Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

HP model kiyaslama

Bonjo

Öne çıkan mesajlar

Intel Core 2 Quad Q6600 2.40 GHz (2X4 MB L2 Cache, 1066 MHz FSB )
2GB DDR2 667 Mhz (2x1024 MB )
500 GB SATA 7200 RPM
NVIDIA Geforce 8500GT Turbocache 512 MB (Windows Vista ile 1279 MB'a kadar arttırılabilir)
HP 19'' LCD
DVD-/+ Dual sürücü

şeklinde hp pavilion serisinden bir makina istiyordum , ama onun yerine bilgisayarcının hatasıyla tüm özellikleri aynı fakat işlemcisi
Intel Core 2 Duo İşlemci E6750 2.66 Ghz ( 4 MB L2,1333 Mhz FSB )
olan , lcd si 20.1 olan bir alet geldi , ne yapsam şaşırdım valla arada 200$ bir fark oluyor değiştirmeye kalksam , bide baya bir uğraşacam , ne dersiniz acaba bu işe..
Sosyal ağlarda paylaş

şöyle diyenlere bi tek ben mi gıcık oluyorum? ekran kartı dandikmiş, işlemcisi fısmış vs. en nihayetinde laptop bu zaten çok aşırı bir performans ve aşmış bir ekran kartı olamaz, olmamalı. ayrıca herkes sizin normal gözüyle baktığınız 300 dolarlık ekran kartlarını alabilecek durumda olmayabilir, ne saçma sapan bir yorumdur bu ya ekran kartı dandikmiş..
Sosyal ağlarda paylaş

DoruK said:
hayır ayar veresim falan yok ya yanlış anlama hani sadece söyleyiş tarzın hoşuma gitmedi. ben de 8600gt alırken dandik o dandik diyip 8800gt almamı söyleyen garip insanlar vardı da ordan kabarmış bi damarım var bugün patlaması nasipmiş.

uzun uzun yazmak istemedim napim swdfh

8600 olsa ben de bi şey demezdim zaten
ama 8500 dx10 gözükmesine rağmen çok çok düşük performans veren bir kart o yüzden öyle söyledim zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

Arkadaşlar makina bu , laptop değil...Ekran kartları konusunda pek ayrıntılı bilgiye sahip değilim , ama beni idare eder diye düşünüyorum 512mb lık ekran kartı herhalde , benim öğrenmek istediğim ,

Intel Core 2 Duo İşlemci E6750 2.66 Ghz ( 4 MB L2,1333 Mhz FSB )
Intel Core 2 Quad Q6600 2.40 GHz (2X4 MB L2 Cache, 1066 MHz FSB )

bu iki işlemci arasındaki farkı anlatmanız , pek teknik bilgiye sahip değilim benim anlayacağım bir dilde anlatırsanız çok sevinirim :)
Sosyal ağlarda paylaş

Biri Quad , Biri Duo çekirdek farkı varda şimdi alacam 4 çekirdekli yarın 8 çekirdekli çıkaracaklar :), performans açısından çokda etkileyeceğini zannetmiyorum... :)
Birde Quad 2.40GHz 1066MHz iken
Duo 2.66GHz 1333MHz bilmiyorum bir avantajı varmı :D

Ayrıca bilgisayarı toplama yapacaktım kararlıydım ,valla verdiğim paraya zaten piyasadaki her parçanın en kralını alırdım , fan yerine su soğutma kullanırdım bilmem ne yapardım , ama şu HP kadar şık bilgisayar yapanda yok 100 lerce kasa baktım , HP deki o şıklığı ve zarafeti bulamadım , yani birazda görünüme ve markaya para vermiş oldum , olan oldu aldık artık umarım uzun süre götürür bu makina beni :)
Sosyal ağlarda paylaş

Bonjo said:
Biri Quad , Biri Duo çekirdek farkı varda şimdi alacam 4 çekirdekli yarın 8 çekirdekli çıkaracaklar :), performans açısından çokda etkileyeceğini zannetmiyorum... :)

Ayrıca bilgisayarı toplama yapacaktım kararlıydım ,valla verdiğim paraya zaten piyasadaki her parçanın en kralını alırdım , fan yerine su soğutma kullanırdım bilmem ne yapardım , ama şu HP kadar şık bilgisayar yapanda yok 100 lerce kasa baktım , HP deki o şıklığı ve zarafeti bulamadım , yani birazda görünüme ve markaya para vermiş oldum , olan oldu aldık artık umarım uzun süre götürür bu makina beni :)

abi resmen tembellik ediyosun uğraşmamak için bahane falan buluyosun, git değiştir yahu :)
Sosyal ağlarda paylaş

PrudenT said:
Bonjo said:

abi resmen tembellik ediyosun uğraşmamak için bahane falan buluyosun, git değiştir yahu :)

HP de paket açıldıkdan sonra değişim fırsatı olmuyormuş herhalde , hata zaten HP nin hatası değil distribütör olan Arena ve benim bilgisayarcının hatası..Değiştirmeye kalkarsam çok uzun iş , uğraştıgıma değmez artık bir kaç sene bunla idare ederim sonra Dell e geçerim napim :D
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...