PhysX Mesaj tarihi: Şubat 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 8, 2008 o değil de bir gün daha huzursuz uyuyacağım acaba huzurlu uyumak nasip olacak mı (td) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mawiman Mesaj tarihi: Şubat 8, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 8, 2008 Bundan kısa bir süre önce TBMM Dışişleri Komisyonu heyeti İran’a gitti. Heyette CHP İstanbul Milletvekili İlhan Kesici de vardı. İran’dan döndükten sonra Kesici’nin değerlendirmesi düşündürücüydü: "Bizdeki türban şekli İran’da bile yok. Serbest görüntüler var. Kadınlar modern kıyafetler giyiyorlar ve başlarının yarısı açık. Acı ama bu konuda bizden ilerideler. İran’daki İslam rejimi bile bunu kabul ediyor." Demek ki bizimkiler Mollalar’ı bile geride bıraktılar. said: süper bir paragraf bizde Bunu diyoruz Geçen gün CHP lideri Deniz Baykalda bunu dedi :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lexius Mesaj tarihi: Şubat 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 8, 2008 şöyle ise iyi bence Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
thelegbra Mesaj tarihi: Şubat 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 8, 2008 gief Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gilean Mesaj tarihi: Şubat 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 8, 2008 babs saçı gözüküo dinimize aykırı:( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eisenheim Mesaj tarihi: Şubat 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 8, 2008 PhysX said: bakın ben ne buldum. ve bu insan şu anda cumhurbaşkanı inanabiliyormusunuz? sadece boku yedik diyorum ya.. artk darbe bekliyorum ben Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lexius Mesaj tarihi: Şubat 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 8, 2008 derin darbe geliyo derinden. içimizde patlamazsa iyi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mawiman Mesaj tarihi: Şubat 8, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 8, 2008 Bazen en karmaşık soruna bir cümlelik çözüm ararsınız ve bir özdeyiş içinde aradığınızı bulursunuz ya... "Gaziantep ağzı"nda böyle özdeyişlerin en çarpıcı olanlarından birisi şöyledir: - Davacının aptalı derdini mübaşire anlatır! Türban üzerindeki tartışmalarda dilimin ucuna en sık gelen özdeyiş bu. Eğitim sorunu çözümlenememiş. Türkiye'de 15-29 yaş grubundaki kızların yüzde 60'ı, 25-29 yaş grubundaki kızların da yüzde 66'sı ne öğrenim görüyor ne de çalışıyor. Eğitim görmüş azınlıktaki kızların arasından daha da küçük bir azınlık "türbanlı" olmuş. Onlara da üniversite eğitimi yasaklanmış. "Bu yasak kalksın mı yoksa kalsın mı" konulu siyaset kavgasını yapanlar, bu büyük ve acı gerçeği nasıl değiştireceklerine değil, kendi taraftarlarının alkışlarına kilitlenmişler. Aptal davacılar Ve bu arada medyada her topa çıkanlar da "bu sabah hangi kaleye şut atayım" diye yorgun beyinlerini zorlarken, "her şeyin sorumlusu liberallerdir" diye konuya girmeyi seçmiyorlar mı? İşte o zaman hemen "Davacının aptalı derdini mübaşire anlatır" özdeyişini tekrarlıyorum içimden. O köşe-bazların üsluplarını beğensem, "Başınıza liberaller kadar taş düşsün" de diyebilirim aslında. Sanki bu "devlet" yakın geçmişin herhangi bir döneminde liberal bir parti tarafından yönetildi. Sanki bu devlet imam hatip okullarını açıp kızları da bu okullara yazdırırken ve aynı devlet bu okullardan mezun başı örtülü kızların üniversitelere girmesini yasaklarken, bu tutarlı politikayı liberaller belirliyordu. Her askeri darbenin ardından yapılan seçimi darbede devrilenlerin kazandığı bilinirken, son "28 Şubat post-modern darbesi"nde Tayyip Erdoğan'ın belediye başkanlığından alınıp cezaevine gönderilmesine alkış tutanlar, sanki liberallerdi. Kime sordular ki? Son iki genel seçimde de "karnını kaşıyan seçmenler" sanki liberalleri dinleyip AK Parti'yi iki kez tek başına iktidara getirdiler. Şimdi de sanki liberallere "önce hangi sorunu ele alalım" diye soruldu ve onlar da "aman şu Anayasa'yı sadece türbana özgürlük tanıyacak şekilde değiştirin" diye cevap verdiler. İşte bütün bu tablo içinde geçmişlerinde "medya karteli kurmak", "medya- siyaset-banka-mafya" çemberleri oluşturmak, "seçilmişleri aşağılayıp atanmışları kutsamak" benzeri sabıkaları bulunanlar, bugün "her şeyin sorumlusu liberallerdir" demiyorlar mı? "Laiklik demokrasinin ve özgürlüklerin güvencesidir" demek yerine "laiklik rejimin emridir" diyenler, laikliği halkın değil askerin ve seçkinlerin ideolojisi gibi sunanlar, şimdi türban dolayısıyla yine "cumhuriyet muhafızı" konumundalar ve bugün de liberallere saldırıyorlar. Sanki Tayyip Erdoğan "Avrupa'dan bilgi yerine ahlaksızlık aldık" derken, ona bu sözü liberaller söyletti. Sanki AK Parti'yi "aman AB yolundan sapmayın" diye sürekli uyaranlar liberaller değil. Yanlış hesaplar Ama bu tablo içinde şapka çıkarmamız gereken bir durum da var. İçinde bulunduğu medya grubu dünyaya açılmayı, "Davos Ruhu"nu, özelleştirmeleri, globalleşmeyi gelişmesinin ve varlık sebebinin temel öğeleri arasında tutarken, bu grubun en büyük gazetesini "liberal- düşmanı" konumuna getirmek de bir başarıdır. Eğer liberal demokrat görüş istenildiği gibi ağırlığını kaybederse, AK Parti-MHP ağırlıklı bir düşünce ve siyaset ortamı bu liberal-düşmanı aymazları herhalde çok mutlu edecektir. İşte o zaman da Ömer Asım Aksoy'dan aldığımız "Gaziantep ağzı"nın bir başka özdeyişini hatırlayacağız herhalde: - Tedariksiz aptesaneye giden domalı domalı taş arar. ŞAKA Mübarek sanki İmam-ı Azam Hazretleri... Dünyevi ve yasalarla düzenlenmesi gereken bir konuda "Bunu ulemaya danışmak gerekir" dediği için başbakan Erdoğan çok eleştirilmişti. Sanırız artık "ulema" ihtiyacının ana muhalefet CHP tarafından karşılanmış olması, benzer eleştirileri kesecektir. Sözü "Hayatı boyunca dini tedrisattan başını alamamış, ilkokuldan sonra bir buçuk yılını İstanbul'daki Yeşil Camii Kur'an Kursu'nda geçirmiş, 7 yılını memleketin değişik imam-hatip mekteplerine adamış ve ayrıca uzatmalı ilahiyat talebeliği de olan" Ahmet Hakan'a bırakalım: - Deniz Baykal, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın, "Ey Baykal! Sen ne anlarsın din diyanet işlerinden?" şeklindeki posta koymasına fazlasıyla içerlemiş olacak ki... "Biz imam-hatip tahsili görmedik ama icabında sana fıkıh dersi veririz" edasıyla meseleye dalıverdi... Hem de öyle böyle değil... Mübarek sanki İmam-ı Azam Hazretleri! Mehmet Barlas HÜRRİYET http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/8182270.asp?yazarid=242&gid=61&sz=62361 --~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fightersfight Mesaj tarihi: Şubat 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 8, 2008 mükemmel bir yazı barlas tan. bir + da ahmet hakan a tabiki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cthulhu Mesaj tarihi: Şubat 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 8, 2008 ombakkombak said: Kimseyi zorla ösgürleştiremezsiniz. Cumhuriyet halkı bilinçlendirmekte sınıfta kaldı. Yıllarca ''cumhuriyet''okullarında şanlı Osmanlı propagandası yaparsanız olacağı budur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bleda Mesaj tarihi: Şubat 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 8, 2008 "barlas" ne? Askerlik arkadaşın mı? Fake + yüzsüz + sulucan. LoL. Nolayfıra bak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
odiflame Mesaj tarihi: Şubat 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 8, 2008 Atılgan Bayar - [email protected] DİN, AKP’YE BIRAKILAMAZ Dünkü Analiz, Recep Tayyip Erdoğan’ın AKP’deki liderliğinin ve Fethullah Gülen liderliğinin örgütlerini, cemaatlerini ve tabanlarını yönetemediğini söylüyordu. Adına mahalle baskısı, ya da muhafazakarlık ne derseniz deyin, sosyolojik bir dinamiğin bu liderlikleri de by-pass ettiğini, sonra da peşine taktığını iddia etmiştim. Dünkü Analiz’in eksik bir bacağı vardı. Serdar Akinan’ın bugünkü Akşam’daki yazısı o eksik bacağı tamamlamış. Akinan, ‘Derin AKP’nin inisiyatifi ele geçirdiğini söylüyor. Bu yeni toplumsal dinamiğin ‘ideolojik aygıtı’ da böylece tanımlanmış oldu. Mahalle Baskısı’nın ulaşmış olduğu boyutları Hürriyet Gazetesi’nde bile izleyebiliyoruz. Örneğin, ‘laik’ pozisyon aldığını zanneden Ahmet Hakan bile CHP lideri Baykal’ın dinsel içerikli konuşmasını eleştiriyor. ‘İmam-ı Azam Baykal Hazretleri,’ diyerek Deniz Baykal’ı fetva vermekle suçluyor. Sanki din konusunda fikir yürütmek, fetva vermek sadece AKP mensuplarının hakkıymış gibi. AKP fetva verirken, bir dinsel anlayışı ve üniforma şeklinde bir örtünmeyi savunurken ve bunu Anayasa’ya sokmaya çalışırken iyi… Deniz Baykal’ın kendi dinsel kavrayışını anlatması suç, öyle mi? Hayır efendim, Deniz Baykal, laikliğin en yüksek örneğini vermiş ve ‘yobazlara kızıp oruç bozmayacağız,’ demiştir. Deniz Baykal’ın dinsel içerikli konuşmasıyla Türkiye’de laiklik tecessüm etmiş ve AKP fıkhının dayatmasına karşı bir seçenek şekillenmiştir. Türk medyasında da artık bu akıl şekilleniyor. Ertuğrul Özkök’ün ‘Din siyasete alet edilmiştir ama bunu AKP kadar fütursuzca yapan yok,’ tezi anlamlıdır. Cüneyt Ülsever’in ‘Milli Görüş gömleğini tekrar giydiler,’ tezi anlamlıdır. Deniz Baykal’ın İslam’a sahip çıkan tutumu ve bu tutuma karşı gösterilen, fetvayı bir tek biz veririz, meydan okuması gerçeği bir kez daha ortaya çıkarttı. DİN, AKP’YE BIRAKILAMAYACAK KADAR MÜHİM BİR ŞEYDİR. AKP’ye bırakılırsa bir tek din kavrayışının ve onun fıkhının dayatılacağı açıklık kazanmıştır. Örtünme bile kaideye bağlanıp Anayasa’ya sokulmaya teşebbüs edilmiştir. AYRICA, LAİKLİK DE AKP’YE BIRAKILMAYACAK KADAR MÜHİM BİR ŞEYDİR. AKP’ye bırakılırsa meselenin nereye seyredeceği apaçık görünmüştür. Öyleyse, ANALİZ’in haftalar önceki TÜRBANLILAR LAİKTİR, tezine geri dönüyorum ve Türkiye’de tesettürlülerin de laik olduğunu bir kez daha söylüyorum. Serdar Akinan’ın ifadesiyle DERİN AKP’nin ise laik olup olmadığı konusunda fikir yürütmüyorum. O hukukun ilgi alanındadır. Ama şunu biliyorum; AKP’nin fıkıh dayatmadığı, türbanı bağlama şeklini tanımlayıp Anayasa’ya yazmadığı bir vasatta türban sorun olmaktan, türbanlılar kurban olmaktan çıkabilir. O halde tezi yazıyorum: DİNSEL ÖZGÜRLEŞMENİN ÖNÜNDE KENDİ FIKIH ANLAYIŞINI DAYATAN, FİYONK ATMA BİÇİMİNDE BİLE FETVAYI KENDİSİ VERMEYE ÇALIŞAN OTORİTERYEN AKP DURMAKTADIR. Türk devlet ve demokrasisinin büyük imtihanı başlamıştır. Hem dini, hem de laikliği AKP’ye bırakmayacak sivil formülasyon behemahal gerçekleştirilmelidir. ilgili yazı için Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kermit Mesaj tarihi: Şubat 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 8, 2008 kurtlar vadisi bi bölüm bu konu hakkında bi dizi çeker hiç bi mesele kalmaz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Şubat 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 8, 2008 raci şaşmaz da tarikatçı diye biliyorum ben ama? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PhysX Mesaj tarihi: Şubat 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 8, 2008 sayın barlasa göreülkede rejim tehlikesi falan yokmuş %60 eğitim görmeyen kızlarmız varken % bilmem kaç türbanlı kızımızın eğitim görmemesi hataymış sayın barlas %60 kızımızın eğitim görmesi için üniversiteye türban mı sokuyor yani çözüm bu muymuş ona göre kendisinin ince fikirlerini ntv de hayretle seğrediyorum zaten zira kendisine göre ülke güllük gülistanlık hep olur böyle şeyler havasında dağa sağ - sol olayları ile din-dinsiz kavgasının aynı şey olmadığını idrak edememiş ne yazık ki sayın barlas aslında din hakkında söylemlerde bulunan deniz baykal için tayyip beyin sen ne anlarsın o işlerden tavrı her şeyi özetliyor iyice bir düşünün bence Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Şubat 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 8, 2008 Barlas bukalemun gibi, iktidara göre renk değiştiriyor. O yüzden öyle çok ciddiye almamak gerek. Bu arada oturmuş tartışmışssınız da, ben bu ülke için yapılacak birşey olduğuna inanmıyorum. Hatta biraz ileriye giderek Atatürk'ün boşuna hayatını harcadığını düşünmeye başladım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Frenbalatasý Mesaj tarihi: Şubat 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 8, 2008 +1 Prawler Bencede bu millet ne insanca yaşamayı nede ilerlemeyi hak ediyor.Atatürk ve ölen binlerce şehit için üzülmemek elde değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Şubat 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 8, 2008 Daha doğrusu şöyle demek lazım, Atatürk bazı şeyleri bastırdı, zorla değiştirmek istedi. Türkiye'nin önüne çağdaş ve gelişmiş bir ülke olmayı amaç olarak koydu. Ama nasıl oldu da Türk milletinin yapısını,doğasını görmezden geldi anlamakta çok güçlük çekiyorum. Aslında düşünüyorum da yaşananlara şaşırmamak gerek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
odiflame Mesaj tarihi: Şubat 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 8, 2008 bence devrimleri uygulayacak kadar uzun yaşayamadı, 57 cok erken bir yaş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Şubat 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 8, 2008 bir nesil uyanıyor (mu) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PhysX Mesaj tarihi: Şubat 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 8, 2008 Prawler said: Daha doğrusu şöyle demek lazım, Atatürk bazı şeyleri bastırdı, zorla değiştirmek istedi. Türkiye'nin önüne çağdaş ve gelişmiş bir ülke olmayı amaç olarak koydu. Ama nasıl oldu da Türk milletinin yapısını,doğasını görmezden geldi anlamakta çok güçlük çekiyorum. ben ankaranın ortasına uçak inecek pist gibi yol yaptıran adamın bu gelecekleri görmediğine inanmıyorum. türk milletinin doğasını anladı ama bana göre iki sebepten devrimler yarım kaldı. 1-erken yaşta öldü 2-ondan sonra gelenler onu hiçbir zaman anlayamadılar hatta bu anlayamayan insanlar yapılmaması gereken birçok şeyleri yaptılar hatta ve hatta atatürkün yaptıklarına darbe bile vurdular. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Thaumiel Mesaj tarihi: Şubat 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 8, 2008 eisenheim said: PhysX said: bakın ben ne buldum. ve bu insan şu anda cumhurbaşkanı inanabiliyormusunuz? sadece boku yedik diyorum ya.. artk darbe bekliyorum ben Çok beklersin gibime geliyor. İnsanlar yine kurban bekliyor. 3-4 tane gencin çıkıp kendilerini astırmalarını bekliyor. İşte o zaman ''NOLUYO LAN ORDA. DAĞILIN HULEEN'' yapacaklar. İşte o zamana kadar seyredicez olayları. Ki şimdiki yurdum gencininde böyle bir şeyi yapcağını düşünmüyorum. Şahsen yapmam ben ^^ . Düzeltme: O fotoda da kendilerinde dawn sendromu oldugunu çok belli ediyor Abdullah Gül. Lütfen daha güzel pozlar vermesi dileğiyle. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horizon Mesaj tarihi: Şubat 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 8, 2008 Thaumiel said: eisenheim said: PhysX said: bakın ben ne buldum. ve bu insan şu anda cumhurbaşkanı inanabiliyormusunuz? sadece boku yedik diyorum ya.. artk darbe bekliyorum ben Çok beklersin gibime geliyor. İnsanlar yine kurban bekliyor. 3-4 tane gencin çıkıp kendilerini astırmalarını bekliyor. İşte o zaman ''NOLUYO LAN ORDA. DAĞILIN HULEEN'' yapacaklar. İşte o zamana kadar seyredicez olayları. Ki şimdiki yurdum gencininde böyle bir şeyi yapcağını düşünmüyorum. Şahsen yapmam ben ^^ . Düzeltme: O fotoda da kendilerinde dawn sendromu oldugunu çok belli ediyor Abdullah Gül. Lütfen daha güzel pozlar vermesi dileğiyle. Dedikoduları gerçek deyip araştırmadan bu böyle demeniz sizin nekadar küçük düşündüğünüzü ve aciz olduğunuzu gösterir.... ----BU haber Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinden birçok AKP muhalif medya gurupları ve yazarlar tarafından temcit pilavı gibi ortaya serildi. Bunu yapanların çoğuda bu haberin çok kez yalanlandığını bildikleri halde. Haberin yapıldığı gazete tarafından bu haber düzeltilmiş ve Abdullah Gül ün orda yazılan cumhuriyetin sonu geldi şeklinde bir söz kullanmadığı , onunla uzaktan yakından alakalı birşey söylemediği bildirilmiş. Buraya muhalif kafa yapısıyla değil , tarafsız bir kafayla mantıklı yararlı olabilcek şeyler yazmanızı tavsiye ediyorum. Başörtüsü konusunda söylenen şüpheleri haklı bulalım , tamam AKP ve MHP bu işi yapmasın diyelim tamam. Başörtüsüyle sorunumuz yok onu siyasete alet edenlerle diyorlar. Tamam onada. OZAMAN BURDAKİ HERKESE SORUYORUM , BUYRUN MUHALEFET EDEN HERKES ÜNİVERSİTEDE BAŞÖRTÜSÜ YÜZÜNDEN EĞİTİM ALAMAYAN İNSANLARIN GASP EDİLEN HAKLARINI ALMALARI İÇİN ÇÖZÜM ÜRETSİNLER. CHP ÜRETSİN DSP ÜRETSİN SİZLER ÜRETİN. BU OLMAZ DEMEK YERİNE BU OLMASIN ASIL DOĞRUSU BU ŞÖYLE ÇÖZELİM DEYİN. ÇÖZÜM ÜRETİN ... KİMSE BÜTÜN BAŞÖRTÜLÜ ÖĞRENCİLERİN AKP Lİ MHP Lİ YADA SİYASİ OLARAK O BAŞÖRTÜSÜNÜ TAKTIĞINI SÖYLEYEMEZ. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bleda Mesaj tarihi: Şubat 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 8, 2008 Ya newdonisin yeni acc si yada razien bu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Madcat Mesaj tarihi: Şubat 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 8, 2008 daha yaratıcı nickler bekliyoruz plz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar