Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Askerden Yeterli Süre Kaçmış Olanlara


ghaldszar

Öne çıkan mesajlar

slogan süper
barışta bedelli savaşta temelli[signature][hline]Küçük bir adada terk edildiniz. Ve ufukta hiç kara parçası bile göremiyorsunuz. Hangi 3 şeyin olmasını isterdiniz?
zgrw, 13 January 2004 21:09 tarihinde demiş ki:
Black pearl, Bloodmoss, Mandrake Root

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Heheh Şahane site...

Enteresan olan bir tane yüksek rütbeli asker açıklaması yok.... Genelkurmay istemezse o iş biraz zor. Eşitlik ilkesine aykırı, herkes yapacak mantığı yani :D

Her neyse, benden geçti nasıl olsa, bedelli medelli, benim terhis olduğum gün askerlik kısaldı ona ne diyeceksiniz?

Saygılar.[signature][hline]Fui - Up & Coming Shade
Laimes - His Dumb Bot
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Hmm, o kadar kesin konuşmuşsun ki, tartıiacak birşey kalmamış. Ben askerlik şubesine gidiyorum bu durumda, aylarca yaylalar yaylalar diye bağırarak ve vergi vermeyip üretime katkıda bulunmayarak vatanıma faydalı olmaya çalışacağım.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ha pardon, doğru birde para alarak daha da arttıracağım vatanıma faydamı. Çalışıp üreteceğime boş boş koşup yaylalar diye bağırmak karşılığında devletten para almam ülkedeki refah seviyesini ciddi şekilde arttıracaktır kuşkusuz.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

17 ay ordu boşa para harcıyor düşüncesindeyseniz diğer ülkelerde paralı askerlik olayının nasıl olduğunu tekrar düşünmeniz gerekmekte. Hem her türlü gıda vs. masrafları karşılanıyor hem de yüklü miktarda maaş alıyorlar. Eğer sizin mantıkla yürüseydi ordu ülke sadece ekonomik, siyasi olarak değil askeri olarakta işgal altında olurdu...

Herşeyden öte bedelli askerlik bariz bir ayrımcılıktır. Parası olanla olmayanın ayrımcılığının yapıldığı en bariz ortamdır. Böyle birşey kabul edilemez.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ha o zaman derdini adam gibi ifade et. Mesela de ki; "bedelli askerlik eşitsizliğe yol açar" onu tartışalım.

Bu arada Avrupa ülkelerinden hangilerini o müthiş orunla işgal edebildiğini de açıklarsan bana pek sevinirim; onlarda zorunlu askerlik olmaması işgale açık hale getiriyor ya, hemen başlasak mı?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Türkiye nin stratejik konumunu avrupa ülkeleriyle karşılaştırıyorsan ne diyebilirim ki... Bir tane dostumuz var mı? Veya bu çok ılımlı oldu. Bir tane düşmanımız olmayan ülke var mı komuşlardan Hatta komşuları bırak diğer ülkelerden?

Ayrıca adam gibi konuş da ne demek? Burada kimseye bir hakaret etmedim veya saygısızca bir şekilde konuşmadım. Karşı görüşte olan insanlarla hep böyle saygısızca mı konuşursan sen?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

evet hemen gidip 12 ay askerlik yapıp ayda 800mil. da maaş alayım. dur ya da 1 ay yapıp geri kalan 11 ayda devlete vergi verip, bir yandan rehberlik yaparak turizm tanıtma fonunun yaptığı tanıtımın 4 katını yapayım, ülkemi anlatabileyim.

hangisini seçersin? emin ol vergisini vermeyen, bu ülkeye birşeyler katmadan sömüren, askeri bedelli yapandan daha zararlı bu ülkeye![signature][hline]smthng about sx&drt
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Evolution, 21 January 2004 17:16 tarihinde demiş ki:
O slogan hikaye. Bugün askerden kaçan yarın savaştan da kaçar... Herkez eşittir. Parayı veren 1 ay, veremeyen 18 ay. Bunun hiçbir bahanesi yoktur olamaz böyle birşey. Kısa yapmak istiyorsan hakkınla uni bitirirsin o şekilde 6 ay yaparsın. Yok ötesi...


Şu mesaj, -özellikle sonradan kıvırıldığında- "adam gibi ifade et derdini" cümlesini hakeder. Öte yandan, nerenle okuyorsun yazdıklarımı dememde sakınca yok herhalde; "derdini adam gibi ifade etmek" kelime öbeğini "adam gibi konuş" olarak anladıysan? Anlam olarak epeyce uzaklar ama istediğin gibi algıla sen tabii.

"Bugün askerden kaçan yarın savaştan kaçar" hede hödö gibi abuk subuk bir laf -söz değil, laf, boş olanından- edersen "fikir" savunmuş olmazsın. Ettiğin lafa dikkat etmeyip ucuz sloganlarla ileri geri konuşacaksan sonucuna da katlanmasını bileceksin.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Eheh yeni gördüm kutlarım arkadaşım çok güzel bir noktadan yaklaşmışsın konuya. Bugün askerden kaçan yarın savaştan kaçar bir düz mantıktır. Ayrıca askerlik ile vatanseverlik arasında bağlantı kurmak istiyorsan o zaman bir daha düşün insan sadece asker olarak vatansever olmaz. Buda başka bir düz mantıktır.

Bu arada bir diğer cümlen hepsinden güzel istersen üniversiteyi bitir 6 ay yap demişsinki bunu eşitlikten sonra belirtmişsin. Benden sana bir tavsiye Türkiyede her hakeden insan üniversite bitirebiliyormu vede bugün Türkiyede Parası olan ve averaj zekaya sahip olan herkes bir üniversiteye gidebiliyormu.
bağırıp çağırmadan mantıksızca laflar etmeden iki dakka düşünün be ayıp.[signature][hline]"Onzac" Clan Martian Artist
"Story of SadButcher"

horacegoesskiing, 19 December 2003 13:31 tarihinde demiş ki:
...zayıf gelen iki dersim vardı resim ve beslenme dersi. şimdi dombili bi çizerim. öyle bi karakterim var yani...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Düdük çalmak isteyen arkadaşa diyecek birşey bulamadım açıkçası. Ancak savaştada paranla düdük çalmaya devam edebilirsin diyebilirim herhalde...

Nefr e ise birşey yazmaya gerek. Adam buranın kabadayılarından olsa gerek lafı istediği yöne çekmekte çok ısrarlı. O ne derse o olacaktır yoksa sonuçlarına katlanırmışız ya... Bu forumda mutlak monarşi filan var sanırım. Neye katlanıyorum arkadaşım ne yapacaksın dövecek misin banlayacak mısın? İnternet delikanlılığı dışında birşey bilmez misin?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...