Bone Mesaj tarihi: Ocak 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2008 ultrAslan said: Biz mi Atatürk'ten Atatürkcüyüz yoksa Atatürk'mü Atatürkcülük hakkinda birsey bilmiyor. Abartmiyor musunuz artik bu meseleleri? bu da dinci kesmin ağzında sakız ettiği bir saçmalıktır. Atatürkçü olmayan insanların, Atatürkçü olduğunu söyleyen insanları sanki birer Atatürk uzmanıymışçasına eleştirme çabasıdır. Yanlıştır, niye? 1- Atatürk Atatürkçü değildir. Atatürkçü, Atatürk'ün fikirlerini devam ettiren demektir. Atatürk Atatürkçü olamaz, değildir, çünkü zaten fikirlerin kaynağı kendisidir. 2- Atatürk, tarikatlara ve şeyhlere karşı değil miydi? O zaman tarikatlara karşı olmayıp türbanı destekliyenler midir Atatürkçü? 3- Atatürk, o dönemin en modern ve en çağdaş giysilerini giymemizi isteyip çağdaş kılık kıyafet kanunu getirmemiş midir? Bu kuralın tam tersi yönde ilerliyenler midir Atatürkçü? 4- Hukuğu, Bilimi yani Aklı desteklemek yerine her defasında Kuran'a, Hacılara, Dervişlere soran mıdır Atatürkçü? 5- Bunlara karşı çıkanlar değil de destekliyenler midir Atatürkçü? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ocak 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2008 Sparkcaster said: türban özgürlüğü kandırmacası ... niketese , ekşi sözlük niketeseyi de çok beğeniyorum, fikirlerine katıldığım birisidir, gene çok doğru demiş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Ocak 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2008 oha Bone nuke atmış=) her bir kelimesine +1 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Ocak 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2008 bone üzgünüm yine bol keseden sallamışsın ve kendi fikirlerini "bu böyledir, bu böyledir" şeklinde adeta yanılmaz gerçeklermiş gibi sunmuşsun. hadi ben de madde madde yazayım değişiklik olsun. 1- siyasi simgeler zaman içinde değişmezler, farklılaşmazlar, moda akımlarına dönüşmezler. bir siyasi simgenin mağazası, defilesi olmaz, deseni, çeşidi olmaz. siyasi bir simge belli bir siyasi örgüt veya görüşe aittir, o yüzden farklı partilerde de türbanlıların olması, türbanın birçok farklı kesim tarafından farklı algılandığının apaçık bir göstergesidir. bu bağlamda türban tarikat-şeyh meselelerinden kaynaklanmış olsa dahi (ki forgiver'ın koyduğu yazıda türbanın bizzat yök tarafından getirildiği belirtiliyor) günümüzde, çok sevdiğiniz deyimle değişerek gelişmiştir. 2- karaçarşaf ve türban apayrı şeylerdir, biri ötekinin yandan yemişi falan değildir, hem tarihsel gelişimleri, hem de günümüzdeki kullanımları açısından birbirinden çok farklı noktada durmaktadırlar. ama tabi dış görünüşünü beğenmediğin her güruhu bir grupta toplamak kolayına geliyosa o ayrı mesele. 3- madem geleneksel anadolu kültürünü seviyosunuz, kot pantolon, t-shirt falan giyenlere de kızın? çünkü onlar da anadolunun geleneksel kıyafetleri arasında değil. batıdan alınca modernleşmiş oluyoruz ama doğudan alınca geriye mi gitmiş oluyoruz? insanların giyimlerine, yaşam tarzlarına karışmak ne zamandan beri modernlik oldu? evet Atatürk kıyafet devrimi yapmış ama hangimiz bugün şapkayla çıkıyoruz sokağa? kıyafetlerimiz değişince hoop hemen modern bi toplum olabildik mi? 4-türkiye bir sentez ülkesidir, bir köprüdür ve islamın da yoğun bir şekilde yaşandığı bi ülkedir, önce bunu görüp kabul etmeniz gerekiyor. 5- verdiğin bi takım bilgiler yanlış. radikal dincileri amerika yeşertti zaten 80lerde sovyetlere karşı. amerika bu bölgede hiçbir zaman "ılımlı" diye tabir ettiğimiz topluluklarla çalışmadı, talibanı olsun el kaidesi olsun hepsi amerikanın eserleridir. tabi eser 90ların sonu ve 2000lerin başında amerikanın kafasında patlamıştır o ayrı. fetullah hareketi bundan farklıdır, büyük ihtimalle amerikanın türkiyedeki dini hassasiyeti siyasi çıkarlar doğrultusunda kullanmak için yetiştirdiği bir ajandır. 6- tarikat ve şeyh meselesi gökten zembille inmemiştir ve ithal edilmemiştir. anadoluda yüzlerce yıldır varlığını sürdüren irili ufaklı bir çok tarikat bulunmaktadır. bunların radikali vardır ılımlısı vardır, çeşit çeşit türleri vardır, ama islamın yoğun olarak yaşandığı topraklarda tarikatların bulunması kaçınılmazdır. Atatürk devlet gözünde hepsini kaldırmış olabilir, ama bu tarikatlar fiili olarak varlıklarını sürdürdüler. belki daha farklı bir yol izlenebilirdi, tarikatlar diyanet işleri bakanlığına bağlanabilirdi. sonuçta diyanet işleri bakanlığı gibi bir departmanın olması bile bizim tam anlamıyla laik bir ülke olamadığımızın bir göstergesi değil midir? 7- bugün uğur mumcu gibi iyi gazeteci yok, ama onların izinden giden ve aynı düşünceleri paylaşan birçok gazeteci mevcut. malesef kalemleri ve araştırmacılıkları onun kadar iyi değil. ama şunu unutma ki o "şahsiyetsiz" dediğin adamlardaki bilgi birikiminin %1'i bile olsa sende, çok daha farklı düşünürdün. uğur mumcu yaşıyorken de vardı mehmet barlas ve engin ardıç, yerini birine bırakma falan yok yani. düşüncelerini beğenmediğin insanlara hakaretle bi yere varamazsın. 8- dışarda türban takan kızlar, üniversteye girerken türbanlarını çıkarıyorlar. ancak bere, peruk gibi aksesuarlar kullanıyorlar. bunlar kampüste rahatça dolaşıyorlar, her yere giriyorlar ve herkes bu insanların dışarda türban taktığını biliyor/görüyor. bu kızlar başı açık kızlarla arkadaşlık ediyorlar, kolkola geziyorlar. dışarda da böyle bu, hiç mi görmediniz türbanlı bi kızla başı açık bi kızın beraber dolaştığını, arkadaşlık ettiğini? ama şimdi türban serbest olunca bu kızlar birdenbire canavara mı dönüşecekler, hakarete, aşağılamaya mı başlayacaklar? yoksa üniversteye ve devlete olan sevgileri-saygıları mı artacak, bunu bi tartmak lazım. "her türbanlı öcüdür, akpye her oy veren şeriatçıdır" zihniyetinden bir an önce kurtulmak lazım. 9- son olarak gelelim özgürlük meselesine. evet türban takmak özgürlüktür, muhafazakar bir toplumda kadının toplum hayatına entegre olabilmesinin yolu türbandan geçmektedir. belki ilerde buna gerek kalmayacak, ancak şimdilik belirli bir kesim kadınlar üzerine bu baskıyı kurmuş durumda. üstelik kadınlar da bunu sahiplenmiş durumdalar, ne derseniz diyin. türban takmayıp evde oturacaklarına türbanlarını takıp dışarıya çıkıyorlar. belki onları üniversteye de alsak daha da modernleşecekler, özgürleşecekler ama yok, yobaz geldiler yobaz gidecekler gibi düşünüyorsunuz. sonradan başını açan birçok kadın olduğu gibi sonradan başını örten de var ve bunlar özgür iradeyle verilmiş kararlardır, kısacası kimsenin ağzını açıp tek kelime etmeye hakkı yoktur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
la_bombonera Mesaj tarihi: Ocak 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2008 benim en çok güldüğüm şeylerden bir tanesi de, tayyip ve saz arkadaşları "bu ülkenin çok önemli sorunları var bunları bırakıp neden onun bunun türbanıyla uğraşıyorsunuz" diyip diyip arkasından da sürekli türbanla ilgili yasamalar yapıp türban polemikleri çıkarmak ve dönüp dönüp türban karşıtlarını kışkırtmaktan başka bir şey yapmıyorlar. tam akp mantığı. "biz aslında öyle değiliz" (yersen) zihniyeti. ha kendilerinin bahsettiği ülkenin diğer sorunları noldu derseniz, hallettik bile, nolacak ki zaten terörle asker ilgileniyor, ekonomik sorunları da özelleştir bitsin gitsin... ab mi? ona da bugün yarın gireriz zaten dert değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MacLeod Mesaj tarihi: Ocak 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2008 sir said: 4-türkiye bir sentez ülkesidir, bir köprüdür ve islamın da yoğun bir şekilde yaşandığı bi ülkedir, önce bunu görüp kabul etmeniz gerekiyor. çok yoğun yaşamak istiyosan dinini, şeriat özlemi çekiyosan arabistana git. arkana 4 tane kara çarşaflı dini bütün namuslu kadın çekip dolaşırsın çarşıda. dinini çok yoğun yaşamak istiyosan, kimsenin hayatına karışmadan evinde otur bütün gün kara çarşafınla türbanınla takkenle. ama çıkıp demokrasim,inanç özgürlüğüm nerede hülen diye kadınları bir alt sınıf gibi göstermekten başka bi halta yaramayan türbanı takamazsın ünide kamu alanlarında. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Ocak 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2008 ben kimsenin hayatına karışmıyorum ki? kadın türban takmak istiyosa taksın diyorum, istemiyosa da takmasın..senin sıkıntın başka. toplumda türban takılmasına göz yumuyosun da üniverstede mi yumamıyosun? gücün yetiyosa bütün ülkede yasakla, madem kadınları aşağılayan bişey..ama dikkat et sonra akp %80 oyla gelmesin iktidara. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Llama Mesaj tarihi: Ocak 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2008 la_bombonera said: benim en çok güldüğüm şeylerden bir tanesi de, tayyip ve saz arkadaşları "bu ülkenin çok önemli sorunları var bunları bırakıp neden onun bunun türbanıyla uğraşıyorsunuz" diyip diyip arkasından da sürekli türbanla ilgili yasamalar yapıp türban polemikleri çıkarmak ve dönüp dönüp türban karşıtlarını kışkırtmaktan başka bir şey yapmıyorlar. tam akp mantığı. "biz aslında öyle değiliz" (yersen) zihniyeti. ha kendilerinin bahsettiği ülkenin diğer sorunları noldu derseniz, hallettik bile, nolacak ki zaten terörle asker ilgileniyor, ekonomik sorunları da özelleştir bitsin gitsin... ab mi? ona da bugün yarın gireriz zaten dert değil. deneme yanılma yöntemi ile hareket ediyorlar bi laf ediyorlar.. milletin nabzını ölçüyorlar isteyen çogunluksa oluyor yada olmuyor türbanda şuanda öyle düşün ve türbanla uğraşırken bir çok yasa yada ekonomik tehtih altında olacağımız göz ardı ediliyor. belkide bilmediğimiz daha neler yapılıyor. gündemi taze tutma cabası işte Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
raw power Mesaj tarihi: Ocak 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2008 AKP'den,Tayyip'ten ve saz arkadaşlarından zerre haz etmem,ikiyüzlü bulurum.Söyledikleri gibi demokrat olduğunu düşünümüyorum.Şu an bu yasayı çıkarmalarının tek sebebi parti tabanını mutlu etmek.Adamların bunu demokrasi adına yaptıklarına zerre inanmıyorum. Fakat açıkçası,buradaki bazı insanların türban ve türbanlılar hakkındaki düşünceleri,Vakit adlı paçavrada yazan tiplerin başı açık insanları hakkındaki düşünceleri ile aynı.Biri demiş ki türbanlı birini görünce içim kararıyor.Sen onun içini nerden bilebilirsin ki?Her tip insan var türbanlıların içinde,tarikatçı da var,gayet normal insan da var.Şeriatçı da var demokrat da var. Mücadeleyi kişiler veya korkular üzerinden değil de,somut şeyler üzerinden yürütelim.Öbür türlü ne oluyor,adamlar yüzde 47 oy alıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ocak 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2008 ombakkombak said: Türban ile başörtüsü arasında fark göremiyorum ben. Başörtüsü ile okula girseler serbest mi yani? huun said: ya ben kaç gün önce söyledim, bugün fatih çekirge köşesinde bahsetmiş. türban olmasın ama başörtüsü serbest olsun, böylece iki taraf da samimiyet testine tabii olur. bana "başörtüsü" veya "eşarp" diye tabir edilen örtüyü takan 10-25 yaş arası 1 kız göster, bunu kabul ederim. başörtüsünü anadoluda köylüler takıyor veya yaşlı nineler. onun dışında takan yok. zaten köyden çıkan kızlar da okula başörtüsüyle gireceğim endişesi taşımıyor. ancak türbanı daha 5 yaşında bebelere bile takıyorlar. bu kesim istiyor türbanla girebilmeyi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Ocak 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2008 Nabizla falan alakasi yok. "Ise Sureyyacim" vakasi hepsi. Gundem degistirmek icin birebir. CHP'li turban takan... Basortusu takan var, annanem. Turban takan; ben gormedim, gorsem, turban takip makyaj yapanlara baktigim gozle bakarim. Yozlasmayi savunan mantigi kabul etmesi guc. Ha bi de "yenilikci" diye sofraya defalarca koyuyosunuz ya, o bitiriyo beni. Defalarca bi yanlis anlasilma tekrarlanmis, "turban takan kadin kimseye karismiyo, kimseye tak demiyo ki" denmis. Buna ek olarak da "insanlar size takip takmadiginiz konusunda karismiyo, siz niye onlara karisiyosunuz, ozgurluk bidi bidi" diyenler var. Efendime soyliyim, son 7 yilda acilan bilimum turban konularina baktiginiz zaman goreceksiniz ki ayni seyler tekrarlanmis. Siz hala soylenene kulak asmayip "zararsiz" goruyosunuz. Biz de "zararli" goruyoruz. Fatih'te taslanan evleri hic dusundunuz mu? Eger 99% turbanli olmasaydi sence tek tek gidip tum evlerimi taslarlardi (yer miydi yani bi taraflari), yoksa bu tip bi taskinlik, hayvanlik, rezillik yapilmaz miydi? Her seyi gectim. Bakin, demokrasi demokrasi diyorsunuz ya, eger toplumda bir kesim zararli goruyorsa bi seyi, diger kesimin bunu yapmamasi beklenir. Bu nedenle hosgoru gerekir. Turban takip hosgorusu olmayan dinsizleri masamiza getirip oyalayan zihniyet, kendini sayica ustun gordugu yerde benim annemi tasliyosa, sokakta tek bi turbanli sag koymam. Gerekirse de ulke capinda yasaklanir. Ataturk zamaninda yapilan bi devrimi tekrar etmek ne kadar alcaltici bir sey hic dusundunuz mu? Yani devrim coktan yapilmis, biz bu ogretilerden sapmisiz ve ayni devrimi bir daha yapmamiz gerekiyor. Yazik... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ocak 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2008 gerçi malik gibi tiplerin anlayışı belli, sanki çok açık fikirliymiş gibi gözüküp türban ve dincileri savunuyorlar, yine de bir cevap vermek istiyorum. malik said: takıntılarınızı bırakın , ön yargılarınızı bırakın da , neyi nasıl çözücez onları konuşalım . tabi ne kadar samimiysek bu sorunları aşma konusunda . karşı tarafın (laikler diye tanımladıklarınızın) takıntılarını bırakmasını, önyargılarını bırakmasını istiyorsan, samimi olmadıklarını düşünüyorsan, al benden bir öneri, "çok iyi müslüman" olduğunu savunan arkadaşlar türban + türban altı klasik palto olayıyla giyinmek yerine şapka giyerek yaşasınlar. şapka da göstermiyor herhangi bir saç teli? hani dertleri saç teliyse. eğer gerçekten müslüman olduklarını iddia ediyorlarsa zaten türban giymelerine de gerek yok, yargıya güvenmeleri lazım. ama samimi olmadıkları için, takıntılarını bırakamadıkları için o türbandan da vazgeçmezler, türban altı giyilen klişe paltodan da... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ocak 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2008 sir said: bone üzgünüm yine bol keseden sallamışsın ve kendi fikirlerini "bu böyledir, bu böyledir" şeklinde adeta yanılmaz gerçeklermiş gibi sunmuşsun. hadi ben de madde madde yazayım değişiklik olsun. madem kendini çok bilgili çok über, çok kültürlü sanıyorsun, al sana birkaç soru, madem doğruları biliyorsun, cevaplarsın biz de öğrenmiş oluruz. 1- kuran-ı kerim'de "eğer tanrıya inanıyorsan mutlaka başına türban takmalı, üstüne de türban-altı paltolardan giymelisin" diye bir kural var mı? 2- türban takan ailelere torpil geçen, devlet tabakasında işlerini halleden, türban takan kızlara para desteği veren bir topluluk var mı? 3- ahmet taner kışlalı ve uğur mumcu neden öldürülmüştür, katilleri neden hala yakalanmamıştır? 4- din sömürüsü yapan demokrat parti'ye karşı yapılan darbeyi amerika karşı çıkarken, din tohumları atılıp imam hatipleri açan darbeyi niye desteklemiştir? 5- fetullah gülen neden hala amerika'dadır? 6- kadınların kapanarak aydınlanması, özgürleşmesi mümkün müdür? 7- kuran'da ziynetlerinizi gizleyin yazmasına karşın türban takılması ve türban takanların da hep kollarında altınlarla dolaşması bir ironi midir? nedeni nedir? 8- türban'ın anadolu kültüründe bir yeri var mıdır? 9- iran'dan kıbrıs'a gelen türbanlı kızlar kıbrıs'ta kafalarını açarlarsa iran'a geri döndüklerinde idam edilir mi? 10- türban giyip dini bütün gözüken kadınların kocaları neden takke-şalvar giymemektedir? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Ocak 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2008 işte belki de farklı bi devrim yapmak gerekiyor, her türban takan, türbansızları zararlı olarak görmüyorsa, sizin de türbanlıları zararlı olarak görmemeniz gerekiyor. böyle ülke geneline yayılmış çok derin bir çatışma, bir cepheleşme göremiyorum ben. ha iki taraftan da bunu kışkırtmaya çalışan var, ama bize düşen görev meseleyi hak ve özgürlükler çerçevesinde ele almaktır. toplumda böyle "zararlı, zararsız" ayrımı yapmak için giyim-kuşamdan çok daha anlamlı kriterlere ihtiyaç var. her türlü şiddet olayına siz yine şiddetle cevap verecekseniz zaten hiçbişeyi çözemeyiz memlekette. taş mı atıyolar? çağır polisi at hapse. boneden sorular gelmiş, cevaplayalım. 1- kuran'da ne yazıp yazmadığı beni zerre kadar alakadar etmez, kim dinini nasıl yaşamak istiyosa, başını nası bağlamak istiyosa öyle bağlar. 2- dediğin bi topluluk var, ancak bu kadrolaşma meselesidir ve her iktidar döneminde olmuştur, torpiliyle, rüşvetiyle, amca-dayı ilişkisiyle. yani bu zaten hali hazırda bi sorun yeni olmadı. 3- uğur mumcu suikastı sırasında akp iktidarda değildi. eğer katilleri yakalanamadıysa devletin suçudur, sen de bundan işkilleniyosan devletin de şeriat istediğini söylemiş olmaz mısın bi bakıma? 4- soru kendi cevabını vermiş zaten? abd solculuğu ve komünizmi tırpanlamak istiyordu ve darbe oldu. bunun türbanla alakası? 5- e buraya gelse yakalancak? cia ajanı olduğunu düşündüğümü zaten söyledim. 6- mümkündür. eğer inancı, yaşayışı, hayat görüşü bunu gerektiriyorsa, kendisini böyle ifade ediyorsa, saçını kimseye göstermemeyi seçtiyse, bu, kadının hakkıdır. ayriyeten sen, toplumda artık kabul görmüş bişeyi belli bi noktada yasaklarsan onu sistem dışına itmiş olursun. sistem dışında sisteme karşı bir siyaset geliştirilir. ve türban siyasete malzeme olmasının tek nedeni, üniverstelerde yasak olmasıdır. yasak kalkınca üzerinden siyaset yapılacak bir malzeme kalmayacağı için türban siyasi simge olmaktan çıkacaktır. 7- dediğim gibi, herkesin yozlaştırması, çelişkisi kendinedir. eleştirebilirsin, ama öyle dolaşmasını engelleyemezsin. 8- yoktur, ama artık türkiyede böyle bir olgu vardır, yaygın bir şekilde de kullanılmaktadır. kot pantolon gibi yani bi nevi =) 9- bilmem, ben iranda yaşamıyorum ki. 10- kimin ne giyip ne giymediği, kimin hayatında ne kadar tutarlı veya tutarsız olduğu ilgilendirmiyo ki beni. beni devletin halka bakışı ilgilendiriyo. sen bugün türbanı yasak etmişsin, bir sorunu yasakla çözmeye kalkmışsın. yarın öbürgün türbanlılar başa gelip "türbansız girmek yasaktır" dediğinde de eleştirme hakkın olmaz o zaman, çünkü yasakçı zihniyete bi kere göz yummuşsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Slat Mesaj tarihi: Ocak 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2008 Her türlü Fethullah organizasyonlarında mutlaka bulunan, zamanında gazetesinde "aslında fetho rulaz kötü bi adam deil" yazı dizisi yayınlayan bir herifin yazısını 8 sayfa tartışmışsınız ya :/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ultrAslan Mesaj tarihi: Ocak 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2008 Bonec said: 1- kuran-ı kerim'de "eğer tanrıya inanıyorsan mutlaka başına türban takmalı, üstüne de türban-altı paltolardan giymelisin" diye bir kural var mı? Su soruyu sormaktan bikmadiniz degil mi? Yahu sanki sen kuran'da yazan herseyi yapiyorsun, sanki onlar da hepsini yapiyor ve bu kuran'da yazmiyor niye yapiyorsunuz diyorsunuz, sanane, banane istedigini yapar yahu. illa her müslümanin yaptigi bokun kuran'da yazmasi gerekmiyor, bak buda yazmiyor kuranda seni sevmiyoruz biz zaten Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ultrAslan Mesaj tarihi: Ocak 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2008 Hem ayrica kuranda yazmiyormus dedigine göre, o zaman niye korkuyorsunuz islamiyeti yayaycaklar seriat gelecek diye :) Hem hala kimse yazmamis bu türbanin bizim ekonomimize gelismemize ne gibi zararlari olur diye, yok begenmiyorum yok sinir oluyorum, takmak zorunda degiller, devlet aleyhine zararlarindan söz edelim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Ocak 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2008 sir said: işte belki de farklı bi devrim yapmak gerekiyor, her türban takan, türbansızları zararlı olarak görmüyorsa, sizin de türbanlıları zararlı olarak görmemeniz gerekiyor. böyle ülke geneline yayılmış çok derin bir çatışma, bir cepheleşme göremiyorum ben. ha iki taraftan da bunu kışkırtmaya çalışan var, ama bize düşen görev meseleyi hak ve özgürlükler çerçevesinde ele almaktır. toplumda böyle "zararlı, zararsız" ayrımı yapmak için giyim-kuşamdan çok daha anlamlı kriterlere ihtiyaç var. her türlü şiddet olayına siz yine şiddetle cevap verecekseniz zaten hiçbişeyi çözemeyiz memlekette. taş mı atıyolar? çağır polisi at hapse. Sorun turbanlilar degil, bundan pay saglayanlar. Onlari kullananlar olmasa, turban takilmasina zaten karsi cikan yok. Meselenin diger ulkelerden farkli olarak ele alinmasi gerekliliginin de sebebi bu. Yani kisisel ozgurluk boyutunda, sistemi protesto etse de, herkesin soyleyecek bir sozu dusuncesi vardir ve bu suc degildir zaten. Ancak sorun bu tur insanlari kullananlarin varligi. Her iki taraftan da kiskirtmaya calisan var demek, bence safliktir sadece. Cunku bir taraf tas ve sopalarla geliyo, obur tarafta "arkadaslar, siddetle bi seyler cozulmez" demek suretiyle kafasi gozu yariliyo. Bu mu ozgurluk? Giyim kusamdan daha iyi kriterler var zaten. Kimsenin giysiyi giyen kotudur dedigi yok. Bunu kullananlar var. Ha bi de tum bunlara seyirci kalan polis ve sirf cikari dolayisiyla destekleyen politikacilar var. Sen diyosun ki bana bile bile kendini sobelet, sobelemeye calisanlar cezasini gorur zaten. Oldu efendim, ben linc edildikten sonra gelen hukum, benim acimdan, pek bi sey degistirmiyo. Cunku hali hazirda ortada olan olaylar zaten yeterli kanit sayilabilecek duzeyde. Yani ortada bi tehdit var zaten. Sen bunlari gormezden geliyosan ama ceremesini ben cekiyosam, anlayis gostermen gerek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Ocak 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2008 Ha bi de toplum ve kultur diyoruz ya, siddete siddetle karsilik vermek bizim kulturumuzun bi parcasidir. (simdi bu lafi bi de ciddiye alirsiniz siz. Burda abartma yaparak kulture dayandiran insanlara gonderme yaptim.) @ultrAslan, verdigin cevabin abuklugunun farkindasin di mi? Sorulan soru belli, dinde yeri olmadigi soyleniyo. Sen cevap olarak sanki yaptigimiz her sey dinde var diyosun. Dinde yeri olmadigini soyleyerek zaten kendi savini curutuyosun. Islamiyeti yayacaklar diye kimsenin bi korkusu yok. Zaten o insanlarin ne kadar Musluman oldugu tartisilir. Bunlar bi yana, sorun olan, bu kesimi kullanan insanlarin, dini bir baski araci olarak kullaniyor olmasi ve sizin kabullenin bunu artik diye cevap vermeniz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Ocak 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2008 hayır bi taraf şiddetle bişeyi çözemezsiniz teziyle değil, yasakla geliyo. diğer taraf zaten geri kalmış, zaten muhafazakar. devletin görevi bu geri kalmış kısmı adam etmek. ve türban yasağı kalkınca da üzerinden siyaset yapılacak, kullanılacak bişey kalmayacak, anlatabiliyo muyum? şiddet kullanana cezasını vereceksin, ama hak ve özgürlükleri de kısıtlamıcaksın. kısıtladığında zaten düşman kazanmış oluyosun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Slat Mesaj tarihi: Ocak 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2008 Hala sıkmabaş gibi bir zorbalığı hak ve özgürlükler kapsamında değerlerlendirmiyor musunuz deli oluyorum Atatürk said: “‘Uygarım’ diyen Türkiye Cumhuriyeti halkı fikriyle, düşüncesiyle uygar olduğunu kanıtlamak ve açıklamak zorundadır. ‘Uygarım’ diyen Türkiye Cumhuriyeti halkı aile yaşamıyla, yaşayış biçimiyle uygar olduğunu göstermek zorundadır. ‘Uygarım’ diyen Türkiye’nin gerçekten uygar olan halkı başından aşağıya dış görünüşüyle de uygar ve olgun insanlar olduğunu doğrudan göstermek zorundadır. Gezim sırasında köylerde değil, özellikle kasaba ve kentlerde kadın arkadaşlarımızın yüzlerini, gözlerini çok kalın ve özenle kapatmakta olduklarını gördüm. Özellikle bu sıcak mevsimde, bu tarzın kendileri için işkence ve acı verici olduğunu tahmin ediyorum. Erkek arkadaşlar bu biraz bizim bencilliğimizin eseridir. Çok namuslu ve dikkatli olduğumuzun gereğidir. Fakat saygıdeğer arkadaşlar, kadınlarımız da bizim gibi anlayışlı ve düşünceli insanlardır. Onlara ahlakın kutsallığını aşılamak milli ahlakımızı anlatmak ve onların beyinlerini ışık ile, temizlik ve incelik ile donatmak esası üzerinde bulunduktan sonra fazla bencilliğe gerek kalmaz. Onlar yüzlerini dünyaya göstersinler. Ve gözleriyle dünyayı dikkatle görebilsinler. Bunda korkulacak bir şey yoktur. Uygarlığın coşkun seli karşısında dayanmak boşunadır. Ve uygarlık düşüncesizler ve uymayanlar hakkında acımasızdır.” Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ultrAslan Mesaj tarihi: Ocak 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2008 riglo said: @ultrAslan, verdigin cevabin abuklugunun farkindasin di mi? Sorulan soru belli, dinde yeri olmadigi soyleniyo. Sen cevap olarak sanki yaptigimiz her sey dinde var diyosun. Dinde yeri olmadigini soyleyerek zaten kendi savini curutuyosun. Cevabimda bir abukluk yok, türban takiyorlarsa illa kuranda gecmesi gerekmiyor diyorum. istedigini takiyor, istedigini yapiyor iste daha ne büyütüyorsunuz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Ocak 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2008 E sen demedin mi az once bana eger seni taslayan varsa polise git diye. Polis degil de yetkililere gidildi, cezalar verildi, insanlar durmadi bunun uzerine de koruma amacli yasalar cikti. Bunu 1924'te de yaptilar, 1982'de de yaptilar. Niye gormezden geliyosun bunlari? Devlet dedigin belli bir parti veya gurubun kontrolu altinda (evet totaliter rejimle yonetiliyoruz su an), kendileri hukumet olur; zaten bu isten cikar sagladigi icin bu sorun yasadigimiz konulari cozmek yerine koruklemeyi tercih ediyo. Cunku gucu elinde tutmasini saglayan kesim bu turban takanlari kullanan kesim. @ultrAslan, lol, kusura bakma da o oyle soylenmez, onun icin buyutuyoruz. Neyse anladim demek istedigini. Hah iste isteyen istedigini yapar konusunda da sorun var. Benim PKK bayragi tasimamin, sadece tasimamin, her hangi bir insana dogrudan zarari var mi? Yok. Ben bugun PKK renkleri tasiyan bayrakla sokakta dolassam bu hos karsilanir mi? Kesinlikle hayir. Yaptigim peki dogru bi sey olur mu? Olmaz, cunku hem insanlari kiskirtir, hem de saygisizlik olur. Peki bu gibi bi durumda suclu bana laf soyleyen ve bayragi uzerimden cikarttiranlar mi olur, yoksa ben mi? Su goturmez bir gercek ki, sorunun farkinda oldugum halde bunu yapiyorsam, kiskirtma amaci guduyorumdur, gutmuyosam bile sonuc bellidir. Hosgoru gosterip bu isi yapmamam gerekir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Ocak 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2008 türbanın serbest bırakılması, artık üzerinden siyaset yapılamayacağı anlamına geliyo. normlaştırılacak, sistem içine alınacak, genel geçer bişey haline gelicek yani radikallikten arındırılacak. hükumet türban yasağını kaldırırsa bi daha türban üzerinden siyaset yapamaz, bunu göremiyo musunuz? herhangi bir şiddet eyleminde vatandaşı koruma görevi devlete aittir. devlete güvenmiyosan bu konuda zaten burda yaşamanın bi manası yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Ocak 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2008 Hayir iste, turban serbest birakilsa bile, onun uzerinden yapilan siyaset bitmeyecek ki. Hizmet alan/hizmet veren seklinde degerlendirildi ve bence guzel bi cozum sunuldu (en azindan cozum sunuldu), hizmet veren kesimi de kapsasin diye kabul gormedi teklif. Bundan yolacikarak sunu soyleyebilirim ki bugun turban tamamiyle serbest birakilirsa, yarin turban takmayan insanlar uzerinden siyaset yapilacak. Hukumete guven konusuna gelince, yukarida da soyledim. Devleti sadece bugun basta olanlar olarak gormek yanlis. Guvendik, zaten geregi yapildi. Kanunlar bunun icin bu sekilde duzenlendi. Mevcut hukumet uygulamada sorun yasiyor. Anlatmaya calistigim bu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar