Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Nosferatu


Chiptech

Öne çıkan mesajlar

işte, istediğin zaman elin altında bir flux capacitor olsa...

efektlerin dandik ötesi olmasına(hatta olmaması?) rağmen gerilim hissiyatı yaratabiliyor bence bu bir film için çok enteresan bir dürüm.

hele artık, gore'un, vahşetin gözümüze gözümüze sokulduğu şu günlerde.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bu film, The Sunset Murder Case gibi, public domain bir film. Paylaşılmasında bir sakınca yok.

Aksi söz konusu olsa bütün sinema okulları zaten batardı.
http://en.wikipedia.org/wiki/Public_domain

darkrider tarafından silinen URL;
http://rs313tl2.rapidshare.com/files/85958296/0d2e68373d313f00c93fa442fa63d9ecf2403892.torrent.html
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Murnau's Nosferatu is in the public domain, and copies of the movie are widely available on video (usually as poorly transferred, faded, scratched video copies that are often scorned by enthusiasts). However, pristine restored editions of the film have also been made available, and are also readily accessible to the public The only complete, original copy is said to be owned by the German Max Schreck collector Jens Geutebrück. The film was remade in 1979 as Nosferatu: Phantom der Nacht, which was directed by Werner Herzog and starring Klaus Kinski.

wiki

öleymiş..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Şimdi public domain olayından bende haberdarım,genelde büyük ülkelerin kabul ettiği kanunlara göre ise yapım piyasaya sürüldükten 50 yıl sonra paylaşımı yasallaşıyor.Buna göre şuan 1958 yılından önceki yapımların dağıtımının tamamen yasal olması gerek.

Ama Dünya üzerinde hala yasallaşmamış yüzlerce film var,2-3 tane örnek vermem gerekirse Çok Şey Bilen Adam,Casablanca,Seven Samurai,Oz Büyücüsü vs. hala yasal değil,hatta çoğunun DVD'leri yurtdışında firmaları tarafından geçen senelerde piyasaya sürüldü.

Genel olarak paylaşım yasak,direk silin uyarısı geldiği için linki filmin durumunu araştırmadan sildim.Konu üzerine gerekli hukuk bilgilerini de bilmediğim için kulaktan dolma bilgilerimle hareket etmek istemiyorum.

Moderasyon alanında konuyu sordum,eğer kafana göre takıl derlerse yapın istediğinizi,fakat benimde kurallara uymam gerek,kusura bakmayın
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Çok basit bir çözüm önerisi olarak Google'ın(kastım search değil, video, youtube, ect. gibi) bünyesinde bulundurduğu şeylerin paylaşımın problem yaratmayacağıdır.

Zira, eminim ki Google hukuki konularda benim diyen avukata taş çıkaracak çözümlere sahip.

örnek olarak;
http://video.google.com/videoplay?docid=-6185283610506001721

hali hazırda, tek diyebileceğim kendi adıma, paticik bütünlüğüne zarar verecek birşey zaten bugüne kadar yapmadım, yapmam da. account history'im(ki eğer varsa) de bunu da gösterecektir. Herhalde hiç 'ban' yüzü görmemiş 2000 öncesi tek account benimdir. (iddia'lı laflar ediyorum bugün.)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Heh en mantıklı çözümü yapmışsın dominic,daha moderasyon alanında cevap gelmemişken :) O zaman bundan sonra böyle yapalım.

Linkini de sana karşı bir hareket değil,kurallar gereği sildim.Yanlış anlama lütfen.Bundan sonra bu tarz paylaşımlarda gerekli bilgileri verirsek bizim işimizi de kolaylaşmış olur ve hiçbir tarafta kırılgan ayrılmaz.

edit:Bende ban yemedim hiç :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Hakaret olarak algılamadım tabii ki ama, ben istiyorum ki forumda link verilen herşey otomatik olarak WAREZ olarak algılanmaktan çıksın ki insanlar bazı şeylerden birbirini bir şekilde haberdar edebilsin.

Amacım silinen, değişen postlarım değil, hepimizi bilgilendirmek. Çünkü bu tip haklarımız var, ve bunlardan haberdar değiliz. Yarın bir gün bu mantıkla mixtape(cd?) hazırlamakta problem olur, radio yayını yapmakta, youtube'e video koymakta(şuanda zaten suç olarak davranılıyor misal).

Bugün müzik, ses, video, yarın yazı olur, data olur bunlar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

patiye eskiden beri üye olan hiçkimse, burada warez, download linki ne verir ne arar ne de sorar. bunun bilincindedir eski üyeler. ama yeni arkadaşlar bu mantığı ve geleneği bilmeyebilir, anlamayabilir. bu sebeple totaldeki pati kültürüne öyle ya da böyle zarar verecek en ufak şeyleri dahi katti şekillerde ortadan kaldırmak değişmez ve değiştirilemez kurallar olarak koyulmuş durumda. ki ben bundan mutluluk duyuyorum. uygulama noktasında budurum bazen can sıkıcı, bazen kalp kırıcı olabilir, ama şu da bir gerçekki, hiç kimse burada br başkasının kalbini bilerk ve isteyerek kırmaz. o yüzden ne silen üzdümmü diye düşünsün, ne de postu/linki silinen üzülsün.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...