fantastikdunya Mesaj tarihi: Mart 14, 2003 Mesaj tarihi: Mart 14, 2003 biz frp'ye yeni başlamış bir grubuz. benim DM olarak soracaım bir kaç sorum var: 1_bizim oynamamız için gereken kitaplar phb,mm,dmg sanıırım ama bunun dışında bir çok kitabın ismini duyuorum ve bir topicte "bizim dm'miz kitaplar aldı çok güzel maceralar yazacak" idi bu kitaplar neler? 2_ben unutulmuş diyarlar oynatmayı düşünüyorum unutulmuş diyarların ilk üç kitabını okuduk ama yeterli olmaadıını bilioruz bu unutulmuş diyarları oynatmam için neler lazım? 3_bana bu güne kadar çıkmış bütün unutulmuş diyarlar kitapların ismini okunması iyi olacak sıra ile yazar mısınız? 4_saklıkent cafe'nin yerini tarif eder misiniz (meydandan ya da 112lerin kalktıı yerden)
Sufi Mesaj tarihi: Mart 14, 2003 Mesaj tarihi: Mart 14, 2003 "kitapları alan dm" olarak bizzat cevap vereyim, aldığım kitaplar (daha doğrusu tek kitap, diğerleri aksesuar niteliğinde şeyler), zaten pdf olarak kullanıyor olduğum forgotten realms campaign setting idi. bu kitap, genel olarak forgotten realms'ı anlatır. haritalarla coğrafi yapısı, popülatif yapısı, dinsel sistemi, kozmolojik yapısı ve dünyanın durumuyla ilgili başka bazı detaylar vardır içinde. eğer "forgotten realms'ta geçen bir öykü" oluşturmak istiyorsan, burada anlatılan dünyayı üç aşağı beş yukarı tanımalısın. ha tanımazsan ne olur? kötü mü olur? hayır, yalnızca oynadığınız dünya forgotten realms olmaz da senin oluşturduğun özel bir dünya olur. kitabın pdf halini kazaa'dan kolayca bulabilirsin. bence önce onu indirip incele. bütün sorduklarına, burada verilecek cevaplardan daha tatmin edici cevaplar bulursun.
smerten Mesaj tarihi: Mart 14, 2003 Mesaj tarihi: Mart 14, 2003 Adı Masaüstü fpr olarak geçen oyunun asıl özelliği "rp" yapmaktır. yani rol yapmak oynattıgın karakterın yerıne gecmek acımasız bır kotu adam oynuyorsan yaw su herıfede yazık dıyemezsın yada bır paladıne rahıbı oynuyorsan ulan olen herıfın kılıcı amma guzelmıs ben bunu alayım satayım yada "hayde dm orc cıkar kesıp exp alalım" (bunu hıcbır zamana) dıyemezsın. daha dogrusu dememelısın. eger kıtapları okumaya basladıysan iyidir. alman gereken ılk kıtap halıyle phb dır. ancak ıllakıde alman gerekmez phb sız damöage hesaplamasız da frp oynanır cokta zevklı olur pekı bunlar nye vardır daha mantıklı olması ıcın. pekı ben konudan nıye sapıyorum? bılmem. neyse eger dm lık yapacaksan dmg yede ıhtıyacın olur. ama benım tavsıyem arkadaslarınla topluca saklıya gıdıp tecrubelı bırının sıze dm lık yapması daha ıyı olur bence. ve ayrıca booool boool kıtap okuyun super zeka acıyo (ayrıca kelıme haznenızı gelıstırrı, edebıyat notunuzu yukseltır, annenız sıze "nıe bu aptal kıtaplar yerıne dunya klasıkları okumuyosun fln der") tavsıyem: diskdunyası dır (yenı kahramanım rincewind) saklıya gelınce taksım-besıktas dolmuslarından ustgecıt veyahutta garantı onu olan yerde ınp garantıden yukarı cıkıyorsun. meydan tarzında bır yere gelınce (haytta en beceremedıgım sey yol anlatmaktır kusuruma bakma) sola donup tekrar saga donup yukarıya dumduz cıkıyosun sonra sol tarafında olmalı ama buyuk ıhtımalle sen benım anlatımımdan dolayı kayboldugun ıcın ve saklı hakıkattende saklı oldugu ıcın bulamıyosun oyuzden bu forumun dıger mod u magıc e msg yada maıl at bence o sana tesvıkıyeden ucarak yuzerek amuda kalkarak nasıl gıdılecegını her seklıyle anlatır :P[hline]Welcome to the "Real World" "Est Sularas oth Mithas. Şerefim hayatımdır." "Forse altri cantera con miglior plettro. Başkaları bu türküyü daha iyi çağıracaktır elbet." "Take your swords and fight for your lives!"
fantastikdunya Mesaj tarihi: Mart 14, 2003 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mart 14, 2003 yaa zaten dediiniz gibi yapıorduk şu güne kadar.ama ben yine de sordum çünkü o kitaplar okunursa çok daha zevkli olabilirmiş oyun.yaa zaten phb'de beyenmediim şeyleri deiştiriyodum bu güne kadar.ama şu kitaplara da bakalım dedik.yaaa alıcaz yine de olsun elimizin altında bana unutulmuş diyarlar'ın türkçeye çevrilmiş tüm kitaplarını okumamız gereken sırayla yazabilir misiniz? biz unutulmuş diyarlar psikopatı olduk da yaa ben zaten frp oynatırken oldum olasıca bööle savaştan kaçındım daha böyle kafa gerektiren şeyler yapıodum.bilmeceler falan gibi. yaa pdf olunca ben sadece hafta sonları bakabiliorum bana hafta içi de lazım olduu için satın almam lazım.yatılı okuduum için geçen gün dediiniz gibi kendi yazdıım bi dünyada öyle bi macera yazdım 4 saat sürdü kalkınca böyle beynimiz sulanmıştı yatmamıza da çok vardı.bizim böyle okulun yanında derbent diye bi mahalle var heriflerde trofo patladı camlardan bembeyaz ışıklar girdi biz bööle lightining atılıyo diye cama yapıştık. ortamı daıttım ama bu 4 saatlik oyunda bişi geçti söyliyecem biz çok koptuk: şimdi kralın karşısındalar.kral bunlara DarkdragonLord diye bi herifin bunlara ne kötülükler yaptıını soruyo cleric=benim bütün köyümü daıttılar ve yok ettiler.bütün ailemi yok ettiler sorcerer=okulumdaki en sevdiim hocayı öldürdü barbar=evet evet benim de en sevdiim babamı öldürdü o adi!!! neyse ortamı toplayalım
Sufi Mesaj tarihi: Mart 14, 2003 Mesaj tarihi: Mart 14, 2003 fr'da geçen romanlar için sıralamayı boşver bence, neyi önce bulursan onu oku. dl'deki gibi, olaylar devirler birbirlerine bağlı değil. her seride tamamen farklı bir yerde tamamen farklı kişilerin yaşadıklarıyla karşılaşabilirsin. fr konusunda sorduğun kaynak ise daha önce de söylediğim gibi fr campaign setting, başkasına gerek yok. arkadaşlar ne sormak istediğini tam anlayamadıkları için herhalde, başka şeylere cevap vermişler.
kaleidoscopic Mesaj tarihi: Mart 15, 2003 Mesaj tarihi: Mart 15, 2003 frde oynayacaz diye boşuna kasmayın bence, cici cici dünyanı yaratıp oynat. alman gereken sadece iki kitap var: phb(haliyle)ve monster manuel. kendi öcülerini yaratabilir misin? tabii ama kitaptaki 620 küsür öcülerin hepsi işe yaramıyosa da bayağı yararlıları var. fr campain setting gereksiz(tamam kitap güzel de illa da bilmemkaç dollars vermen gerekmez, fazla deişik bişey yok). yaratıcılığını geliştirmek için bol bol kitap oku, ne okuduğun fazla fark etmez, zaten her kitaptan bir ikişey aklında kalıyo. fr kitaplarından bi kömür elfin hikayelerini biliyorum(kitabın adı tabii ki de bu deil) kara elf üçlemesi die başlıyo(anayurt, göç, sojurn), buzyeli vadisi, legacy of the drow ve silent blade sırayla okuman gerekmez, kitaplar ayrı ayrı satılabilsin die gerktiği zaman geçmişin özetini yapıyo bundan başla dl serileri var, oturup onları da okuyabilirsin ingilizce biliyosan ve bunların ingilizcesini bulabiliyosan ingilizcelirini al(amazon.com da bol bol var, her bişeyee indirim yapıyolar zaten) dur dur sen zaten ingilizce biliyo olman lazım di mi phb okuyabildiğine göre.... neyse ben susayım[hline]Civciv çıkacakkuş çıkacak
Bone Mesaj tarihi: Mart 15, 2003 Mesaj tarihi: Mart 15, 2003 -İki kural sistemi var benim oynadığım ve sevdiğim 1- 3rd Edition Dungeons & Dragons 2- Whitewolf İkisi de hem eski çağlara hem de gelecek zamana uyum sağlayabilen sistem. Sırf rp oynatçaksan (monkey island 3 tarzı mesela), kurallar sizin için pek önemli olmayacaktır. Ancak ne kadar rp olursa olsun, mutlaka kavga olacaktır eninde sonunda. 3E güzel bir sistem. Tavsiye edildiği gibi, oyunu yönetecek kişinin gidip Player's Handbook ve Monster Manual'i ezberlemesi lazım. Sonra sevmediği veya eksik bulduğu kuralları değiştirmesi lazım. Böylece kurallara dört dörtlük hakim olacaktır. Oyunda fazla zorlanmaz. -DM mutlaka senaryoda sallamasyon yapabilmesi lazım. Bunun için 1- Ya çok iyi aktör olması, tiyatro deneyimi olması lazım 2- Ya da bol bol fantazi kitabı okuması lazım. Salvatore'un ve Weis&Hickmann'ın kitapları çok kaliteli anlatım ve hikayeye sahip. Tavsiye ederim. Oyuncuların kitap okumasına, kural bilmesine gerek yok. Ama DM'in, oyunculara oyunun ne olduğunu, dekoru ve olayları felan iyi anlatabilmesi lazım. Bunun için de yolda yürürken iyi inceleme yap. Hikaye kitaplarını derinlemesine oku. Ve en önemlisi: İnsanlarla konuşurken ses efekti yap ki, oyun oynatırken zorlanmayasın. -Buraya kadar herşey tamam, geriye kaldı en önemli şey kaldı. Sırf rp de yapsanız, hack and slash'ın allahını da yapsanız, çok önemli birşey Dünya'nız. Beginner: Forgotten Realms. FR'da herşey yapılabildiği, ve çok değişken seviyeli insanlar dolaştığı için, oyuncular fazla zorlanmıyacaktır. DM de çok rahat olacaktır. Çünkü "aman yanlış birşey yaparsam dünyanın doğasına aykırı birşey yapmış olucağım" endişesi yok. Advanced: Dragonlance Dragonlance'te olaylar daha önceden belli. O yüzden, oyuncular bu olayları dik kesen aktivitelerde bulunamazlar, işler çok karmakarışık olur sonra. DM mutlaka, daha önceden belli olan olaylara karışmadan, paralel bir senaryo çizmesi lazım. Çok güzel ve rahat bir dünya oyuncular için. Ama DM epey zorlanır. Expert: Whitewolf's World of Darkness Dragonlance gibi daha önceden belli olmuş bir hikaye yok. Forgotten Realms kadar da karmakarışık bir dünya değil. Çok zevkli bir dünya. Gothic oynatabilecek Bir DM varsa, yaşadınız. Yalnız bu dünyada hikayeyi yapmak da, hayatta kalmak da çok zor. O yüzden deneyimli bir gruba önerebilirim. Ama sizin yapacağınız en kolay şey şu: Alın Bir Warhammer Fantasy World kitabı, açın haritayı, oynayın 3E kuralları ile. Fazla zor bir dünya değil. Bazı temel şeyler var. Mesela orclar çok aptaldır habire ürer. Brettonian Şovalyeleri şöyle bir düzenden oluşur... Bu temel şeyleri bilirseniz, dünyada çok zevkli maceralar sizi bekliyor. Beginner da olsanız, expert de olsanız, size hitap edicek bir macera vardır bu dünyada. Açın haritayı, kendi istediğinize göre ayarlayın dünyayı. Haritada gördüğünüz bir dwarf kalesi var diyelim. 1- Orclar, dwarf köle kullanıp o kaleyi yapmış olabilir. 2- Daha önceden dwarfların yaptığı kaleyi orclar ele geçirmiştir. 3- Dwarfların, orclara bir dostluk hediyesi (belki büyük bir savaştan sonra) verdiği bir kaledir. Yani en zevkli dünya bu. İstediğin gibi değiştir dünyayı.[hline]Arkaplanda Kanada, altımda güçlü bir mustang, elimde long sword dururken; arabalar, trafik, bu karmaşa, bu boğucu kent niye?
smerten Mesaj tarihi: Mart 15, 2003 Mesaj tarihi: Mart 15, 2003 =>Kara Elf Üçlemesi Anayurt =>R.A.Salvatore =>Arkabahçe Yayıncılık =>Kara Elf Üçlemesi Göç =>R.A.Salvatore =>Arkabahçe Yayıncılık =>Kara Elf Üçlemesi Sürgün =>R.A.Salvatore =>Arkabahçe Yayıncılık =>Buzyeli Vadisi Üçlemesi Kristal Parçası =>R.A.Salvatore =>Arkabahçe Yayıncılık =>Buzyeli Vadisi Üçlemesi Gümüş Damarlar =>R.A.Salvatore =>Arkabahçe Yayıncılık =>Buzyeli Vadisi Üçlemesi Buçukluğun Mücevheri =>R.A.Salvatore =>Arkabahçe Yayıncılık =>Elminster, Bir Büyücü Yaratmak =>Ed Greenwood =>Phoenix Yayıncılık =>Büyücüavcısı =>Elanie Cunningham =>Phoenix Yayıncılık =>Selgeçidi =>Elanie Cunningham =>Phoenix Yayıncılık[hline]Welcome to the "Real World" "Est Sularas oth Mithas. Şerefim hayatımdır." "Forse altri cantera con miglior plettro. Başkaları bu türküyü daha iyi çağıracaktır elbet." "Take your swords and fight for your lives!" Outwar-Tık! King of Chaos-Tık!
Dragonutopia Mesaj tarihi: Mart 21, 2003 Mesaj tarihi: Mart 21, 2003 Masaustu bir oyunu zevkle oynamak ve oynatmak DM in ellerindedir kitap veya baska bir kaynak oyun esnasinda kullanilirsa hos olmayabilir akici hikayeyi acan ayrintilara yeri geldiginde inen bir DM olabilirsen iste o zaman en bayagi oyuncu bile seni dinleyecektir ama boyle biri olmak icin cok okumanin yaninda diksiyon ve anlatim tekniklerin olmali herkes DM olamaz her 5 kelimeden biri sey iiiii olursa o oyunun omru kisa surer olay sende bitiyor aceleye gerek yok basic rule lari ogren sonrasi hayal gucune,kivrak zekaya,anlatima kalir iyi oyunlar... Take care...[hline]A little less conversation a little more action please
b1vRiP Mesaj tarihi: Mart 21, 2003 Mesaj tarihi: Mart 21, 2003 yaa çok kitap oku anlatım gücünü geliştir
b1vRiP Mesaj tarihi: Mart 21, 2003 Mesaj tarihi: Mart 21, 2003 yaa çok kitap oku anlatım gücünü geliştir
Öne çıkan mesajlar