Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Hiroşima&Nagazaki

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:

uzun lafın kısası japonlar çin başkenti nanking'e girerken üniformalarını çıkarıp kaçmaya çalışan askerleri de yakalayalım derken kadın, çocuk da dahil aşağı yukarı 200000 kişiyi öldürüyor. amerika da "abardınız ama" deyip ambargo koyuyor.

bir japon gazetesinden iki subayın "kılıçla 100 çinliyi ilk kim kesecek" yarışması hakkında haber. ne var ki o gazla ikisi de 100 kişi sınırını aşınca kimin kazandığını anlayamıyorlar. bunun üzerine 150 kişilik yeni bir yarışma düzenlemeye karar veriyorlar.

Mesaj tarihi:
Hiroşima ve Nagazaki'ya atılan bombaların sorumlusu ABD yönetimi olduğu kadar faşist Japon yönetimidirde aynı zamanda. Emperyalist bir savaş başlattılar ve cezasını Çin, Çinhindi, Japnya; kısaca bütün Uzak Asya halkları çekti. Japonların savaş suçları en az Almanlar kadar hatta daha bile çok olduğu halde Japonya'ya ABD'nin ihtiyacı olduğu için yazılıp çizilmez. Tabii bütün bunlar Amerikan savaş suçlarını haklı göstermez. Yoksa bu böyle sürüp gider, olan bisiklete binerken yanıp küle dönen 4 yaşında çocuklara olur.
Mesaj tarihi:
@Sam

Atılan bir atom bombasıyla yapılan bir savaşı örnek göstererek Japonlar ''sütten çıkmış ak kaşık'' değil atom bombasını hak ettiler dedin ya sana helal olsun.

Çin imparatorluğu tarih boyunca kendi insanına bile saygı duymuyorken (hala duymuyor ayrı mesele) japonların duymasınımı bekliyorsun.Çil sürüsü gibi olan Çin halkının önce kendi iç savaşlarına bakmanı öneririm .Nanking Katliamını a bak dedim baktım.
Wikipedia said:

İkinci Changai Hâdisesi ve Orgeneral Iwane Matsui
9 Ağustos 1937'de başlayan İkinci Changai Hâdisesi'nde yenilen Çinli asker ve subayları dönemin başkenti Nanking'e sığındılar ve üniformalarını bırakıp sivil kıyafeti giyerek savaşmaya devam etti ve bir kısmı ise Nanking sakinlerine yağma ve tecavüzü etmeye başladı. Çin kültürünü iyi bilen ve Çinlileri seven general olarak tanınan Orgeneral Iwane Matsui (松井石根), bir süre açıktaydı, ancak bu harekat için özellikle Cephe komutanlığına atanmıştı.

wikipedia said:

Propaganda Savaşı
Propaganda Savaşı [değiştir]Çin Milliyetçi Partisi (Kuo Min Tang) Merkez Propaganda Dairesi Uluslararası Propaganda Masası (国民党中央宣伝部国際宣伝処), Japon Ordusu'nun Nanking sakinlerini katlettiğine dair fotoğraflar (ancak daha sonra bu fotoğrafların tümünün Nanking ile alakasız oldukları ispat edildi.) uydurarak haberleri yaymaya başladı. Çin Ordusu'na silahları satarak askerî uzumanlarını da yollanmış Almanlar da propagandaya yardım ettiler. 'Chicago Dairy News' ve 'The New York Times' gibi gazetelerde de yayımlandı. Çin Milliyetçi Partisi yabancıları kullanmayı da ihmal etmedi. Mesela gezeteci Harold John Timperley'i İstihbarat Başkanlığı danışmanına getirdi

Savaştan kaçıp ordusuyla birlikte halkın arasına karışan ödlek bir çin komutanı görüyorum .Teslim olmayıp halkın katledilmesine kendi neden olmuş. Japonlar Şüpheli gördüğü herkesi öldürmüşler. Peki bunla Japonya'ya atılan atom bombasını nasıl kıyaslıyorsun ben onu anlamış değilim.

Japonya iyi birşeymi yapmış hayır onlarda kalabalık çin halkına zulüm ve katliam yapmış ama Amerika bunu malzeme yapıp japonya'ya Atom bombasını atmasının haklı nedenleri değil.

Amerika aynı boku türkiye'de ermeni soykırımı için kullanıyor.Bu günleri düşünüpte Amerikaya ermenileri kim yerleştirdi ?
Mesaj tarihi:
http://www.milliyet.com.tr/content/galeri/yeni/goster.asp?prm=0.7055475&id=15&galeriid=2710#galeriStart ve http://www.milliyet.com.tr/content/galeri/yeni/goster.asp?prm=0.9860932&id=31&galeriid=2710#galeriStart fenaymış cidden.
Mesaj tarihi:
Sam

Bir gün gelirde Amerika Türkiye'ye nükleer bomba atarsa. Bomba'dan etkilenmemene rağmen sakat bir çocuğun (Bir nesil) doğarsa anlarsın belki radyasyonla yaşamaktansa ölmek istemenin nasıl bir duygu olduğunu.
Mesaj tarihi:
masum insanlar ölüyor o üzücü.
masum olmayanlar yüzünden masumların da ölmesi gerektiği gibi kanılar oluşuyor bu insanlık dışı bir düşünce şekli.
dünya hiç değişmiyor aslında hep olan masum insanlara oluyor bir deli bir kuyuya taş atıyor sonra 40 akıllı o taşı kim attı diye düşünüyor 100000000 lerce teori oluşuyor kimileri gerçek sanılıyor. deli ıslık çala çala giderken ortalık kan gölüne dönüyor üzücü..çok üzücü.. üzücü olan insanların bu kadar salak olması.
Mesaj tarihi:
Japonlar teslim olcaktı zaten. ama amerika bu yeni silahının gerçek etkilerini görmek için kullandı japonyada...

çok insan öldü kalıntıları hala var falan ama... gene buna da şükür demek lazım. amerikalıdan önce naziler bulsaydı bu silahı şimdi 2 değil 22 şehir böyle anılıyor olcaktı...
Mesaj tarihi:
masticore, teorik konuşmak kolay. abd türkiye'ye nükleer filan atmaz. ben de atmaması için yaşarken elimden geleni yaparım. bunlar da "ülkemizin potansiyeli var cesareti yok" ya da "kuzeyden girer güneyden çıkarız" gibi imparatorluk japonyası'nı ziyadesiyle andıran şovenist söylevlere prim vermemekten geçer.

"hak ettiler" demedim, dikkatli oku tekrar. ektiğini biçmek gerçekliktir, gerçeğin hakkani olması diye birşey yoktur. savaşlar "sen bana bir yumruk at, sonra ben sana bir tane atayım" şeklinde, cüneyt arkın kavgaları gibi gerçekleşmez. yapabiliyorsa bir taraf, rakip yere yığılana kadar durmadan vurur.

ayrıca cidden merak ediyorum, okudun mu acaba mesajlarımı dikkatlice? tekrar tekrar aslı astarı olmadan "şunu demişsin, bunu kıyaslamışsın" diyorsun. nerede nanking katliamı ile nükleer bombaları kıyaslamışım? buyur göster. redeagle japonya'nın savaşa girme nedeninin ambargo olduğunu söylemiş, ben de ambargonun nedenini söylemişim. bu iki tümüyle alakasız konuyu nasıl birbirine bağlamışsın cidden hayret ettim doğrusu.

nanking katliamını haklı görüyorsan aynı mantıkla bugün abd'nin de ırak'ta kadın çocuk demeden şüphelendiği yüzbinlerce kişiyi temizlemesine birşey demezsin herhalde. ne de olsa direnişçiler üniforma giymiyor orada da. eminim ki direniş diye birşey kalmaz 1-2 aya japonları örnek alsa abd ordusu. "ırak kendi vatandaşlarına saygı duymamış ki" derler kızan olursa, ne dersin?

ha, şayet nanking katliamını haklı görmüyorsan, (ki savunurcasına bir tutumla başlamışsın önce) savaşın başlamasının nedeninin japonların yayılmacılığı olduğunu kabul ediyorsundur herhalde?

nükleer bombalara dönelim. haklılık, haksızlık konularına girersen işin içinden çıkılmaz. dediğim gibi git gene wikipedia'dan bak "strategic bombings in wwii" maddesine. %90'ı normal bombardımanlarla yokedilen japon şehirleri var. ve bu bombardımanlar neredeyse hergün gerçekleşen bir durumdu. japonların teslim olmaya niyeti yoktu iki olay gerçekleşene kadar: sovyetlerin savaşa girmesi ve nükleer bombalar. hirohito halka teslim olma nedenlerini açıklarken nükleer bombaların gücünden bahsederek "teslim olmazsak atalarımın ruhlarına ülkemin ve halkımın yokolduğunu nasıl anlatırım" demiştir. ki ordunun dikbaşlılığını çok kati koşullar belirmeden dizginlemesi mümkün değildi. adamı güçten devirip devam edeceklerdi yollarına.

ermeni konusuyla tümüyle alakasız bir başlık, görmezden geliyorum.
Mesaj tarihi:
her nekadar amerikayı sevmesem bile bazı gerçekler var malasef
amerika tehdit olduğu kadarda dengeyi sağlıyor
bugün hala amerikanın parasını başkabi devlet basıyor amerikan bayraklarını çin üretiyor
hatta amerika çini susturmak için ürettikleri oyuncakları satın alıyor
amerikanın bugün çine 11 tirilyon dolar borcu olduğu biliniyor
hindistan aldı başını gitti zaten 1 milyarlık japonya diyebiliriz hindistan için
israil desen amerikayı bi kadabra olarak kullanıyor işi bitince başka bi kadabra bulucak
isviçre biyandan karaparayla beslenip devleşiyor
rusya kore irandan bahsetmiyorum bile
bu gün bi gazetede okudum 2016 yılında neler olucağını yazmışlar bazılarını aktarayım
avrupa dünyanın yeni süper gücü olucak ve Türkiye bu süper gücün parçası olucak
doğu ülkeleri çinden çekindikleri için amerikadan uzaklaşıp çine yaklaşıcak
birkaç ülkenin birleşmesile doğunun natosu kurulacak
daha çok şey yazıyodu fakat aklımda bunlar kaldı şimdi bi düşünmek lasım arkadaşlar
amerikanın varlığı tehditmi yoksa güvencemi?
peki gerçekten amerika 2016 yılında parçalanacakmı ? sanmıyorum
bugün 300milyar dolar sadece araştırma ve geliştirmeye bütçe ayıran bi devlet
mümkün değilki parçalansın

ama şuna eminim mutlaka bi savaş olucak yakın tarihte bizlerde parçası olucaz bu sefer
ismini bilmiyorum ama ister dejavu sendromu ister medyumluk isterseniz sallama deyin
belkide şuan savaşın içindeyiz pkk çatışmaları olarak ele alınırsa
ama dünyadaki bugünün ve geçmişin havasını koklayan sezinleyen herkez
mutlaka yakın tarihteki savaşlara inanıcaktır
dünyanın ekonominin teknolojinin insan nüfusunun yaşanan tarihe göre taşıma kapisitesi var
eğer savaş yoksa doğal afet var potansiyel ve şartlar nasıl gelişirse
dengelerde mutlaka bi şekilde değişir
  • Yeni Oluştur...