navyamphs Mesaj tarihi: Ocak 19, 2004 Mesaj tarihi: Ocak 19, 2004 National Geographic Ocak 2004 sayısından alıntıdır ... Edo dönemi samurayların nasıl savaşacağını bilmediği düşman, yoksulluktu. Hayat pahalılığı çoğu samurayın nakit paraya çevirdiği pirinç tayınının değerini düşürüyor ve küçümsenen tüccar sınıfı samuraydan daha zengin ve güçlü hale geliyordu. ... Yoksul düşen çoğu samuray bürokrat, dövüş sporları eğitmeni, polis memuru ve muhasebeci olarak çalışmaya başladı. Ek gelir sağlamak için bu işlerin yanı sıra şemsiye, kuş kafesi ya da mobilya yapımına da giriştiler. Ama bir de şu tezata bakın. ... Samuraydan sadece savaşa hazır olması ve sorun çıktığında yöneticileri koruması istenir. Ve halktan biri ona saygısızlık etmeye cüret ederse -emrine uymaz ya da kılıcına çarparsa - samurayın o nankör kişiyi oracıkta öldürme hakkı vardır. Samurayın sözcük anlamı "hizmete adanmış" demekmiş. Onur için yaşarlarmış. Efendisini koruyamayan intihar edecek kadar onurlu. Amma lakin, aynı dergide para için kılıcını satan samuraylardan bahsediyor. Anlamaya çalıştığım nokta, samuraylar para var olduğu sürece var. Para bitince samuraylık, onur, cesaret felamda bitiyo. Ya da atladığım bir nokta mı var ?[signature][hline]darkspade [Bu mesaj navyamphs tarafından 19 January 2004 15:41 tarihinde değiştirilmiştir]
navyamphs Mesaj tarihi: Ocak 19, 2004 Mesaj tarihi: Ocak 19, 2004 /hatalı msg. prd. [Bu mesaj navyamphs tarafından 19 January 2004 15:40 tarihinde değiştirilmiştir]
navyamphs Mesaj tarihi: Ocak 19, 2004 Mesaj tarihi: Ocak 19, 2004 Dergide şöyle bir anektod yakaladım. Hoşuma gitti, paylaşayım dedim. ... Geçenlerde bir general (japon) Kuzey Kore'den gelecek olası bir tehditle ilgili konuşmasına, Biz samurayların torunlarıyız" diyerek başlamıştı. Hani diyorum kendi kendime, örneğin Suriye ile olan bir anlaşmazlıkta bir Türk general, "Biz Osmanlının torunlarıyız" diye söze başlasa, bir kesim entel, dantel kesim " Hööt, o da ne demek. Biz cumhuriyet cocuguyuz. Osmanlı ne demek. Gerici adamlar vs vs " dermiydi ? Yoksa tarihine iyisiyle, kötüsüyle sahip çıkmak, az birazda böbürlenmek (o da ne demekse :) dahamı iyi olurdu ? Neyse, konu samuraylar, bölmeyelim.[signature][hline]darkspade [Bu mesaj navyamphs tarafından 19 January 2004 15:50 tarihinde değiştirilmiştir]
unity100 Mesaj tarihi: Ocak 19, 2004 Mesaj tarihi: Ocak 19, 2004 horas tezat var abi[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~.
unity100 Mesaj tarihi: Ocak 19, 2004 Mesaj tarihi: Ocak 19, 2004 said: navyamphs, 19 January 2004 15:50 tarihinde demiş ki: Geçenlerde bir general (japon) Kuzey Kore'den gelecek olası bir tehditle ilgili konuşmasına, Biz samurayların torunlarıyız diyerek başlamıştı. Neyse, konu samuraylar, bölmeyelim. emin ol japonyada da cok kavga cikmistir o yuzden. bolme bi de.[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~.
Popeye Mesaj tarihi: Ocak 19, 2004 Mesaj tarihi: Ocak 19, 2004 dün last samurai izledikten sonra bi çoguna daha çok saygı duymaya başladım :)[signature][hline]dark-dr, 14 May 2001 05:10 tarihinde demiş ki: osi de rp=soytarılık diyorum. Pre UO:R Shard
Asteroth Mesaj tarihi: Ocak 19, 2004 Mesaj tarihi: Ocak 19, 2004 Unity bu aralar kafan pek bi iyi :) Ne oldu merak ettim valla[signature][hline] karpuz, 02 December 2003 16:19 tarihinde demiş ki: You hödö you hödö my self controoool hödödö hödö Dırırırı DIIIII dırırıııı DIII Emaleth, 03 December 2003 18:37 tarihinde demiş ki: hödöhödöyle dırırıdııları da birleştirsen şahane olacak...
unity100 Mesaj tarihi: Ocak 19, 2004 Mesaj tarihi: Ocak 19, 2004 artik eskisi gibi radikal muhabbetler yapan yok. millet daha mantikli konusmaya basladi gibi.[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~.
Asteroth Mesaj tarihi: Ocak 19, 2004 Mesaj tarihi: Ocak 19, 2004 Milleti kıvama getirdim diyosun yani :-)[signature][hline] karpuz, 02 December 2003 16:19 tarihinde demiş ki: You hödö you hödö my self controoool hödödö hödö Dırırırı DIIIII dırırıııı DIII Emaleth, 03 December 2003 18:37 tarihinde demiş ki: hödöhödöyle dırırıdııları da birleştirsen şahane olacak...
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Ocak 19, 2004 Mesaj tarihi: Ocak 19, 2004 nedir tezat?[signature][hline]After years of hard researching, I have discovered that I am a chick magnet! The only problem is that someone messed up my polarity...
unity100 Mesaj tarihi: Ocak 19, 2004 Mesaj tarihi: Ocak 19, 2004 said: navyamphs, 19 January 2004 15:39 tarihinde demiş ki: National Geographic Ocak 2004 sayısından alıntıdır ... Edo dönemi samurayların nasıl savaşacağını bilmediği düşman, yoksulluktu. Hayat pahalılığı çoğu samurayın nakit paraya çevirdiği pirinç tayınının değerini düşürüyor ve küçümsenen tüccar sınıfı samuraydan daha zengin ve güçlü hale geliyordu. ... Yoksul düşen çoğu samuray bürokrat, dövüş sporları eğitmeni, polis memuru ve muhasebeci olarak çalışmaya başladı. Ek gelir sağlamak için bu işlerin yanı sıra şemsiye, kuş kafesi ya da mobilya yapımına da giriştiler. Ama bir de şu tezata bakın. ... Samuraydan sadece savaşa hazır olması ve sorun çıktığında yöneticileri koruması istenir. Ve halktan biri ona saygısızlık etmeye cüret ederse -emrine uymaz ya da kılıcına çarparsa - samurayın o nankör kişiyi oracıkta öldürme hakkı vardır. Samurayın sözcük anlamı "hizmete adanmış" demekmiş. Onur için yaşarlarmış. Efendisini koruyamayan intihar edecek kadar onurlu. Amma lakin, aynı dergide para için kılıcını satan samuraylardan bahsediyor. Anlamaya çalıştığım nokta, samuraylar para var olduğu sürece var. Para bitince samuraylık, onur, cesaret felamda bitiyo. Ya da atladığım bir nokta mı var ? iste tezat burda[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~.
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Ocak 20, 2004 Mesaj tarihi: Ocak 20, 2004 bold yerlerdeyse tezat biraz açıklama getiriyim. o adamlar da yaşamak istiyodu tabi. japon olsalar bile :P ve samuraylar kılıçta usta oldukları kadar resim, şiir, kaligrafi ve matematikte de iyidirler. eğitimlidirler. kılıçlarını kullanamayınca da öle yapmışlar işte. talep düşmüş ama arz aynı naapsınlar :) sonra sonra işte ekstra alanlar üretilmiş onlar için. elçilik korumalık filan. ama yine de gerekenden çok fazla samuray vardı ortalıkta. bu da aile işi olduğu için ailenin büyükleri nispeten daha saygın işlerle uğraşırken geri kalanları da çiftçilik dahi yapmıştır. samuraylıktan ziyade fencing tadında kendo eğitimi verilmiş ve büyük oğula geçmiştir paye. böle işte.[signature][hline]After years of hard researching, I have discovered that I am a chick magnet! The only problem is that someone messed up my polarity...
Orf Mesaj tarihi: Ocak 21, 2004 Mesaj tarihi: Ocak 21, 2004 Yav en önemli noktaya temas etmemişiniz... Samurai = Hizmet eden anlamına gelir. Tabi bu anlamı samurayın hiaa keserim biçerim kraizmasını bozuyor, kimse yazmamış. Horace senin sözlükte de bundan bahsediliyor. Saburau = Attendant kökünen geliyormuş samurai Ben seppuku diye biliyorum karın deşme mevzusunu, ve yine Horace'in sözlüğüne göre harakiri de karın deşmeymiş. Bu arada sonradan eklenen kafa uçurucu adamın sebebi karın deşilince ölmek en acı verici ölüm denilebilir. Saaterce sürünüyorsunuz acı içinde ve kurutuluş yok. Öyle zart diye gitmiyorsunuz yani. Samuray mevzuna derin temas eden Chusingura ve Seven Samurai filmlerini tavsiye ederim bu arada. Saygılar.[signature][hline]Fui - Up & Coming Shade Laimes - His Dumb Bot
lizardking Mesaj tarihi: Ocak 24, 2004 Mesaj tarihi: Ocak 24, 2004 iyi mınçıka kullanırlar...hmmm[signature][hline]:yapma: Sayılmasam kaç olsam Toprakdaki güç olsam Aptal gibi suç olsam Yine de oynar mısın benimle
Aket-Atum Mesaj tarihi: Ocak 25, 2004 Mesaj tarihi: Ocak 25, 2004 Samuraylar da eskiden ok kullanırmış Ama ne zaman moğol orduları gemilerle japonyayı ele geçirmek için çıakrma yapmış o zaman okun bi işe yaramadığını ama katana nın ne kadar etkili olduğunu anlamışlar. Ama gemileri asıl yokeden onların "Tanrısal Rüzgar" dedikelri "kamikaze" dir. (Hatırlarsanız bg2 de güzel bi katana vardı adı da divine fury ydi)[signature][hline]Aket Atum Avatar of Odin the allfather
unity100 Mesaj tarihi: Ocak 25, 2004 Mesaj tarihi: Ocak 25, 2004 yannis. mogol istilasi 13. yyda oldu. fakat 17. yydan samuraylari ok seederken gosteren gravurler var[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~.
DoGMeaT Mesaj tarihi: Ocak 25, 2004 Mesaj tarihi: Ocak 25, 2004 kubilay işgal hareketini durup dinmek bilmeyen kötü havalar yüzünden daha cidii bir aşama kaydedemeden bıraktı.japonyaya bir moğol çıkarması olmadı yani.ok olmadan savaş kabiliyetleri geçekten çok düşerdi,ok kalelerin alınmasında bilke kullanılıyordu.[signature][hline]"In blossom today, then scattered: Life is so like a delicate flower. How can one expect the fragrance To last for ever? - Admiral Onishi Takijiro [Bu mesaj DoGMeaT tarafından 25 January 2004 22:41 tarihinde değiştirilmiştir]
Aket-Atum Mesaj tarihi: Ocak 25, 2004 Mesaj tarihi: Ocak 25, 2004 valla ben national geographic in yalancısyım[signature][hline]Aket Atum Avatar of Odin the allfather
DoGMeaT Mesaj tarihi: Ocak 26, 2004 Mesaj tarihi: Ocak 26, 2004 pardon yanlış anlatmışım,kubilayın nerdeyse bütün filosu fırtınada battı,japon ana karasına ulaşabien az sayıda moğol fırtınadan yorulmuş,güçsüzdü,japonlar dağları ve yükseklikleri kendi avanmtajlarına kullanarak moğolların geri kalanını kolaylıkla durdurup mağlup etti,japonların tariihnde büyük bir dönüm noktası değil,sırf bu yüzden adamlar bütün savaş kültürlerini baştan yazmıyolar yani.[signature][hline]"In blossom today, then scattered: Life is so like a delicate flower. How can one expect the fragrance To last for ever? - Admiral Onishi Takijiro
Aket-Atum Mesaj tarihi: Ocak 26, 2004 Mesaj tarihi: Ocak 26, 2004 katnaların kavisli olmasının nedenide sırt iç ve dış bölgelerinde 3 farklı karbon değerlikli çelişk kullanılmasıymış. Tamamen doğal bi kavis yani[signature][hline]Aket Atum Avatar of Odin the allfather
Öne çıkan mesajlar