Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Tartışma bitmiştir. Dünya Türk'tür.

huun

Öne çıkan mesajlar

said:
ilk kez iki halkı bu kadar yakından birlikte inceleme şansı bulabildim, şimdi diyebibilirm ki Kızılderililerin büyük bir çoğunluğu Türk kökenli, bu gece inanılmaz bir kaynaşma vardı aralarında, sanki yıllardan beri birlikte yaşayan halktan kişiler gibi davrandılar birbirlerine" diye konuştu.

lololololol ne piçim bilim adamı lan bunlar hahah
Sosyal ağlarda paylaş

said:
ABD'nin Arizona eyaletinde Kızılderililerin yaşadığı “Havasu” kentinin ne anlama geldiğini yerlilere sorduğunda Türkçe'dekiyle aynı anlama geldiğini öğrenince çok şaşırdığını anlatan Özdoğan, Türk ve Kızılderili kilim motiflerinin birbirinden ayırt edilmesinin zor olduğunu, dil, müzik, heykel, mücevher ve diğer el sanatlarında büyük benzerlikler olduğunu belirtti.

aklıma geldi.. c/p yapıyorum hemen

boreno telcontar said:
ayşe özgün ilber hocaya "ben havasu diye bi göle gittim amerika'da. şindi türkler çok eskiden amerika'ya gitmiş olarbiler mi? yoksam kızılderililer türk mü?" gibi bi şeyler sormuştu.

ilber hoca da: "eğer gölün adını türkler koymuşsa o zaman yanlarında farsileri/arapları da (hangisi hatırlamıyorum) götürmüşler; zira hava farsça/arapçadır" dediydi.

buradan çıkaracağım şey şu olmalıdır. Türkler arapça/farsça dillerini de bulmuşlardır. Yani arap ve farslılar da türktür.

kısa dünya türk'tür! kimsenin şüphesi olmasın
Sosyal ağlarda paylaş

haber linkindeki yorum:
said:
Mike Zambidis ('mikezambidis' tüm yorumları) 27/01/2008 - 20:42

SALLAMAKTAN KİM ÖLMÜŞ!
Kızılderililerle Türklerin ne alâkası var?Bu özdeşleşme çabası sadece Kızılderililerin gururlu-mert bir halk olarak tanınmasından kaynaklanıyor (bu da tartışılır tabii).Asıl Türkler Koreli, Çinli ve Japonlarla yakın görünüyorlar. Orta Asya'daki Türkleri Çinliden ayıramazsınız

Mike Zambidis arkadaşımız araştırmayı profesörlerin elinden almış klavyede çözmüş işi
Sosyal ağlarda paylaş

Aslında uzaylılar bile Türk çıksa şaşırmam. Ben sadece konuya getirilen bilimsel açıklamaların komikliğine parmak bastım.

Yoksa biliyorsunuz Türkçe'nin Sümerce ve hatta Etrüskçe ile pek çok ortak noktaya sahip olduğu yönünde ciddi çalışmalar var. Ha tabii bu, ne Sümerlerin ne de Etrüsklerin Türk olduğu anlamına gelmez o ayrı. Aslında ara sıra yapılan bu tip abuk açıklamaların bu konuları sulandırmak için ortaya atıldığını da düşünmüyor değilim. Gene de insan milletinin kökenlerini merak etmiyor değil.

Neyse biz dalgamıza bakalım, bence bizim Amerikadan gelmiş olma ihtimalimiz de hiç yabana atılacak gibi değil. Neden derseniz, benim hala oğlum bi kere Wyoming'te ayı avına gitmişti dediğine göre ordaki dağlara ayak bastığında kendini evinde gibi hissetmiş, birşekilde oralar ona çok tanıdık gelmiş yaa.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...