Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Hitler'in nutuk metinleri

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
İnternette aradım da bulamadım, Kavgam'ı okudum da hem anlatılmak istenen aşırı belirsiz hem de dili çok ağırdı. Bu yüzden tamamlayamadım.

Hitler'in nutuk metinlerini bulabileceğim site var mı?
Mesaj tarihi:
http://www.youtube.com/watch?v=TY6jDceaBZo

Burada ne deniliyor merak ettim mesela.

http://www.youtube.com/watch?v=-KgJQUXr2Ws

http://www.youtube.com/watch?v=XgeSO-i25FU

Altyazılı 2 videosunu buldum ama tam değil elbette.
Mesaj tarihi:
Merak etmemin sebebi charismatic leader geçinen insanların bugun yaptıkları söylemlerle geçmişte tarihin çöp sepetine atılmış diktatörlerin söylem benzerliklerini incelemek.

Yoksa Hitler, Nazi falan hayranı değilim.
Mesaj tarihi:
Sürekli atıp tuttuğunuz adamın önce yarısı olun sonra laf edin. Tamamen bitmiş bir ülkeyi bu derece hızla ayağa kaldırmak, bu şekilde fanatik bir kitle yaratmak öyle her babayiğidin harcı değildir. Sonunda savaşı kaybetti, kaybetmese isi ne büyük adam diye anılıyor olacaktı.
Mesaj tarihi:
Fırtına kuşu onu ben sana söylememiştim, neden üstüne alınıyorsun bu bir...

Şunu ne araştırıyorsunuz diyen de ben değilim bu iki...

Yarısı olmanın yanına yaklaşamayacağımı zaten biliyorum bu üç...

Ben Atatürk, Karl Marx, Franco, Churchill, Sezar ve benzeri bir çok kişinin yanına yaklaşamayacağımın da farkındayım bu dört...
Mesaj tarihi:
fedaykin said:
Sürekli atıp tuttuğunuz adamın önce yarısı olun sonra laf edin. Tamamen bitmiş bir ülkeyi bu derece hızla ayağa kaldırmak, bu şekilde fanatik bir kitle yaratmak öyle her babayiğidin harcı değildir. Sonunda savaşı kaybetti, kaybetmese isi ne büyük adam diye anılıyor olacaktı.

------------

cümlesinin üzerinde sadece ben ve farinal varız.

fedaykin said:
Fırtına kuşu onu ben sana söylememiştim, neden üstüne alınıyorsun bu bir...

hal böyleyken kendi kendinizi haksız çıkarmayınız
Mesaj tarihi:
İlk başta sadece farinal'a söylüyordum, sen hiç değilse araştırıyorsun o ise sadece laf atıyor diye ama özür diliyorum ve sözlerimin içeriğine seni de ekliyorum. Umarım "sen kimsin de senden çok daha başarılı birisini bu derece hor görüyorsun" sözümün öznesi olmaktan zevk almışsındır.
Mesaj tarihi:
Atatürk ile Hitler'in iktidara gelişleri çok farklıdır. Tabii ki bütün liderler gibi Atatürk de kitlelere hitap etmiştir ama başarısı (devletin kuruluşundan bahsediyorum) daha çok askeridir. Ondan sonra bu başarıyı yine konuşmaları ile değil eylemleri ile (devrimler) sürdürmüştür. Adolf Hitler ise başarısız darbe girişimi gibi son derece kötü askeri becerisini sadece sözleri ile örtmüş ve milyonları peşinden sürüklemiştir. Kimse Hitler'in peşinden askeri başarılarına bakıp gitmemiştir. Onu önder yapan şey sözleridir.

edit: örmüş -> örtmüş
Mesaj tarihi:
Walla hitlerin çığlık atmadan yaptığı ağzından tükürükler çıkmadan konuştuğu bir video bulman zor, dın dın dın diye tüyleri diken diken eden bir müzik eşliğinde de verilirse ohhh tam olur zaten... ben çocukken hitlerin hep çığırdığını düşünür ürkerdim adamdan, şimdi şimdi anlıyorum propagandanın ne kadar büyük bir güç olduğunu..
Mesaj tarihi:
Ben Makyavel'i okudum, ırk ayrımı ve soykırımdan bahsedilmiyor o kitapta... (gerçi makyavelin de ne kadar etik olduğu tartışılır, ikitdar uğruna herşeyin mübah olduğu devir kapandı diye umuyorum ben artık)
Mesaj tarihi:
malesef. şu an tam da o devri yaşıyoruz. ayrıca machiavelli derki: ülkenin ve milletin bekası için, bazen halka rağmen ama halk için icraat yapman gerekebilir.

hitler bunu yaptı. ayrıca yahudileri kendi halkından görmüyodu ki. hal böyleyken, ülkedeki alman vatandaşları için, yapılabilcek herşeyi sonuna kadar yaptı.

hitler tam anlamıyla machiavellinin kitabında bahsettiği hükümdardı.

adam okumuş :)
Mesaj tarihi:
Alman halkı için ne güzel şeyler yapmış öyle;
ölen Alman askeri sayısı: 5.553.000
Müttefik bombardımanlarında ve Rus askerleri tarafından öldürülen ALman sivil sayısı: 1.600.000, toplama kamplarında öldürülen ''Alman'' sayısı: 160.000, toplam nüfusun %11'i. Sibirya'daki Sovyet esir kamplarına gönderilen ''Alman'' sayısı: 3.500.000. 1955 yılına kadar serbest bırakılmadılar. Çoğu öldü. Doğu Avrupa ülkelerinde esir kamplarına kapatılan 260.000 sivil Alman'da ancak 1949'da serbest kalabildi. İşgal kuvvetleri tarafından tecavüz edilen Alman kadınlarının sayısı 4.000.000 muş. Bunlardan 1 milyondan fazlası hamile kalmış. ALman şehirlerinin ve sanayiinin uğradığı yıkım, ülkenin ve Berlin'in bir duvarla ayırlması mülyonlarca ailenin bölünmesi vs. gibi acıları zaten biliyorsunuz.
Neredeyse tek başına bütün dünyayla savaşa girmek gibi çok zekice bir strateji izlemiş olması bile salak değilse de deli olduğunu anlamaya yeter bence. Kendi halkının iyiliği için azınlıklara ve yabancılara soykırım ve cinayetin haklı görülemez.
Mesaj tarihi:
Haklı haksız apayrı bir konudur. Aynı şekilde savaşı kaybetmiş olabilir ama kazanabilirdi de, o zaman çok farklı olurdu. Durumu değerlendirirken bunları göz önüne almak gerekir yoksa klasik propagandanın yolundan gitmiş olursunuz. İngiltere ve Amerika deokrasi aşığı ve ezilen halkları korumak için hayin almanlara karşı kendi canlarını verdiler, yok öyle bir şey...
Mesaj tarihi:
ombakkombak said:
Alman halkı için ne güzel şeyler yapmış öyle;
ölen Alman askeri sayısı: 5.553.000
Müttefik bombardımanlarında ve Rus askerleri tarafından öldürülen ALman sivil sayısı: 1.600.000, toplama kamplarında öldürülen ''Alman'' sayısı: 160.000, toplam nüfusun %11'i. Sibirya'daki Sovyet esir kamplarına gönderilen ''Alman'' sayısı: 3.500.000. 1955 yılına kadar serbest bırakılmadılar. Çoğu öldü. Doğu Avrupa ülkelerinde esir kamplarına kapatılan 260.000 sivil Alman'da ancak 1949'da serbest kalabildi. İşgal kuvvetleri tarafından tecavüz edilen Alman kadınlarının sayısı 4.000.000 muş. Bunlardan 1 milyondan fazlası hamile kalmış. ALman şehirlerinin ve sanayiinin uğradığı yıkım, ülkenin ve Berlin'in bir duvarla ayırlması mülyonlarca ailenin bölünmesi vs. gibi acıları zaten biliyorsunuz.
Neredeyse tek başına bütün dünyayla savaşa girmek gibi çok zekice bir strateji izlemiş olması bile salak değilse de deli olduğunu anlamaya yeter bence. Kendi halkının iyiliği için azınlıklara ve yabancılara soykırım ve cinayetin haklı görülemez.
iyi de bu dediklerinin hiçbirini hitler yapmadı ki. çarpıtıyosun ama.
1- savaşa girilince elbette ölü olur.
2- savaşa girmeselerdi de, halk zaten versailles'in sonuçlarından ötürü gene ölüyodu, açlıktan kıtlıktan vs
3- çanakkale savaşından kaç milyon insan şehit oldu, yemende ona keza. ama o savaşa girildiği için kimse enver paşa osmanlı halkını katletti demedi. çanakkale bir destandı diyoruz. öyleydi çünkü. çünkü savaş kaçınılmazdı. çünkü bıçak kemiğe dayanmıştı.
pardon ama, osmanlının 1. dünya savaşına girmek için ne kadar sebebi varsa, almanyanın 2. dünya savaşını başlatması için ondan 50 kat daha fazla sebebi vardı.
4- kıbrıs barış harekatı sonrası ordaki türk kadınların çoğu babası belli olmayan çocuk dünyaya getirdi. bu hamile kalma mevzuu her savaşta olur, hitlerin suçu değil ki..
5- tekrar sölüyorum, savaş bir zorunluluktu. savaşıldı. ne kadar alman öldüyse okadar da amerikalı ingiliz fransız rus vs öldü. ne yani savaştayız ama almanları vurmayın, hitlerin günah hanesine mi yazılıyo diceklerdi. elbette ölücekler.
en azından onurlarıyla öldüler. sokakta açlıktan hastalıklı ölmüş inekleri öküzleri kesip de yiyerek ölmediler.
6- bi de, :) merak ettiğim bişi var. hangi üniversitede okuyosun ve kaçıncı sınıf uluslararası ilişkiler okuyosun :) 2. veya 3. sınıfta olduğunu düşünüyorum
Mesaj tarihi:
Savaş zorunluluk muydu tartışılır, yada savaşın bu kadar büyümesine mahal vermeden biraz daha erken bitirilebilirmiydi oda tartışılır( polonya alındıktan sonra yada fransa teslim olduktan sonra sadece inglizlerin üstüne oynayarak).. Ruslarla bile savaşı bitirme şansı olmuştu almanyanınn.. Ama savaşın doğası ile ilgli sölediklerininin hepsi de sonu kadar doğru..
  • Yeni Oluştur...