adamınbiri Mesaj tarihi: Ocak 22, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 22, 2008 Google bişi araştırıyorum ilk çıkan sayfa ekşi sözlük yok inndir.com ben bu google'a sadece .com uzantısı ile nasıl bağlanabilirim sadece istediğimde türkiyedeki sitelerden aratma yapmak istiyorum.
CoolRider Mesaj tarihi: Ocak 22, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 22, 2008 abi ne demek istedin ben tam olarak anlıyamadım. Biraz açarmısın?
adamınbiri Mesaj tarihi: Ocak 22, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ocak 22, 2008 şöyle oluyor ki google'a herhangi bişi yazdığım zaman sadece türkiyedeki ve türkçe sitelerde arama yapıyo neden bilmiyorum. www.google.com.tr olarak çıkıyo sürekli .com yazıncada otomatik olarak .tr ekliyo.
aquila Mesaj tarihi: Ocak 22, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 22, 2008 google.com a gir direk. o olmazsa, altta google.com in english var, ordan olur heralde.
MarcOConner Mesaj tarihi: Ocak 22, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 22, 2008 orda turkce sayfalarda arama yap var ona tıklıyo olmayasın yada turkce bişi aratıyosan ilk turkce sayfalar cıkar rapci kardesim. baska bi cozum bilmiorm:D
Leath Mesaj tarihi: Ocak 22, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 22, 2008 google.com in english'e gecersen gelmiyor. sukur, bana ne eksiden bilmemneden.
Cthulhu Mesaj tarihi: Ocak 22, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 22, 2008 http://www.google.com/ig?hl=en buradan girebilirsin. sondaki .tr'i sil sonra da en sondaki =tr'yi =en yap tmmdır.
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Ocak 22, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 22, 2008 MarcOConner said: turkce bişi aratıyosan ilk turkce sayfalar cıkar rapci kardesim. baska bi cozum bilmiorm:D dipnot olarak, turkce birsey aratiyorsan da devamli ilk once turkce sayfalar cikmiyor. baglandigin bilgisayarin dil ozelliklerine gore hareket ediyor google. universite bilgisayarlarinda (hollandada) ayni sorgularda direkt hollandaca sonuclar cikarken (genelde kelime benzerliginden) dizustunde turkce sonuclar cikiyor. aklinca (varsayilan ayar olarak) senin en cok ilgilenecegin sonuclari cikarmaya calisiyor.
Ractamainus Mesaj tarihi: Ocak 22, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 22, 2008 CthuLhu said: http://www.google.com/ig?hl=en buradan girebilirsin. sondaki .tr'i sil sonra da en sondaki =tr'yi =en yap tmmdır. www.google.com/ncr ncr = no country redirect
Fortuna Mesaj tarihi: Ocak 23, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 23, 2008 www.google.co.uk da yazabilirsin,uk tarafı gelir ama ncr'de işini görür.
Ractamainus Mesaj tarihi: Ocak 23, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 23, 2008 google.co.uk ile google.com aynı şey değil. konu google arayüzünün ingilizce olması değil çünkü. arama sonuçlarında yerelleştirmeye takılmamak. google.com = universal (3-4 ay öncesine kadar abd için yerelleştirme yapıyordu bu adres de) google.com/ncr = no country redirect (emin olmamakla birlikte universal ile aynı şey olduğunu düşünüyorum) google.com.tr = google'a göre türkiye'de yaşayan insanın daha çok ilgileneceği konuları sıralar google.co.uk = google'a göre ingiltere'de yaşayan insanın daha çok ilgileneceği konuları sıralar leath'in dediği "google.com in english" seçeneğiyle universal aramaya geçebilirsiniz. bence efektif arama için aradığınız şeye göre seçiminizi yapmalısınız.
Brigand Mesaj tarihi: Ocak 23, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 23, 2008 Aramayı tamamlayınca linkteki hl=tr kısmını hl=en yap otomatik ingilizce sonuçlara bakarsın.
Ractamainus Mesaj tarihi: Ocak 23, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 23, 2008 hayır, o da google.com ile aynı şey değil (muhtemelen google.co.uk olabilir). kanımca hack yöntemleriyle değil de, google'ın bize gösterdiği yolları kullansan daha şukela olur =)
Öne çıkan mesajlar