forgiver Mesaj tarihi: Ocak 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2008 http://www.stargazete.com/index.asp?haberID=137707 said: Pitbull’dan kaçış yok! Kemer’de sahibinin elinden kurtulan pitbull cinsi köpek küçük bir sokak kedisini öldürdü ANTALYA Kemer’de sahibinin tutamadığı pitbull, bir sokak kedisini kovaladı. Ağaca tırmanarak kurtulmaya çalışan kedi bir süre sonra yorularak indi. Kendisini bekleyen pitbull ise kediyi boğazından ısırdı. Köpek, sahibinin uğraşlarına rağmen kedinin boğazını bırakmadı. Uzun uğraşlar sonucu köpeğin ağzından alınan kedi bir süre sonra öldü. AA fotoğraftaki hatunun ismini bilen var mı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ocak 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2008 pitbulları sevmiyorum hatta sempati de duymuyorum (duymadığım nadir hayvanlardan) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SturmVogel Mesaj tarihi: Ocak 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2008 finish him! animality! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Ocak 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2008 Topiği pet kısmına taşıdım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Ocak 11, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2008 -- moved topic -- Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dark_Soul Mesaj tarihi: Ocak 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2008 adi okshana ymıs. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elaidi Mesaj tarihi: Ocak 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2008 . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jedi Mesaj tarihi: Ocak 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2008 beslemesi yasak değil, üretimi ve satışı yasak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xaenin Mesaj tarihi: Ocak 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2008 Bu da pitbullu ve sahibini haklı kılıyor öyle mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jedi Mesaj tarihi: Ocak 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2008 sahibini haklı kılmıyor ama pitbull'u haklı kılabilir kendince. bilmiyorum kediyi öldürmek isterken ne düşündüğünü. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xaenin Mesaj tarihi: Ocak 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2008 Öldürme içgüdüsü baskın hayvanlarda, bu bariz bir olay. Öldürmüştür tamam, yapacak bişey yok. Ama çıkıp oh iyi olmuş aslanım benim demek gerçekten yapılabilecek en acizce yorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Griswold Mesaj tarihi: Ocak 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2008 Üretmek ve beslemek yasak, bu bilinen bir şey. Benim hayvanımı pitbull ısırsa sahibini çok sağlam süründürürüm mesela, sahibi de üretmesi ve beslemesi yasak bir hayvanı almış besliyor çünkü, ortak oluyor. Bir de şu "güçlü olan kazanır, doğanın kanunu, gak guk" felsefesinin de ayrı hastasıyım, büyüyünce geçiyor allahtan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jedi Mesaj tarihi: Ocak 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2008 @Griswold; üretmesi ve satışı yasak arkadaşım. beslemesi değil. araştırmadan yazmayın şuraya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici orc_lord Mesaj tarihi: Ocak 11, 2008 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2008 nedense bende hiç bir zaman ısınamadım pitbull'lara. yazık olmuş kediye :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zheld Mesaj tarihi: Ocak 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2008 pitbull sorunlu köpek değil aslında kaslı vücudu olduğuiçin(bunun için yaratılan bir ırk gerçi)amerikan güreşçisi gibi yetiştiriyorlar heyvan ne ypsın kadının adı nilay Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Ocak 11, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2008 geyik olsun diye sormuştum ismi ama maden biliyosunuz facebookun linkini de verin :) patipet e taşıncağını bilsem daha insani! bir başlık seçerdim burası nasıl bir forum bölümü bana hep yabancı gelmiştir, uğramam pek, garip hissediyorum buraya yazarken doğada avlanan birsürü hayvan var, şehir yer alanlar olunca mı garip oluyor mesela kedilerde kuşları öldürüyor ama yemiyolar bile adam gibi etini doğal çevrime karışmayalım, tweety izleyelim insana saldırıyorsa headshotla bitirilmeli işi, türümüzün devamı için, yoksa hayvanlara iyi davranmalıyız Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Greeny Mesaj tarihi: Ocak 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2008 Köpek kediyi öldürmüş, sorun ne? Hangi köpek kedileri sever ki? Bildiğim en yaygın anlaşamayan iki ırk sonuçta. Bahçemde GSD kırması bir köpek besliyorum. Hiç eğitim almadı zamanının çoğunu da zincire bağlı bir şekilde aptal aptal oturarak geçiriyor. Süper bir hayvan, kesinlikle insan dostu. Herkesin üstüne atlar fln. Kuşlardan ve kedilerden nefret ediyor ama. O da geçenlerde kedinin tekini yakaladı ve öldürdü. Köpek bu yani, nefret edebiliyor. Oradaki suçlu pitbull un sahibi, eğer o resimdeki bayan ise o pitbull u gezdiren çok yanlış bir tercih. Tonları çekebilen bir köpeği bir bayanın eline teslim etmek tamamen yanlış. Saldırgan köpek yoktur, kötü sahip vardır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Griswold Mesaj tarihi: Ocak 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2008 Jedi said: @Griswold; üretmesi ve satışı yasak arkadaşım. beslemesi değil. araştırmadan yazmayın şuraya Hayvan Hakları Yasası m.14 l) Pitbull Terrier, Japanese Tosa gibi tehlike arz eden hayvanları üretmek; sahiplendirilmesini, ülkemize girişini, satışını ve reklamını yapmak; takas etmek, sergilemek ve hediye etmek. Üretmek yasak, satmak yasak, ithal etmek yasak, sergilemek yasak, hediye etmek yasak. Beslemek yasak değil, o zaman besleyin sori. Ama satan adamın çiğnediği yasağa ortak oluyorsunuz. Benim hayvanımı veya beni ısıran bir pitbull sahibini iyi bir avukat o noktadan çok güzel ısırabilir, anlatabiliyor muyum? Ki bir sürü pitbull olayı oldu, gazetelerde okuduk ettik. Genetik olarak arızalı bir hayvanın, saldırganlaştırılmış bir hayvanın beslenmesini doğru bulmuyorum. Tehlikeli zaten yani. Arkadaşım. Bu arada pitbull'ların "yapısı" saldırgan diye biliyorum, onu araştırmadım (üstteki mesaja cevaben). Genetik oynama falan diyorlardı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
irin Mesaj tarihi: Ocak 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2008 Greeny said: Köpek kediyi öldürmüş, sorun ne? Hangi köpek kedileri sever ki? Bildiğim en yaygın anlaşamayan iki ırk sonuçta. Bahçemde GSD kırması bir köpek besliyorum. Hiç eğitim almadı zamanının çoğunu da zincire bağlı bir şekilde aptal aptal oturarak geçiriyor. Süper bir hayvan, kesinlikle insan dostu. Herkesin üstüne atlar fln. Kuşlardan ve kedilerden nefret ediyor ama. O da geçenlerde kedinin tekini yakaladı ve öldürdü. Köpek bu yani, nefret edebiliyor. Oradaki suçlu pitbull un sahibi, eğer o resimdeki bayan ise o pitbull u gezdiren çok yanlış bir tercih. Tonları çekebilen bir köpeği bir bayanın eline teslim etmek tamamen yanlış. Saldırgan köpek yoktur, kötü sahip vardır.tonları cekebilen kopeği erkeklerin de eline vermemek lazım ozmn.tonları cekebilen adam varsa bilemiorm tabi de. hayvan, arkadaslar bunlar. içgudusel hareket ediorlar.ne kdr engel olunabilir ki.ben ki diğer kopeklerin de agızlıklı gezdirilmelerinden yanayım toplum içine cıkıolarsa(korkanı var korkmayanı var,ne hakkım var sokakta yuruyen adamı hzursuz etmeye)ayrıca bebeği öldurmuş hah ozmn ses cıkaralım kediyi öldurebilir.nasıl bir mantıktır bu.tmm insan daha kıymetli suphesiz ama bu dunyadaki tum canlıların yaşama hakkı var.bir pitbullun bir kediyi öldurmesi doğal seleksiyon fln değil.pitbull'lar doğal deil bi kere... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ocak 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2008 genetik falan geçmiş arada şimdiden söyleyim bilmiyorum (en son aldığım olasılık dersinde sınıfta 49 matematikçi ne zaman hastalıklarla ilgili bi olasılık sorusu çıksa bana soruyodu ordan tik edindim) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ocak 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2008 pitbullar doğal değil diye hayvanlarıda yasaklıycak deiliz sonucta, güzel güzel bakıcaz, yenısini üretmelerini engelliycez. ama cok esktrem durumlar dışında bu tur yapma türlerde (dobermanlarda ilerki yaşlarda kafatasının beynı sıkıştırması saldırganlığa sebep olması gibi korkucn durumlar yaşanıyor zaman zaman ne yazıkkı...) bile asıl saldırganlık sahibinden gelmiyormu? ne biliyim benım başıma kac geldi, yanında pibuluyylala gezen kıl kıl tipler ağızlarında "bunu ben cip etle besliyorum 3 günün iki günü karanlığ akapatıyorum" lafları.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ocak 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2008 onlar için evde suya odun yatırıyoruz. (sahipleri için, köpekler için değil) şiddeti şiddetle çözerek kendimle çeliştiğimin de farkındayım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SturmVogel Mesaj tarihi: Ocak 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2008 Griswold said: Bu arada pitbull'ların "yapısı" saldırgan diye biliyorum, onu araştırmadım (üstteki mesaja cevaben). Genetik oynama falan diyorlardı. Pitbull bir tür bile değil bir tür hilkat garibesi, hayvan bile denmez. Sadece ısırırken nefes alabilmesi için özel olarak çiftleştirilmiş, 2 ayrı türden doğan bir ucube. Hayvan bile beyni kafasına uyumsuz doğunca böyle bir canavar çıkıyor, ki sahipleri de yasal olmayan ilaçlar ve sapıkça eğitimlerle daha bi vahşileştiriyorlar onları.Geçen kaçak büfesini yıkamasınlar polislerin zabıtaların üzerine Pitbull salan adam bile yavruken alıp büyüttüğü Pitbull'un kurbanı oldu.Bileğini ısırdı, kitleyince açılmıyo zaten, gitti adamın bileği. Adama jeton şimdi düştü de uyuttu hayvanı. Allah besleyeni de alanı da GG etsin! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Olivies Mesaj tarihi: Ocak 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2008 Egitimsiz kopek istemiyoruz. Egitimle kopege kusa karsida dur dedin mi durdurabilirsin kopegini. Sirf sekil yapicam diye guclu kopek alinmaz. Pitbull cinsini severim, cok canayakin yetistirenler var. Asiri tatli kopekler. Ama boyleleri yuzunden adi cikmis bi kere. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Greeny Mesaj tarihi: Ocak 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2008 SturmVogel said: Pitbull bir tür bile değil bir tür hilkat garibesi, hayvan bile denmez. Sadece ısırırken nefes alabilmesi için özel olarak çiftleştirilmiş, 2 ayrı türden doğan bir ucube. Hayvan bile beyni kafasına uyumsuz doğunca böyle bir canavar çıkıyor, ki sahipleri de yasal olmayan ilaçlar ve sapıkça eğitimlerle daha bi vahşileştiriyorlar onları.Geçen kaçak büfesini yıkamasınlar polislerin zabıtaların üzerine Pitbull salan adam bile yavruken alıp büyüttüğü Pitbull'un kurbanı oldu.Bileğini ısırdı, kitleyince açılmıyo zaten, gitti adamın bileği. Adama jeton şimdi düştü de uyuttu hayvanı. Allah besleyeni de alanı da GG etsin! Çok fazla haber sağlığa zararlı tabi. Tek tek cümlelerine cevap vermeye çalışayım. Pitbull, hilkat garibesi değil. Diğer ırkların da olduğu gibi kırma bir köpektir. Tam hatırlamıyorum, ya rott ya da doberman da kırmaydı. O yüzden nefes - saldırı - kırma üçgeni başarısız oluyor burda. Önce diğer ırklar hakkında da bilgi toplayalım. Pitbull' un beyni kafasına uyumsuz değil (ne demekse). Sadece odaklanma sorunu var. O da genlerinden sanıyorum, ırkın geçmişi kötü. 50ytl ye pitbull edinebilirsiniz. Eğitimsiz köpeğin yavrusunun da eğitimleri haliyle zor alıyor. Pitbull'lar da öyle. Beslenmesi yasak bir köpek. Tüm eğitim çiftliklikleri de hayvanı kabul etmiyor zaten. Yurtdışında bile, hayvanı evde beslemek için ayrı bir depozit veriyor insanlar. Pitbull için extra 200$ istemişler geçen adamın tekinden. Niye, çünkü pitbull. Tamamen yanlış bakılmanın sonucu. GSD' yi uyuşturucu - patlayıcı arama köpeği için biliriz. Bundan çok zeki derler bu köpeklere. Gerçekten de zekidir zaten, alan adam özen göstererek besler. Bkz. Zegna' nın Eyez' ı .Hoş onunki doberman ama Zegna süper bir eğitim vermiş, bu köpekler de arama kurtarma sınıfı bildiğim kadarıyla. Pitbull' lar sadece, ağırlık çeken bir köpek sınıfı değil. Rottweiler gibi sürüye sahip çıkabilir, arama - kurtarma yapabilir, uyuşturucu - patlayıcı bulabilir vs. Ailesi sağlam olan bir köpeğin kendisi de eğitime açıktır. Bilgin olsun diye söylüyorum, bu köpekler gerizekalı değil. Sadece 50 ytl ye yavru alırsan, odaklanma sorunu olur. Bu golden, gsd, doberman, rott vs tüm ırklar için geçerlidir. Sokak köpeğini eğit bakalım , anlarsın derdimi. Pitbull' u yavruyken alıp büyütmek, onun bir saldırı sırasındaki agresifliğini etkilemez. Sen köpek bir kişiye saldırırken onu geri çekmeye çalışırsan, haliyle o köpek geri döner sana. Ki zaten sen köpeğini başkalarına saldırmak için eğittiysen, bu köpek konumuz dışı kalıyor. Ben hiç bir köpeğime saldır komutu öğretmedim, hatta bana saldırsa başkası benim köpeğim garipliğinden bön bön bakabilir. Burda gene konu eğitime geliyor. irin said: tonları cekebilen kopeği erkeklerin de eline vermemek lazım ozmn.tonları cekebilen adam varsa bilemiorm tabi de.* Tonları çekebilen köpek derken, gerekli süreci geçirmiş bir pitbulldan bahsediyorum. Naim Süleymanoğlu' da 15' inde kaldırmıyordu o ağırlığı sanırım? Düz mantık düşünmeyelim. Sadece köpeğin güçlü olduğundan bahsediyorum, gerekli araştırma yapılırsa, 1 yaşından büyük pitbulların 25 yaşından küçük insanlara verilmemesi isteniyor. Bir bayan içinde zapt etmesi zor bir durum. Sahibinin suçu gene, neyine güvenip o köpeği dışarı çıkarıyorsun. hayvan, arkadaslar bunlar. içgudusel hareket ediorlar.ne kdr engel olunabilir ki.ben ki diğer kopeklerin de agızlıklı gezdirilmelerinden yanayım toplum içine cıkıolarsa(korkanı var korkmayanı var,ne hakkım var sokakta yuruyen adamı hzursuz etmeye)* Doğru demişsin. Her köpek için ağızlık şart, cidden köpek bu. Ağzı yok, size derdini anlatamıyor. Çok salak saçma bir ses bile çıldırtabiliyor hayvanı. ayrıca bebeği öldurmuş hah ozmn ses cıkaralım kediyi öldurebilir.nasıl bir mantıktır bu.tmm insan daha kıymetli suphesiz ama bu dunyadaki tum canlıların yaşama hakkı var.bir pitbullun bir kediyi öldurmesi doğal seleksiyon fln değil.pitbull'lar doğal deil bi kere...* Kediyi öldürmüş oh ne güzel mi demişim? Sadece kedi - köpek kavgası. Tüm dünyada doğal karşılanan bir durum. Bkz. cats and dogs yani. Adamların sözlüğünde geçiyor bu. Benim köpeğim 6 haftalık, dün hayatında ilk defa kedi gördü veterinere giderken. Ona bile saldırdı, 6 haftalık yani. Aralarında bakışmadan öteye bir iletişim olmadı. Evet pitbull doğal değil, diğer ırklar hakkında bilgin var mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar