Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

göğüs-karın kası ve kılsızlık

Bone

Öne çıkan mesajlar

Futbolcular mesela, genelde bacak kıllarını traş ederler çünkü kasların gelişmesi için gerekli olan protein'i, kıllar emiomuş :p

Bööle demişti bi futbolcu arkadaşım. Ancak anlamadığım, sen kıl kökünü aldırmadıkça, o kıllar emmeye devam eder ki? proteini yani
Sosyal ağlarda paylaş

ya işte , kıllar uzunken daha cok protein tüketiyo tamirat adına, ama kısaykenlerde daha hızlı uzuyolar,

bana sorarsan kesmenın kas gelişiminde bu yüzden cok etki yarattığını sanmıyorum, tabi biri matematiğini yamıştırda ondan kesiyolardır elbet.

yüzücüler falan direk sürütnme yüzünden kesiyo, kascı'larda estetik kaygılarla
Sosyal ağlarda paylaş

büyümek için harcadıkları enerji ile proteinlerin çok ilgisi olduğunu sanmıyorum. bence bir saç hücresinin protein giderinin çok büyük bir bölümünü yapısal proteinler oluşturuyordur ki bunun da en büyük ölçütü kılın uzunluğu olacaktır. Ha ama uzamış ve bitmiş bir kılın protein gideri olur mu bilmem, muhtemelen tamirat için gereken protein miktarı baştaki yapım için gerekenden daha azdır. Bunun için kılların dökülme miktarı, kıllarda yapım için kullanılan yapısal protein miktarı vs gibi şeyleri bilmek lazım tabi. Ya da kıllı bir bodyci bulup sorabilirsiniz abi bi şikayetin var mı diye hehe. Onun yanında kıl dökücü kremler bildiğim kadarıyla kılların uzamasını bir süre kesiyor, bu süreç içersinde protein gerekmeyecektir kıllar için...

Ama çok fazla kılında işi estetik için yapan insanlar da estetiği tam olarak sergilemesini engelleyecektir muhtemelen, çok bir gideri olmasa da bodyciler keser herhalde. Futbolcular neden traş ediyordur bilemiyorum ama onu da futbolculara sormak lazım d:
Sosyal ağlarda paylaş

body building ile ugrasanlar gögüs kıllarını falan almıyor.
yaptıkları egzersiz agırlık vs nedeniyle kıllar kendiliğinden dökülüyor.
dökülmeyen body buildingciler de hormon kullandıklarından az bucuk kalıyor vs.
futbolcular ve basketbolcularda bacak kıllarını keser.
Sosyal ağlarda paylaş

boo said:

baya bi sıkmışsın hehe
Sosyal ağlarda paylaş

Cons said:
boo said:

baya bi sıkmışsın hehe

dostum ben yavuz oymak'ın yeğeniyim.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...