Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Savaş!

orc_lord

Öne çıkan mesajlar

daha beyaz saray'dan resmi bi aciklama olmamasina ragmen bagdatin guneyinde bazi yerlerin bombalandigi solendi ve bu bombardimanlarin
evet simdi beyaz saraydan aciklama gelmis ona gore bagtadin disindaki target of opportunity (nedemek oldugunun aciklamasida bi hedef dun vurulmasi gerekli gorulmemis ama birden onem kazanmis gibilerinde bisey) olan bi seye cruise fuzesi yollamislar ama bu target opportunity nin ne olduguna dair bi bilgi verilmiyomus

bide bu us lere gore bagdata bomba dusmeden savas baslamamis oluyo galba cunku cruise i yolladik ama savas daha baslamadi gibilerinden bisey diolar

bush ta komutanlarindan hava sartlarinin saldiriya elverisli oldugu talimatini almayi bekliyomus o anda atak emredicekmis bu kum firtinasi yuzunden kara birliklerinin ilerlemesi cok zor ve riskliymis hava saldirisi basladigi anda kara birimlerinin de harekete gecmesi planlaniyo herhalde[hline]Uzak Galaksilerin Işığı mı Gözlerimi Kamaştıran Yoksa Bizim Battlestation mu Şu Patlayan?
Sosyal ağlarda paylaş

abi nekadar b.ktan bi durum ya oturmus cnn i izliyorum yorumlar fln bagdati gosterdikleri bi anda bi taraftan kus sesleri bi tarafdan az araba sesi aklimdan kimbilir bagdatta benim gibi evinde oturmus cnn i izliyen ve ilk bombayi bekliyen kac kisi var diye gecti ve tuylerim urperdi kan hucum etti basima resmen dunyanin obur ucundan beklemek ve izlemek beni rahatsiz ederken o insanlar yanlarina dusucek bombayi nassi bi hisle bekliyolardir kimbilir allah yardimcilari olsun[hline]Uzak Galaksilerin Işığı mı Gözlerimi Kamaştıran Yoksa Bizim Battlestation mu Şu Patlayan?
Sosyal ağlarda paylaş

Ve cellat uyandı yatağında bir gece
Tanrım dedi bu ne zor bilmece
Öldükçe çoğalıyor adamlar
Ben ise tükemekteyim öldürdükçe

Ataol Behramoğlu'nun bu mısralarında olduğu gibi Amerika öldürmeye kaldığı yerden devam ediyor. Ancak ektiği bu öfke tohumları bir gün kendisine çok ama çok pahalıya malolacak, o günü bekliyoruz.[hline]
I get knocked down
But I get up again
You're never going to keep me down

YALNIZ BİREY GÜÇLÜ BİREYDİR - BİRLEŞİK SAP HAREKETİ
Sosyal ağlarda paylaş

Adamlar ortadoğuyu, ve özellikle Türkiye'yi kaosa sokmak için, Irak diye bir sunni devlet çıkardı. ABD ve İngiltere ortaklaşa bu devletin sınırlarını çizdi. Şimdi ABD, kazdığı çukura kendisi düştü. Bu çukurdan çıkabilmek için çukuru doldurması gerekiyor. Bunun da tek çözümü savaştır. Ve ABD mutlaka savaş açacaktır.

Bu sözleri defalarca yazdım foruma. Ve çok insanın savaşa karşıtlığına karşın, ABD şu an savaşta.

Mısır, ilk körfez savaşında ABD'nin yanında olmuştu. İflasın eşiğinde Mısır, şimdi paçayı kurtardı.

Ancak bizim siyasal kararsızlığımız yüzünden ABD'nin yanında savaşa gitmedik. Tayyip Erdoğan beceriksizin teki. Savaşa karşıysan sonuna kadar savaşa karşı ol. ABD'nin yanındaysan. Sonuna kadar ABD'ye destek ver.
Ama yoook. Halkın ve ABD'nin gönlünü almak için, ABD'nin desteği gibi gözüktü öte yandan savaşa hayır dedi.

Bir küçük çocuk, kışın canı dondurma çekti. Ben dondurma yemek istiyorum, benim için en iyisi o dedi. Ama kışın dondurma yemesinin sakıncalı olduğunu anlatmanız lazım.

Halk ve Siyasetçilerin durumu bu. Halk ne kadar savaşa hayır dese de, Siyasetçilerin, savaşın gerekli olduğunu kesin bir tavırla açıklamaları gerekliydi.

ABD'nin yandaşlığını kaçırdık, ekonomik rahatlığı kaçırdık, savaş yüzünden tüm yatırımcıları ve turistleri kaçırdık, hatta ABD oraya tekrar terör tohumları atabilir... Herşey elimizden gitti.
Niye? Duygusal davranıp "çocuklar ölmesin, şeker de yiyebilsinler" dediğimiz için[hline]Arkaplanda Kanada, altımda güçlü bir mustang, elimde long sword dururken;
arabalar, trafik, bu karmaşa, bu boğucu kent niye?
Sosyal ağlarda paylaş

İnsani her türlü şeyi, onuru, şerefi filan bir kenarabırakayım diyorum zira belli ki kimileri için bu tür değerlerin hiç bir önemi yok, varsa yoksa dinleri imanları para. Önce bu konuda yazmaya başladım ama olay dönüp dolaşıp bu konuya geliyor çünkü hala bu tür değerlere önem veren kişilerde var. Sizin için geçerli olmaması benim içinde önemsiz olmasını gerektirmiyor.

Şimdi yaşanan olayların amacı ve geleceği nedir diye bir inceleyelim. Amerika ilk olarak Afganistan'ı işgal etti ve ortaasyadaki bir çok ülkeye yerleşti. Bundan sonra sıra Irak'da. Irak ele geçirildikten sonra İran iki taraftan kıstırılmış olacak. Kurulması düşünülen Kürt devletinin (a.k.a. Amerikanın maşası) Türkiyeden sonra en büyük toprak talebinin İran'dan olduğunu da unutmamak gerekir. Sıradaki devlet İran'da ele geçirildikten sonra Suriye hedefte olacak. Suriyenin Kuzeyi'nde Türkiye üsleri, doğusunda Ürdün zaten Amerikaya çok yakın ve birde amerikan toprakları haline gelen Irak var. Güneyi ise İsrail. Kısaca Suriye daha kolay bir lokma olacak. Karşı koyma gücü olmayan Suudi Arabistan ve diğer Arap ülkeleri de kolay lokma olacak. En son ise Mısır ve Libya ele geçirilince bütün Ortadoğu'ya "demokrasi gelmiş olacak ve bu arada bütün petrol kaynakları Amerika'nın eline geçmiş olacak. Olaylar burada bitecekmi zannediyorsunuz, hayır. Şayet bu şekilde olsaydı Amerika Türkiye'den Trabzon limanını da istemezdi. Adamlar bütün dünyayı ele geçirmeye çalışıyorlar. Bütün ortadoğu, kafkaslar ve ortaasya'nın elegeçirilmesi demek Dünya petrollerinin hemen hepsi adamların ellerinde olacak. Onlara karşı çıkan her türlü devlet için dünyanın dört bir yanında kara kuvvetleri olacak. Türkiye'nin buradaki rolü ne olacak derseniz ya amerikanın bir mandası olacak yada bu gelişmelere bir yerden sonra sessiz kalamayacak olan Avrasya cephesinin yanında yer alacak. Zaten saflarda netleşmeye başladı. En son Rusya-Fransa-Çin BM'ye birlikte önerge verdiler. Amerikanın Türkiye için planları nelerdir derseniz bu ülkede bu kadar çok demokrasiden memnun olmadıkları belli, hatta bu yönde çok güzel bir karikatür vardı. İki Amerikalı general aralarında konuşuyorlardı "Irak'a daha fazla demokrasi getirmek için gidiyoruz ama Türkiye'de de daha az demokrasiye ihtiyacımız var".

Sizi bilmiyorum ama ben bu ülkenin Amerika'nın bir uydusu olmasını içime sindiremem. Ben bu ülkenin askerinin amerikan askerinden daha ucuz olduğu için ön saflara sürülüp öldürülmelerini istemiyorum. Ben üç beş çok uluslu şirket daha zengin olsun diye daha fazla insan ölsün istemiyorum. Ben bu güne kadar bize hep kazık atmış düşman ülke ABD ile hiç bir ortaklık içine girilmesini istemiyorum.

Bu adamın babası bir önceki savaştan bize olan 100 milyar dolara yakın borcunu ödemedi, onun çocuğunun da bize hiç bir şey koklatacağı yok. Biz kime destek verirsek verelim Amerika bölgede bir Kürt devleti kurmaya çalışacak, kime destek verirsek verelim Amerika bizim tepemize binecek, istediği iktidarları getirmek için her türlü kirli oyunu oynayacak.[hline]
I get knocked down
But I get up again
You're never going to keep me down

YALNIZ BİREY GÜÇLÜ BİREYDİR - BİRLEŞİK SAP HAREKETİ
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Volfied, 20 Mart 2003 06:23 tarihinde demiş ki:

Ben daha ne diyeyim[hline]'Cause everyday we pay the price,
With a little sacrifice...

Amerika dunyanın bir çok konuda lideri olduğu gibi silah yatırımında da bir numara. İşin ilginç tarafı bilin bakalım dünyanın ikinci büyük askeri gücü kim? harcanan para babın da :)
Sosyal ağlarda paylaş

kahrolsun amerika...

ancak dünyada birçok değişim oluyor.

ve bir iki insan ölecek diye, bu siyasal vve ekonomik değişimi boşveremeyiz.

ben insanlar ölsün demiyorum. Ama siyasal olayları da, bu insanlar yüzünden geri plana atmak istemiyoruz.

Osmanlı'dan Türkiye Cumhuriyetine geçiş sırasında sayısız insanın kanı dökülmüştü. Ama sonuçta Türkiye Cumhuriyeti kuruldu.

Şimdi insanlar ölmesin diye İngilizlere, Yunanlara teslim de olabilirdik.[hline]Arkaplanda Kanada, altımda güçlü bir mustang, elimde long sword dururken;
Sosyal ağlarda paylaş

Evet beklenen savas basladi, adi asaglik bir ülkenin cikar savasi bütün dünyanin gözleri önünde basladi.Diycek fazla bisey varmi? Lanet olasi Bush simdi rahat koltugunda savas haberlerini alip aklindaki seytanca planlarini kurup gelcek paranin düsüncesiyle mayismisken masum Iraklilar in yanlarina düsen bombalar umrunda mi ki bu herifin.--Kahrolsun Amerika--
Bu aptal anli bir cocugunki gibi kirisik kendini birsey sanan Bush the pust un ektigi bu tohumlar hem kendi sonunu hemde dünyanin sonunu hazirliyo, saniyo ki Amerika ya kimse vermez.Bunlar birgün degisicek görüceksiniz, Osmanliya da kimse veremiyodu Alman ordusuna kimse vermedi, Fransa ya da öyle ve Roma ordusu, Misir ordusu vs vs...Hayatta cok yenilmez devletler ve liderler cikti ama hepsi tarihin tozlu sayfalarinda kapandi kaldi...Umarim Amerika nin sonuda cabuk gelir...Bu isin bi ucu Cin'e dokunursa o zaman cok mutlu olurum, cünkü amerikaya höt lan napiyon diyebilcek ve amerikanin dalmaya götünün yemiycegi tek ülke cin ve su anda fransa ve rusyayla hareket etmesi en azindan icimde hala bazi umutlari canli tutuyor, artik bende savas istiyorum, bugüne kaddar savasa hayir dedim ama bende istiyorum ama amerikayla savas istiyorum, ben burda bunlari yazarken ABD petrolü icin su an acaba kac insanin can verdigini düsündükce dahada deliriyorum, bu insanligin en büyük ayiplarindan, bu kadar onursuzluk olamaz...Bu burda bitmiycek ve herseyin tahammül edilmez duruma geldigi gün ipler kopucak, o zaman belani bulucaksin amerika, sert mi oldu yazdiklarim? bence degil az bile, belki bir cocugun hayati daha söndü su an, siz saniyomusunuz ki orda ölen siviller medyaya yansiyor? Orda su an tahmin ettiginizden daha cok insan ölüyor ve agir saldiri basladiginda saddamin öldürdügü cocuklar amerikanin öldürdükleri yaninda anlamsiz kalicak.Yazmak artik anlamsiz kelimeler ve kurallarin siniri öfke mi anlatmaya yetmiyor...
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Bonecrusher, 20 Mart 2003 08:30 tarihinde demiş ki:
...Bir küçük çocuk, kışın canı dondurma çekti. Ben dondurma yemek istiyorum, benim için en iyisi o dedi. Ama kışın dondurma yemesinin sakıncalı olduğunu anlatmanız lazım.
...[hline]Arkaplanda Kanada, altımda güçlü bir mustang, elimde long sword dururken;

kışın dondurma yemek sakıncalı deil ama :p
tam tersi yazın yemekten daha iyi, yoksa ruslar dondurmanın ne olduğunu hiç bilemezlerdi ;)

savaş konusunda bilgili ve delikanlı insanlar var burda bişe dememe pek gerek yok gibi ;)
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
banada saçma geliyor...
bence hükümet fazla iyi değil yani bu tip olaylarda hiç tecrübeleri yok...
yani ecevit falan kadar tecrübeleri yok o yöndende kötü olacak sanırım..[hline]===> orc_lord <===
*Çok sevdiği babannesini kaybettiği için üzgündür*
Tıkla tıkla bak ne çıkacak ;)
Sosyal ağlarda paylaş

Ahan buraya yazıyorum yaza girmeden önce TÜRK askeri kuzey ırakta. ABD'nin kürt devleti kuracağı kesin bişi bence. Adamlar bunu açık açık belli ediyo. Bu arada abd israilin kutsal topraklarına sahip olmalarına da yardım edecek... Ulan bea şu Türkiye bi gün yüzü görmicek mi... daha kıbrıs var... pfff :([hline]"Gözlerim zamanı akıp giderken izler, bütün canlı varlıkların ölümünü görür. Benim gözlerimde, insan teni çürür solar, ilkbahar ağaçları yapraklarını döker, kayalar ufalanıp toz olur. Sadece uzun ömürlü elfler arasındaki genç kimseler bana normal görünür, yine de onları renk verişlerini kaybetmek üzere olan çiçekler olarak görürüm. Ama sen... "
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
evet vallahi bir gün yüzü gülmeyecek...
ben israili haksız buluyorum filistinin oralar ve oranın olması lazım bana göre eger bence israil orayı alırsa büyük savaş çıkar bence..[hline]===> orc_lord <===
*Çok sevdiği babannesini kaybettiği için üzgündür*
Tıkla tıkla bak ne çıkacak ;)
Sosyal ağlarda paylaş

said:
fedaykin, 20 Mart 2003 09:06 tarihinde demiş ki:
..Sizi bilmiyorum ama ben bu ülkenin Amerika'nın bir uydusu olmasını içime sindiremem. Ben bu ülkenin askerinin amerikan askerinden daha ucuz olduğu için ön saflara sürülüp öldürülmelerini istemiyorum. Ben üç beş çok uluslu şirket daha zengin olsun diye daha fazla insan ölsün istemiyorum. Ben bu güne kadar bize hep kazık atmış düşman ülke ABD ile hiç bir ortaklık içine girilmesini istemiyorum...

Bir de biraz önce haber geldi, RTE demiş ki; "Amerika saldırıdan önce bize haber vermedi". Zamanında Özal'ın yaptığı bir açıklama geldi aklıma, hani o açıklamadan 2-3 gün sonra aniden habersizce bombalanmıştı Irak; "Sayın Bush bize danışmadan harekete geçmeyecek" anafikirli birşeydi.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...