bir belt'i scan etmek istiyorsun.Önce gemini bu belt ile aynı hizaya getirmen gerekir (kamerayı döndürerek).Daha sonra scannerdan 30 dereceye ayarlayıp scan tuşuna basınca beltte neler olduğunu görebilirsin.

Bir sistemi tamamen scan etmek istiyorsan şöyle bir yol izlemelisin:

1)Sisteme girince hemen bir 360 derecelik scan yaparsın.
2a)Eğer scan'de herhangi birşey varsa açıyı küçülterek hedefin nerde olduğunu bulursun.
2b)Eğer scan'de birşey yoksa 14au'dan uzak belt/planet'lere warp ederek oradan 360 derece ile scan ederek hedef ararsın.Zaten bir sistemde genelde 3-4 toplanmış belt grubu vardır.Yani maksimum 3-4 360 derece scande sistemde herhangi birşey var mı yok mu görebilirsin.
3)Hedefi bulursun ve yok edersin ;)

Bütün bu anlattıklarım 20-30sn,maksimum 1 dk içinde yapılması gereken şeylerdir.Hedefler de tabi patlamak istemediklerinden senin onları avlamaya çalıştığını anladıkları anda oldukları yerden safe spotlara yada pos'lara kaçarlar(yada logout olurlar ki oyundaki en saçma olaylardan biridir bu).Önemli olan hedefin seni farketmeden onu bulup scramble etmektir.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

solo yapiyosan frigate ile isin zor transport shipleri patlatabilirsin bi ihtimal onun dısında sanmıyorum hevesini kırmak gibi olmasın : )

daha buyuk gemiler tercih et recon ship yada interdector bana gore en iyi gemiler bu anlamda

tabi o skilleri kasana kadar bos m duriim diyorsan tavsim yanina 2 kisi daha alman yada o tipte oynayan corplara katilman
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

punisherla pek kolay olmıyabilir, web eksikliği sorun yaratabilir,

ama mümkün tabiki frigle korsanlık yapmak, 0.4'te yenı cruiserlarına binmiş newbieleri falana vlarsın güzel güzel

smartbomb cok işe yaramaz, zaten droone skilleirni tamamlamış falan bi adamı punisherla indirmen zor, slotun varsa rocket veya standar missile launcher tak oraya.

punsiherı cok tanımıyorum o yüzden pek bişi söliyemiycem

rifter not: rifter super gemidir kucumsemeyin lütfen, grif teknolojisinin doruk noktası alet
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

heh saolun tum cevaplar icin

biraz forumlara bakip, ekipmanlarimi degistirdim
1 small nos
1 medium pulse
2 dual light pulse
3x gamma s

1x Ab
warp scrambler

3x power relay
1x small armor repair
Hic afterburner ya da small armor i kapamadan, 24 saat boye takilabiliyorum. Ektra enerji, medium nos takan cruiser'lara karsiymis.

Gecen gun 0.4 bir sistemde bir omen'i rahatlikla, armor kaybetmeden; uzay bosluguna serdim : )

Tabii muhtemelen yeni cruiser alip 0.4 sistemlere gidenlere haric, avlanma hedef kitlem pek dar.

onun disinda herhalde 5-6 kez patlamisimdir. Battleship, drone carrier ellerinde heh. Gerci sigorta falan oldugundan, 150k falan kaybediyorum, iste yok ettgim omen'dan 3m'lik loot ciktgini varsayarsak pek derdim yok : ). Onun disinda npc'si cruiserlari yok ediyorum cogunlukla zaten.

Aslında scanner'da yine zorlaniyorum, cok guzel yazmissin ama..
360'da goruyorum, sonra bu kamerayi hizalama mevzusuna cok alisamadim, sadece o yone mi cevirmek lazim ? Overviewdan bakip; gemiyi cevirmek lazim mi ? Cunku 360'da grdukten sonra pek 30'da gormeyi basaramiyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bence gayet güzel başlamışsın korsanlığa ;).

Soruna gelince:

30 derecede scan etmek için kamerayı öyle döndürmelisin ki gemi ile scan ettiğin yer üst üste gelmeli.(overviewda değil genel ekranda)

Bir de warp scrambler yerine warp distrupter kullan,çünkü punisher diğer friglere göre yavaştır 7.5km ye girebilmek uzun zaman alabilir.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

helal olsun : )

150 k zarar dedi adam cidden duygulandim gercek pirate olacaksın sen : )

ilk inty git bence devaminda af kullanabilirsin benim eski amarr acc ile assault frigate binmistim ilk tabi ozamanalar acami idim ve cehennemein ortasi E02 de bulunuyorduk yinede iyi dps guzel tanktır af ler.


ps: bu kalavyeyi kıracam yakında
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ceptorler biraz daha ucuzda, genelde t2 fitli cruiser'larla af lerin zararı aynı oluyo t2 gemilerdeki insurence oranı düşüklüğü yüzünden.

t1 lerde nerdeyse kabın olmuyo zaten gemi acısından ama cruiser olduğu için daha cok t2 malzeme takıyosun kaybın ordan oluyo
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...
Yaklasik 15 gun frig lvl 5'i beklerken; bc'a gitmenin hem cok daha hizli hemde cok daha verimli oldugunu fark etmek aci oldu biraz.

Bir bantam'i daha pataltip, PvEicin fitlenmis bir bc'den 2m almak disinda; punisher'imla turlu hallerde patladim :)

2 kez true sansha'a rastladigim icin, 180m'a yakin param var; ben de arada skill'leri beklerden punisher'imi biraz donatiyim dedim.

2x medium anode pps I, amarr navy multif
1x dual anode pps I, amarr navy multif
1 small nos

ab'i web ile degistirdim; frigate 1v1 lerlerinde web olmadan zorlaniyorum. Onun disinda distruptor koyadim keza korkunc cap aliyorlar; scrambler ile devam ediyorum. Zaten uzerine frig ile yalasildigini goren cogu kisi sadece guluyor.

small armor II, 3 adet de cpr'im var.

Simdi acaba bu kadar param olduguna gore, direk bc mi gitsem ?
Hem belki ufak ufak gate camp yapabilirim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

interdictor kasmayida dusune bilirsin low seclerde bellte buldugun ufak capli gemileri direk eritirsin 0.0 da tek basına gate camp bile yaaprsin cumle alem firgatein canina okursun hatta t1 cruiserlara bile gider arada : ) bi dusun istersen


bc kasacam diyosun bc skilleri iyidir hostur ama o arada bi suru skill kasman gerekir iyi kullanmak icin cok skill gerekir akilinda bulunsun yavas yavas yapaıcaksın herseyi ilk interceptor devamında cruiser sonra bc istersenhic bc kasmassin cruiser V yapip haclere reconlara binersin oyunda buyuk hedefler secersen sıkılırsın bende dunya kadar sp var ama hala ne bi capital ship e binmiyorum hederler hep ufak olmalı yoksa oyun cidden sıkıcı
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

simdi benimde yasadigim o bayma sorunu aslinda.

punisher'la sopar olmaktan biktim biraz : )

evemondan bakiyorum:
cruiser'lara su an
harbinger a 1 gunde
interceptor a 20 gunde
af e 20 gunde
interdictor a 47 gunde

binebiliyorum..
Benim takildigim sektor (mai: 0.4) genelde 1-2 mavi olan rahat bir yer. abarti gemler geliyor ama cogu zaman grev yapmak icin gelen frigate ufak capli cruiserlar oluyor. Istedigim bc alip, probe skill'lerini bitirip; gorev yaparken adamlari avlamak zaten Mai deadend bir sektor oldugundan oyle ciddi pvp'sel bir alan degil.

Aradiysam da 0.0 imkani olan 1.3m skill point'i olan birini alacak bir orp bulamadigidan; tek basima 0.0 haliyle rezil husra oldugumdan; bu secenek dogru gibi geliyor bana..

Bilmem siz ne dusunuyorsunz ?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bence ilk af olmadi interceptor kullan bc ye binmek demek bc yi kullanmak demek diildir buna sana rahatlikla soleyebilirim. Benim de ilk acc'em amarr di nerdeyse frigate ile mission yapmadim diyebilirim once omen pesine propecy e sonrada apoc a bindim ama desen ki gunnrey skillerin kac m di ; 1 bilemedin 1.5 muhim olan bindigin gemiyi iyi kullanabilmek simdi sen punnisher kaybediyorum diye uzuluyorsun iyi skilller olmadan bcye bindigin zaman dusun bak neler olacak. Sen 1 patlatacan 2 patlatacan sonunda adamlardan biri diyecek kankalar beni burda bi eleman gangliyor gelecek bi griffin bi thorax senin bc yi yiyecekler senin kayıp nerden baksan 30 m

Biraz sabır ayrıca pvp yi orenmek kolay deildir patlaya patlaya oreniyosun bırak ufak gemiler kaybet :=)

Tamam skillerin az cok deil ama inanki cok zevkli bi is yapiyosun buyuk alliancelarda cok fazla kural var bolesi en zevklisi az disini sık.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

onecelikle basic gunnery skillerini 4 yapman lazim:

controlled bursts lvl 4
motion prediction lvl 4
rapid firing lvl 4
sharpshooter lvl 4
weapon upgrades lvl 5
gunnery lvl 5

bunlarin hepsi eninde sonunda 5 olmaz zorunda devamında

adv. weapon upgrade lvl 4
surgical strike lvl 4
trajectroy analysis lvl 4

bunlar biraz daha high trainler,tabi small ve med laser ile onlarin speclerini saymiyorum onlar sana kalmis bise ister t2 kullanmak icin once small laser turret i 5 ler devaminda pulse ve beam specleri 4 yaparsin sonra med laser turreti 5 ler pulse ve beamlari 4 yaparsin. Biraz uzun isler bunlar sana tavsiyem once ilk dedigim skilleri 4 ve 5 yap sonra small laser turret i 5 le bolelikle vurdun mu ses gelir =) sonrasinda once pulse sonra beam small spec 4 yap bolelikle t2 turret ve ammo kullanacaksin. Sonrasinda hemen adv weapon upgrade lvl 4 cunku gemiyi fitlemede sorun yasarsin.


Bc kullanacaksan gemi targetlamak biraz sorun yaratacaktir senin icin onun icinde :

Signature analysis lvl 4 minimum yapman lazim bu skillin 5 olmasi senin icin cok onemli oyunu oynayamadigin zamanlarda bu skilli bitirmeye calis.

Ayrica sen amarr oldugun icin sanirsam amarr'sin cap sorununu bol bol yasayacaksin

energy management lvl 4 min
energy systems operation lvl 4 min senin icin ozellikle her ship type da gerekli skiller

Gemileri neden fiteleyemiyorum dememek icinde

electronic lvl 5
engineerig lvl 5

Tabi skiller bunlarla bitmiyor ama sanirim bunlar senin bc kullanman icin yeterli tabi mechanic skillerini saymadim onlarin cogu vardir sende.

Bide amarr da arbitor denilen sinsi bi gemi var drone skilleri ile iyi bi fitting cok can yakan bi gemidir o yoluda tercih edebilirsin ama biraz daha uzundur fakat devaminda curse ve pilgrim pilotu olursun ki onune gelen geimiyi patlatma sansin oldukca yuksek

Simdiden kolay gelsin kafana yatmiyan yerleri sorabilirsin
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

şimdi, senı punisherda görenler pesine düsmüyoldur, harbingerıa bindiğinde böle olmaz durum ama, insanlar pesine düsmye baslar, harbingerda öle pek kacma snasi olan bi gemi değil.

pilgrim veya omen deniyebilirsin bence, ama şunu söliyim t2 gun /drone fitlenmiş t1 bir gemi düşündüğünden daha etkili oluyo (bu arada 15 gün sürmemesi lazım frig 5'in yahu learningleri kasmadınmı hala?)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...