Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kalp krizi geçirdi namaz bitinceye kadar kimse müdahale etmedi

Adiemus

Öne çıkan mesajlar

Haber şöyle

Erzurum'un Taşmağazalar semtindeki Şafiler Camii'nde öğle namazı kılarken kalp krizi geçiren 70 yaşındaki Hilmi Gürsoy, hayatını kaybetti. Farz namazının 3'üncü rekatı kılınırken yere yığılan Gürsoy için 4'üncü rekat bittikten sonra sağlık ekibi çağrılması, tartışma yarattı. Cami imamı farzı tamamladıktan sonra müdahale ettiklerini doğrularken, müftülük yetkilisi, namazın hemen bozularak yardım edilmesi gerektiğini vurguladı.
Bugün öğle vakti meydana gelen olayda, emekli olduğu belirtilen Hilmi Gürsoy, namaz kılmak için Şafiler Camii'ne geldi. İmamın kıldırdığı farz namazının 3'üncü rekatında kalp krizi geçiren Gürsoy, olduğu yerde yığılıp kaldı. 4'üncü rekat kılınarak ‘selam’ verilmesinin ardından Gürsoy için 112 Acil Servise telefon edilerek ambulans istendi. Gelen sağlık görevlileri, hayat belirtisi olmayan Gürsoy’a solunum cihazı bağlayarak sedye ile camiden çıkardı. Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Aziziye Araştırma Hastanesi Acil Servisi’ne kaldırılan Gürsoy’un kalp krizi sonucu öldüğü belirlendi.
Şafiler Camisi İmamı İsrafil Yılmaz, “3'üncü rekattayken bir ses duyduk. Cemaatten birinin arkadan düştüğünü fark ettik. Namazın son rekatını kılıncaya kadar bekledik. Namaz bittikten sonra cemaat müdahale ettiyse de bir sonuçu elde edemedik. 112 Acil Servis gelerek aldı ve götürdü. Allah’ın takdiri neyse o olur'' dedi.

Devamı için: http://www.milliyet.com.tr/2008/01/28/son/sontur52.asp?prm=0,7579369

Çok acaip bir olay daha. Milletteki nasıl bir ibadet anlayışıysa yanlarında adam ölüyor hiçbiri oralı bile olmuyor. Düpedüz cinayet. Bir de imam çıkıp "Allah’ın takdiri neyse o olur" demez mi, gel de çıldırma.
Sosyal ağlarda paylaş

yazık ya.. gerçekten çok yazık. belki o an 112 aransaydı kurtulcaktı o adam. belki de kurutlamicaktı, ama elden ne geliyorsa yapılmalıydı. yazık. biri hiç değil bi döner bakar, ne oluyo diye.. o namazı tekrar kılarsın ama o adamı geri getiremezsin işte. imamın da kalaslığına diyecek bişi bulamıorum. aha işte imam hatip mezunları bunlar. adm ölüyo, allahın takdiri dio..
Sosyal ağlarda paylaş

bana dusmez, alakamda yok da, sen yaninda olen "mumin" kardesine namazi bolmemek icin yardim eli uzatmazsan o kildigin namaz kabul olur mu. yapacagin hangi sevap bir insani hele ki kendi din kardesini olume birakmayi kurtarabilir? dinle felan alakam olmadigi halde bunlar benim aklima geliyosa ohoo..
Sosyal ağlarda paylaş

arkadaşlar ne varki bunda biraz peygamberler ile ilgili bilginiz varsa hiç bir şekilde namazın bozulmuyacağını bilmeniz gerekir.
Sonuçta bu bir namaz yani :(

yani tamam biri ölüyor kalp rahatsızlığı geçiriyor ama biraz düşünün siz olsanız ne yapardınız. namazınızı bozarmıydınız?

yani eleştiriler bence çok yersiz.
Sosyal ağlarda paylaş

Önce bir duralım, sakinleşelim, sonra bir düşünelim: Müslamanların inandığı tanrı, ölmek üzere olan birinin hayatını kurtarmayı mı daha büyük iyilik sayar, yoksa önünde eyilip kalkılmasını mı? Cevap ikinci şıksa, diğecek hiçbir şey bulamıyorum. Devam tabii.
Sosyal ağlarda paylaş

Bir namazın kazası kılanabilir ancak kalp krizi geçiren birisinin hyatını kurtarmak için sadece saniyeler vardır. "İki dakka bekle şu rekatım bitsin" diyip orda onu ölüme terkedemezsiniz.

Hadi olaya dini açıdan değilde sıradan bir vatandaş açısından bakın, her ne olursa olsun ölümle karşı karşıya olan birine yardımcı olmak insanlık görevidir be. Allah göstermesin ama orada kalp krizi geçiren kişi ailenizden birisi olsaydı yine "Elbette doğru şeyi yapmışlar. Namazlarını bitirmeleri gerekiyordu." dermiydiniz onu merak ediyorum.

Eğer Müslümanlık "Sadece kendine bak, sağla solla ilgilenme. Ahireti kendin için garantile gerisi boş" esasına dayanıyorsa bu saatten itibaren ben Müslüman değilim.

Yukarıda bi yerde demiştim, ne de doğru söylemişim....
Phobos said:
Şimdi birisi patide kalkıp "Karışmayın Allah'ın işine" derse hiç şaşmam -.-
Sosyal ağlarda paylaş

Giovanni said:
Ya bu kadar provokasyon olmaz yeter be gerçekten bu kadar saf mısınız ? 3 - 5 cahil adamın işini dine mal edip kendinie pay çıkatıyorsunuz YUH !

Eleştirdiğiniz şeyin aslını öğrenin önce.

Tam bunları yazmaya abannacaktım klavyeye ki senim msjı gördüm alıntılamak istedim.
Ya harbiden bukadar abartılmaz arkadaşım yahu nedir yani insanlar isteseler pireyi deve yaparlar.Sanmıyorum ki böyle saçma sapan şeyler yaşnsın.Şimdi biri kalkıp yaşanıyor işte falan diyecek bir pire deve daha görcez.
Namaz bozulmaz diye birşey yokki dinde ya az bilgiyle çok konuşmak kötüdür yanlıştır.Yapmayın gözünüzü seveyim gelmeyin bu galeyanlara.Hepiniz akıl amntık adamısınız üç beş çapulcuya bakıp her başörtüsü takanı her namaz kılanı aynı kefeye koyarsanız olmaz olamaz bitmez.
Mühim olan bu çapulcuları aralardan temizlemek.Bir yeri karantinaya alıp ardındanda "biz bu virüsü,virüssüzlerden ayırt edemeyiz iyisimi karantinadaki herkesi öldürelim" mantığı nereye kadar?
Var mı babayiğit bunları temizleyecek.Yok herkes tutturmuş bişey hebele gübele sallıyor boyuna.Yok arkadaşım yok olmaz böyle kolaya kaçmakla bitmez bu işler..
Siyasi görüşümün sağcı solcu milliyetçi yada herhangi bişeyci gibi göz önüne alarak ön yargılı konuşmalar yapmayın,tam olarak hiçbiri değilim..
Sosyal ağlarda paylaş

yavaşşşş mawiman,yavaşş.
Einstein
gibi deist tabanlıyım ama alevi-müslümanım,bu konularda okumayı çok severim,büyükdedem ermiştir,aile soyu Hz.Muhammed'in çıktığı Kureyş kabilesine dayanır
ama bunlar için değil,mantıkla bir yaratan olduğu için yaratanı ve akabinde yaşanılan hayatlarla (Hz.Fatma,Hz.Muhammed vs çok iyi gördüğüm için müslümanlığı çok araştırmışımdır)
araştırmalarıma güvenmemekte serbestsin ama benden sana bir tavsiye;hadislere göre yaşama dinini.
Herşeyi şöyle "Mantıklıca" açıklıyim;

Hz.Muhammed ilk zamanlarda namaz kılarken deve pisliğini başından atanlara karşı namazını bozmaz,ama bunu bir kararlılık simgesi olarak yapardı,ve bu durumda Hz.Fatma,Hz.Muhammed'i o pisliklerden "namaz sırasında" temizlerdi.

Namazla ilgili bir başka çok bilinen olaysa,Hz.Ali'nin namaz kılarken öldürülmesi.Bütün camii birbirine girmiştir,haberin vardır umarım bundan.

Hadis kaynaklı bilgilerle başkasına bilgi verme,hadisler hem Hz.Muhammed'in hemde sonrasında gelen 4 halifenin yakmaya çalıştığı şeylerdir.
Çünkü zamanla amacından şaşılıcağı biliniyordu.

Mesela,Kutsal Kitapta Kadın-Erkek eşit gösterilirken,niye hadislerde hep erkek daha üstündür?
Sana burda buhariye varana kadar çok çelişkili hadisler sunabilirim,Hz.Muhammed şunu kıbleye doğru yapmak sevaptır hadisi vardır,aynı hadisin bide günahlısı vardır.Aynı eylem sevapmıdır,günahmıdır?
Karışma vardır.

Açık açık yazabilirim buraya o çelişen hadisleri ama ateistler biz haklıyız diyicek,ben onlara uzayın her yerinde eşit olan radon nasıl oluştu,jüpiter o kadar tesadüfi bir şekilde milyonlarca yıldır bütün göktaşlarından dünyayı nasıl korudu vs gibi 100lerce şey sayıcam bir sonuca varamıcaz.Hadisler çelişkili din mi olur dicekler,Hz.Muhammed hayatı boyunca hadis yaktırmaya çalıştı diyicem,onada bir cevap vericekler.
Neyse çok bile yazdım.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...