Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Türban sorunu mutabık oldugumuz bir cümleye bakar

Bleda

Öne çıkan mesajlar

sayın (!) bir beyefendi(!) bu sözü sarfetmiş dün ispanyadan dönüşte. Kendisine hatırlatmak isterimki -kasımpaşalı olmanız dahi- size (en azından henüz) olmadıgınız "padişah" gibi konuşma hakkını vermez. Çünkü padişah degilsinizki bir sözünüz emir olsun, hem anayasa mahkemesi kararlarını hemde Avrupa insan hakları mahkemesi kararlarını "override" etsin
Sosyal ağlarda paylaş

konu ile alakalı mı bilmiyorum ama milletimiz hak ediyor.örneğin akşam tvde izledim.kadınlar cocuklar yaşlılar ve özürlülerle beraber yardıma muhtaç olduklarına ilişkin bir maddenin anayasaya konulacağı bunun kadın erkek eşitliğine aykırı olduğuna ilişkin haberde bu durumu aydın ve okumuş kimselere soruyorlar.maşallah 10 kişiden 7 8 i (10 kişide kadın idi)kadının yardıma muhtaç olduğunu ülkemizde böyle bir maddenin yararlı olacağını söylediler.kimse kadın erkek eşittir maddesine katılmadı.kadınlar bile eşitlik istemiyor haklarını savunamıyor hükümetin her dediğine evet diyorsa.padişah gibi konuşan bir başbakan gayet doğal ve hak ettiğimiz muamele tarzı böyle işte.
Sosyal ağlarda paylaş

Cumhurpadişahı o, istediğini yapar. Seçim sonrası dedikleri gibi felaket kucaklıyor halkın her kesimini. Postal aşkı duymuyorum ancak ülkeyi o noktaya getirmek için ellerinden geleni yapıyorlar. Büyükanıt paşadan sonra sayın İlker Başbuğ'un o makama geleceğini ve daha sert baskılar yaşayacaklarını hatırlatmak istedim. Laikliğin altını oymadan ülkeyi idare ettirmek dururken nelerle uğraşıyorlar. Ninja bandasıyla ilgili hergün bir cümle kurup bir söylem yapacağına sıcak para akışının ve ekonomik büyümenin küresel anlamda yaşandığı son 5 yılda neden faiz oranları geri çekilmedi ? Neden dünyanın en aptal ülkeleri bile ekonomik gelişimini bizden daha büyük oranlarda yaşadı ? Halka neden küresel ekonomik göstergelerin olumlu olması yönüyle yaşanan büyüme bireysel parti politikasının ürünü gibi gösterildi ? Bunlarla uğraşsın basın bunların cevabını alsın. Son 5 yılda bu göstergelerden düzgün faydalanamadığımız için (ki faiz bunun ana sebebidir) yüzlerce milyar dolar kaybımız oldu kaç kişi bundan haberdar ? Neyse uğraşın siz türbanla başka işiniz yok. Arada bir peşkeş yasası çıkarın çankayadaki kalem müdürünüzde imzalasın. Halkın zaten bintürlü derdi var bunları mı araştıracak heleki bu bilinç seviyesinde ? Ver gıda yardımını ver kömürü karşılığında al oyu. Sonra git Ankara'ya kur saltanatını.
Sosyal ağlarda paylaş

ohooo bu laflar daha ufak olanlar.yakın zamanda öyle şeyler söyleyecekki herkesde şu ifade belirecek 0_o'

ben şimdiden kendimi alıştırıyorum

padişahım çok yaşa!
padişahım...
padi

hoş türk insanı şakşakçılık konusunda çok iyi.Ben zannetmiyorumki rejim değiştiğinde insanımız bunu yadırgayıp başbakan kelimesini kullandıkları adama padişahım diyemesin..
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Faiz yüksek olmasa ülkeye dolar gelmez, dolar gelmezse kur yükselir, kur yükselirse döviz bazındaki borç katlanır. Şu anki durumda ihracat yapanlar rekabet edemezler, çünkü işçilik ve iç girdiler döviz ile orantılı düşüş göstermez. Neden Bulgaristan'da yatırım yapmıyorum diye benim gibi oturur düşünmeye başlarlar sonra >:( Ekonomi ve dış siyaset varken neden türban? Dikkat mi dağıtılmak isteniyor?!? O fikirdeki erkekler aramızda dolaşırken, kadınlar şekil itibarıyla ayırt edilebiliyor diye neden aramızda olmasın?!? Belimizi doğrultamazken, neden yüzümüzdeki sivilceye takılıyoruz?

Bir deli (Erbakan) taş attı, 40 akıllı çıkarmaya çalışıyor.

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

paramecium said:
Selam,
Bir deli (Erbakan) taş attı, 40 akıllı çıkarmaya çalışıyor.
Saygılar.

Katılmıyorum. Bence kimsenin taşı çıkarmak gibi bi derdi yok, taşı "ben çıkarırım, ben çıkarırım" diye kafa ütülüyorlar sadece. Her iki taraf için de geçerli bu dediğim tabii, türbanı okula sokarım diyen de sokmam diyen de tırıvı ediyor.

Bu işin en basit çözümü türban olmasın da başörtüsü olsun. Bana kalsa siyasi simgeymiş falan umrumda değil isteyen istediğiyle girsin ama madem uzlaşma isteniyor, işte çözüm.
Sosyal ağlarda paylaş

avrupada kamu görevlileri dahi türban takabilirler
hatta fransa hava limanında kadınların üstünü teşettürlü bir bayan arıyor
bazen demokrasinin içi karşıtlar tarafından boşaltılabiliniyor
peki ya biz kimiz? yada parlementodakiler kim?
özgürlük özgürlükleri kısıtlayan bir kanunmu?
senelerim geçti okullarda hep bildiğim tek düze mantıkla hareket ettim
ama sunu çok geç anladım zıttımıza çok ihtiyacımız var
bugün üniversitelerimize istemediğimiz kimlikler çok çalışıyor
Sosyal ağlarda paylaş

KingOfLoss said:
mutabık'ın sözlük anlamını yollayarak tek sözle çok şey anlatırım havasına girmişsin de kimle kim mutabık oluyor bi ona bak derim.

türban yasağının kalkmasını isteyenlerle, türban yasağını kaldırmak isteyenlerin mutabakatı çok önemli mesela, aralarında o kadar çok anlaşmazlık var ki bir an önce çözmeleri lazım

mhp de destek verdi yasağın kalkması yönünde
tahmini yerel seçim oy oranları
akp: %54.3
mhp: %15.6

şu yasak kalksın da sıra çalışanların türban sorununa gelsin bir an önce, mezun olmadan çözülsün de rahat etsin insanlar
Sosyal ağlarda paylaş

artık bu tartışmaların akp tarafından yapılan yapay gündem denemeleri olduğu kanısına vardım
bknz Borsa tepetaklak oldu
Endeks 48 binin altını gördü, yılbaşından bu yana yaşanan kayıp 13,85'e ulaştı..

haa orası ayrı borsa çıkarken gıral akp ama düşünce hemen türbandı laiklikti imam hatipti vs yapay gündem oluşturalım ekonomi düzelene kadar millet oyalansın
Sosyal ağlarda paylaş

Burax said:
artık bu tartışmaların akp tarafından yapılan yapay gündem denemeleri olduğu kanısına vardım
Endeks 48 binin altını gördü, yılbaşından bu yana yaşanan kayıp 13,85'e ulaştı..

haa orası ayrı borsa çıkarken gıral akp ama düşünce hemen türbandı laiklikti imam hatipti vs yapay gündem oluşturalım ekonomi düzelene kadar millet oyalansın

evet aynı fikirdeyim.bu türban meselesi gündemi meşgul etmekten başka bir şey değil.
Sosyal ağlarda paylaş

dünya diyalektik üzerine kuruludur.
tez ve antitez vardır. bunların etkileşiminden oluşan sentez vardır.
türban tezdir, türbana karşı çıkış antitez. türban meselesi de sentez.
bu sentezin doğru noktası ise şöle açıklanıyor,
2. dünya savaşından sonra ekonomiden siyasete bütün çevrelerde dünyanın kabul ettiği görüş:
"optimal decisions are made at the margin"
dolayısıyla mutabık olunduktan sonra illaki çözüm bulunur ve kısa vadede olmasa bile, uzun vadede illaki dengeye gelinir.
yoksa türbana karşı koymak da, en az türban takmak kadar yobazlıktır, bağnazlıktır.
Sosyal ağlarda paylaş

forgiver said:
KingOfLoss said:
mutabık'ın sözlük anlamını yollayarak tek sözle çok şey anlatırım havasına girmişsin de kimle kim mutabık oluyor bi ona bak derim.

türban yasağının kalkmasını isteyenlerle, türban yasağını kaldırmak isteyenlerin mutabakatı çok önemli mesela, aralarında o kadar çok anlaşmazlık var ki bir an önce çözmeleri lazım

mhp de destek verdi yasağın kalkması yönünde
tahmini yerel seçim oy oranları
akp: %54.3
mhp: %15.6

şu yasak kalksın da sıra çalışanların türban sorununa gelsin bir an önce, mezun olmadan çözülsün de rahat etsin insanlar

hepsini boşver.

2008 senesinde yaşayan bir kadının/kızın türban takması hakkında ne düşünüyorsun? sadece bu konu hakkındaki fikrini merak ediyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

bilader daha 13 yaşında ne yapacağına karar vermemiş, veremeyecek olan çocukların kafası kapatılıyor. yazık değilmi. niye halen türban savunuluyor. 2008 yılında türban neden halen gerekli görülüyor. bana bunu söyle. onlar ne düşünürse düşünüyordur gibi bir çocuk aklı cevabı verme. tutarlı cevap yazmayacaksanda yazma. sevmem boş konuşmayı. boş cevaplarıda haliyle.
Sosyal ağlarda paylaş

Burax said:

İyide bu beklenen birşeydi Bovespa ve Dow Jones 5 yıllık olumlu hareketlenmenin sınır noktalarını test edip durdu. İmkb'de aynı şekilde 52.500 olan destek noktasının altına düşmemek için çok direndi (ki yabancıların kontrolünde olan borsa yine onlar sayesinde tutunmaya çalıştı merak etmeyin amaçları kara kaşımıza gözümüze yardım değil hisse senetlerini ellerinden çıkaracak ortamı yaratıp orta ve düşük seviye yatırımcıya bunları kakalamak) lakin destek noktasından sonra gelen satışlarla bugünkü tablo meydana geldi. Ekonomik hareketlenmelerin hepsi zaten küresel tabanlı olduğu ve tüm dünyada bir ekonomik genleşme süreci yaşandığı için küresel hareketlerin eğiliminde kabuk değiştirip durduk ve değiştirmeye devam edeceğiz. Tabi hükümet bunu çok iyi bir şekilde kendi başarısı olarak lanse ettiği ve kimsenin bunun üstüne gitmediği için bu hala böyle bilinmeye devam edecek. Oysa 2000 yılı sonrasında yaşanan gelişmeler neticesinde avrupalılar paralarını amerikaya sokup euro dolar paritesinde oynamalar yapmaya çalışmak gibi bir hata yapıp yüzlerce milyar dolarlık kayıplar yaşadılar. Amerikalılar ise bu paraları Bovespa ve Türkiye gibi ülkelere sokup genel durum itibariyle ''10 katı aşkın'' net dolar bazlı kazanç sağladılar.

Sıcak paranın getirileri ülke gelişimi için değil bu döngü için resmen aktarılıyor.

Önemli kuruluşlar özelleştirme adı altında yabancıların eline geçiriliyor ve aktarılan sıcak paranın yeri doldurulmaya çalışılıyor. (Yapılmaması halinde zaten cumhuriyet tarihinin en büyük krizinin mimarları olacaklar...)

En yüksek nominal faizi ödüyoruz. Kurdaki düşüşle beraber dolar bozulması halinde yıllık %35-42 dolar bazlı gelir sağlıyor.

Neyse lafı uzatmayalım yüksek faiz bize çok şey kaybettirdi. Bu adını bile duymadığınız ülkelerin düşük faiz oranlarına sahip olup 2003 ile ortaya çıkan konjunktür sayesinde daha büyük ekonomik genleşmeler yaşamalarını hesaba katmamız sanırım ne büyük fırsatlar kaçırdığımızı anlamaya yardımcı olacaktır.

Asıl soru şu küresel hareketleri sahiplenen hükümet yaşanacak olası kriz ya da ekonomik gelişimin durmasını yine aynı duygular dahilinde üstüne alabilecek mi ?

Tabiki hayır bakın verdi elinize türbanı 1-2 ay oynayın durun onlarda kafasını dinlesin ;) Ya da gidin 2 gün sonra hepimiz ermeniyiz diye bağırın durun. Bunların hesabını soracak örgütlenmeye ne gerek var..
Sosyal ağlarda paylaş

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, türbanın laik ve üniter yapıya aykırı olduğunu ileri sürerek, tartışmalara katıldı.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya, ''Cumhuriyet'in temel ilkelerini, 85 yıllık kazanımlarını yok saymak, özgürlüğü çağdaşlaşma yerine dini esaslar çerçevesinde ele alarak etnik gruplara, mezheplere, ırkçılara haklar vermek olarak görmenin ve tartışmanın ülkeye yarar getirmeyeceği halkı önce bilinçlendirmeye, ayrıştırmaya sonra da çatışmaya götüreceği açıktır'' dedi.

Yalçınkaya, ''Basın Bildirisi'' başlığıyla yaptığı açıklamada, şunları
kaydetti: ''Siyasi partilerin; Cumhuriyetin laiklik niteliğinin değiştirilmesi amacını
güdemeyecekleri gibi bu amaca yönelik faaliyetlerde, beyanlarda
bulunamayacakları, bu kuralı göz ardı etmenin laiklik ilkesinin korunmasını
imkansız kılacağını keyfiliğe yol açacağını,

Devletin sosyal veya ekonomik veya siyasi veya hukuki temel düzenini kısmen
de olsa dini esas ve inançlara uydurmak amacıyla veya siyasi amaçla veya siyasi menfaat temin ve tesis eylemek maksadıyla dini veya dini hissiyatı veya dince kutsal tanınan hususları alet ederek propaganda konusu yapamayacakları, istismar edemeyecekleri kötüye kullanamayacakları, aksine faaliyet ve beyanların din ve dince kutsal sayılan şeylerin istismarı sayılacağını,

Türkiye Cumhuriyeti Ülkesi üzerinde milli veya dini kültür veya mezhep veya
ırk veya dil farklılığına dayanan azınlıklar bulunduğunu ileri süremeyecekleri,
Türk Dilinden veya Kültüründen başka dil ve kültürleri korumak geliştirmek veya
yaymak yoluyla ülke üzerinde azınlıklar yaratarak millet bütünlüğünün bozulması amacını, bölünmez bir bütün olan ülkede, bölgecilik veya ırkçılık maksadını,
Türkiye Cumhuriyetinin dayandığı devletin tekliği ilkesini değiştirmek amacını,
güdemeyecekleri bu yolda faaliyetlerde bulunamayacakları, bu kuralları
görmezlikten gelmenin azınlık yaratılmasını ve devletin tekliği ilkelerini
zayıflatacağı, Dil, ırk, din ve mezhep ayrımı yaratmak bu kavram ve görüşlere dayanan bir devlet düzeni kurmak amacını güdemeyecekleri, bölge, ırk, belli kişi, aile, zümre veya cemaat, din, mezhep veya tarikat esaslarına dayanamayacakları, diğer halde demokratik devlet düzeninin korunmasının olanaksız olacağı, Anayasa'da yer alan hak ve hürriyetlerin devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü bozmayı ve insan haklarına dayanan demokratik ve laik cumhuriyeti ortadan kaldırmayı amaçlayan faaliyetler biçiminde kullanılamayacağı, Anayasa ve yasalarda hüküm altına alınmış, ayrıca yaptırımları gösterilmiştir.''

-CUMHURİYETİN TEMEL İLKELERİ-

Millet iradesiyle kurulan yasa koyucunun, ülke ile millet bütünlüğünün bozulmasını önlemek amacıyla toplumun huzuru, milli dayanışma için, her türlü kuşkudan uzak düzenli bir yaşam ortamını sağlamak maksadıyla bu hükümleri ve yaptırımları saptadığına işaret eden Yalçınkaya, şöyle devam etti: ''Bağımsız ve egemen olan her devletin, partiler üstü olan bir devlet politikası vardır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin devlet politikası, işgal güçlerinin yurttan çıkarılıp, Lozan Anlaşması sonucu ülke sınırlarının yeniden belirlenmesi ve kurucu devlet ve kurucu meclis tarafından yapılan 1924 Anayasası ile belirlenmiştir. 1982 Anayasası ile de anılan devlet politikası değiştirilemez hükümleri de konulmak suretiyle koruma altına alınarak başlangıç hükümleri ve ilk dört madde açıklanmıştır. Cumhuriyet yönetiminin ilkesi olan halkın egemenliği
kuralı gereği de halk oyu ile kabul edilmiştir.

Cumhuriyetin temel ilkelerini, 85 yıllık kazanımlarını yok saymak, özgürlüğü
çağdaşlaşma yerine dini esaslar çerçevesinde ele alarak etnik gruplara,
mezheplere, ırkçılara haklar vermek olarak görmenin ve tartışmanın ülkeye yarar getirmeyeceği halkı önce bilinçlendirmeye, ayrıştırmaya sonra da çatışmaya götüreceği açıktır.

Eğitim ve öğretim kurumlarında bazı giysilerin kullanılmasının özgürlük
sayılıp, özgürlükler içine alınmasının mezheplerin, cemaatlerin ırkçı örgütlerin
ayrılıkçı güçlerin sembollerini rahatça kullanacakları, yayacakları, eğitim
görenleri örgütleyerek huzursuzluğa, saflara ayıracağı, eğitim ve öğretim
kurumlarının yukarıda sayılan etkin örgütlerin alanı haline getireceği, laik ve
üniter yapıya aykırı bir faaliyet alanına dönüştüreceği Yüce milletimiz ve ülke
ile milletin koruyucusu olan yasalar önünde sorumluluğun anayasa ve yasalar
gereği bu yönde beyan ve faaliyetlerde bulunan siyasi partilere ait olacağı
gözden kaçırılmamalıdır.

Siyasi partiler; mevzuatın veya yasal ve anayasal yapının değiştirilmesi
konusunda girişimde bulunurken önerilen kuralların ve buna ulaşmadaki
faaliyetlerin her bakımdan yasal ve demokratik olmasına dikkat etmelidir.
Önerilecek değişikliğin kendisi temel demokratik prensiplerle anayasada
belirtilen insan hakları ile, Atatürk Milliyetçiliği ile laik ve sosyal hukuk
devleti ile bağdaşmalıdır. Demokrasinin bir veya birçok kuralına uymayan veya
cumhuriyetin temel ilkelerinden olan laik ve üniter yapıyı, demokrasiyi yok
etmeyi amaçlayan ve de demokrasinin tanıdığı hak ve özgürlükleri yasa dışı
yorumlarla tarif ederek oluşturulan siyasi projeleri öne süremeyecekleri, bu
nitelikteki beyan ve eylemlerin gerek iç hukuk gerekse de Avrupa İnsan Hakları
Sözleşmesi korumasından yararlanamayacağı gözetilmelidir.''

A.A.

Kaynak

Hala neyini tartışıyorsunuz anlamadım.
Sosyal ağlarda paylaş