Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
yazı moderasyon tarafından editlenmiştir
said:
First Lady'den garip istek
12.01.2008 - Bu haberi 3840 kişi okudu.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile birlikte New York'ta bulunan Hayrünnisa Hanım, gittiği restoranlardaki talepleriyle yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül New York'ta temaslarda bulunurken, eşi Hayrünnisa Gül de New York'ta hem geziyor hem de alışveriş yapıyor.

odatv'nin haberine göre, Hayrünnisa Gül'ün New York'taki restaurantlarda garsonlardan ilginç bir isteği oluyor.

Gül New York'ta gittiği restoranlarda önce siparişini veriyor sonrasında ise istediği yemeğin piştiği tavada daha önce domuz eti pişip pişmediğini soruyor.

"Evet" yanıtını aldığında ise garsonlardan tavayı değiştirmelerini rica ediyor.

First lady Hayrünnisa Gül New York'ta bulunduğu sürede Türkiye'ye yeni bir polemik konusu daha kazandırmış oldu.

Domuz eti pişen tavadan Müslümanlar yemek yiyebilir mi?

Domuz etinin piştiği tavada pişen yemek caiz midir?

kaynak: http://www.ekolay.net/haber/haber.asp?pid=2705&haberid=523169

edit:dasaaa kimsenin kafasına vuramazsınız. bu pek hoş karşılanmaz.. hele kurallar tarafından hiç hoş karşılanmaz..
tepkinizi dile getirmek ile şiddete meyilli olmak ve suç unsurlar bulunduran şeyler yazmak farklı şeyler..
Mesaj tarihi:
ne var bunda arkadaşım ?
kimin kafasını vurup vurup eziyosun adaplı konuş bazen resmen insanı zıvanadan cıkarıcak laflar ediyosunuz.
etin ne budun ne olayın amacını sebebini bilmeden konuşuyosun..
biliyosanda bilmemezlikten gelip laf edepsizlişiyosun.

Kadın müslüman.
İslamda domuz eti haram.
eti de haram etinin piştiği şeyde haram.Kadın demekki islamın koyduu yasaklara bağlı ki böyle bi istekte bulunmuş.
neyini yargılıyosun sen hala.

Şimdi sana göre öyle deil diye islamda bunun yasak olmadığını mı savunacaksın.
Yoksa bizi domu etine bu şekilde bakan bir ülke,yobazlarda die bakacaklarından mı korkarsın.
Bırakta öyle baksınla bu onların mallığı.
Mesaj tarihi:
Yazık.
Merak ettim sen insanın içine işediği bir tavadan yemek yemek istermiydin?
Cevabın evet ise zaten seni kınayamam ama hayır ise insaların inançlarını geç tiksindikleri şeyden yemek yemesini bekleme...
Mesaj tarihi:
E yuh harbiden .

@soulcube; Domuz eti yemesin tamam da ne iş tava sormak. Ayrıca yiyeceğin şeyin nerede piştiğini ve daha önce pişirilen yerde domuz eti falan pişirilip pişirilmediğinin bilincinde olmadan yemeğini yersen öğrendiğim 'hoşgörülü' islam dinine göre bunun günahla falan alakası yok. Kaldı ki, bu tavalar yıkanmıyor mu ya?

First yobaz lady of t3h turkey olmuş bu kadın sadece

Sonra newyorkta adam samimi müşterilerine anlatacak, geçen gün uzaylı gibi bi kadın geldi, tr nin cumhurbaşkanının karısıymış. Böyle böyle dedi çok acıdım çok güldüm. dicek anlattıkları arkadaşlarıda "zomg""lol" falan diyecek.

-.-
Mesaj tarihi:
O zaman şöyle söyliyeyim bu senin fikrin ama benim için öyle değil ve bu kadını anlıyabiliyorum.Gariptirki bunu bir haber olarak okuyoruz...
Mesaj tarihi:
hehe komik habermis,onlarin muslumanliklari oyla olculur yorum bile yapilmaz.Asil hata iti kopegi o pozisyona getiren ve getirenleri secenlerde.Neyse siyaset yasssakkk..
Mesaj tarihi:
ben cumhurbaşkanının bi akrabası olsam, dini geçtim yemek seçiyo olsam mesela, veya haber olabilecek orjinalliklere sahip olsam, yemem, gitmem veya o yemeğe, hastaymış desinler bilmemne. veya ülke için çiğ tavuk yenir, domuz da yenir. hadi domuzu geçtim, domuzun daha önce piştiği sonra trilyon kere yıkanan, büyük ihtimalle herşeyi çok kaliteli dokuz yıldızlı bir ortam orası, şov yapmış karı, ölsün.
Mesaj tarihi:
Sarayını 0'dan tekrar döşeyerek 'müsriflik' yapan müslüman da benim zaten.

Şov yapıyor işte. Göremiyorsanız gerçekten dinsel kapakçıklarınız sömürülüyor demektir.
Mesaj tarihi:
Doğru sadece laikler görebilir.Yobazlar değil :|
Third-eye
Konu neden saptırılıyor ben gayette bu haber için yorumladım.Bu kadının neye nasıl inandığı umrumda bile değildir.
Mesaj tarihi:
bende muslumanim bende asla agzima domuz eti surmem

new yorktaki en kaliteli restoranlarada gidiyoruz, ama sik bir restorana gittiginizde oradaki sefe saygi duyarsiniz. Oturupta tavayi degistirin vs sizce normal mi bunlar?

veya domuz eti pismis tavayi hic yikamadan dana etimi yapiyorlar size mantikli geliyor mu bu?

allahin kirolarini cumhurbaskani yaparsan boyle olur.
Mesaj tarihi:
yav said:
E yuh harbiden .

@soulcube; Domuz eti yemesin tamam da ne iş tava sormak. Ayrıca yiyeceğin şeyin nerede piştiğini ve daha önce pişirilen yerde domuz eti falan pişirilip pişirilmediğinin bilincinde olmadan yemeğini yersen öğrendiğim 'hoşgörülü' islam dinine göre bunun günahla falan alakası yok. Kaldı ki, bu tavalar yıkanmıyor mu ya?

First yobaz lady of t3h turkey olmuş bu kadın sadece

Sonra newyorkta adam samimi müşterilerine anlatacak, geçen gün uzaylı gibi bi kadın geldi, tr nin cumhurbaşkanının karısıymış. Böyle böyle dedi çok acıdım çok güldüm. dicek anlattıkları arkadaşlarıda "zomg""lol" falan diyecek.

-.-

bunu sen düşünüyorsun başkası deil.

ve gittiği lokantadaki içeriği araştırığ araştırmadığını bilemeyiz belki tavsiye üzerine gitmiştir ve pek araştırmamıştır.
Sen her gittiğin yerde " abi bu döner at etinden mi yapılıyo ona göre yicem" mi diyosun.Bu da öyledir.Ama en azından bu kişi sorup kendine verdiği değeri ve saygısını dile getiriyor.

Çokakıllı adam o kişi senin ülkeni temsil ediyor diye herşeyi yemek zorunda mı ?
Ülkeyi temsil eden bi insan tüm fiziki ihtiyaclarından ve o ana kadar görmüş olduğu kültürden soyutlanmak zorunda mı .
Ayrıca bu kişi dediğin insan senin ülkenin ne bir kanununa ne de siyasetine karışan bi insan.Ecevit'in döneminde bunları desen anlardım da neyse ben sizin gibi konuları çarpıtmak istemiyorum.
Gelip burda konu neyken siz gidip bi şekilde konuyu deiştirip 100 sayfa yapmak için Sarayını 0'dan tekrar döşeyerek 'müsriflik' yapan müslüman da benim zaten. gibi bi cümle yaparsanız baştan biter bu topic.
Mesaj tarihi:
Domuz eti pişen tavadan et yemem, alkol koyulmuş bardaktan içki içmem. Agresif yorumlar abartı kaçıyor ama bu cahillik nedir yahu!

Ben Tayyip'e de kızamıyorum adam karısını sanki özgür iradesiyle mi seçti ki, ne de olsa flört yasak birbirini tanımak olmaz. En iyi yöntem Cumhurbaşkanımız yaptığı gibi görücü usulüyle körpe bir kız bulup onla evlenmek; sonradan onu eğitirsin.

Ben hiç utanmam böylelerinden istedikleri haltı yesinler ama lütfen kimse beni temsil ettiklerini söylemesin.
Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...