Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Japonlar bunuda yaptı.

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Teknolojik buluşları ile ün yapan Japonlar bu kez de savunma sanayiinde devrim niteliği yapacak bir buluşa imza attı. Japonların uzun çalışmalar sonucu ürettiği cam bir roketatarın attığı mermiyi bile durdurabilecek güçte. Yapılan testlerde de başarılı sonuçlar veren cam güçlendirilmiş yapısıyla patlamanın etkisini emerek, etkinin camın diğer tarafına geçmesini engelliyor. Boş bir arazide yapılan testte 100 metreden cam arkasındaki cansız mankene roketatar ile yapılan atış camın etkisinin ne kadar güçlü olduğunu gözler önüne serdi. Roketin camı delmesine rağmen sadece koluna zarar verdiği mankenin başka bir yerinde hasar oluşmazken, ağır çekim görüntülerde patlamanın etkisinin nasıl dış tarafta kaldığı net bir şekilde görülüyor. Japon yetkililer birçok yerde kullanılması planlanan camın daha da geliştirileceğini duyurdu.

kaynak
Mesaj tarihi:
oha lan... eskiden her gun ustume gelen roket atarlardan kacmak icin her seyi yapardim ama artik roket-cam var... (sarki)iste geldim burdayim
ben bu iste ustayim(sarki)
Mesaj tarihi:
aquila said:
roket cama vurunca patlamiyo mu?

ben de onu düşündüm madem o kadar sert bir cam.. bir de patlama dışarda kalıyor falan filan da demiş ben alamadım. acaba linke tıklasam mı belki video falan vardır
Mesaj tarihi:
hmm izledim bozuka mermisi camı kırıyo ama camın olayı kırılmaması değil zaten patlamayı geçirmemesi sanırım kızarıyo mızarıyo patlama dışarda kalıyo ama içeri bişey geçiyo o kesin zira mankenin kol dirsekten itibaren gg.
Mesaj tarihi:
Ya bişeyi roketten koruyacaksan zaten cama ne gerek var?

Çelik kompozit zırhlar falan dururken, hem daha güçlü hem daha ucuz...

Askerlere panoramik manzaralı zırhlı taşıt mı yapacaklar?

luzumsuz yani...
  • 2 hafta sonra ...
Mesaj tarihi:
PrudenT said:
delip geçilmeyenini yapsınlar.

ahha peki :D

bu da
"ne gereği var" insanının tam tersi heralde " bu yetmez,düzgün yapamamışlar" insanı :D
  • Yeni Oluştur...