Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sen misin Fethullah Gülen'e Feto Diyen!

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
neyzen teyfikden quote gördüm dayanamadım,

neyzen teyfik said:
yansın ibneler alayı,
su veren itfaiyenin hortumunu sikeyim.

neyzeni banlayın, bizi değil :D ah yaşıyo olaydı da fetolara fetoculara ayar vereydi.
Mesaj tarihi:
Absolut said:
"Hazreti" ne demek?

hazret, huzurdan türemiş sanırım. sondaki i eki arkasına isim geldiğinde farsça tamlama gereği konuyor (hazreti x). pratikte türkçedeki sayın'a eşdeğer anlamda kullanılmış.
Mesaj tarihi:
Peygamberlerin adından evvel Hazreti kullanılmasının dini bir anlamı yok yani sadece Sayın anlamında mı kullanıyor peki? Ben sanki Hazretlerinin (Allahın) önüne çıkmış kişi anlamına geliyor diye düşünmüştüm bugüne kadar.
Mesaj tarihi:
Hazretin dini bir anlamı yok, saygı anlamında Arapça'da kullanılan bir kelime. Zaten yaşı biraz geçkinlerin sıklıkla başkaları için de kullanıdığını duyarsınız. Absolute hazretleri falan gibi hitapta kullanılır.

Dini olarak sadece salavat getirilir Hz. muhammedin adı duyulunca.
Mesaj tarihi:
dini bir anlamı yok. eskiden devlet büyükleri için de kullanılmış.

ama tabi birebir bizdeki sayın gibi değil kullanımı. saygınlığı büyük kitleler tarafından kabul edilenler dışında kullanıldığını bilmiyorum.
Mesaj tarihi:
Thaumiel said:
Arkadaşlar lütfen biraz saygı. Evet Feto demek daha rahat ama burda ona saygı duyan insanlar var. Ben çok saygı duyuyorum. Onun yolunda ilerliyorum. Her yüzyılda gelen kurtarıcının bu yüzyıl Fethullah Gülen hazretleri olduğunu düşünüyorum. O dünyayı bu durumdan kurtaracaktır. Tek ihtiyacımız sizinde bu kara cahilliği bırakıp Fethullah Hazretimize Feto die hitap etmeyip onun öğretilerine açık olmak.

kesinlikle katılıyorum.bu konunun şakası olmadığını düşünüyorum Beytullah hoca hazretlerinede saygı gösterilmesini istiyorum.
Mesaj tarihi:
Redeagle said:
O mesajdan sonra Feto'ya cidden kitleler halinde acımak geldi içimden.

Feto'ya acımayan mı var? Herif bir "Allah!" deyip ağlıyor, bir "Atatürk!" deyip ağlıyor yanındaki dalkavukları da onun gibi ağlıyor. Ben de ekran başında ağlıyorum. Sonra annem geliyor, o da ağlıyor. Meğer soğan soyuyormuş.
Mesaj tarihi:
Bu topicte yazan yazılara inanamıyorum... Paticik forum herhangi bir siyasi düşünceyi ,yaşam felsefesini savunan , kendi düşüncesinin dışındaki düşüncelere saygı göstermeyen insan topluluğu tarafından mı yönetiliyor? Fetullah Gülen'i bilmem ,sevmem , tanımam , desteklemem , onunla işim olmaz. Fakat onu destekleyen ve onu seven insanlar bu foruma üye olabilir ve bu foruma bugüne kadar değer vermiş olabilir. Fakat burda yapılan olaylar sizce doğrumu? mod ların sessiz kalması gerçekten akıl alıcak gibi değil. Siz insanların desteklediği kişilere bu tip yaklaşımlarda bulunursanız ,onlarda sizin sevdiğiniz ve desteklediğiniz kişilere aynı yaklaşımda bulunmaz mı? Nerde saygı? yazık...
  • Yeni Oluştur...