Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

türbanlıya otobüste yer vermek?vermemek?

rayka

Öne çıkan mesajlar

sakatlarla pek rastlaşmadım otobüste ama hamilelere ayrım yapmadan yer veririm.

bir de bi arkadaşım vardı centilmenlik ayağına böyle genç (ve tabi ki güzel) kadınlar/kızlar gördüğü zaman yer veriyordu dövesim geliyodu çocuğu sdf. Otur lan yeritme şımartma iki dakka.
Sosyal ağlarda paylaş

Penthesilea said:
Ben bariz dusman muamelesi yapiyorum, dogru demiyorum dogru-yanlis tartisilir, ama degil yer vermek yuzlerine bakmiyorum yani.

bende düşman muamelesi yapıyorum..

otobüs dolmuşta bırak yer vermek, yüzüne bakmam... onların da isteyecek yüzü olmuyo zaten sen ne görgüsüz çocuksun falan diyebilecek türbanlı yok... zaten mentaliteleri gereği olamaz.

yolda yaya gördüm mü yavaşlarım, türbanlı gördüm mü hızlanıyorum. ezeceğimden değil ama öncelik vermemeye çalışırım...

falan ciddi düşman muamelesi... köpeğim bile gezdirirken türbanlı gördü mü kudurup havlıyo o dereceyiz..
Sosyal ağlarda paylaş

bir insan o araçta ayakta duramayacak durumdaysa , türbanlı-türbansız insanlık dışı bir davranış yapıyorsundur .

insanlığın türbanı da kadını da erkeği de olmaz ,öyle bakıverirsin.

ha genç kız ayakta duruyor ,boşver sen otur .kadının taşıyabileceği yük var diyelim çok yaşlı da değil , kalka getirse bile olayı işi yokuşa sürüp yol vermezsin .

@axedice : sana da helal demek geldi içimden .
Sosyal ağlarda paylaş

Siz Atatürkçü olduğunuzu mu iddia ediyorsunuz gerçekten ?

“ Taassupsuzluk o kimsede vardır ki vatandaşının veya herhangi bir insanın vicdani inançlarına karşı hiçbir kin duymaz, bilakis hürmet eder. Hiç olmazsa başkalarının kendisininkine uymayan inanışlarını bilmezlikten, duymazlıktan gelir. Taassupsuzluk budur. Fakat hakikati söylemek lazım gelirse diyebiliriz ki taassupsuzluk kelimesinin ne demek olduğunu anlayanlar bütün dünyada pek azdır.”

Buyrun Atatürk'ün sözü.

Atatürk'le falan alakanız yok haberiniz olsun dedim sadece bir daha bu konuya kin dolu mesaj atanlardan Atatürk'ün öğrettiklerini uyguladığını ya da takip ettiğini söyleyen olursa bayağı bir "gömlek değiştirmiş" olması gerekecek.

Onlar gerici de siz bu halinizle mi ilericisiniz ?
Gidin Hannibal döneminde yaşayın.
Sosyal ağlarda paylaş

axedice said:
Rayka bu insanları fetullahın askerleri, pislik lanet antilaik düşman takımı vs. olarak değil de yetiştikleri ortam ve içinde bulundukları durum nedeniyle senden kültürel açıdan farklı sıradan bireyler olarak görmeye çalış. Türban tartışmalarının da temelinde böyle bir kutuplara ayırmacı zihniyet yatar zaten, sen de okuduklarınla gaza gelip böyle yüzeysel düşüncelere kapılma. Eğer yaşlıysa, çocuğu varsa, ayakta durmakta zorlanıyorsa türbana şuna buna bakmadan yer vermen lazım. Dinci bir forumda başı açık orospulara otobüste yer verir misiniz tartışması ne kadar iğrençse bu tartışma da bir o kadar rezil.

Ayrıca vidyo imbaymış takdir ettim niggayı. Türkler de türklüklerini gösteriyorlar ehahah. Oscar falan almış zaten

(tu)
Sosyal ağlarda paylaş

Yorgun değilsem veya uzun yolum yoksa ve yorgun veya yaşlı birini görürsem otobüste kıçı/başı açık/kapalı olsun farketmez, yer veririm. İnsan olarak yapılması doğru olanın bu olduğuna inanıyorum.

PS : Oha ilk defa Axedice'ın parmaklarından mantıklı birşeyler çıkmış
Sosyal ağlarda paylaş

Giovanni, ben Atatürkçüyüm o ne dediyse dogrudurcu bir insan deiglim ki?

Açık açık söylüyorum faşistim die.

Ne yani Atatürkten bi alıntı yaptın die fikrimizi değiştirmemiz filan mı lazım koyunlar gibi?

ps: benim ilerici olmak gibi bir iddiamda yokki gericilikle suçluyorsunuz? ki benim türban takanlarada gerici olmak gibi bir suçlamam yok. sadece insan olmayı haketmedikleri ithamında bulunuyorum o kadar.

ps2: "Atatürkcüyüm" gibide bir iddiamda yok, cünkü "Atatürkçü" olmak (kısacası Atatürkün bütün fikirlerinin değişmez bir bütün halinde odgru oldugunu kabul etmekte) kökten dincilik gibi bir nevi dogmaya dayalıdır ve hatalıdır.
Sosyal ağlarda paylaş

Ozaman Atatürkcüyüm demicen bleda...

Giovanni said:
Siz Atatürkçü olduğunuzu mu iddia ediyorsunuz gerçekten ?

“ Taassupsuzluk o kimsede vardır ki vatandaşının veya herhangi bir insanın vicdani inançlarına karşı hiçbir kin duymaz, bilakis hürmet eder. Hiç olmazsa başkalarının kendisininkine uymayan inanışlarını bilmezlikten, duymazlıktan gelir. Taassupsuzluk budur. Fakat hakikati söylemek lazım gelirse diyebiliriz ki taassupsuzluk kelimesinin ne demek olduğunu anlayanlar bütün dünyada pek azdır.”

Buyrun Atatürk'ün sözü.

Atatürk'le falan alakanız yok haberiniz olsun dedim sadece bir daha bu konuya kin dolu mesaj atanlardan Atatürk'ün öğrettiklerini uyguladığını ya da takip ettiğini söyleyen olursa bayağı bir "gömlek değiştirmiş" olması gerekecek.

Onlar gerici de siz bu halinizle mi ilericisiniz ?

evet bunu diyen arkadasta gayet güzel acıklamış zaten durumu..
Sosyal ağlarda paylaş

dasaa, atıp tutabilirler bence, çünkü haklıdırlar.

İstanbul küçük bir Türkyiedir.

En zengin semtin 2 arka sokagında gecekondusuyla, her yöreden yozlaşmış insanıyla ve artık azınlık haline gelmiş has İstanbullusuyla (bu türkiyenin -bbelki dogunun en dogusundaki iller hariç- türkyienin her ilinde olan bi durumdur), ufak bir türkiyedir istanbul.

O yüzden, tüm türkiyeyi istanbul zannetmek ne kadar bir yanılgı olsada, tamamen yanlış odlugunu ve buna dayanarak tüm türkyieyi sitanbul sananların yaptıgı yorumları "geçersiz" kılmayıda -en azından tam anlamıyla- aynı derecede geçersiz kılar.
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...