Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Türkiye laiklikten sıkıldı. Bunaldıysak, söyleyin kaldıralım

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Adam gayet iyi birşekilde lafı sokmuş.Tabii herkez anlayamaz bu lafı.Okumak vardır okuyup anlamak vardır.Adam haklı sıkıldıysanız laiklikden söyleyin ne biz kasalım nede akp kassın.
Kalksın laiklik hem isteyenler hemde akp mutlu olsun herkez yoluna baksın sonra demeye getirmiş.Bunca zamandır hala AKP'nin türkiyeyi ne hale getirdiğini alamamış bir milletiz.

AKP'nin amacı açık ve net.Ama içden ama dışdan Türkiye getirilmek istenilen durum "ılımlı islam devleti" haline gitirmek.Herkez istiyorsa yapalım demeye getirmiştir.
en doğrusunu demiş.
Mesaj tarihi:
şaşırtmaya devam ediyor baykal, bu sefer içinde doğru bir önerme bulunan ama komik bir ifadeyle devam etti

http://www.stargazete.com/index.asp?haberID=139971

said:
CHP lideri Baykal, Türkiye’de tartışılan konunun türban değil laiklik olduğunu savundu ve suçluyu gösterdi: Gönül isterdiki mücadelemiz toplumda daha çok destek bulsun. Sorumlu CHP değil.
Mesaj tarihi:
çok başarılı bir iğneleme.ah deniz baykal'ım bi insan bu kadar mı karalanır?!sana sövüp sayanlar acaba bilg başında oturup ne yapıyorlar?!ne gibi büyüme operasyonlarına giriyorlar bilemiyoruz...bilemiyorsun...
Mesaj tarihi:
Ben de çok sevindirici buluyorum gelişmeleri, türban özgürlüğü adı altında başı açık olanlara baskı yapılacak. 99% u müslüman olan toplumda zaten bu gerekli birşeydi.

Hem laik hem müslüman olunmuyor başbakanın dediği gibi. Fazla bile durdu Türkiye bir model olarak.
Mesaj tarihi:
arkasokaklar said:
Bana kalırsa artık sol bitti bitmeliydi zaten.

Gayet ciddi cevap vereceğim;
Neden sol bitmeli? Özgür düşünce, özgürlükçülük, kalkınma, laiklik, bunlar kötü şeyler mi? İnsanın özgür olması kötü bir şey mi? İlla bir çoban mı olmalı başınızda, "tanrı"nız yetmiyor mu, sizi iyi güdemiyor mu? Hadi allaşkına.
Mesaj tarihi:
arkasokakmış said:
Bu ülkede 85 yıldır laiklik var ancak hiç bir işimize yaramadı.Artık bir dönemin kapanması ve yeni bir dönemin açılması gerektiğini düşünüyorum.

bende senin acilen banlanman gerektiğini düşünüyorum.
Mesaj tarihi:
Arkasokaklar said:
Ancak sol düşüncenin dini esnetmek dinle ilgili bütün kalıpları yıkmaya çalışmak gibi bir düşüncesi var ve bu biz milliyetçi kardeşlerin hiç hoş karşıladığı bir şey değil.

(ciddi olarak devam ediyorum)

Hayır, sen ve milliyetçi kardeşlerin sol düşüncenin ne olduğuna dair hiç bir fikriniz yok. Türkiyedeki sol düşünceye sahip bazı kitlelerin amacının bu olduğunu belki söyleyebiliriz ama sol düşünce için böyle bir şey demek çok yanlış, cahilce ve aptalca olacaktır.

Laik düşünce dine düşman değildir, aksine tüm dinlere saygılı ve onlara mensup kişilerin haklarını inançlarına göre değil sadece insan olmalarına göre değerlendirir ve savunur. Yani din farketmeksizin insan eşitliğini savunur Laiklik, pek sevip inandığınız Kuran-ı Kerim'de Muhammed'in de yazdığı gibi. İslamiyette kulların hepsi eşit değil midir ? İslamiyette başka din mesuplarının haklarını yediğinizde günah almaz mısınız ?

Şu anda Türkiye'de türban yasağı varsa, bunun sebebi din düşmanlığı değil, türbanı siyasal bir imge olarak kullanıp bu ülkeyi kendi çıkarları doğrultusunda yontmak isteyip laiklik ilkesini kaldıracak kitlelerin okumasını engellemek, gelişmelerini kısıtlamaktır. Yök'ün yaptığı budur. Ne derece demokratiktir, ne derece insancıldır tartışılır. Bu yüzden Sol'a laf etmeden önce Sol'u anlamak gerekir. O da milliyetçi kardeş ve abilerinden başkalarını da dinlemek ve kitap okumakla olur canım kardeşim.
Mesaj tarihi:
Bu ülke 85 yıldır laik olduğu için şu an komşuları olan suriye , iran ve irak'tan çok daha ilerde.Bu ülkelerin petrol çıkarmalarına rağmen.
  • Yeni Oluştur...