Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bağımsız Sinema

di

Öne çıkan mesajlar

Merhaba,

Bir kaç arkadaşım bir süredir bağımsız sinema index'i tipinde bir site hazırlıyorlar ve epeyce de uğraşıyorlar açıkçası. Ben de biraz katkım olsun diyerekten gelip buraya yazmak istedim.

Sitenin adresi http://www.bagimsizsinema.com ...

Şimdilik 500 kadar film seçmişler ve şimdilik 100 kadar filmi açıklamayı hedeflemişler. Sanıyorum ki bir 10 kadar film için yazı girdiler.

Yazıların hepsi site ile uğraşan kişiler tarafından yazılıyor. Oradan buradan kopyala yapıştır yazılar değil.

Siteye bakıp fikirlerinizi yazarsanız -olumsuz da olabilir pek tabi- site sahiplerine iletebilirim. Hatta beğenilerinizi duymak bu kişiler için pek bi doping olur açıkçası :)
Sosyal ağlarda paylaş

Güzel bir fikirle yola çıkmışsınız,öncelikle başarılar diliyorum.

Filmler sadece tanıtılmış,ne bir yorum,ne de şu yüzden izleyin diye birşey görmedim.Bir nevi bağımsız film listesi hazırlanmış.

Eğer film üzerine yazarlar kendi fikirlerini de belirtirlerse üsttekiler hakkında çok daha iyi olur,sonuçta bir yerde film tavsiye ediyorsunuz ama neden izlemesi gerektiğini değil,DVD-VCD'lerinin arkasında yazanı Copy-Paste eder gibi yazmışsınız.

Dediğim gibi fikir çok iyi ve iş yapar ama özen gösterilmesi lazım.
Sosyal ağlarda paylaş

DarKRideR said:
Güzel bir fikirle yola çıkmışsınız,öncelikle başarılar diliyorum.

Filmler sadece tanıtılmış,ne bir yorum,ne de şu yüzden izleyin diye birşey görmedim.Bir nevi bağımsız film listesi hazırlanmış.

Eğer film üzerine yazarlar kendi fikirlerini de belirtirlerse üsttekiler hakkında çok daha iyi olur,sonuçta bir yerde film tavsiye ediyorsunuz ama neden izlemesi gerektiğini değil,DVD-VCD'lerinin arkasında yazanı Copy-Paste eder gibi yazmışsınız.

Dediğim gibi fikir çok iyi ve iş yapar ama özen gösterilmesi lazım.

Bu yorumu olduğu gibi aktardım site sahiplerine ve 'biz sadece filmleri tanıtıyoruz, yorumları ve tavsiyeleri kullanıcılardan bekliyoruz' gibi bir yanıt aldım.

Özen ve istikrar konusunda oldukça başarılılar bana göre. Çok fazla vakit ayıramamalarına rağmen 2 aydır uğraşıyorlar. Vazgeçecek olsalar şimdiye kadar vazgeçerlerdi sanırım.

Birde manda ile bağımsız sinema sahipleri ayrı birbirleri ile alakalı kişiler :)
Sosyal ağlarda paylaş

siteye baktım içerik, düzen falan gayet güzel, tanıtılan filmler de güzel ama "bağımsız"dan kasıt nedir onu anlamadım. benim bildiğim bağımsız filmler genelde düşük bütçeli ve küçük prodüksiyon şirketleri tarafından yapılan ve pek meşhur oyuncunun kullanılmadığı, amatör ruha sahip filmlerdir. ama burda rezervuar köpekleri, trainspotting filan var bunlar o kadar düşük bütçeli ve "tanımına göre" bağımsız yapımlar sayılmaz bence.
Sosyal ağlarda paylaş

buradaki bagımsızlık daha cok "hollywood kliselerinden arınmıs olma". tarantino kendi penisinin dogrultusunda cekiyordur, bu dogrultuyu da seven bi cok insan vardır miramax da der ki gel seni finanse edeyim. ama hollywooddaki babalar eger "ya bu amerikan ailesi elestirisi temalı filmler tuttu soyleyin senaristlere 3 tane daha yazsınlar, yonetmenlere de soyleyin bu 3 senaryodan 5 film cıkarsınlar" diyorsa o zaman piyasa filmi oluyor, genel kitleye hitab ediyor bagımsız sinema seven asosyal grup tatmin olmuyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Bağımsız film ufak bütçelerle çekilmiş film tanımlamasından daha çok stüdyolardan bağımsız çalışan,doğal olarakta stüdyoların yapılmasını zorladığı Hollywood klişelerinden uzak duran yapımlardır.Yani 50-60 milyon dolara da bağımsız olabilir,2-3 milyon dolara da,ha bağımsızlar genellikle,hatta neredeyse tamamı düşük bütçeli filmlerdir.Çünkü Hollywood'dan uzak veya kendi ülkelerinin büyük stüdyolarından desteksiz film çekmek zordur,para sıkıntısı vardır.Bu yüzden az bütçe çok mesaj,zaten bir yönetmenin kendi başına 50 milyon dolarlık film çekmesi zordur,bırakın 50'yi 15-20 bile nadir görülür.

Wikipedia'dan şöyle bir copy-paste yapayım,bende yine anlatamadığım bir olay için ağlamaya başlayayım :)

Bağımsız film veya Indie film küçük stüdyolara tarafından üretilen genllikle düşük bütçeli filmdir. Ek olarak, bu terim ticari görtürüsü düşük olan belirgin şekilde plan götürünün normlarından, klasik hollywood sineması ana görüşünden farklı olan sanat filmlerini tarift etmekte kullanılır. Bu filmler sıklıkla Sony Pictures Classics gibi filmin bütçesinin yarısından azının büyük film stüdyolardan gelmesi şartıyla geniş stüdyoların yan kuruluşları tarafından üretilir, 2005de ABD’nin yerel billet gişesi gelirlerinin yaklaşık %15’I bağımsız stüdyolardandır. Bağımsız filmler sıklıklar tarzları ve içeriklerine gore ayrıt edilebilir. Senaristin veya yönetmenin orjinal yaratıcı amacı veya kişisel yaratıcı görüşü genelikle final filmde korunur.
Sosyal ağlarda paylaş

İyi, güzel de olaya neden böyle kavga eder gibi girdiğini anlamadım gerçekten. Yazdıklarınla çelişen herhangi bir post da yok. Sitede birşey gördün de ona ithafen mi yazıyorsun acep ? Öyle olsa belirtirdin sanırım. Garibime gitti.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...