Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sıradışı ticaret

Valeron

Öne çıkan mesajlar

arkadaşlar bir üniversite festivali düşünün,60 bin öğrencili bir üniversite ve sizin bir masanız var satış yapabilmek için ..
sıradışı ve hoş paralar kazanabileceğiniz fikirlerinizi alalım..
ben bi topicte okumuştum bu kiss stand mı ne o olamıyor,hıyar veya karpuz dilimi satmak geldi aklıma,az maliyetli hoş paralı gözüken.
fikirleri aliim ...
Sosyal ağlarda paylaş

salataligi dondurduktan sonra bi lezzeti kalmiyo ki. ama karpuzu donmus da yiyebiliyosun... onun icin salatalik konusunda emin degilim. ayrica karpuz'u toplu satabiliyosun, suyuyla beraber votka iciliyo. sahsen salatalik suyu + votka denemedim, bilmiyorum.

ha bi de gorunusten kaybedebilirsin salatalikta... yani icgudusel olarak erkek milleti almayabilir.
Sosyal ağlarda paylaş

Hali hazırda salatalık satmış bir insan olarak söylüyorumki, iyi gidiyor. Onun dışında soğuk sandviç olayına gir, 2 ytl filan gibi ideal fiyatlarla sürümden sağlam kazanıyorsun. Toptancıdan ayran al, tanesi 25 kuruşa geliyor, sandviçin yanında 1ytl fiyatla rahat satarsın. Bu dediklerimi yap, parayı kır, sonra bana gel. Hatta ortak lazım mı sana? :)

edit: imla hataları
Sosyal ağlarda paylaş

Biz haziran ayında üni. şenliğinde erik ve çekirdek satmıştık. Eriği sabahın erken saatlerinde alıyorduk. Bir kasa erik alıp onları ufak paketlere tıkıyorduk. 8 pakette bir kasanın maliyeti çıkıyor, gerisi cebimize kalıyordu. Tabi şu an mevsim kış.Birde bunun aynısını çekirdeğe yapıyorduk. Erik ve çekirdek işinden 5 günde 400ytl para kalmıştı. Belki çok değil, daha fazla para kazanabileceğin şeylerde çıkar ama şenlik alanında nelere izin verilip verilmediğiyle alakalı. Mesela biz kitapçı olan bir arkadaşımızın bize verdiği kitapları satacaktık ama üni.nin vakfı korsan kitap sattığından dolayı bize izin vermemişlerdi.

Alkol(genellikle bira) iyi para getiren bir şeydir ama gizliden yapman gerekir. Geniş bir arkadaş çevresine sahip olmak önemlidir.

İncik, boncuklardan takı yapıp satabilirsin. Belli yerlerle anlaşıp çok ucza aldığın takıları %100 kar ile satabilirsin. Takı işide daima para getiren bir şey.
Sosyal ağlarda paylaş

Thestral said:
Biz haziran ayında üni. şenliğinde erik ve çekirdek satmıştık. Eriği sabahın erken saatlerinde alıyorduk. Bir kasa erik alıp onları ufak paketlere tıkıyorduk. 8 pakette bir kasanın maliyeti çıkıyor, gerisi cebimize kalıyordu. Tabi şu an mevsim kış.Birde bunun aynısını çekirdeğe yapıyorduk. Erik ve çekirdek işinden 5 günde 400ytl para kalmıştı. Belki çok değil, daha fazla para kazanabileceğin şeylerde çıkar ama şenlik alanında nelere izin verilip verilmediğiyle alakalı. Mesela biz kitapçı olan bir arkadaşımızın bize verdiği kitapları satacaktık ama üni.nin vakfı korsan kitap sattığından dolayı bize izin vermemişlerdi.

Alkol(genellikle bira) iyi para getiren bir şeydir ama gizliden yapman gerekir. Geniş bir arkadaş çevresine sahip olmak önemlidir.

İncik, boncuklardan takı yapıp satabilirsin. Belli yerlerle anlaşıp çok ucza aldığın takıları %100 kar ile satabilirsin. Takı işide daima para getiren bir şey.

şöle mayıs ayında olacak festival yani yaz meyveleri hakim heralde : )
Sosyal ağlarda paylaş

Hım.. Ben şimdi böyle bir konu attığın için bu sıralar diye düşündüm. Daha çok var mayıs ayına kadar. O zamana kadar bir sürü yaratıcı fikire imza atabilirsin. Ama erik ve çekirdek işini öneririm. Biz şenlik alanında erikçiler olarak tanınıyorduk. Ankara'daki Dost Kitapevi misali, şenlik alanında insanlar bizim standın önünde buluşmak için sözleşiyorlardı =)

//bu eriğin yanına kayısı vb. şeyler ekleyebilirsin. Eğer su satabiliyorsan su'da sat. Fatsu bizim şenliğe sponsor olduğundan dolayı bizim su satmamıza izin vermemişlerdi. Biraz daha düşünürsem izin vermedikleri çok şey hatırlayacağım. Tüm düşüncelerimizi altüst etmişlerdi...

edit : yılbaşı gecesi maytap sattık. bir şenlik alanında eğlenmek isteyenler fln. maytap yakmak hakkında ne düşünür bilmiyorum. Ama alkollü geçiorsa şenlik, insanların kafası iyi olacağından dolayı maytap yakabilirler =p
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...