Apache Mesaj tarihi: Ocak 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2008 kılık kıyafet devrimi baybay Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
adamınbiri Mesaj tarihi: Ocak 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2008 mahmut abi saçmalasaymışsın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mahmut tuncer Mesaj tarihi: Ocak 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2008 e değil, sarık, cübbe, çarşaf gayet serbest Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Voys Mesaj tarihi: Ocak 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2008 sana yasak degıl mahmut sen giy ok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
adamınbiri Mesaj tarihi: Ocak 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2008 ya tamam gayet rahatça giyebiliyolar ama anayasada yaassaah hemşerim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flameoffear Mesaj tarihi: Ocak 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2008 @Adamınbiri Çıkan yasada kılık kıyafete özgürlük demiceklermi. O zaman adam gayet sarıklada girer okula. Yasa var. Yasayı sınırlayacaklarsa türbana özel yapacaklarsa ozaman bu nasıl adalet? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Syn Mesaj tarihi: Ocak 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2008 MHP'yi değilde devlet bahçeliyi sevmiyorum.Adam döneğin daniskası,seçimlerden önceki haliyle şimdiki hali nedir ya.Hürriyetin sitesindeki yorumları okuyordumda biri çok doğru bi laf etmiş,AKP ile MHP aynı şey aslında,sadece renkleri farklı.Ayno bokun soyular işte,ben bunu anladım. Bizim okulda da vardı 2-3 kişi,türban yerine şapka,peruk,vs. takıyorlardı kimse de birşey demiyordu.Bu ille de türban girsin ,nedir bu ısrar anlamadım ya.Ben şimdi gitsem,üzerimde Gamalı Haçlı tişört,kafayı da kazıtsam ne derler acaba... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
gijo Mesaj tarihi: Ocak 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2008 Voys said: atatürkün kıyafet devrimini bi oku derim o zaman. ayrıca laikliğe şöyle karşıdır türban; devlete ait bir yerde din'e yönelik hareketler yapamazsın. mescit kuramazsın, namaz kılmaya gidemezsin işini bırakıp ya da müslümanlara öncelik yapıp diğer dindekilere ya da dinsizlere sorun çıkartamazsın. Türban'da ''sözde'' dinin senden istediği bir şeydir. Devlet dairelerinde dini gerekliliklerini yerine getirme özgürlüğün yoktur. Üniversiteler YÖK'e , YÖK'te devlete bağlıdır. Madem burası fani, buradaki herşey gelip geçici o zaman çalışmayacaksın devlet dairesinde, özel sektörde iş arayacaksın. Ya da bulamayıp evinde oturacaksın hayatın boyunca karın tokluğuna yaşayıp dini ibadetini yapacaksın, diğer tarafta mutlu olacaksın. Dini özgürlük adı altında türbanı serbest bıraktıkdan sonra, din özgürlüğü adı altında üniversitelere mescitler, devlet dairelerine türban serbestlikleri vs vs gelmez mi? bu kanuna gerek gelir, gelmesi de gerekir. Şu an temeli kazdılar gerisi illaki gelecek. Bu kadar kör cahil olmayın zaten dine göre degil kendine göre hareket ediliyor ve bu yasak degil. atatürk de türbanı yasaklamadı. gg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bleda Mesaj tarihi: Ocak 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2008 türban mürban degilde, gijo mudur nedir, newdonis mi? razien mi? onu merak ediyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
adamınbiri Mesaj tarihi: Ocak 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2008 O şekilde bişi yapabilceklerini zannetmiyorum yoksa katanalar çekilir büyüler cast edilir heryer çoşar ki türkiye şuan buna hazır değil onu yaparsa musevilerde giyerler feslerini(yani fesmi artık o neyse) siyah siyah giyinir gelirler. bide ÇOK YAŞA BEREKET TANRISI! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Spastik_Serce Mesaj tarihi: Ocak 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2008 kardeşim halen 2008 senesinde türbna denen çağ dışı şeyi savunmayın. önce bundan bi kurtulun. yazık 13 yaşında çocukların kafalarını kapatıyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
gijo Mesaj tarihi: Ocak 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2008 Bleda said: türban mürban degilde, gijo mudur nedir, newdonis mi? razien mi? onu merak ediyorum kendine daha yararlı şeyleri merak etsen daha güzel,ne yapacaksın kimin kim oldugunu,buranın paparazzisimisin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Voys Mesaj tarihi: Ocak 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2008 ŞAPKA ve KIYAFET DEVRİMİ Atatürk, 23 Ağustos 1925’te Kastamonu ve İnebolu’ya yaptığı seyahatlerde şapkayı halka göstererek giysi devriminin ilk işaretini verdi. “Biz her nokta-i nazardan medeni insan olmalıyız. Fikrimiz, zihniyetimiz, tepeden tırnağa kadar medeni olacaktır. Medeni ve beynelmilel kıyafet milletimiz için layık bir kıyafettir onu giyeceğiz.” diyen Atatürk, 27 Ağustos 1925’te de İnebolu’da “Turan kıyafetini araştırıp ihya eylemeye mahal yoktur. Medeni ve beynelmilel kıyafet bizim için, çok cevherli milletimiz için layık bir kıyafettir.” diyerek, medeni yaşayışa uyan kıyafetin kabulü gerekliliğini belirtmiştir. Atatürk’ün uyarması üzerine daha 25 Kasım 1925 tarih ve 671 Sayılı Şapka Kanunu çıkmadan önce vatandaşlar şapkayı giymiş ve bu yenilik, medeni kıyafet değişimi olarak halk arasında iyi karşılanmıştı. Bundan sonra, cüppe ve sarık giymek yasaklanmış, bu kıyafetleri giyme hakkı yalnız din adamlarına tanınmıştı. kaynak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
adamınbiri Mesaj tarihi: Ocak 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2008 razien sen nasıl bi adamsı...pardon nasıl bi gaysin halen geliyosun Allah Allah hayır insan yüzsüz olurda bukadar mı olur hemşerim yüzsüzlüğünü pudra ile mi kapatıyodun sen? @voys saolasın =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
gijo Mesaj tarihi: Ocak 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2008 Voys said: ŞAPKA ve KIYAFET DEVRİMİ Atatürk, 23 Ağustos 1925’te Kastamonu ve İnebolu’ya yaptığı seyahatlerde şapkayı halka göstererek giysi devriminin ilk işaretini verdi. “Biz her nokta-i nazardan medeni insan olmalıyız. Fikrimiz, zihniyetimiz, tepeden tırnağa kadar medeni olacaktır. Medeni ve beynelmilel kıyafet milletimiz için layık bir kıyafettir onu giyeceğiz.” diyen Atatürk, 27 Ağustos 1925’te de İnebolu’da “Turan kıyafetini araştırıp ihya eylemeye mahal yoktur. Medeni ve beynelmilel kıyafet bizim için, çok cevherli milletimiz için layık bir kıyafettir.” diyerek, medeni yaşayışa uyan kıyafetin kabulü gerekliliğini belirtmiştir. Atatürk’ün uyarması üzerine daha 25 Kasım 1925 tarih ve 671 Sayılı Şapka Kanunu çıkmadan önce vatandaşlar şapkayı giymiş ve bu yenilik, medeni kıyafet değişimi olarak halk arasında iyi karşılanmıştı. Bundan sonra, cüppe ve sarık giymek yasaklanmış, bu kıyafetleri giyme hakkı yalnız din adamlarına tanınmıştı. kaynak evet cüppe eşit degildir türban sarık eşit degildir türban. demekki türban giyilebilir evet. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
adamınbiri Mesaj tarihi: Ocak 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2008 Türban giyilemez diyen biri yokki burda.Türban üniversitelerde giyinmesin deniliyo.Kamu kuruşları ile ilgili bi madde daha koyarlar birazdan ozaman ne diyeceksin merak ediyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mahmut tuncer Mesaj tarihi: Ocak 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2008 ya adam razien değil be newdonis atatürk zamanında türban yoktu ayrıca olsa o da yasaklanırdı merak etmeyin. cübbe sarık ve çarşafın hala yasak olduğunu bilmiyordum, giyenler var çünkü ilginçmiş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
raw power Mesaj tarihi: Ocak 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2008 Spastik_Serce said: kardeşim halen 2008 senesinde türbna denen çağ dışı şeyi savunmayın. önce bundan bi kurtulun. yazık 13 yaşında çocukların kafalarını kapatıyorlar. Türbanı savunmak başka şey,türbanlı insanların üniversitelere girmesini savunmak başka şey. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
gijo Mesaj tarihi: Ocak 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2008 adamınbiri said: Türban giyilemez diyen biri yokki burda.Türban üniversitelerde giyinmesin deniliyo.Kamu kuruşları ile ilgili bi madde daha koyarlar birazdan ozaman ne diyeceksin merak ediyorum. türbanlıların egitim hakları hakkında bilgiye sahibim,fakat kamu kuruluşları için araştırma yapmam lazım. demokrasiye hangisi uygunsa benim fikrim o yöndedir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
adamınbiri Mesaj tarihi: Ocak 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2008 Raw haklı burdaki konu üniversitelere girip girmemesi.Normalde takıp takmak insanlara kalmış bişi yani onu geçin=) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Spastik_Serce Mesaj tarihi: Ocak 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2008 razien bu %100 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
adamınbiri Mesaj tarihi: Ocak 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2008 gijo said: adamınbiri said: Türban giyilemez diyen biri yokki burda.Türban üniversitelerde giyinmesin deniliyo.Kamu kuruşları ile ilgili bi madde daha koyarlar birazdan ozaman ne diyeceksin merak ediyorum. türbanlıların egitim hakları hakkında bilgiye sahibim,fakat kamu kuruluşları için araştırma yapmam lazım. demokrasiye hangisi uygunsa benim fikrim o yöndedir. Demokrasiye en uygun olanı Atatürk zaten seçmiş diye düşünüyorum ben. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ocak 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2008 bu sorunu ancak arap metoduyla çözebiliriz. kılıç dövüşü. gijo seni kılıç dövüşüne davet ediyorum. alcaz elimize palaları, birbirimize dalcaz. ay ışığında seni bekliyorum, eğer cesaretin varsa. kim galip çıkarsa o haklıdır. kabul mu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Daesu Mesaj tarihi: Ocak 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2008 ei nolcaksa olsun bakalım yeni gündemde belirlenir yakında türban out sarık in Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
gijo Mesaj tarihi: Ocak 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2008 Bone said: bu sorunu ancak arap metoduyla çözebiliriz. kılıç dövüşü. gijo seni kılıç dövüşüne davet ediyorum. alcaz elimize palaları, birbirimize dalcaz. ay ışığında seni bekliyorum, eğer cesaretin varsa. kim galip çıkarsa o haklıdır. kabul mu? gerçek hayatla oyunu birbirine karıştırma, save yok bak bunda sonra üzülürsün :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar