Bone Mesaj tarihi: Ocak 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 16, 2008 AKP öyle bir hale getirdi ki bizi, paranoyak olduk. Adamların yaptıkları herşeyi 10 kere düşünmek, altında bit yeniği aramak zorunda kalıyoruz. said: paranoyak halim yok benim tedavim alo aşkım nerdesin? neredesin? kimlesin? anlamak ne mümkün onu böyle hergün düşünmeden duramam başka türlü olamam şarkısını hediye etmek istiyorum. Son zamanlarda bir "Alevi" tartışması yer alıyor. Gazetelerde, TV'lerde sık sık görüyorsunuzdur. AKP kendi milletvekilleri arasına alevileri de katmaya çalışıyor. Alevileri devlete bağlayıp, "bakın alevileri de kaale alıyoruz" demeye çalışıyor. Hatta yemekler düzenleyip "alevi-sünni el ele, hep beraber nice güzel günlere" sloganları atılıyor. Elbette bütün bunlara "siyasi propoganda" diyip geçmek mümkün. Ancak aslında derinlere baktığınızda, halkın ve milletin sağlığı ve geleceği açısından büyük bir tehdit bulunmakta. Olay aslında siyasetten daha öte bir öneme sahip. İşte paranoyaklık da burda başlıyor. Aleviler aslında ayrılıklar olmasını amaçlıyorlar. Bazı alevilerin ağzına bal sürüp, diğerlerinin bunlarla tartışmasını istiyorlar. Alevileri ve cem evlerini devlete bağlayıp, kendi adamlarını yerleştirmek, ve kendi anlayışları doğrultusunda yeni bir alevi inancı ve topluluğu oluşmasını istiyorlar. Alevileri sürekli önplana çıkartıp, radikal sünnilerin tepkisini çekmeye ve sünnileri alevilerle kavga etmelerini istiyorlar. Büyük Ortadoğu Projesi doğrultusunda "böl ve yönet" taktiğini uygulayıp halkı halka kırdırmayı ve geriye kalanları bu şekilde idare etmeyi amaçlıyorlar. Dediğim gibi aslında basit bir siyaset politikası gibi gözükebilir, ama altına baktığınızda paranoyak edici olaylar görmeniz mümkün. Eminim bu dediklerime burda karşı çıkacak kişiler olacaktır. Herşeye karşı çıkıyor onlar zaten, şaşırmam. "AKP'li değilim ama AKP iyi şeyler yapıyor"cular onlar sonuçta. Ancak siyasetten öte tehlikeli planlar oluşturulduğunu düşünüyorum. Sadece alevi konusunda değil, yaptıkları herşeyin, hatta en ufak bir olayın bile altında mutlaka birşeyler olduğundan paranoyak hale geldik en sonunda. Korkuyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ombakkombak Mesaj tarihi: Ocak 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 16, 2008 AKP'nin yaptığı Alevileri asimile programı gibi geliyor bana. Gerçekten samimi iseler, Cemevlerine gerekli statü tanınsın (ama diyanete bağlanmasın) Alevilik tanınsın ve nüfus kağıtlarına yazılabilsin. Öyle iftar vermekle olmaz o iş. Bakalım göreceğiz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Phobos Mesaj tarihi: Ocak 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 16, 2008 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Giovanni Mesaj tarihi: Ocak 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 16, 2008 lost mu len bu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Adiemus Mesaj tarihi: Ocak 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 16, 2008 Aleviler konusunda yaptıkları şey dini siyasete alet etmekten başka bir şey değil. Bunu chp de yapıyor. Çok aciz bir şey ama ne yapalım bu ülkede ucuz siyaset prim yapıyor. Bu hükümete karşı paranoyakça düşünmek de gayet normal bence ama ille de o şekilde düşünmek gerekmiyor bu hükümetin nasıl bir hükümet olduğunu görebilmek için. Yolsuzluklar gayet aleni bir şekilde yapılıyor artık. Ki bunları hükümeti savunanlar da inkar etmiyor. Kadrolaşma var diyorsun, bundan önceki hükümetlerde de vardı diyorlar. Çalıyorlar diyorsun, bundan önceki hükümetler de çaldı diyorlar. Nasıl bir savunma mekanizmasıysa, bundan önceki hükümetlerde yapılan yolsuzluklarla kendi yaptıklarını doğrulayabiliyorlar. Her neyse, genel olarak ülke gidişatına bakınca da paranoyak olmamak elde değil. Her anlamda tamamen dışa bağımlılık söz konusu. Tamam belki eskiden de böyleydi ama bu kadar da aleni değildi, normal karşılanmıyordu. Abd'den istihbarat geliyor, ona göre pkk avlıyoruz. Bunun adı istihbarat paylaşımı, sıkı müttefiklik vs. oluyor ve herkes tarafından olumlu karşılanabiliyor. Bana göre acizlikten başka bir şey değil. Başka bir ülkenin izni, vereceği istihbarat olmadan kendi sorunumuzu çözemiyoruz. İç meselelere bakarsak, güçler ayrılığı diye bir şey kalmadı malesef. Yargı bile bağımsız değil. "Yasaysa yasa, çıkartırız" diyerek her şeye meydan okuyabilen bir başbakan. Hala türban vs. şeyler tartışılıyor. Daha tam olarak açıklanmamasına rağmen bir sürü tartışma doğuran bir de yeni anayasa var. Ne olacaksa bir an evvel olsun da kurtulalım bu eziyetten diyebiliyorum sadece. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ocak 17, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2008 adamlar bizi öyle paranoyak etti ki, iyi birşey yapsalar bile altında bir bit yeniği arıyoruz... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Ocak 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2008 Paranoya mı bilemem ama ampul tayfasının yumurtladığı hiçbirşeyin faydalı olucağını düşünmüyorum. Ne yapıyolarsa insanları bölmek, kutuplaşma yaratmak için yapıyolar. Zira şu zamana kadar yaptıkları insanları kutuplaştırmaktan, bölücülükten başka bir işe yaramadı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar