Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

göğüs-karın kası ve kılsızlık

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
kas yaptığımızda kıllarımız mı dökülüyor?
neden üstü çıplak ve kaslı kişilerin hepsi kılsız oluyor?

kaslı olduğumuzda kıllarımızı kesmek zorunluluğu mu var?
yoksa kaslı olduğumuzda zaten kıllar da dökülüyor mu otomatik?
Mesaj tarihi:
kas olursa kıllar azalır,

üstüne nedense traş edeler,

ama benım gibi hem şahane kıvamda kaslı hemde göğüs kıllı olabilende var, mesela ben
Mesaj tarihi:
traş ederler genelde çünkü kılların yokluğunda kasların gelişmesi daha kolaydır diye duymuştum bir kaç kez fakat fizyolojik sebebini bilmiyorum (en basidinden ikisinin de yapımı için protein ihtiyaının yüksek oluşundan yola çıkılabilir).
Mesaj tarihi:
Futbolcular mesela, genelde bacak kıllarını traş ederler çünkü kasların gelişmesi için gerekli olan protein'i, kıllar emiomuş :p

Bööle demişti bi futbolcu arkadaşım. Ancak anlamadığım, sen kıl kökünü aldırmadıkça, o kıllar emmeye devam eder ki? proteini yani
Mesaj tarihi:
ya işte , kıllar uzunken daha cok protein tüketiyo tamirat adına, ama kısaykenlerde daha hızlı uzuyolar,

bana sorarsan kesmenın kas gelişiminde bu yüzden cok etki yarattığını sanmıyorum, tabi biri matematiğini yamıştırda ondan kesiyolardır elbet.

yüzücüler falan direk sürütnme yüzünden kesiyo, kascı'larda estetik kaygılarla
Mesaj tarihi:
cücenin dediği gibi.
kaslara etkisi yok, ki kesilirse tekrar uzamak için harcayacakları enerji büyük ihtimalle daha fazladır. ama bunun kas gelişimiyle hiç alakası yok. ya estetik, ya da dinamik etkiler(örn. yüzücüler) nedeniyle kesiyorlar.
Mesaj tarihi:
büyümek için harcadıkları enerji ile proteinlerin çok ilgisi olduğunu sanmıyorum. bence bir saç hücresinin protein giderinin çok büyük bir bölümünü yapısal proteinler oluşturuyordur ki bunun da en büyük ölçütü kılın uzunluğu olacaktır. Ha ama uzamış ve bitmiş bir kılın protein gideri olur mu bilmem, muhtemelen tamirat için gereken protein miktarı baştaki yapım için gerekenden daha azdır. Bunun için kılların dökülme miktarı, kıllarda yapım için kullanılan yapısal protein miktarı vs gibi şeyleri bilmek lazım tabi. Ya da kıllı bir bodyci bulup sorabilirsiniz abi bi şikayetin var mı diye hehe. Onun yanında kıl dökücü kremler bildiğim kadarıyla kılların uzamasını bir süre kesiyor, bu süreç içersinde protein gerekmeyecektir kıllar için...

Ama çok fazla kılında işi estetik için yapan insanlar da estetiği tam olarak sergilemesini engelleyecektir muhtemelen, çok bir gideri olmasa da bodyciler keser herhalde. Futbolcular neden traş ediyordur bilemiyorum ama onu da futbolculara sormak lazım d:
Mesaj tarihi:
diz altını alıyor genelde futbolcular tozluk rahatsızlık vermesin diye filan sanırım. onun içinde estetik ve yüzücülerde dinamik etkisinden başka bişey olduğunu sanmıyorum.
Mesaj tarihi:
Bone said:

kaslı olduğumuzda kıllarımızı kesmek zorunluluğu mu var?
yoksa kaslı olduğumuzda zaten kıllar da dökülüyor mu otomatik?

bone 1. cogul sahis konusuyorsun
noldu spora mi basladin
Mesaj tarihi:
body building ile ugrasanlar gögüs kıllarını falan almıyor.
yaptıkları egzersiz agırlık vs nedeniyle kıllar kendiliğinden dökülüyor.
dökülmeyen body buildingciler de hormon kullandıklarından az bucuk kalıyor vs.
futbolcular ve basketbolcularda bacak kıllarını keser.
Mesaj tarihi:
boo said:

baya bi sıkmışsın hehe
Mesaj tarihi:
steroid diyorsan, hormon olarak testesteron aldığın için saçını döker evet ama göğüs kıllarını dökmenin tersine daha çok çıkarır.
Mesaj tarihi:
Cuce said:
ya işte , kıllar uzunken daha cok protein tüketiyo tamirat adına, ama kısaykenlerde daha hızlı uzuyolar

bende aynen böyle biliyodum.

bone sen kes kıllarını, dalga geçen olursa kas çalışıyodum döküldü dersin.
Mesaj tarihi:
Cons said:
boo said:

baya bi sıkmışsın hehe

dostum ben yavuz oymak'ın yeğeniyim.
Mesaj tarihi:
Bone said:
insanları kastettiğim için "biz" dedim.

body yapan hayuvan türü söylesene

yurtta kalırken kıllı ve kaslı bodyciler tanıyordum ama terden falan rahatsızlık verdigi icin alıyorlardır.
  • Yeni Oluştur...