Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Enginargic tan inciler: ''Satanistlerin kedi kesmesi de Anıtkabir ziyareti de aynı şey"

Laurelin

Öne çıkan mesajlar

Passanger said:
Ben bu konuya ilk mesaj attığımda kenan evren hakkında ne düşündüğümü belirttim. Huuncum.

Kenan Evren 12 Eylül'deydi, 12 Mart'la karıştırma. Gerçi ülkede o kadar çok darbe oldu ki karıştırmamak elde değil. İkisinin de ayın 12'sinde olmasını ise yıllar sonra senin bu karışıklığa kurban gitmen için yapılmış bir kompleye bağlıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

http://www.aksam.com.tr/yazar.asp?a=106822,10,2

Bugün canım yazı yazmak istemiyor.

Yok canım, Çetin Altan’ın 29 Nisan 1960 sabahı çektiği numarayı çekmiyorum, isteyip de yazamadığım hiçbir konu yok. Elimi kolumu tutan yok, Allah Serdar’dan razı olsun.

(Allah dedi, gerici bu herif, gerici!)

Fakat zaman zaman içimi derin bir bezginlik kaplıyor.

Hava karanlık, kar yağıyor, doğalgaz basıncı düşmüş, ev ısınmıyor, kapıcı gazeteleri getirdi ama ekmeği getirmedi, kedim koltukları tırmalamakla kalmayıp köşeye de bir güzel işedi, acaba bunların da etkisi var mı?

Yoksa gecenin bir vakti, hatta rüyada bile yazı konusu düşünmenin gizli yorgunluğu mu?

“Laf anlatamamaktan” kaynaklanan ve zaman zaman basının da, gazetenin de, köşenin de, maaşın da içine tükürme isteği uyandıran bir sıkıntı bu.

Birçok budala tarafından “hükümet yanlısı” ilan edildim. (Bunun “utanılacak bir şey” olduğunu varsayıyorlar, pezevenklik ya da torbacılık falan gibi.)

Benim için “hangi taraftan olduğu belli olmayan” diyen meslekdaş bile çıktı, ille “bir taraftan” olmak şartmış gibi... Kendisi amigo ya, benden de bekliyor.

“Seçimi AKP kazanacak demek, seçimi AKP’nin kazanmasını istiyorum demek değildir” dedim, anlamamakta direndiler.

“Yazılarında Allah peygamber lafları çokça geçmeye başladı, hükümete yağ mı çekiyorsun?” diye soran zavallılarla aynı sektörde çalışmak pek de gurur verici olmasa gerek.

“Benimle uğraşma, sana öyle bir çamur atarım ki altından kalkamazsın” mesajını alınca, birtakım “ağabeylere” muhabbet de kalmadı içimde.

Alçaklara ve ahmaklara tarih, sosyoloji, psikoloji falan öğretmeye çalıştım, boyumun ölçüsünü aldım.

“Ritüel” terimini açıklamaya çalışıyorum, Vatan Gazetesi’nde çalışan mektep medrese görmemiş bir öküz, “Anıtkabir ziyaretiyle satanistlerin kedi kesmesini aynı kefeye koydu” dedi.

Bana oldum olası düşmanlık güden bir “İnternet iti” de bunun üzerine balıklama atladı.

Anlama dinleme özürlü birtakım zavallılar da beni kınamaya koyuldular.

Bunlara mı laf anlatacağız, biz de ana baba evladıyız, bize de yazık...

Bu kadar pis bir “camiada” ve böylesine ahmak bir toplumda yazı yazmak mutluluk mu verir sanırsınız?

Ne yapalım, viran olası hanede evlat yoksa bile ayal ve kedi var.

(Hadi şimdi işin yoksa otur, hangi özdeyişe gönderme yaptığını açıkla, “ayal” kelimesini de tercüme et. Bu arada sana “Osmanlıca kelimeler kullanıyor, demek ki Osmanlı İmparatorluğu’nu yeniden kurmak istiyor” şeklinde bir çamur atmazlarsa da haline şükret.)

Ya da çek git, Journal of Social Scientific Studies gibi biryerlerde makale yaz, ayda yedi yüz lira versinler.

Bak hemşerim, son defa söylüyorum:

Gazeteci olarak benim görevim, gerçekleri yazmaktır.

Bu gerçeklerin senin hoşuna gitmesi ya da gitmemesi, kimin işine yaradığı ya da yaramadığı beni ilgilendirmez.

Bu tutumum senin görüşüne uymuyorsa, görüşüne koyayım.

Sosyal ağlarda paylaş

Ahahah, bugün Yılmaz ÖZDİL de öküzlü bir yazı yazmış ama onun ki hakaret değil, teşbih.
E, teşbihte hata olmaz.

http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/8129862.asp

Sarı öküz

SÖMESTR başladı.
Karne hediyesi olarak ne versem acaba diye düşünüyordum, karınca kararınca, şu meşhur hikáyeyi vermek geldi aklıma.
Yetişkinlerin işine yaramadı...
Belki çocukların işine yarar.
*
Ormanın birinde...
Aslanlar toplanmış.
"Yahu" demişler, "Hesapta kralız, açlıktan öleceğiz birader... Maymuna saldırsak, ağaca kaçıyor; fillere saldırsak, fazla büyük... Ceylanlar hızlı, yetişemiyoruz; kuşa dalsak, uçuyor; e balık yakalayacak halimiz de yok... N’aapsak?"
Bir tanesi "En iyisi, öküzlere saldıralım" demiş, "iri yarı görünüyorlar ama, ne pençeleri var, ne dişleri diş... Tam dişimize göre!"
Olur mu? Olur.
Hücum!
Ama evdeki hesap çarşıya uymamış; öküz, öyle yabana atılacak hayvan değilmiş meğer... Organize oluyorlar, topluca savunma yapıyorlar, püskürtüyorlarmış.
Aslanlar aç bilaç.
N’aapsak, n’aapsak?
"Tilkiye danışalım" demişler.
Tilki "kolay" demiş, "beni, öküzlerin yaşadığı zengin otlakların prensi yapın, işinizi halledeyim..."
Kabul etmişler.
Tilki, elinde beyaz bayrakla öküzlere gitmiş, "saygıdeğer öküzler" demiş, "aslında aslanlar uysaldır, sizi de çok seviyorlar... Ama şu aranızdaki sarı öküz var ya, sarı öküz, işte sorun o... Görünce tahrik oluyorlar, canları çekiyor, verin şu sarı öküzü, kurtulun kardeşim, huzur içinde yaşayın!"
Öküz heyeti düşünmüş taşınmış, "bana dokunmayan yılan bin yaşasın" mantığıyla, verivemişler sarı öküzü...
Aslanlar da afiyetle yemiş.
Bir gün, iki gün...
Tilki gene gelmiş.
"Bakın gördüğünüz gibi, saldırılar kesildi, mutlu mutlu yaşıyorsunuz" demiş ve eklemiş: "Ama şu benekli öküz var ya, benekli öküz, o burada olduğu sürece size rahat yüzü yok arkadaş, canları çekiyor, verin, kurtulun!"
Öküz heyeti düşünmüş, "otlağın selameti için" teslim etmiş benekli öküzü.
Üç gün, dört gün...
Tilki gene gelmiş.
Kuyruğu uzun olanı...
Burnu beyaz olanı...
Tombul olanı...
Tek tek alıp, gitmiş.
Otlak seyrelmiş.
Aslanlar semirmiş.
Bir gün... Tilki gelmemiş!
Gerek kalmamış çünkü.
Direkt aslan gelmiş.
"Hanginizi istiyorsam, canım hanginizi çekiyorsa, onu vereceksiniz, adamı hasta etmeyin" demiş.
Otların arasında tir tir titreyen, tek tük kalmış öküzler, "keşke sarı öküzü vermeseydik" demiş ama, iş işten geçmiş.
*
İşte böyle çocuklar...
Öküzlük böyle bir şey.
Sosyal ağlarda paylaş

offffff
dokturmus gene son verilen linkte

gazetecnin gorevi hakaret etmek degidlri sayin enginarkic

hakaret aczin ifadesidir

aciz isnanalr hakaret ederek bi bok olmaya calisirlar sende osun iste :)

elitistlere lanet olsun diyip elitizmin kralini yapanda sensin icinden ciktigi ntoplumla baglari yok diye milelti elestirip fransiz takilanda

cok seviyorum yahu bunlari ben :)

saniyede 27 kivir yapabiliyorlar

motriks neo bu kadar kivirmiyor

enginargic tarzi alin abicim forumunuzu olmus bu asdagsfdgafds
Sosyal ağlarda paylaş

bazı kısımlarda haklı düşüncelerini gördüm ben yine de,

atatürk o kadar da olağanüstü insandışı bi varlık değil ki, o da zamanında sıradandı, ittihat ve terakki uygun bi lider getirme çabasındaydı ve yakışıklı bir general aranıyodu,

bandırma gemisinin kaptanı atatürk müydü? orda koca bi heyet vardı herşeyi planlayan, atatürk sandığınız gibi tanrısal bi insan deil ki ?

Demeye çalıştığım, bazı şeyler yanlış düşünülüyor, yine de insanımızın bi kahramana çok ihtiyacı varmış ki bu kadar abartmış diyoruz ve konuyu burada kapatıyoruz.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
(Allah dedi, gerici bu herif, gerici!)

(Hadi şimdi işin yoksa otur, hangi özdeyişe gönderme yaptığını açıkla, “ayal” kelimesini de tercüme et. Bu arada sana “Osmanlıca kelimeler kullanıyor, demek ki Osmanlı İmparatorluğu’nu yeniden kurmak istiyor” şeklinde bir çamur atmazlarsa da haline şükret.)

lol terazisine tıkladım engin ardıç'ın.

yılmaz özdil'in...
yazısına ise...
pankekli tavşan...
yakışır...
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...