Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ülkeden kesin gidicem diyenler

Chemical

Öne çıkan mesajlar

Plato'da geçen sene verdiğim savaş felaketti. Kısa film çekicem (fotoğrafçı) çekene kadar nelerden geçtim. Sonra bir filmde 3rd assistant director'luk yaptım. Sette ki adamların acizliği anlatılmaz yaşanır. Sinema bunların elinde. Sonra neden "aksiyon yapamıyoruz?" "neden dizilerimiz amerikan dizileri gibi görünmüyor?" diye hayıflanıyorlar. Anlatıyoruz nedenini kafa tutuyorlar "Sen NE BİLCEN?" diye. Sonra gidip "abi şimdi 24 gibi bir dizi yapalım, ortalığı yıkalım" deyip MAHŞER adlı rezilliği yapıp 4. bölümde final bölümünü alırlar ellerine.

Sırf plato böyle değilki, bütün diğer şirketler teknik açıdan tamamiyle aciz. Sadece senaryo ile işler döner sanıyor adamlar.

Şimdi ben mesleğimi yapmak için, düzgün film çekmek için burda mı kalayım, yurt dışına mı gideyim?
Sosyal ağlarda paylaş

ya özellikle bu antin kuntin (genel olarak isim bulamadım şimdi hepsine anladınız siz) işlerde feci bi inner cirlce durumu var türkiyede, bma bi yandan eskisine göre cok daha fazla yenı isnan yetişiyo, iyide yetişiyolar, ben acıkcası antinkuntin sektorunun geleceğini iyi görüyorum
Sosyal ağlarda paylaş

ya of
işte zihniyet

en kücük örnek visual effects konusunda son 20 yılda yurtdışına giden aralarında dreamworks gibi baba firmaların oldugu yerlerde calışan 30a yakın türk var.
giderler tabi yurtdışına

söylememe gerek yok heralde hiçbirinin egitimi yok
şu darbogaz ortamının tek katkısı yaratıcılıgı körüklemesidir.
basıp gidersen özgürsün , 10 yıl egitimle tekdüze hale gelmiş adamlardan farklısın
Sosyal ağlarda paylaş

Insanini kaciran bir ulke Turkiye..

Avustralya 70 lerde selam vereni aliyomus. Saka yapmiyorum, gecerken selam verdin diyelim, dur karsiliksiz birakmayalim gel sana bi vatandaslik pasaport is verelim diyormus. Gazete ilani ile adam topluyormus yani, ucak biletin varsa gidiyorsun.. O zamanlardan gelen universite egitimli bir kisi ile tanismadim.. Yani universite mezunumuz Turkiye'de kalmayi tercih etmis..

Simdi bakiyorum, lise mezunu gelen yok yani neredeyse. Tanistiklarimin %90 i universite mezunu, bir sekilde burada kalmaya calisan insanlar. Soyle bir donup baktiginda ulkeyi ne hale getirdiklerini goruyorsun. Kimi ODTU kimi Eskisehir, ulkenin en guzel universitelerinden gelen insanlar.. Bir cogu kalabilmek icin ikinci universite yada master yapacak burada. Arada para biriktirmek icin gecici diploma kurslarina yaziliyorlar falan, 30 yasina kadar okuyor adam, yazik degil mi bu kadar bosa giden zamana.. Uzuluyorsun cidden, ulkeyi bu hale getirdikleri icin uzuluyorsun..
Sosyal ağlarda paylaş

Ben direk kesin gidicem demiyorum, benim gidecegim tarihte belli. Ve sizin aksinize dönmeyi filanda bekjlemiyorum. Orada gidicem vatandaşlık alıcam sonrada türk vatandaşlıgımı iptal ettiricem. Bir daha bu ülkeyede anca anne ve babamın cenazesi için dönerim.
Sosyal ağlarda paylaş

elaidi, çarpılmayı bu ülkeden gi,ttkten sonra bir daha dönmeye yeglerim. çünkü dasaa nın aksine türk olmaktan gurur duyuyor musun sorusuna onun gibi "emin değilim" demiyorum, utanıyorum, nefret ediyorum elimde bi fırsatdaha olsa türk doğmazdım diyorum. açıkçası son 6 aydır filan çok büyük sevgi ve saygı duydugum atatürkün buy milleti kurtardıgı için "salak" oldugunu dahi düşünmedim degil. en azından ingilizi, almanı işgal etseydi belki imkanları daha as bir ortama doğardık ama en azından azıcıkda olsa medeniyet kırıntısı olurdu.

Yok abi büyük lokma filan değil, lafımın arkasında duruyorum. ve artık türkiyedende, buranın vatandaşı olmaktanda nefret edip, utanıyorum.

edik: burak ben bunu yapacagımı onlarada söylüyorum, nitekim babam desteklior, annemde ne kadar üzülsede oda desteklior. ayrıca kimse kusruma bakmasında anne-babamı ne kadar çok sevsemde 2 kiliye duydugum sevgi yüzünden hayatımdaki değerli yılları burası gibi bi "yerde" (ülke demeye dilim varmıyor) geçirmem.
Sosyal ağlarda paylaş

dasaaa fazla güzel yazmış quote yapmıyorum şimdi çok yer tutmasın diye ama tümüne +1

eğitim için gidip geri döndükten sonra zaten ülke için gayet yararlı olunur. mühim olan orada kalmamak, buraları unutmamak. ama yine de karşılaştırma halinde + bulmak o kadar zor ki, seçeneğin biri direk eleniyor.

bu nedenle ben de bir şekilde yurtdışına çıkarsam, kolay kolay geri geleceğimi hiç sanmıyorum =
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...