Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Demokrasi

Zerokull

Öne çıkan mesajlar

Bize okulda bir devletin en iyi bu şekilde yönetileceği öğretildi. İlkokulda liseye kadar. Dünya üzerindeki büyük devletlerin hepsi bu sistem ile işledi. Ben ise bugün bilmem kaç ay önceki seçimlerden sonra bi yazı yazmıştım zaten. Bügünde onu yineliyorum. Demokrasi buysa ben yokum.
Demokrasi bize neler getirdi...
Sayın Cumhurbaşkanımızda seçildikten sonra hızlanan abudik gubidik çalışmalar var.
*Öyle bir cumhurbaşkanımız varki 1 hafta asya tatili yapıp gelip bir gece içerisinde çıkan anayası onaylıyor.(Okuduğunu bile zannetmiyorum). Bana onun bi sürü danışmanı ıvırı zıvırı var demeyin.
*Öyle bir başbakanımız varki terörist başına önce sayın diye hitap edip sonra politikaları doğrultusunda kendisine lanet yağdırabiliyor.
*Saçma sapan özelleşiyoruz.
*Kendi aramızda bi güzel bölünüyoruz.(Türk-Kürt) (Türbanlı-Türbansız) (Dinci-Dinsiz)
*O kadar kör siyasetçilere sahibizki meclis tv'yi açıp herhangi bir sabah programı gibi gereksiz programlardaki konuları tartışırken bulabilirsiniz.

Daha çok yazmak istiyorum ama yazıyı yazarken bile sıkıldım açıkcası...

Demokrasi halkın isteği doğrultusunda oy çoğunluğuyla başa gelme yöntemini barındıran bir sistemse burası Türkiye topraklarıysa ve bu halk geçtiğimiz seçimde sandıktan yarı yarıya bir partiyi çıkarmışsa ve o başta ülkeyi bu saydığım durumlara sokuyorsa işte bu demokrasidir arkadaşlar. Ben bu sistemi sevemedim.
Bana gelipde sen sağcısın solcusun vs. vs.. gibin şeylerle gelmeyin bu topicin altına. Bu ülkede çok fazla şey zaten bu seçimden önce ters gidiyodu. Şu an ise bu çok fazla hızlandı. Bilmiyorum bundan 1 sene sonra ne olur.
Haaa bu arada söylemeyi unuttum. Ben medyamızıda çok seviyorum. Bizim gözümüzü çok güzel boyadığı için yalan ortamlar yaratılmasında yardımcı olduğu için. Ben sadece bu ülkenin bir vatandaşıyım. Ters giden şeyler beni rahatsız ettiği için burada yazıyorum o kadar.

Çok devrik bi yazı oldu isteyen istediği gibi alsın.
Sosyal ağlarda paylaş

Sulandırmak?
alakası yok, Vader Vader olmadan önce, Anakin'ken(episode2) piknikte bi yönetim şeklinden bahsetmişti. Düzen için monarşi tarzında.. Sonuçta Atatürk zamanı da demokrasi sayılmaz pek şeklen bakarsak. Benim bahsettiğim de bu. İyi niyetli diktatörlük.
Sosyal ağlarda paylaş

arkadaşım demokrat olamıyorsanız saygı duyun

her sistem gibi bu da kusurludur, şu fani dünyada insanın bulaştığı ve entropiye kurban gitmeyen bişey söyler misiniz

halk - seçilmişler- atanmışlar
şimdi hepsi birbirinde farklı şeyler istediği bir yerde farklı şeyler olur tabi, burada yüzdeler bişey ifade etmiyor

demin konuya baktım farklı bişeyden bahsediliyormuş
tayyip başarısız ve darbe olmadan gitsin diyorsan, seçmeni ikna etcen oy vermiycek
ya da başarısız olanı otomatik olarak göndercek bir sistem monte etcen demokrasiye
Sosyal ağlarda paylaş

demokratlarin fasizmi dir buda

SAYGILI OLUN!

DEMOKRASI EN IYI YONETIM BICIMIDIR HEPINIZ KABUL EDIN!

KUSURLARI VAR GORMEZDEN GELIN!

insan denen varligin ne kadar gerizekali oldugunun olcutudur bu da
bi yandan ozgur dusunce cok sesliligin ve azinliklarin cogunlukla esit olmasini garantiliyen bir sistemi savunucaksin

ancak bu sisteme inanmiyan insanlarada inanmalari icin baski kurucaksin silahla isgal ediceksin zorla dayaticaksin laf soyletmiyceksin

insanligin aptalliginin ve igrencliginin bir semboludur bu celiski aha bunuda yazin bir kenara
Sosyal ağlarda paylaş

Viktor said:
demokratlarin fasizmi dir buda

SAYGILI OLUN!

DEMOKRASI EN IYI YONETIM BICIMIDIR HEPINIZ KABUL EDIN!

KUSURLARI VAR GORMEZDEN GELIN!

insan denen varligin ne kadar gerizekali oldugunun olcutudur bu da
bi yandan ozgur dusunce cok sesliligin ve azinliklarin cogunlukla esit olmasini garantiliyen bir sistemi savunucaksin

ancak bu sisteme inanmiyan insanlarada inanmalari icin baski kurucaksin silahla isgal ediceksin zorla dayaticaksin laf soyletmiyceksin

insanligin aptalliginin ve igrencliginin bir semboludur bu celiski aha bunuda yazin bir kenara

Paradoksları seviyorum, "Herkes özgürce düşünsün!" diyen biri ne kadar özgürlükçüdür mantığı. :P
Sosyal ağlarda paylaş

Hukuk o kadar köşeli, düz kafa işlemiyor Viktor'cuğum.
Herkes Ergenekon'un "Paticik projesi" diye bir şeyi olmadığını biliyor, herkes ironiyle ithamı birbirinden ayırabiliyor, belki şaşıracaksın ancak buna yargıçlar da dahil.
Buyur çok istiyorsan, et dava, avukata harcadığın para yetmezmiş gibi dava masrafları da iskendere tereyağı hesabı afiyet olur, beklerim celbi.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...